Anna44

Inne på vecka två utan alkohol. Tar en dag i taget och njuter av att vakna utan ångest, ånger och bakfylla. Har dock haft huvudvärk nästan varje dag sedan jag inte intagit alkohol och dessutom blivit förkyld med ont i kroppen. Har inte varit sjuk på flera år, inte en liten förkylning ens. Har en teori om att alkoholen på något sätt dödat bakterier/virus i kroppen, men gudarna ska veta att jag mått dåligt på andra sätt under denna stora alkoholkonsumtion. Kämpa på!

Anna44

Inne på vecka två utan alkohol. Tar en dag i taget och njuter av att vakna utan ångest, ånger och bakfylla. Har dock haft huvudvärk nästan varje dag sedan jag inte intagit alkohol och dessutom blivit förkyld med ont i kroppen. Har inte varit sjuk på flera år, inte en liten förkylning ens. Har en teori om att alkoholen på något sätt dödat bakterier/virus i kroppen, men gudarna ska veta att jag mått dåligt på andra sätt under denna stora alkoholkonsumtion. Någon annan som haft erfarenhet av huvudvärk?

Denna dag (2) en ny dag....Ägnat långa stunder åt att läsa i de olika trådarna. Känner medkänsla och respekt för de som tagit mod till sig att skriva och blotta sig här.
Gårdagens röda a-fria vin smakade bara druvjuice, och det vita var inte heller särskilt gott. Men framför allt skänkte de inte känslan av välbefinnande, rus och bedövning. ( Å andra sidan inte heller den välbekanta morgonångesten)
Börjar tänka praktiskt... Borde jag vara orolig för svår abstinens? Hade det varit bättre (om man kunnat...) att trappa ner lite långsamt ? Köper vitaminer...Undrar hur länge man känner sig styrkt av detta forum?
Tänk om ( svindlande tanke), man kunde klara sig ända fram till jul?.....
Stopp och belägg! Besinnar och påminner mig mig om var jag är i dag. Och tänker att en enda dag är en hel evighet i detta perspektiv. För det blir - som i shlagersången - ”alltid värre framåt natten”.
Så rimligare att tänka är nog ...”timme för timme”......

Ultra

Dag 2
Dagen går mot sitt slut o kännt mig deppig o låg hela dagen...tänk va lätt det vore att öppna en flaska rödvin som snabbt tagit slut...men tänker inte göra det så viljan till förändring består som tur är ☺️

Dag 2 är nästan över. Kul att vi är ett litet gäng på samma ruta här i tråden.
Bra kämpat @Ultra! Du verkar ha bra motsånd och stark vilja!
Snyggt jobbat @Vintervila! Det märks att du kämpar hårt. Fortsätt så! Du märkte något positivt- avsaknad av morgon ångest! Grattis!
Jösses ska jag verkligen svara alla här i tråden? Nej det får räcka idag.

Min dag var en vanlig dag trist tisdag med tvära kast på jobbet och några "härliga" kriser att hantera med barnen.
Dåligt med tålamod dvs lätt till överdriven ilska som tyvärr gick ut över barnen. Helt dränerad på energi men gick ändå och tränade. Det var apjobbigt men nu är jag glad att jag gjorde det för det betyder att jag troligen får sova i natt. Inget sug alls :)

En praktisk fråga: hur hittar jag lätt igen den här tråden? Nu letade jag i listan tills jag såg mitt alias. Någon som vet ett smidigare sätt, tex att spara/stjärnmärka de trådar man vill följa?

Trevlig kväll på er!

Idag är en ny dag - det kan bli din dag 1 igen.
Kom igen - du klarar det. Vi hjälper dig med ord!

Abstinens kan ju visa sig på olika sätt, tänker på din huvudvärk.
Om du druckit mycket förut så är det här en stor förändring för din kropp. Det blir som en påfrestning och då kan immunförsvaret bli nedsatt förstås och så här i förkylningstider är det lätt att plocka upp en bacillusk. Vila, promenera, och någon huskur som du tror på - ingefära, vitlök eller annat kommer göra susen. :)

Ja tänk Ultra vilken lockelse!
Och det är kvälls- och nattimmarna som nu följer, som är min största utmaning. Vill tänka, mildra, släppa, tycka synd osv i ett rödvinsrött skimmer.....
Tänker ändå försöka hålla ut denna dag 2, eller ännu mer denna kväll och natt 2....Hoppas att du, och alla andra som kämpar denna dag och kväll klarar det!

Ja tänk Ultra vilken lockelse!
Och det är kvälls- och nattimmarna som nu följer, som är min största utmaning. Vill tänka, mildra, släppa, tycka synd osv i ett rödvinsrött skimmer.....
Tänker ändå försöka hålla ut denna dag 2, eller ännu mer denna kväll och natt 2....Hoppas att du, och alla andra som kämpar denna dag och kväll klarar det!

Ultra

Vintervila
Ja vi klarar denna kväll o natt...o sant att just denna tid på dygnet är den svåra

Tack Vitutanvin för din uppmuntran!
Och starkt av dig att gå och träna när du inte har någon energi!!!
Sänder en stärkande tanke till alla er, som liksom jag kämpar i kväll!

Femina

Tack, ni är alla så snälla men jag lovade nyss att inte logga in här mer utan att vara nykter. Jag kan inte hålla mig från utan att logga in när ni skriver så fint. Glöm mig, tills vidare. Förlåt, och tack för fina hälsningar. Vi hörs.
Kramar,

Ultra

Dag 3
Godmorgon alla o hoppas natten varit lugn.
Jag har sovit o känner mig just nu bättre, mindre oro mm Har tänkt mycket på allt som A förstör o allt man offrar för A o bakrus mm
Låter kanske kanske konstigt men ser fram emot helgen o att få vakna lördag, söndag utan att vara bakis....
Ta hand om er ☺️

Ni är grymma kämpar! Nån skrev jul, klart vi klarar det. Hoppas jag. Har själv funderat ett tag på hur man skall fixa alla sammankomster där det aldrig brukar saknas a. Samt hur jag skall hantera alla frågor som kommer komma. Har dock inget bra svar än.

Ultra, helgen blir jättelång utan a. Otroligt hur mycket tid den stjäl.

Jag ser också fram emot att få vinna i helgen! :)
Vardagarna går ju rätt smärtfritt. Man har jobb och barn och en miljon saker att göra.
Fredag eftermiddag är jag säker på att suget kommer sätt in.
Men jag har ju bestämt mig! Jag ska skriva dag 6 på lördag!!

Det här med abstinens... har börjat få huvudvärk och muntorrhet. Humöret fortsatt labilt med riktigt kort stubin (fast så har jag ju alltid varit) jag bara tänker mer på det nu. ....

Ultra

Dag 3
Arbetsdag med massa möten o sen bra träning på gymmet o nu hemma...lite middag o lite jobb sen är dag 3 slut....känner mig liksom nere men det går kanske över, inget jättesug o inga direkta abstinens förutom deppighet...hur har det gått för er?

Ultra

Dag 4
Godmorgon, ännu en morgon utan tungt huvud...bara trött o nu kaffe.
@ Chansen....ja egentligen konstigt att man känner sig deppig...borde ju vara tvärtom utan A men kanske tar ett tag att vänja sig då vi nu är oss själva 24h om dygnet o dövar inga känslor med A