Älskar dig men kan inte va kvar!
Älskar dig men den kärleken tar!
Beslutar med hjärnan vad jag måste göra!
Hjärtat stretar emot och för en förtvivlad kamp! Det är inbördeskrig i min egen kropp och själ! Jag talar till mig själv och försöker trösta och lugna:
Du klarar det här! Stanna i känslan av sorg en stund, det är inte farligt! Du lever och fortsätter göra så! Det går över!
Tänker på dig och vet att du är förtvivlad och saknar mig! Mitt hjärta skriker åt mig att göra nåt! Min hjärna säger nej, fokusera på ditt eget mående nu! Hjärtat vrålar ”din egoist ser du inte hur förkrossad han är, hur mycket han älskar dig, trösta honom, gör nåt!
Ikväll får hjärnan bestämma, jag stannar helt enkelt kvar i känslan av förlamande sorg!

en dag av pliktkänsla? Vet att pappa sitter där passiv och väntar på att hans barn skall komma och gratulera honom! Allra mest hoppas han nog att ingen kommer så han kan tycka riktigt synd om sig själv! Eftersom han är gränslös kan han då mycket väl göra ett ”tyck-synd-om-mig” inlägg på Facebook! Så jag åker dit och gör det plikten ”kräver”! För att slippa bli uthängd och...för att döva mitt dåliga samvete som finns där trots allt! Hatar dessa dagar på året när man gör våld på sig själv! Ringt min bror så vi gör gemensam sak så slipper man i alla fall vara ensam om eländet! Tänkte tanken att min bror hade tänkt låta bli att åka till pappa! Men då får han väl ta ansvar för sig själv att säga nej!

Idag är det ett år sedan jag lämnade mannen jag älskade mycket men inte klarade av att leva med på grund av hans A-beroende! Idag har jag levt ett helt år utan honom, det har varit jul, nyår, påsk, midsommar, vinter, vår, sommar och höst en gång utan honom! Sorgen har gått från hjärtslitande till dov och stillsam! Han kommer alltid finnas i en vrå av mitt hjärta! Jag har lärt mig massor under året, framför allt om mig själv. Insåg att det inte bara handlade om hans problem utan även om mina! Ägnat tid åt att erkänna och jobba med mitt medberoende. Det arbetet fortsätter men lite känns det som en ny fas i livet börjar idag, lite pånyttfödd på något sätt! Känns spännande och just idag är en bra dag. Och då har jag lärt mig att passa på att bekymmersfritt njuta! Känner mig själv bättre nu än för ett år sen, älskar mig själv mer och månar också mer om mitt eget mående. Känner en tydlig gröns mellan mig själv och andra! Ett riktigt tufft år har det varit men ändå sammanfattar jag det som ett av de bästa åren i mitt liv! Och det här forumet har varit och är så viktigt för mig! En stor och varm första adventskram till er alla som kämpar! ❤️

InteMera

Vad härlig läsning! Du har kämpat och slitit, analyserat och funderat och kommit ut starkare och tydligare i dina gränser på andra sidan året! Det tar tid att lära sig om sig själv, att lära sig vara snäll med sig själv och se till man lever som man önskar. Hoppas du får en riktigt fin första advent, med lugn och ljus!

att lära sig om sig själv! Det viktigaste och mest avgörande är att vara helt ärlig mot sig själv och våga släppa fram sitt innersta! Har varit (är) det svåraste för mig! Har kört på och hellre engagerar mig i överkant i andras bekymmer och problem! Tack för pepp❤️

Är det inte så att vi kvinnor har för lätt för att engagera oss, ta hand om män(niskor) med svårigheter? Sympatiskt, men ofta med sorgliga konsekvenser...

Renée

Stor och varm första adventskram till Dig Nordäng67!

Så bra du beskriver ditt år som gått!
Förstår att det varit tufft och samtidigt lärorikt.

Jag blir inspirerad att kämpa på så som du gjort och gör.

Allt Gott till dig inför din nya fas i livet!
❤️

att få feedback och pepp, tack ❤️
Dionysa: så är det nog när der gäller oss mammor! Tror faktiskt vi har ”lättare” att hamna i träsket av medberoende!
Renée: och jag blir så stärkt och har lärt mig så mycket av er alla här!
Kram till er!

Har bestämt mig för att ha det bra i jul! Hittills under livet har julen varit ångest, motvilja, kalas med människor man inte vill fira med men gör ändå! I år tänkte jag till innan och laddade mentalt! Såå min tradition med GOD och LÅNG frukost på julafton kvarstår men bjudna är BARA mina barn med respektive! Skall bli en glädje och sann njutning att äta långfrukost tillsammans med dessa juveler! Tackade ja till jullunch hos ene sonens svärmor. Förra året tackade jag nej för jag kände att jag var tvungen att bjuda min mamma och pappa på lunch. Ska bli så trevligt att köpa en fin julblomma och gå bort till trevliga människor och äta lunch. Kvällen firar jag och två av sönerna hos min bror! Tackade ja till detta eftersom min bror också hade bestämt sig för att julafton är en fredad dag och inte bjudit mamma och pappa! Har jag dåligt samvete? Kan lätt räkna ut att min mamma och pappa firar jul själva men det har de jobbat för! De har med all tydlighet visat att julen inte är en dag då glädje och gemenskap skall vara i fokus! Bara ännu en dag då dom tar ut svängarna och vad som helst kan hända! Det kan de ”njuta” av själva i år! Så nej har inte dåligt samvete för julen verkar ändå inte betyda något för dom! Julens budskap: säg ett rungande JA till sånt som gör dig glad och fetnej till skit! Vet att ni är många som kommer att fira samma typ av jul som jag har gjort alla år hittills! Men det finns hopp, man KAN ta makten över sitt liv och sin jul! Stor kram och styrka till er alla när vi nu går in i slutspurt inför jul!❤️

Renée

Glädjande att läsa om dina goda planer inför julafton,
och att du satsar på det som gör dig glad!

