Att börja med antabus är det bästa jag gjort. Drack mycket, både i smyg och öppet. Hade gömda flaskor runt hela huset och tomten. Oftast full/onykter när maken kom hem, arga besvikna barn eftersom jag aldrig kunde skjutsa eller vara med på saker. Drack whiskey i morgonkaffet på helgerna, och sedan fortsatte det så. Glömde bort att laga mat, jag var ju redan mätt på all alkohol jag hällt i mig. Körde onykter, köpte vin efter jobbet och började dricka i bilen på väg hem. Jag älskar att vara hemma och här fick jag ha mitt missbruk i fred, i mitt fina hus och fina område. Ingen visste, trodde jag, men ingen är speciellt förvånad nu när jag slutat.
Hela min vakna tid gick åt till att planera inköp, drickandet, smusslandet och bortforslandet av tomma flaskor och burkar. Jag har haft nyktra perioder senaste åren eftersom jag känt att det blivit för mycket, men föll alltid mycket djupare ner i hålet när jag återupptog drickandet. Jag slutade 19 okt i år och då hade jag inte haft en nykter dag sedan midsommar. Innan dess vit i 2 mån. Drack en flaska vin dagen innan jag sökte hjälp och det gjorde allt bara värre, ångesten var hemsk. Nu har det gått nästan 2 mån, och visst jag tänker på alkohol men med glädje för att jag slipper den, eftersom jag vaknar och är pigg, lägger tid och ork på annat som barnen. Jag är också mycket gladare. Jag tycker om mitt nyktra jag. Vi var på semester nyligen och jag har aldrig haft en nykter utlandsresa innan. Barnen var överlyckliga för jag var närvarande och lekte med dem. Skäms över hur jag har betett mig senaste åren. Jobbet är också betydligt lättare nu.
Jag hade aldrig klarat detta utan min krycka Antabus, jag har bestämt mig att vara nykter alkoholist och det står jag för. Jag tänker inte skämmas.
Var inte rädd, du kommer att klara det! Vi är många här som förstår vad du går igenom, ta oss till hjälp! Att bestämma sig är första anhalten och det har du redan gjort, du är stark och kommer att klara detta!

Linlun

Tack! Ja jag vet att det kommer gå bättre att reda ut sjölva livet i sig bara jag är nykter. bara jag härdar ut första tiden. Det är själva steget i sig som är så ångestfyllt. Men nu finns ingen återvändo och i morgon är det dags. Ska bli skönt! Sköt om dig :)

Linlun

Tack snälla för ditt svar. Alla kommentarer här inne hjälper så otroligt mkt i denna ensamhet man känner i det här sjuka beroendet. Det lät som du beskrev mig när du berättade om hur du haft det. Jag klarar dock inte av nyktra perioder en enda dag utan dricker exakt varje dag. Ca en flaska om dagen. Mer om det finns. Max nykter en dag då och då efter det hänt nåt extra tokigt i samband med fylla och mannen hotar med skilsmässa. Hela min värld kretsar kring alkohol. Men ingen utåt vet. Jag är en hälsosam och pysslig arbetande mamma förstår ni. Men bara utåt sett. Jag skulle egentligen få antabus först på fredag men jag har lyckats få en extra tid redan imorgon. Jag fixar inte att gå och vänta på denna tablett. Jag blir ännu mer besatt av att få dricka "klart" jag satt till och med och försökte planera in med min make hur jag skulle få dricka ifred med hans godkännande eftersom "jag ju ska bli heeelt nykter sen". Ganska sjukt. Stackars min make. Mina barn. Men jag ska göra dom stolta över mig! Fantastiskt att du känner som du gör för alkohol nu. Jag blir väldigt glad för din skull. Jag tänker inte heller att jag ska "lära mig dricka" längre fram. Jag måste vara nykter. Och det känns okej. Det är det här första steget som är för jävla jobbigt! Ikväll ska jag ta mitt sista vin. Imorgon är det nyktert som gäller. Tack för att ni här inne finns!

Tog min första antabustablett för 69 dagar sedan och det har jag aldrig ångrat. Sedan dess har jag inte druckit en droppe alkohol. För mig var det viktigt att verkligen visa för mig själv och även min fru att jag menade allvar den här gången när jag kände att det spårat ur ordentligt.
Jag hade planerat att ta antabus först och främst i tre månader, nu blev det inte så länge pga att mina levervärden steg, men jag kunde i alla fall ta dem så länge att jag kom över den första värsta tiden. Nu klarar jag mig bra utan dem men har hjälp av Campral som jag tycker fungerar bra för mig då suget minskat väldigt mycket.
Linlun, precis som Liten S skriver så var beslutet att ta antabus ett av de bästa besluten jag gjort. Lycka till nu och kom ihåg att vi är många som kämpar!

Linlun

Hej! Tack för dina ord. Vad härligt att du varit nykter så länge:) 70 dagar idag då helt enkelt! Fantastiskt! Vad skönt det måste vara för både dig och din fru. Det är bra att höra från er som gjort den här resan hur det känns. Att alla upplever det som så positivt. Fortsätt kämpa! Min nykterhet börjar idag. Äntligen! Jag är redo!

Linlun

Antabus intagen och jag är peppad till tusen! Nu kör vi! Äntligen blir det slut på all skit som alkohol för med sig!

Linlun

Ja det har gått väldigt bra! Över förväntan! Varit med på barnets aktivitet på kvällen utan stress hem för att få dricka. Åt kvällsmat ihop med maken istället för att neka det och dricka mitt vin istället. Tack för att du tänkte på mig :) Hoppas du haft en fin dag.