Hej! Ny på forumet o detta blir mitt första inlägg.

Jag dricker för mycket och har gjort det länge. Under ca 15 år 1 flaska vin per dag och senaste halvåret mellan 1 liter och 1,5 liter vin per dag. Dricker bara kvällstid och sköter jobb på dagarna. Jag talade idag med beroendepsyk om att vara dagpatient och överväger det men då måste jag äta antabus och jag vill helst slippa det. Orsaken till det är att jag inte vill att mina anhöriga/vänner får veta min belägenhet. Då vill jag kunna ta ett glas vin för syns skull.

Därför sitter jag o funderar över ett nedtrappningsschema för att minimera risken för DT och övriga symptom.

Vad tror ni om nedtrappning med 0,25 liter fyra dagar i taget, typ 1 liter fyra dagar, 0,75 liter i fyra dagar, 0,5 liter osv. För att sedan en halvflaska varannan dag, sedan var tredje osv.

Jag har ju ingen aning om när risken för allvarliga utsättningssymptom är minimerad.

Tacksam för för input.

Anders 48

....men det kommer säkert inte vara lätt. Du måste vara oerhört disciplinerad och fullständigt fokuserad på att följa din nedtrappning. Kan vara skitsvårt. Värt ett försök - och snällare mot kroppen än att sluta tvärt. Vilket dessutom kan vara rent farligt.....obs jag är fullständig lekman o har ingen medicinsk utbildning.

Tusen tack för input. Ja kanske funkar det. Det är värt ett försök och att inte ha mer hemma för dagen än dagens "dos" tänker jag. Svårare lördag/söndag då jag får ha för två dagar. Jag har talat med två olika öppna behandlingsställen i närheten idag - den ena kräver antabus något jag inte vill - den andra kan kanske ordna avgiftning utan inläggning. Jag försöker själv först sen ser jag.

DetGårBättre

Ja, någon vecka till tio dagar borde fungera med nedtrappning hemma. Men krävs frym disciplin och det är lätt att tulla på när ångest och sömnproblem uppstår. Kan du skulle jag trappa ner på stesolid eller liknande benso samt ha zopiklon eller liknande för sömn. Men du verkar inte kröka till du stupar och då är det väl lättare med alkohol medan jag kan gå upp i nya fyllor bara vid sådan nedtrappning. Lycka till. Det går men du får visa duna starka sidor!

Hej! Och tack för svar! Kanske räcker 10 dagar. Kanske klokare att ta det på 20 eller 30? Har gjort ett schema som jag är fast besluten att hålla. Tittat på lite filmer om Naltextrone verkar rätt intressant - ifall det inte funkar utan krycka. Men när jag pratat med beroendevården i trakten verkar antabus vara det enda de vill att man ska ta och det vill jag INTE). Jag har benzo hemma ifall det kniper med sömnen.

Ne krökar inte tills jag stupar och konstigt nog avskyr jag att dricka dagtid. Har alltid gjort. Men sedan i somras när det var så galet varmt flyttade jag på starttiden från ca 18 till ca 16 och tänker nu att jag INTE vill börja ännu tidigare.

Hej alla kloka engagerade goa människor här på Forumet.

Igår var den första dagen med planerat intag - gick som planerat. Det som slagit mig att det som är förändrat i mitt drickande bara den senaste månaden är att jag dricker mitt vin, somnar tidigt, vaknar mittinatten och dricker 1-2 glas till för att kunna få sova lite till. Helt galet :-/ Det blir aldrig så mycket att jag är onykter när jag åker till jobbet dock. Men har aldrig gjort så förut. Men nu så ska det jäklarimig fungera.

Mitt schema ser ut såhär nu - lite reviderat sedan sist: minska 250 ml var 6e dag. I slutet på dec bör abstinensen inte vara så farlig om jag tx tar liten mängd var 3e dag. Funkar kanske. Svårast initialt blir lördagkvällarna eftersom jag då har hemma till söndagen också. Kanske kan jag placera söndagsdosen någonstans hos någon kompis. Sen när jag kommit lite längre fram i nedtrappningen så kanske jag klarar av att vara alkofri söndagkvällarna utan att få DT /kraftiga skakningar etc. Har ju lyssnat på K-O Feldts bok ojoj hans abstinens var ju inte att leka med. Jag tänker: hur klarar GW bara klippa efter ett halvårs supande? Fast det gör han kanske inte - vet inte om han skrivit nåt i ämnet. Men vet också att Moderate Drinkers förespråkar nedtrappning på bara 4-5 dagar där man intar ca 450 ml per dag. Det verkar väldigt snabbt om man druckit mycket och LÄNGE LÄNGE som jag gjort.

