Träff 16 februari

66 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
Träff 16 februari
Vinäger
Diskussion

Tänkte att det kan vara kul och bra att ha en tråd där vi förutsättningslöst diskuterar kring träffen forumet bjuder in till.

Alltså lördag 16 februari kl. 11-15 i Stockholm.

Vilka vill och kan komma?

Finns möjlighet att erbjuda övernattning till någon som har en bit att åka?

Vill vi visa vårt nick utan att avslöja vår riktiga identitet? Eller inte alls?

Vet inte om detta är en bra idé, annars får Admin självklart ta bort tråden.

Mrx
Bra initiativ!

Jag tänker komma till Liljeholmen på IRL träffen den 16 februari. Det är i alla fall min tanke i dagsläget. Sen vet man ju inte hur läget är närmare inpå. Jag bor i närområdet och kan eventuellt erbjuda sovplatser.

Tomen
Liljeholmen

Jag har bokat in detta. Har inga problem med att visa nick och identitet där .

IronWill
On the fence

Vore å ena sidan kul men har vissa tankar kring hur det eventuellt påverkar mitt forumbeteende efter det. Känns ibland som jag kan vara mer äkta när det är losskopplat från min fysiska person. Kanske kommer. Bor också i krokarna.

Morgondag
Kul!

Kul med träff, jag missade förra. Siktar på att komma, bor i Sthlm. Hoppas många kan komma, har gått på AA-möten i 5 v och jag tycker det är ett bra sammanhang, precis som detta

Vinäger
Vill också träffas

Hoppas att flera av er jag känt ett tag har möjlighet. Bor inte längre i stan, men beroende från vilket håll någon kommer, kan skjuts och övernattning erbjudas.

IW, förstår hur du tänker kring anonymiteten och att det kan vara en begränsning att så att säga ha visat sig. Det går ju att vara helt anonym, alltså inte avslöja sitt nick. För mig är det viktigast att inte det rätta namnet, som är ovanligt, kommer fram.

Femina
Vad säger Admin?

Har ni haft träffar för forumanvändare förut? Hur gjorde ni då med anonymiteten? Rekommenderar ni att vi använder våra forumalias eller att vi använder vårt riktiga förnamn?

Carina
Om namn vid lajv-träff

Hej Femina och alla andra!

Jag vet inte hur det har varit tidigare träffar men vid förra träffen valde några att kalla sig vid sina "nicks", andra valde att säga sitt riktiga förnamn eller hitta på ett annat förnamn (vi vet inte vad som är riktigt namn och inte) och inte säga sina nicks. Då vet man inte vem den personen är på forumet. Det är upp till er, vad ni känner er bekväma med.

Hoppas vi ses!
/Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Kärleksguden
vad är det här för träff?

vad är det här för träff?

Carina
Hej hej Kärleksguden!

En gång per år erbjuder vi möjligheten att ses i våra lokaler. Så här står det i informationen:

"Hej forum!

Snart första advent och tider av ledighet. Vi vill passa på att redan nu erbjuda en lite klapp. Tycker vi i alla fall.

En del av er har varit på, varit nyfikna på eller undrat över möjligheten att träffas på riktigt-riktigt. De senaste åren har vi på Alkoholhjälpen & Anhörigstödet anordnat en träff i våra lokaler. Förutsättningarna har varit att anonymiteten är den samma, till och med att välja att inte nämna sitt "nick". Vi har ibland valt att bjuda in en föreläsare eller liknande och haft frågestund. Mest är det en möjlighet att få träffas och utbyta erfarenheter. Vi är mer än glada att få tillfälle att träffa er och bjussar på lunch och fika i våra nya lokaler som finns i Liljeholmen, Älvsjö, Stockholm. Vi hoppas ni har möjlighet att ta emot vår klapp eller kanske mer vara vår klapp:-).

Tid för denna träff är: 16 februari kl. 11 - 14. Mer info kommer i vår "blogg" på framsidan "Från rådgivarna".

Mer om innehållet kommer inom kort!

Varma hälsningar
Carina
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Adde
Jag

har varit på samtliga träffar och tycker att stämningen är väldigt bra och att det är "lättpratat". Hur man presenterar sig beror nog kanske på hur bekväm man är med sin situation och det är absolut ingen som dömer om man inte vill säga sitt namn eller nick. Och namnet är ju definitivt inte det viktigaste ! Vi är alla lika i detta sammanhang.
Jag som är van att presentera mig med förnamn och efternamn, dvs "Alkoholist", på AA-möten har inga problem med det.
Min presentation på ett AA-möte är såhär : Hej ! Jag är "Adde" och jag är en alkoholist som idag är nykter för min egen skull.
I början sa jag det i omvänd ordning : Jag är en alkoholist som heter "Adde". MEN jag är ju faktiskt en egen person med egen identitet och jag är inte en sjukdom så jag ändrade till att sätta min person först.

