Japp, jag tänkte att vi kunde diskutera om vilka krämpor som forummedlemmarna har/har blivit av med till följd av ett förändrad drickande!

Jag kan börja att lista några saker som jag märker av.

1) Ryggont. Värken blir mindre när jag avhåller mig. Läser man lite fakta så kommer man snabbt fram till att det beror på två saker; Alkohol är hämmar muskeltillväxten pga att hormonet som styr detta inte funkar som det ska när man dricker A.
Nummer två är att alkohol dränerar kroppen på magnesium, vilket i sin tur bidrar till sendrag osv.

2) Magen. Ständiga diffusa smärtor i magen som försvinner när alkoholkonsumtionen minskar. Sen så har vi ju det här med "nummer två" på toaletten...
Svårt att skriva om det utan att det blir småäckligt, men "orolig mage" kan ju användas som beskrivning.

Så, fyll på med egna erfarenheter nu! Tror att detta är intressant för alla faktiskt!

:)

Nike

Bra tråd! Jag märker skillnad i:

- psykiska måendet, är mycket stabilare utan alkohol och slipper "gnaget" och oron i magen.
- inga "spaghetti-ben" när jag reser mig efter att ha suttit ner en längre stund, tidigare kunde det hända att benen då bara vek sig.
- Sömnen är oroligare men skönare.
- Den intensiva halsbrännan är borta, det var verkligen en plåga tidigare
- blivit av med kronisk svampinfektion och klåda (vilket för mig är den enskilda faktor som gjort störst skillnad i livskvalitet, det är ju schysst att faktiskt kunna ha sex ibland!)

Däremot upplever jag motsatt effekt vad gäller:
- ryggvärk, har mer ont i rygg och nacke nu, vilket försvinner (antagligen bara dövas dock) efter 1-2 glas vin
- magen funkade som en liten klocka tidigare, nu är det mest ...stopp och jag får käka en massa linfrö och sånt.

Säkert mer men det är vad jag kommer på nu på rak arm. Inte så illa pinkat efter bara tre månader av lågkonsumtion! /N

konstnären

Håller med både dig och Nike, här har jag lite grejer
Slut på värk i leder det var en plåga.
Slut på doktorn i magen som inte alls mådde bra.
Slut på daglig huvudvärk
Slut på gångproblem, det var väl det fysiska
Här kommer det psykiska
Den hemska ångest som alkoholen skapade
Isoleringen från människor
Dålig sömn, i slutet på mitt drickande var jag uppe på nätterna och drack
Mådde fruktansvärt när jag skulle till Bolaget för att fylla på, tänkte
om det var samma kassörska.
Rädslan som kom för allt och alla.
Inbillade mig en massa saker
Hamnade på psyk en gång
Fick till slut kramper
Usch ja, idag mår jag bra efter 5 månader.
Är glad över livet.
Konstnären

mnbv098

De krämpor jag hade ville jag aldrig koppla ihop med alkoholen. Hittade hellre långsökta ursäkter och sökte mig till och med för utredning hos neurolog. Fast det är klart att jag förstod vilken skada min kropp tog.

Jag har upplevt gångsvårigheter, dålig balans, yrsel, muskelsvaghet, andfåddhet, svampinfektioner, sår som inte riktigt läker, dålig hy, viktuppgång, pluffsighet, torrt hår, krångel med magen,dålig hållning.

Rädsla, osäkerhet, dålig självkänsla, skam, skygg, svårigheter till logiska resonemang och att formulera tanke och tal, dum, lättirriterad, tyngd, orolig, ångest.

Drog mig undan, klarade inte att gå rak i ryggen och se folk i ögonen, kände mig som en bluff, mindre värd, ointresserad och omotiverad, kunde inte vara i nuet för tankarna kretsade hela tiden kring alkohol eller planering för att köpa, städa undan, måtta mängd, gömma osv.

Nu efter 1 månad och 6 dagar så går jag rakryggad och stolt, ser folk i ögonen, tränar och känner mig starkare, piggare, klarare i skallen. Jag har återfått motivation och livsglädje. Hyn är bättre, kroppen fastare och lättare. Jag är lugn, trygg och närvarande.

Tanken slår mig att alkoholen har stått där som en stor stoppkloss och gjort mig oförmögen att röra mig framåt. Jag förundras över hur någon med alkoholproblem skulle lyckas bli framgångsrik med något bärandes den bördan. Alkoholen tar så mycket, ger så lite.

konstnären

Alkoholen bara tar och ger inget tillbaka. Fy faan vilket gift, och innan man insåg.
Ha det bra
Konstnären

Ljubavi

Hmm. Kan man skylla på alkoholen när de värker i smalbenet pga för mycke alkohol under för lång tid? Jobbar som vanligt å inga problem där men de har nog blivit alkohol sen 8 månader tillbaka varje kväll dock inte så stor mängd men ändå ??