Låter mysigt med GOD och LÅNG frukost med barn & respektive.
Positivt att du tackade ja till jullunch hos trevliga människor
och att kvällen sen fortsätter med fokus på glädje och gemenskap.

Tack att du dela!

♡♡♡ Stor Kram! ♡♡♡

mrsnn

Herregud vad jag känner igen mig. trodde jag va ensam om att känna så.
Att hjärtat säger ja men hjärnan nej. Vet inte vad som är rätt o fel längre. Är helt förvirrad, förvriden.
Känner mig lättlurad, dum. Manipulerad. varför har jag känlor för denna man.
Vore så mycket bättre om jag kände hat eller åtminstonde inte några känslor.
Men har så starka känslor, som han nog vet och spelar på.
HJÄLP!! BLir tokig snart.
Har inget liv kvar. Varit ihop i 20 år. Det tar aldrig slut.
Jag kanske bara hittar på , tänker jag ibland. Det är jag som är knäpp och överreagerar.
Samtididigt skriker hjärnan LÄMNA honom. Låt honom supa ihjäl sig.

fundera lite över vad kärlek är och vad kärlek skapar i din kropp och dina tankar. Jag upptäckte att jag hade svårt att känna skillnad på olika känslor: kärlek, sorg, ilska mm. Och också om man har den typen av förhållande så blir de olyckliga stunderna mer extrema men de lyckliga stunderna blir också det: berg- och dalbana plus plus! När man är där nere på botten längtar man upp på den härliga kärleksvågen! Fattar fortfarande inte hur jag hängde med, ena dagen på botten och sen åkte man upp dagen efter. Lagret under mattan blev tjockare och tjockare för där kastade man bara in all skit som hade hänt. Och så njöt man ordentligt av kärleksvågen. Hur har du haft det under din uppväxt? Trygg och stabil eller var det samma typ av uppväxt som ditt förhållande? Börja ”forska” i dig själv istället för att fundera över honom. Prova att agera annorlunda. Inget förändras ju över en dag men börja experimentera lite och upptäcka hur det blir då. Kanske hittar du en annan väg att gå. Terapi är bra också. Har du provat? Önskar dig styrka att förändra! Kram

Nordäng. Jag har också börjat fundera i hur ofta det faktiskt är jag som skapar drama där det inte finns något att hitta.
Letar i gamla oförrätter som ju alltid finns i en relation.
Målbilder som aldrig kommer att bli sanna och strävar dit och blir besviken när det inte blir sant.
Dvs bygger harm åt mig själv och samlar till en sammandrabbbning för att jag behöver urladdning.

Så det behövs inte alkohol i relationen för att gå igång på ingenting för att få lätta på kaoset i sitt inre.
I alla fall behöver inte jag det.
alkohol är bara en väldigt bra katalysator för att slippa jobba med självet.
En utmärkt anledning att få spela offer och martyr och stirra sig blind på en dryck.

samma här: kan ägna en hel dag åt att tänka på nån gammal skit som hände för flera år sedan! Liksom spela upp den i huvudet och frossa i hur jä-vligt det var! Tänker att jag skulle sagt si eller gjort så! Men herregud det är ju passerat och det begriper ju jag också egentligen men själva grejen måste stötas och blötas igen i mitt huvud. Avskyr detta egentligen och försöker avbryta tankarna men är snabbt tillbaka. Dagen efter kan allt vara bra igen och man tänker på här och nu. Konstigt som sjutton. Hade detta dilemma suttit i håret hade jag rakat mig direkt.

Anxiete

Ville bara önska en God Jul ?Det låter som du har en härlig jul framför dej, så som det ska vara. Jag blir så glad när jag läser det för det är dej så väl unnat! Kram ?

att höra ifrån dig Anxiete! Har undrat hur du har det! Tack för fina ord! Hoppas du också får en bra jul för det har du verkligen förtjäntat! Många kramar och önskan om julfrid?

Anxiete

På alla sätt men bor i den delen som troligtvis inte får någon snö, kan nöja mej med en vit snöfri jul ?
Senare delen av 2018 har varit tung, inte bara makens drickande utan många andra faktorer har gjort att orken tagit slut. Jag läser mycket men tycker inte jag har något att tillföra just nu ? men jag kommer tillbaka ?

Tror du kommer att få ett jättebra 2019! Efter tunga perioder brukar det lätta även om man just där och då inte känner så! Bor också i den delen av landet där man inte kan räkna med en vit jul? Har saknat dina varma och kloka inlägg men du gör helt rätt i att vila och spara energi! Kram?

tack för julhälsningen! Blev glad. :) Också för att läsa att du kommit fram till att du är värd en egens sorts jul som DU mår bra av. Jag önskar dig riktigt fina härliga juldagar och ett gott nytt år!

InteMera

Vill önska dig Nordäng67 den finaste av jular med frid och äkta julkänsla! Som du jobbat för att ta dig dit du är idag, 2019 kommer bli ett fantastiskt år för dig!

Renée

Nordäng67, jag önskar dig

God Jul och Gott Nytt År!

Du är så värdefull.

Fint och upplyftande att läsa dina ord;

"Känner mig själv bättre nu än för ett år sen, älskar mig själv mer och månar också mer om mitt eget mående. Känner en tydlig gräns mellan mig själv och andra!" "Julens budskap: säg ett rungande JA till sånt som gör dig glad och fetnej till skit!"

Tack att du sätter ord på det du går igenom!

Varm vinterkram till dig!