Imorgon kommer beroendeenheten ringa mig (den som är Antabusförespråkare) inom psykiatrin. Jag läste någonstans att kommunerna ansvarar och jag blir lite förvirrad kring vad regionerna ansvarar för och vad kommunerna ansvarar för. Men jag tänker såhär nu: antabusavdelningen kommer förmodligen erbjuda mig en läkarkontakt i första hand och där kommer man ta prover. Då KANSKE jag kan få Naltrexone. Kanske. Om inte och OM de kräver nolltolerans+Antabus vänder jag mig till det andra stället (också i regionens regi). De verkade mycket mer öppetsinnade och jag tror att militant antabus skrämmer iväg många. Iaf mig. Men tror inte jag är ensam om det. Det finns säkert fler än jag som inte vill att mitt umgänge ska blandas in i min problematik. Och mitt umgänge är stort med middagsbjudningar i stort sett varje helg.

Allt från mig nu - jag ska försöka sluta att tänka på A ett tag o kolla lite på Netflix och sen gå en promenad. Hyfsat väder iaf.

Ha det fint alla tappra här!

Kom på att jag har en fundering. Misstänker att jag har en odiagnostiserad lättare variant (om man nu kan ha det) av ADHD. Jag är väldigt impulsstyrd till vissa delar - samtigt som jag är kontrollfreak inom andra områden. Men impulsstyrd har jag varit hela mitt liv när det gällt pengar, när det gällt kärleksrelationer, när det gällt jobb/utbildning. Så länge jag kan minnas faktiskt, ner till barndomen. Är det vanligt att man om man har det självmedicinerar med A?

Aja flumförvirrade lösa funderingar. O dessa funderingar kring ADHD har först slagit mig nu på senare år. Och har levt ett tämligen långt liv. Men när jag ser tillbaka så hm... så har iaf tanken väckts.

DetGårBättre

På alkohol kan man trappa ner relativt snabbt. Värre om man är beroende av benso t ex. Bara du inte har 45 dagars nedtrappning, just för att få dricka så är det ju helt upp till dig.

Vad gäller DT är det individuellt och många,läkare menar på att det till stor del beror på hur psykiskt stark man är. Vissa kan ju dricka dygnet runt i månader och bara sluta utan problem. Andra riskerar problem vid drickande i en vecka bara.

Tack för inputen! Ne det är inte för att få dricka utan för att minimera abstinensen. Jag tar en benzo varje natt för att få sova men den dosen har jag hållit länge (MASSA MASSA år) oavsett drickandet. I dagsläget tänker jag: trappa ner en saki taget. Men relativt snabbt innebär det att det hade fungerat över typ 20 dagar? I nuläget ser jag ju inte alls A som något lustfyllt som jag ser fram emot utan upplever det som ett tvång snarare.

DetGårBättre

Du kan trappa ner på en vecka om jag förstår dig rätt utan att du kommer få så mycket abstinens. Speciellt om du har hjälp med benso om nätterna. Visst, lite svettningar och så kommer du känna av. En del ångest kommer säkert också nöta på dig. Men du ska göra det som könns bäst för dig. Du behöver dock inte oroa dig för DT och liknande. Din benso går ju på samma system (dock inte så långverkande som stesolid-benso) och ger ju substitut till alkoholen. Samt ha lite alkohol hemma om du vill lindra det värsta om dagarna. Vad för benso tar du om natten? Är det zopiklon? Jo snabbare du bryter, desto bättre i det stora hela. Du kommer antagligen känna att du vill ha lite mer vin när du trappar ner där ändå. Kampen kommer oavsett tror jag. Lycka till.

God morgon!

Igår gick enligt plan HURRA.

Jag har Sobril 10 mg och har även Campral som jag börjat ta. En vecka låter ju helt amazing! Jag ska göra om mitt schema, tror jag tar det på 2 veckor. Med lite alkohol hemma - skulle en sån där 250 ml vinpappgrej minska abstinensen om den blir hemsk? Ja kampen kommer såklart komma - förr eller senare.

Tack för input!!! Ovärderligt!

Ha en fin dag

Vaknar av mardrömmar trots att jag bara är i början av nedtrappningen - hur länge sitter de i? Jag står såklart ut med dem för jag måste och alternativet är värre men kanske någon som vet här på forumet?

Alla kämpar så tappert och är sådan inspiration. Tack.

DetGårBättre

Tja, under tiden du trappar ner typ. Räkna med 4-7 dagar. Har du tur försvinner de snabbare. Sömnen kommer vara som den är när allt ska ställas om i kroppen. Man har mött de flesta demoner i de där situationerna.