Jag kan inte förstå vad som hände igår. Att mina fina barn skrek och grät och undrade varför deras mamma var så elak och konstig mot deras pappa. Hur ska jag kunna gottgöra dem? Hur ska jag kunna radera det från deras minnen? Jag har haft "problem" i flera år...dricker inte ofta men när jag dricker så finns ingen botten. I övrigt har jag ett "perfekt" liv. Akademiker, bra jobb, fina barn, fin man, fin hus i "fint" område, tränar flera gånger i veckan och sköter mitt utseende noga. Engagerad i barnens tusen aktiviteter och "underbar och älskad av alla" Men ingen vet att jag dövar stress med vin och har gjort så i flera år. Barnen har sett mig påverkad förut men aldrig så här...

Min *-årings blick idag när h*n sa: Mamma du hatar mig
Min *-årings röst när h*n sa: Mamma du ringer väl inte polisen så att de hämtar pappa
Min *-årings ögon när h*n vaknade och såg mig, först glad, men sen, den slocknade, h*n mindes kvällen.

Min mans förtvivlan och ilska över att jag utsatt familjen för detta. Mina föräldrar som desperat försöker hitta sätt att hjälpa mig.

Skulle kunna skriva hur många tusen ord som helst, men nu ska jag ta hand om min familj och imorgon skall jag boka en tid hos nämdegården. Jag skall skriva här varje dag i ett år, varje dag skall vara nykter och när året är slut så skall jag börja om på nytt. Som min man sa, all blod svett och tårar som tagit oss så långt, skall jag förstöra det för vinet skull? Skall jag förstöra mina barn för vinets skull? Om jag någon gång tvivlar skall jag läsa detta första inlägg och påminnas.

Den där kraften alla pratar om, jag känner den inte, just nu är jag bara trött och ledsen. Men jag vet att det bara är jag och ingen annan som göra det. Bara jag. Jag har alla krafter på min sida. Min man dricker inte, mina föräldrar stödjer mig och jag bor i en stad där man kan få hjälp.

Alltid lika kul att läsa när det går bra ??

Det var längesen jag var på en fest där folk blev fulla och sega i huvudet. Men jag minns hur det var...?

Kramar
???

Mamma83

Mysig 2 advent, men oj vad det har gått i ett. Upp tidigt efter festen igår, iväg till kidsens träning, svänga förbi mataffären för att köpa grejer till lussebak och Luciafirande imorgon bitti, lovat en vän att ta en promenad, gick snabbt som tur var och var dessutom väldigt trevligt, fixa lunch, baka lussekatter, iväg och träna själv, hem igen, byta om på mig och barnen samtidigt som jag lagade middagen, iväg till kyrkan där största barnet och maken hade avslutning på en av aktiviteterna, hem igen, äta middag, läsa saga, sortera tvätt, plocka undan, ha sex och nu sitter jag och väntar på att en tvättmaskin ska bli klar så jag kan hänga den....behöver jag nämna att jag längtat efter ett glas vin X antal gånger idag???

Mamma83

Idag fick jag ett glädjande besked på något som jag kämpat för länge. Jag ville verkligen, verkligen, verkligen fira med ett glas vin...Det vill jag fortfarande. Men den där halva antabustabletten från i helgen hindrar mig. Lika bra att gå och lägga sig. Ingen idé att riskera att dricka något sent i kväll nu när jag kommit så långt...men såååå sugen.....

John-Erik

Det är just vid 3 veckor som är jobbigast...
Möjligen trillade du då...?
Många trillar då... gjorde det själv x antal ggr...
Hoppas att du mår bra...

//John