Hej,

Sitter hemma första kvällen nykter med barnen när frun är bortrest, just en sån kväll som jag så sent som förra veckan såg fram emot då man kunde ta ett glas direkt man kom hem för att sedan fortsätta hela kvällen.
Fruktansvärt sugen nu..... samtidigt stolt att jag i helgen äntligen vågade berätta för min fru hur det egentligen står till. Allt smusslande och gömda flaskor. Skönt att det är ute men f-n vad jag saknar det just nu. Svårt att sätta ord på vad man känner. Känns som att det är en del av vardagen och att det alltid varit så. Det har det ju givetvis inte men iaf dom senaste fem åren.

Har läst en del här i forumet och många av er verkar vara i samma situation. Hur klarar ni det? Avstår ni från alkoholen helt? Det är min plan tillsvidare även om jag inte riktigt tror på att det kommer att gå särskilt länge men en månad hoppas jag på. Vi får se.

Hjälper det er andra att skriva här?

Femina

Hej!
Ja, det hjälper att skriva av sig här, lätta på trycket och kunna vara helt ärlig men samtidigt anonym. Du får stöd och kan utbyta tankar med alla. Mitt bästa råd är att visa dig aktiv här på forumet.
Lycka till!

Har legat och läst massa trådar hela kvällen och det är så mycket man känner igen sig i.
Hemskt när man ser nycktert på det.
Många här är väldigt bra på att utrycka sig och beskriva hur dom känner på ett fantastiskt vis.

Känner stolt över mig själv att det gick vägen. Men idag är det fredag vilket inneburit att det varit ok att dricka. Iof med nästan samma procedur som på veckodagarna,snabbt hem knäppa upp en öl för att lukta alkohol och sen smyga till gömstället och ta ett par klunkar sprit. Jag vet att jag inte kommer att ta nått ikväll men suget, det där jävla suget!

Sitter i samma båt. Jag är själv hemma med min 14 åring och ska försöka hålla mig några timmar till. Mitt mål är att bara dricka på fredag och lördag och då max 4 glas. Ändå sitter jag här och nästan räknar minuterna till kl 19 då middag ska vara klar. Det är obegripligt hur alkohol styr över mig!

Det är ju fantastiskt att du lyckats hålla dig borta frånvaro alkohol i snart 2 dagar var det va? Bra jobbat och fortsätt häng här! Det ska jag göra!

Det är peppar peppar sjätte dagen idag. Brukar klara mån-tis ganska bra utan alkohol för att sedan dricka ons-sön. Antagligen ångesten som får mig att hålla mig borta dom två dagarna. Ja det är hemskt vilken kraft den har.
Klarar du att hålla dig till fyra glas?
Själv jobbade jag lite längre och nu gick jag med frun till gymmet. Allt för att bryta mina vanliga rutiner.

Ikväll är det jobbigt!!!

Skall på middag ikväll med vänner, tänker ta rollen som chaufför vilket inte hör till vanligheterna.
Hur ärliga är ni mot omgivningen/era vänner. Vad har jag för skäl till att vara nykter idag. Låter ju hemskt när man skriver det men det är ofta så det känns att omgivningen ser på det. Jag själv oxå antagligen för en vecka sedan. Vill gärna klara en sober december.

Så menar jag egentligen ställa en fråga om man klarar att bli nykter eller åtminstone dricka kontrollerat utan proffesionell hjälp.
Så nu bytte jag tydligen titel. Har inte riktigt kommit underfund med hur denna sodan funkar.....

bra att ta ibland. Det finns knep och strategier att ta till när det blir jobbigt utan alkohol. Konsekvenstänk.. alltså vad händer om jag tar första klunken.Vad händer sen? Hur kändes det vid senaste värsta fyllan och efteråt.. spela hela filmen, dvs. Första klunken, fortsättningen, ledsna och besvikna anhöriga med skuld och skam..Det är inte du som är dålig, utan du har gjort dåliga val.. Skriv och läs på forumet..Hejja dig?

Det beror nog på hur beroende av alkohol du är..Och hur mycket du tänker på alkohol..Det är din hjärna som är alkoholberoende..Den försöker få dig att dricka..Det låter kanske konstigt, men så är det..Du får fundera över hur mycket alkoholen betyder för dig..Många har supit bort partner och barn och andra i sin omgivning..Jag brukar jämföra med droger..Kan man från att ha tagit tex heroin dagligen bara ta heroin vid festliga tillfällen? Nej, tror inte det..Men har man stoppat alkoholmissbruket i tid så kanske det går att kontrollera..För mig var det tusen gånger enklare att sluta helt..Idag mår jag bättre, är snyggare, gladare, har barn som mår bättre och är stolta över mig..Super inte bort mina pengar länge som jag jobbat ihop, utan kan unna mig det jag mår bra av..?

du har rätt. 8:e dagen nu och fungerar bra men tankarna börjar att komma om man någonsin eller rättare sagt när kan jag börja dricka igen..... antagligen aldrig som du skriver och det hade ju vart det bästa men känns som att det saknas nått.
Nått som hjärnan gärna vill ha tillbaks. Fort oxå.
Alkoholen just nu betyder mycket i det sociala livet med umgänge fester semestrar osv, för mycket har jag insett. Tänker på A istort sett hela tiden just nu. Men har för tillfället inga problem att hålla mig borta. Är bara rädd att det inte håller i sig.
Tack för ett bra svar.

Chiron

Där känner jag igen mig, dricka något tillsammans med min sambo och sedan till gömstället för att fylla på extra. I morse hällde jag ut allt i mitt gömställe. Nu tycker jag nästan synd om mig själv, sorgsen. Det låter ju inte klokt. Kram till dig

Chiron

Det hjälper att läsa och dela det vi har gemensamt. Jag blir illamående och starka känslor kommer fram när jag läser allt som skrivs här, det är ju mig det handlar om, försöker andas igenom känslorna, hur ska detta gå???

Men jag känner samma, visst är det hemskt och visar egentligen bara vilket grepp A har om en. Samma som nästa inlägg du skrev om känslorna man känner igen sig i väldigt många härinne. Tror det var bra att du hällde ut, en lockelse mindre.
Vet din sambo? Har du berättat?
Antar att du som jag gömde för att sambon inte tyckt det varit ok att dricka så mycket. Skammen gentemot henne jag bor med är just nu min största drivkraft.
Du klarar detta!!

En liten milstolpe om jag får säga det själv!
Kämpa på alla och fantastisk läsning i många trådar!

Ja, visst är det en härlig känsla när det blir tvåsiffrigt. Det bevisar att vi kan vinna över A-monstret. Grattis till dig.

Ha en fin dag. Kram