Dajna

När jag gjort uppehåll med alkoholen får jag hemsk värk i benen. Har sökt för det tidigare men det är inget fel med benen. Blundat för att det är abstinens.

Kamske en knasig fråga men vet att vätskebrist kan ge väldig kramp.
Trist att inte läkarna hittat felet..

Här är mina känslor tydligare och renare utan alkohol.
Molnet eller luddet runt huvudet försvinner.
Min hy är fräschare.
Jag har fått en slankare figur utan att aktivt banta.
Ångesten har lagt sig.

Btt

Kramp i benen kan vara brist på något som zink eller något . Googla
Har läst för länge sedan men minns inte vad svaret var.
Någon har sagt rör ut 1 tsk binarbonat i vatten drick genst.
Lycka till

Några saker jag kommer på i all hast: hjärtklappning, ångest, diarré, dålig andedräkt, dålig kroppslukt, illaluktande urin, ofräsch hy, ofräscha ögon, huvudvärk.

Det var några, vilket j-a gift detta är! Får avsky och spykänslor bara jag tänker på det....

hade jag...Risigt hår
Svullen mage och lemmar
Känselbortfall i fingrar och tår
Högt blodtryck och yrsel
Illamående och diarre
Svampinfektioner
Ont i kroppen
Sömnstörningar och mardrömmar mm
Som nykterist ..
Är jag slankare
Smidigare
Snyggare
Gladare
Friskare (gnisslar dock tänder som ger huvudvärk)
Går rakryggad utan att skämmas
God andedräkt (nåja)
Alla a-relaterade krämpor är borta
Aldrig ilsket fyllerött ansikte
Jag ångrar aldrig en nykter dag
Kram på er❤

de vanliga problemen som en aktiv alkoholist har så har jag, vad jag nu vet, en bestående skada efter drickandet.
Bråck på övre magmunnen efter ständig retning av magsyran som jag på den tiden inte kände av, det fanns ju mer akuta fel på kroppen då. Det tog ett bra tag innan jag hittade orsaken till den irriterande hostan jag hade med åtskilliga olika undersökningar utan resultat tills en kamera avslöjade felet. Lätt fixat då man vet orsaken :)

Talktome

Mår efter drygt tre månaders nykterhet, efter tio års ständigt vindrickande, utmärkt och njuter av varje dag över att slippa eländet. kan köra när jag vill, ägna mer tid åt barn och barnbarn, har mer pengar över, ja, det finns väl knappast mycket som kan bli sämre av att sluta sitt missbruk. Men en sak som börjar bekymra mig är att jag fått värk i muskler och leder och det är rejäl värk. Jag som nästan aldrig tagit värktabletter i mitt liv vaknar nu ibland på nätterna och måste ta smärtstillande. Jag är stel i kroppen när jag vaknar och när jag suttit en längre stund. Är även öm om jag trycker över mina muskler. Kan inte röra kroppen utan att det gör ont någonstans och det så pass att det hindrar mig i rörelsen. Är det någon som slutat och som känner igen detta? eftersom det blommat ut efter jag slutat tänker jag att det ev är någon abstinensfas jag går igenom men hur länge kan man ha abstinens i så fall?
Önskar alla därute lycka till med sitt kämpande, det är tufft men så värt det. Kram

Min son fick för 2 år sedan veta att han hade början på skrumplever. Var då nykter ett år men började sedan dricka igen. I somras fick han blödande magsår och efter det skötte han sig någorlunda men började igen i en period av stress. Fick nya blödningar igen och ambulans till akuten. Vid gastroskopi syntes sköra slemhinnor i magen och små bråck i matstrupen. Läkaren sa att det inte behöver bli några besvär av bråcken om han slutar helt att dricka vilket han också gjort. Men att leva med den här diagnosen känns för mig som mamma helt outhärdligt. Vet ju inte om det händer igen, känns som en ständig beredskap som påverkar livet så mycket att framtiden känns skrämmande. Någon med erfarenhet av bråck i matstrupen? Jag vill bara få något hopp att hänga mig fast i, något som gör att jag vågar leva. Både han och jag lever i rädsla och ångest och allting annat ställs åt sidan. Så orkar jag inte med att ha det, behöver hopp. Snälla, om någon vet något om det här, skriv en rad.

Tyvärr vet jag inget om det men förstår att du är orolig för din son hur som helst men du behöver nog tänka på dig själv och ditt mående också. Du kan bara ställa upp så gott du kan, men sen måste han själv vilja ha förändring. Men det hjälper inte honom att du mår dåligt hela tiden. Lättare sagt än gjort. Du hittar säkert bättre råd i anhörigdelen av forumet där andra i liknande situationer vet mer om hur det är. Hoppas det går bra för er båda.