Detta är alltså en förklaring på hur JAG gör och betyder inte på nåt sätt att ni måste göra samma sak !!

Lite tycker jag att medberoende/anhörig går igenom samma process. I början som ny så är alla medberoende men allteftersom man utvecklas och går mot ett eget tillfrisknande så byter många sin "titel" från medberoende till anhörig. Men, återigen, det är ju helt fritt val och ingen dömer hur man gör !!

I övrigt har jag nollkoll på adressen till mötet och hur jag ska göra för att komma dit ? Förut var det promenadavstånd från Cityterminalen och ev hotell men nu knallar man väl knappast dit !

Vinäger
Puff

Knuffar upp tråden och hoppas att flera vill och kan komma på träffen.

Tack för att du berättade lite om tidigare träffar, Adde. Det tar nog bort en del rädsla. Lite läskigt känns det allt.

Jag tänker att jag börjar med att kolla om det finns någon jag, mot förmodan, råkar känna igen. Om inte, tror jag att jag presenterar mig som Vinäger. Vi får se.

Adde
För

oss lantisar som måste planera i förväg vore en adress kanon att ha !
Och, som jag glömde förut, tack Vinäger för att du startade tråden !!

santorini
Träffen

Jag skulle gärna komma på träffen och skulle gärna ha en adress så jag kunde se om det är möjligt. Jag kommer till Cityterminalen.
För mej som varit med i sju år vore det väldigt trevligt att veta vem som är just en viss ”nick”. Inte namn men vem som är Adde och Berra och mulletant m fl. Jag tycker det skulle vara själva poängen på nåt sätt. Men det är upp till var och en.

Sigge69
Jag kommer 💪🏼

Tjo AF
Sigge69 kommer nykter såinihelvete, brukar inte planera så långt fram, men jag gör ett undantag nu för den goda sakens skull. Ser fram mot att träffa er gamla vapendragare här på forumet. Tyvärr kan jag inte mullra in på min antibus, det får bli boskapsvagnen till Stockholm.
Fridens liljor
Kram

Fenix
Vad roligt

med en ny träff, jag missade förra. (kan det ha berott på alkoholen?) Svar: ja.
Känner mig just nu stark i min nykterhet. Förra veckan åkte jag till London och gick samma typ av kurs som jag gick för 15 år sedan då jag slutade röka. Trodde då att jag aldrig skulle kunna sluta röka, men efter kursen, som varade en dag, har jag aldrig rökt och ännu bättre, aldrig haft lust att röka. Så i höst blev jag rätt desperat då jag aldrig tycktes kunna sluta mitt dagliga drickande och mina värden blev allt sämre. Jag hade haft i bakfickan att hjälper inget annat kanske jag kan gå samma kurs fast det nu handlade om alkohol. Och förra torsdagen var en magisk dag, 6 timmar av 180 graders hjärntvätt år rätt håll. Precis som med rökning insåg jag på djupet hur meningslöst drickandet är för min del, det ger absolut ingenting om man ärligt på djupet penetrerar saken. Frågan är ofta varför man dricker, och den är lätt att svara på, för att man blivit alkoholberoende. Frågan vad det ger mig att dricka är intressantare. Läste runt här i dag en hel del och nästan alla berättar om vilket skit alkoholen ställer till med. Så frågan vad det ger mig är faktiskt väldigt relevant. Avspänning säger en del, men det är ju faktiskt alkoholen som skapar spänningen. Jag har varit ut och in här på forumet i sju år tror jag, vore väldigt roligt att träffa en del av er. Och jag känner mig just nu mycket säker på att jag ska vara nykter även i februari.
Lycka till alla hur ni nu väljer att försöka skiljas från alkoholdjävulen.
/Fenix

Adde
Jag

tar mig friheten att lägga ut adressen som jag fått från säker källa.......
Katrinebergsbacken 35A

Och är det nån kunnig som kan tala om hur i h-vete man tar sig från Cityterminalen och ut till Liljeholmen med buss är jag väldigt tacksam ! Hittade en karta där det står att hållplatsen är under bron......Men inte vad som stannar där :-(( Eller hur det är med parkering där ?

Mrx
SL trafikplanerare

Jag tror det är bäst att du tar t-bana röda linjen till Liljeholmen. Skickar med en länk
https://sl.se

santorini
Tack!

Det bli samma för mej, från Cityterminalen. Vi får ha sällskap Adde;)

Mrx
Parkering finns l Liljeholmens galleria

Parkering finns tillgänglig i Liljeholmens galleria, se länk

https://www.liljeholmstorget.se/parking

Rosette
Adressen

Hej! Vad bra att ni sett till att adressen kommit ut här, vill bara flika in och tipsa om att det även går att parkera på Liljeholmsberget- dvs väldigt nära själva gatuadressen vi möts på.

