Anton9008

Hej!
Detta är ett stort steg för mig, Men jag har äntligen insett att jag dricker för mycket och stora mängder och skulle behöva lite hjälp.
Jag har ett stort problem med att när jag börjar dricka så har jag svårt att sluta.
Det känns som om jag inte bara kan gå ut ta en öl eller 2. Jag dricker bara på helger fredag och lördag ibland kanske ena dagen bara och ibland även röda veckodagar eller om jag är ledig men mängden jag dricker har blivit för mycket. Jag blir arg för småsaker och har börjat bli lite aggressiv (nä jag slår inte någon) och kan bli sur om någon säger till mig att det räcker nu starta bråk o ha ångest dagen efter. tillexempel min tjej som vill lämna mig efter helgens drama. Hur ska jag göra för att minska mitt drickande dricka mer sällan(har i stort sätt druckit varje i helg i 2år) lära mig kontrollera mängden. Ibland är det så klart kul att hitta på något spontant o köra en helkväll men vill gärna sluta dricka varje helg.
Har druckit sen jag var 14år och 28 nu. Senaste 5 - 6 åren har det ökat men dom 2 senaste har varit varje helg 90% iallafall.
Är tacksam för alla svar

Linlun

Kan du försöka planera helgerna på annat sätt genom att boka in aktiviteter i förväg som inte innefattar alkohol? Din tjej och du kan kanske tröna ihop eller gå på bio eller liknande? Om du ändå ska dricka försöka verkligen dricka vatten emellan glasen och bestäm i förväg hur mkt som är okej att dricka.