Måste ta tag i detta!

24 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Teresia
Måste ta tag i detta!

Ännu en söndag som är förstörd pga alkohol. Drack hela dagen, och minns inte senare delen av kvällen. Jag kan inte sluta dricka när jag börjar. Och jag lyckas inte hålla mig nykter mer än 5 dagar på raken. Om ett par veckor ska jag åka på semester till södra europa. Förra året drack jag varje dag, mådde dåligt, fick minnesluckor osv. I år får det inte bli så, så på nåt vis måste jag upprätta en plan hur jag ska klara detta. Jag har ingen anledning att dricka, jag har ett bra jobb, 2 fina barn, en man som älskar mig. På pappret alla rätt liksom. Så idag blir min första nyktra dag av många hoppas jag!

Anders 48
Välkommen Teresia!

Välkommen hit - om du inte har varit här förut. Bra att du startar din tråd. Där kan du läsa kommentarer, och gå tillbaks till vad du själv har skrivit tidigare. Som en dagbok. Det kan vara en bra hjälp på vägen. Förstår dina farhågor om semestern, att den inte skall bli som den förra..... Vad säger din man? Är han likadan, kan du få stöd av honom? Jag hoppas att du pallar att hålla dig nykter idag, och i morgon. Ta en dag i taget. Vet inte om du funderat på att söka hjälp? Vet många som har fått hjälp av vårdcentral/husläkare. Det finns ingen skam i att söka hjälp, tänk på det.....Jag håller på dig, och önskar dig all lycka till med dina problem. Här inne finns alltid någon som läser/lyssnar. Många trådar med enorm erfarenhet och omtanke. Gå in här och läs - ofta.......

Teresia
Tack Anders!

Ja jag är ny här, har läst här förut men registrerade mig idag. Min man vet att jag dricker för mycket ibland, men han vet och förstår inte omfattningen. Jag gömmer sprit för honom och dricker i smyg. Han dricker själv men måttligt, sällan så att han blir redlös som jag.. Jag har funderat på hjälp, men vet inte riktigt vad husläkare kan göra? Det är mest upp till mig att fixa det här tänker jag. Har funderat på någon typ av terapi men vet inte vart man vänder sig. Just nu mår jag apa efter igår, vill bara att den här dagen ska ta slut så att jag kan börja om imorgon och göra rätt saker. Ska pallra mig till gymmet imorgon efter jobbet, det brukar hjälpa mot ångesten och suget.

Teresia
Är så orolig över min hälsa

Har just nu världens ångest över att jag har skadat min kropp. Kan man återhämta sig efter flera år av drickande? Kommer jag att bli "frisk" om jag slutar dricka nu?

eyeshadow
Hej Theresia

Absolut kan du bli "frisk" fast jag bruka inte vilja säga ordet utan mer att du kan lära dig hantera ditt mående genom att vara nykter =)
Jag trodde aldrig att jag skulle klara mig men just nu ha jag 5månader nykter tack hjälp med frivillig behandlingshem annars hade jag aldrig klarat det.
Så du kan fixa det =)
Tro på dig själv och ta tag i problemet innan det är för sent =)

Lycka till
Kram

Teresia
Hur är det med det fysiska?

Typ levern och andra alkoholmarinerade inre organ, återhämtar sig kroppen? Och hur länge kan det ta?

Stingo
Bli frisk

Så länge levern inte har börjat skrumpna så kan den återhämta sig. Låter inte till mig som om du skulle ha kunnat dricka till dig skrumplever ännu. De flesta kroppsfunktioner återhämtar sig på några månader. För hjärnan och psyket kan det ta litet längre, men det är väldigt individuellt.

Själv hade jag begynnande socker, dåliga levervärlden och irriterad tarm. Efter ca ett halvt år nykter var jag på kontroll och alla värden var bra, men framförallt så mådde jag så väldigt mycket bättre.

Vändningen
Kroppen är fantastisk!