Varma hälsningar,
Rosette

Carina
Uppdatering: Lajv-träffen lördagen den 16/2 kl. 11-14

Hej på er!

Vi har märkt att nyfikenheten är stor gällande lajv-träff i våra lokaler på Liljeholmen, Stockholm. Roligt!
Nu har vi diskuterat ihop oss och kommit fram till ett upplägg. Hoppas ni kommer gilla det!

11-12 Hej och välkomna!

12-12.45 Lunch och mingel

12.45-14 Delade grupper:

Medlemmar som är anhöriga, Carina och Sofia samlas i en grupp. Carina ger en mini-föreläsning om anhörigas situation och sedan gör vi en enskild självhjälpsövning som de som vill sedan kan diskutera i gruppen.

Medlemmar som är oroliga gällande sin alkoholkonsumtion hänger med Rosette och Li-Lo för samtal, pepp och egen självhjälpsövning.

OBS! Ni delar bara med er av det ni vill dela. Det är helt ok att sitta tyst och lyssna.

14-14.20 Fika

14.20 - 15 Avslutning och överraskning

Adressen är Katrinebergsbacken 35A i Liljeholmen. Det är en skaplig uppförsbacke så ett tips från coachen är att ta lite extra tid så ni hinner hämta andan.

Anmälan mailar ni till kontakt@alkoholhjalpen.se. Meddela gärna om ni har någon specialkost.
Senast anmälan: fredag 8/2 2019.

Väl mött!
Vi ser så mycket fram emot att träffa er!

Hoppas vi ses!
/Li-Lo, Rosette, Carina, Sofia & Magnus
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Adde
Santorini....

skulle vara skoj ! Men jag har inte riktigt bestämt hur jag ska ta mig dit än ?? Efter att FlixBus köpt Swebus så har deras tidtabeller totalhavererat. Tåget är ju som det är.....där vet man ju inte om man kommer fram. Bil är ju rätt skönt också... :-)) Vi får höras av lite senare !

Vinäger
Bra upplägg

Ser fram emot att träffa er andra. Det hela är förstås frivilligt, men det känns ändå riktigt pirrigt, dock (mest) på ett positivt sätt.

Väl mött!

IronWill
Kommer

Landat i att jag kommer, och utmanar mina rädslor genom att avända mitt forumnamn. Så ni kan skälla på mig för allt som väller ut på forumet :) Ska bli intressant!
Det är INTE en uppmaning till er övriga att göra detsamma. Bara mitt sätt att utmana mig och släppa på rädslor och acceptera och stå för vem och vad jag är.

Nurture
Hade gärna kommit

.. men 16/2 sitter jag på en strand i Karibien. Får satsa på nästa-nästa år istället 💚

Vinäger
Nurture

Hallå där, det där handlar ju om prioriteringar. 😉😁

Vad är väl en kritvit, finkornig sandstrand, som kryper in överallt, en strålande sol och alldeles för skön temperatur - mot ett kyligt, bistert, eventuellt slaskigt och mörkt Stockholm i februari...

Hm, vid närmare eftertanke är du kanske förlåten ändå... 💛☀️😎

Nurture
Vinäger

Hade så gärna träffat dej och gett dej en stor 🤗 Hoppas vi kan mötas ändå 💚

Carina
Har ni anmält er till 16/2?

Hej hej!

Hoppas ni ser fram emot träffen 16/2 lika mycket som vi! Jag puffar upp tråden igen så ingen missar vad som är på G.
Kom ihåg att anmäla er om ni kommer och eventuella matallergier.

Här är programmet och adress igen:

11-12 Hej och välkomna!

12-12.45 Lunch och mingel

12.45-14 Delade grupper:

Medlemmar som är anhöriga, Carina och Sofia samlas i en grupp. Carina ger en mini-föreläsning om anhörigas situation och sedan gör vi en enskild självhjälpsövning som de som vill sedan kan diskutera i gruppen.

Medlemmar som är oroliga gällande sin alkoholkonsumtion hänger med Rosette och Li-Lo för samtal, pepp och egen självhjälpsövning.

OBS! Ni delar bara med er av det ni vill dela. Det är helt ok att sitta tyst och lyssna.

14-14.20 Fika

14.20 - 15 Avslutning och överraskning

Adressen är Katrinebergsbacken 35A i Liljeholmen.

Anmälan mailar ni till kontakt@alkoholhjalpen.se. Meddela gärna om ni har någon specialkost.

ALLT GOTT!
/Carina

Denhärgången
Buss

Tips, många busslinjer, tex flixbus, stannar i Liljeholmen innan Cityterminalen.
Ska bli så superfint att ses!

Sidor