Hej alla,
Tyvärr är jag tillbaka av en tråkig anledning och det såjlart av att jag har så svårt att ta mig bort från alkoholen.
Nytt försök och hoppas jag klarar mig denna gång men sätter upp småsteg för det. Siktar på 30dagar.
Jag har dock ett stort problem och det är att jag aldrig är nöjd med vad jag har. Just nu är jag ute och reser, men känner mig ändå så uttråkad. Hemma i Sverige känner jag mig uttråkad. Vad jag än gör så känner jag mig uttråkad. Det är då jag tar till alkoholen eftersom det gör livet för stunden skönare, men ångesten efteråt gör det inte alls värt det. Då blir det bara värre.
Jag har tagit ledigt hela vintern för att resa men är ändå inte nöjd för det. Är det någon annan som känner igen sig i det beteendet?
Tack

DetGårBättre

Jo, så är vi många som fungerar. Flykten att man vill bort från där man befinner sig. Därför super man istället då det andra inte funkar. Gäller att jobba med sig själv och bara acceptera att det är tristess ibland.

Michael__

...men jag är 40+ och ser ingen ändring i det. Jag lyckades iaf hålla upp i 4v under september månad men föll snabbt tillbaka med att konsumera alkohol varje dag. I lördags blev det för mkt och gjorde rejält bort mig.
Det enda smarta som kom ut ur det där är att jag filmade mig själv där jag förklarar för mig själv vilken ångest jag har och att nästa gång jag tänker på den där första ölen så kom ihåg det här. Ser dessutom för jävlig ut så det räcker med att jag bara ser video avatar på mig själv. Är nu inne på dag 3.

DetGårBättre

Själv över 40 och har ständigt återkommande tristess och meningslöshetskänslor. La ner alkoholen helt då det är en flykt som inte förbättrar något. Hänt mycket positivt på drygt ett år men mycket som jag fortfarande kämpar med. Stormar till och från. Det är en del av livet och under tiden får man jobba med det som är viktigt. Stabilitet, struktur och nöjen i lagom omfattning. För mig är vila ett viktigt inslag, att kunna släppa saker omkring och inte ständigt ha något som belastar hjärnan.

Michael__

Grymt jobbat av dig. Blir pepp när jag läser om folk som hållt upp en längre tid.

Hade enorm bakfylleångest när jag skrev det första inlägget och det känns redan så mkt bättre. Men jag vet av massor av erfarenheter att jag absolut inte kan släppa garden. Är sjukt sugen på en öl nu men försöker tänka bort det. Kamp mot hjärnan hela tiden

På DetGårBättres inlägg. Dryga 40 och har nu 6 mån nykter. Det går upp och ner. Ner just nu. Alkoholen tillför inget i alla fall, löser ju inga sådana känslor annat än på väldigt kort sikt. Men så funkar vi väl. Inte ha ont just nu men kapa bort några år och/eller livskvalitet senare är en fair trade.
.

Michael__

Gick till en bar, var så sugen på en öl som lätt hade blivit två osv men gick därifrån. Var bara tvungen att gå in här och skriva det..

Michael__

Gick till en bar, var så sugen på en öl som lätt hade blivit två osv men gick därifrån. Var bara tvungen att gå in här och skriva det..