Kroppen producerar nya celler i den mån den kan och reparerar sig. Levern är otroligt bra på att återhämta sig och den tål extremt mycket också, men givetvis om man skulle ta ett ögonblicksprov på någon som har druckit en period så skulle det inte se vackert ut i kroppen. Hur lång tid det tar att återhämta beror på hur nedbrutet det är och beror också på hur man lever i övrigt. Kost, sömn, motion, allmänhälsa, gener, ålder - finns hur många faktorer som helst. Kroppen behöver dock en viloperiod som heter duga efter alkoholen, så det första som sker när man kommer in i en nykter period istället är att kroppen behöver ställa om sig. Från gifthantering till att fungera som den ska.

Det enda du kan vara säker på att fortsatt drickande inte hade reparerat ett smack i varje fall, utan bara fortsatt nedbrytningen av dina organ. Du har all chans i världen nu att stoppa det, för på längre sikt så kan det komma riktigt tråkiga effekter av långvarigt alkoholmissbruk....

mod60
hej teresia

Välkommen hit och grattis till att du insett att detta inte går längre. Jag kom till samma beslut för snart 6 månader sedan och har varit nykter sedan dess. Har druckit mer och mer i många år. Önskar ibland att jag tagit tag i mitt missbruk tidigare. Men bättre sent än aldrig. Min kropp har hämtat sig och mår bra och det kommer din också att göra.

Vill kort ge dig lite tankar som du kan behöva för att stå emot alkoholdjävulen som är listig listig och man får vara mycket bestämd mot den.
Jag har hela tiden haft främst barnen och barnbarn i tankarna när jag vacklat i mitt beslut att inte dricka. Jag har läst mycket på anhörigsidan och när man läser om de unga vuxna som ropar på hjälp för att deras föräldrar dricker så blir det, för mig så mycket enklare att stå emot alkoholen varje dag. En otroligt nyttig påminnelse som man behöver. Jag mår bättre än någonsin nykter och jag hoppas verkligen att du kan ta dig ur detta. För din egen skull och din familjs. Önskar dig många lycka till! mod60

Valeria
Välkommen i klubben!

Som du redan vet är du inte ensam om problemen. Är säker på att du kommer att få mycket hjälp här på forumet!

Teresia
Dag 2

Tusen tack för era svar. Sov jättedåligt i natt. Försöker äta bra och dricka mycket. Kan bli lite manisk med kosten, har svårt att vara "normalt". Vill gärna äta perfekt men jag vet att mitt fokus måste vara att avstå alkohol och inte vara så hård gällande annat.

Valeria
Rätt tänkt!

Tror inte att man ska försöka ändra på allt samtidigt, sluta dricka, äta nyttigt, börja träna, bli kulturell, gå upp tidigare, gå och lägga sig tidigare osv osv osv. A- problemet är det största och viktigaste och tar man i det är det mycket som löser sig av sig självt, särskilt psykiska problem. Låt dig "landa" utan A och var snäll mot dig !

Macadi
Jag med!

Jag hänger på! Är så fruktansvärt trött på mig själv just nu....skulle bara ta ett glas vin i lördags, sen skulle jag gå en promenad. Någon promenad blev det inte men däremot åtskilliga glas vin...Har också man, barn och jobb samt körkortet i behåll. Hur tänker man? Vad ska krävas för att man ska fatta att DET FUNKAR INTE!?!
Kram

Teresia
Gick åt skogen igår

Nya tag idag. Lovat köra hela helgen för att hålla mig på banan. Trött och besviken på mig själv men det hjälper ju inte. På't igen det som gäller...

Vändningen
Nya tag framåt!

Vad gjorde att det gick åt skogen igår? Kan du beskriva (eller fundera för dig själv) på exakt vad som ledde till att det blev som det blev? Hur mådde du innan och vad gjorde du? Vad fick dig att ta beslutet att dricka? Hade du kunnat göra något för att undvika att du drack igår?

Genom att reflektera och sätta upp en liten miniplan, så får du lättare att parera nästa gång suget smäller till! Lycka till nu och kämpa på!

