Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Inne på min andra vita dag efter semestern vurpa. Jag förstår inte varför jag fattade det dåliga beslutet att dricka alkohol under veckan på Gran Canaria. Väl hemma igen inser jag att jag mår bäst utan alkohol. Jag kommer vara spiknykter under jul och nyår. Nu är det soda streamen som gäller igen ett bra tag framöver.

Vattenbubbel är gott. Kör också kolsyrat i mängder.

Bra att du bröt när du kom hem och inte fortsatte den dåliga vanan. Jag håller på dig.

Ha en fin jul. ? Lite snö är det ju i huvudstaden, så nu blir det dubbelt vitt för din del.

God jul alla forum vänner. Vinäger tack för att du tror på mig. Tillsammans ser vi till att få många vita dagar nästa år.

Vaknade pigg och nykter. Kommer att vara trött och spiknykyer när jag lägger mig ikväll. Imorgon ska jag köra väldigt mycket bil.

Vaknar lika pigg och nykter idag. Min mage är dock överfull efter gårdagens mat missbruk. Varför ska man stoppa i sig käk och godis tills man storknar under julen.. Idag blir det garanterat en lång promenad. Hoppas ni andra här på forumet lyckas stå emot rusdrycker igår.

Jag hade lite svårt att somna igår kväll. Vaknade tidigt idag är inte bakis men lite seg efter en natt med dålig sömn. Min to do lista är ganska tom idag överst står det att jag inte får glömma att köpa en stock snus.

Idag är det arbetsdag för mig. Jag har bestämt mig för att åka till kontoret så jag får träffa lite folk. Det blir både trist och ensamt att jobba hemifrån idag. Frun jobbar oxå! Kampen fortsätter och jag är tacksam för att forumet finns. Sömen i natt var mycket bättre än igår. Känner mig pigg och stark min vanliga överskotts energi börjar återvända.

Vaknade före klockan och känner mig utvilad efter en natt med god sömn. Tusen tankar far runt i min skalle. Funderar hur jag kunnat hamna här på forumet. Varför har jag inte tidigare förstått att ingenting blir bättre av att hinka i sig bärs och vin i för stora mängder. Jag är en social person när jag är nykter med A i kroppen blir jag ÖVER social på gränsen till dryg. Jag har svårt att göra saker LAGOM mycket helt enkelt.

Lantliv

Känner så igen mig i det du skriver om lagom, Mrx. Hela mitt liv har jag kämpat med att göra saker lagom, inte heller intag av A. Jag är imponerad över din kamp. Min börjar idag. I dag är dag 1 för mig. Låt oss göra det bästa av dagen!

Men när jag tänkte efter så var det mest alkoholen som jag ökade på. Jag rökte måttligt, snusade måttligt, och socker och mat måttligt..Trodde ett tag att jag var allt eller inget, men kom på att det bara gällde alkohol när jag väl blivit beroende..Bra jobbat förresten ??en stund i taget..

En ny dag med nya möjligheter väntar på mig. Vaknade tidigt även idag. Jag har alltid varit morgon pigg men alkoholen gjorde mig till en trött individ som ofta sov till lunch efter en kväll/natt med A. Igår gav jag bort allt mitt rödvin som fans hemma till en svärson. Känner mig stolt och glad eftersom det innebär en vit nyårshelgen för mig.

Idag är det nyårsafton och 10 dagar sedan jag drack alkohol. Jag vaknade pigg och utvilad. Har många tankar i huvudet. Min hjärna funkar bättre nu när jag inte misshandlar den med A. Jag känner att år 2019 kommer att bli ett kanon bra år. Jag kommer att skåla in det nya året i cola zero och ser fram emot det.

Bra jobbat Mrx! Nyårsafton är ännu en utmaning, men motivationen stark och viljan att njuta av dagen med alla sinnen i bruk stor. Jag ska tänka på dig och alla oss andra som gör så storartade insatser för att förbättra livet för oss själva och våra nära när jag skålar in det nya året.

Bra jobbat Mrx , har följt din tråd och kul att följa dina framsteg. Ska också skåla in det nya året i nån lämplig dryck med 0.0% alkoholhalt. Jag är inne på dag 82 så det känns inte så konstigt längre ? Gott nytt år!

Jag vaknade pigg och nykter idag dvs 20190101. Jag minns inte överhuvudtaget att jag vaknat någon gång under mitt vuxna liv utan baksmälla denna dag. Jag känner att 2019 kommer att bli ett jädrans bra år. Hoppas ni andra mår lika bra som jag gör idag ..

John-Erik

Mrx.. Följer dig och du inspirerar .... Fortsätt så ..
Vi hjälps åt

//John