Frid 114
Mitt destruktiva liv

Har druckit för mycket och av "fel" orsaker, om det nu finns rätt orsaker.., sedan tonåren. Är en person som samtidigt tränat väldigt hårt, har extremt höga krav på mej själv, har en alkoholiserad pappa, o vet mycket väl.. Lever i ett dåligt förhållande där han nästan lyckats att ta all självkänsla ifrån mej. Har haft psykiska och sociala bekymmer sedan jag var barn. Har en burk Antabus sen länge. Tar en, är nykter i 3 dar sen är ja där igen. Nu har jag varit nykter i 5 dar. Hittade hit o jag hoppas på att klara detta nu..

Rosette
Hej och välkommen till forumet Frid 114!

Du har hittat forumet och börjat läsa runt och skrivit. Du har haft och har det tufft i livet och alkoholen har kommit in som någonstans lindring, du märker nu att det inte fungerar på sikt. Den tar mer än vad den ger och för att få kraft och energi till att få en större förändring i ditt liv så har du nu bestämt dig att göra en livsstilsförändring med alkoholen. Starkt!
Ibland behöver man skriva flera gånger innan man får svar och det kan vara en idé att starta en egen tråd om man vill få fler svar. Du gör såklart som du vill.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

Frid 114
Tack. Jag känner mej, eller

Tack. Jag känner mej, eller,jag ÄR så ensam i det här. O i allt annat oxå. 10 dagar nykter idag. Vräker i mej Coca Cola o godis.. Får fruktansvärda blodsockerfall så jag somnar när jag lägger mej o vilar. E helt slut. Har alla djur o min lilla 3 åring, hem o jobb o sköta och ingen jag delar det här med. E väl skammen som gör att jag håller skenet uppe. Men hälsan haltar riktigt illa. Tack för ditt svar.

Fredde
Hej Frid!

Grattis till 10 vita dagar starkt jobbat:) fortsätt på den vägen så kommer du märka förbättringar både mentalt och fysiskt. Jag kan känna igen mig i en del du skriver för detta med att ha höga och orimliga krav på sig själv och en far som är alkoliserad.Såna saker sätter ju sina spår i en och då är det lätt att ta till flaskan själv för att fly från smärtan och slippa tänka på allt för stunden.Jag har själv druckit för mycket genom åren för att självmedicinera men nu har jag faktiskt påbörjat min resa och den ser som så 41 vita dagar och 1 svartdag då jag drack 5 öl och det trodde jag aldrig jag skulle klara men man är alltid starkare än vad man tror att man är:)"Kampen du är i idag utvecklar styrkan som du behöver imorgon" Så kämpa på och samla vita dagar:) Ha det gott:)

Stugsara81
Förstår dig..dag 2 nykter

Förstår dig..dag 2 nykter idag. Under mina 2 år med missbruk så har jag bara klarat 4 dagar..sen är jag tillbaka på mina 6 starköl samt några glas vin VARJE dag.
Har en sambo som druckit lika mycket och vi har 2 barn att tänka på.
Så nu har vi bestämt att stötta varann och bli nyktra. Jag är också orolig för vad det gjort med insidan av min kropp..vad den gjort på utsidan har jag ju sett +15 kg...
Hejar på dig och hoppas vi kan stötta varann då vi sitter i samma läckande båt.

Tomen
Aldrig i hamn

Då sitter man här och inser att ännu ett nykterhets löfte är brutet till en själv och närstående . Ångesten sliter som en demon i själen. Ny här och blev berörd av att läsa om alla likasinnade. Testade AA för ca 1 år sedan. Funkade bra i 2 månader. Sedan trillade jag igen. Suck :(
Så hur gör ni andra för att hålla er kvar i nykter tillvaro?

Tomen
Stugsara

Hej, läste nyss ditt inlägg . Bra att ni tagit beslutet att stötta varandra. Hoppas verkligen ni klarat av det.

Dee
Hur har det gått?

Hej Theresia!
Nu va det ett par månader sen du skrev det här inlägget, undrar hur det går för dig?
Jag har idag tagit mitt första steg till nykterhet och bett om hjälp, ska på läkarundersökning och samtal inom 2 veckor - är superrädd för vad jag gjort med min kropp... vill egentligen bara stoppa huvudet i sanden och låtsas som ingenting...

Diddi103
Theresia

Hej
Jag har också druckit alldeles för mycket. Levern återhämtar sig Hjärna och psyke Är det någon som vet När mår msn bättre