Fleur

Jag är också ny (gammal) här och vi tycks dela både mag/vinproblem.
Vi kanske kan följas åt och stötta varandra.☺️

Fleur

Jag är också ny (gammal) här och vi tycks dela både mag/vinproblem.
Vi kanske kan följas åt och stötta varandra.☺️

Jag håller med Ultra, Vintervila du är väldigt bra på att sätta ord på känslorna.
Lennis jag lider med dig och ditt avsked. Tungt! Vet inte hur jag skulle fixa det.
Fleur och kuriosa välkomna och grattis till beslutet om förändring till ett bättre liv.
Chansen hoppas det blev bra träning idag.

Jag gav upp skogen och åkte tillbaka till stan. Känns som ett bra beslut. Isolering i spartanskt torp frestar på mer än det ger just nu.

Dag 10 väntar runt hörnet :)

Nattvaken och tänker på allt möjligt. Som om så många tankar aldrig fick utrymme tidigare, eller blev fördunklade och fördummande ju senare på natten det blev.
Tack Ultra för de vänliga orden om att uttrycka sig. Men det är ju just det som är det fina här. Att vi kan sätta ord på det vi upplever, och därigenom kanske någon annan hittar något igenkännande i det, på samma sätt som man själv kan känna igen sig i det som andra skriver- och därigenom inte känna sig så ensam i det här skamfyllda.
Jag känner så väl igen mig i din beskrivning Kuriosa, när det gäller dryckesmönstret. Sippa på vin när man lagar mat- absolut! Och sedan fortsätter det hela kvällen dag efter dag efter dag.......Gärna mitt på dagen på lördagen för att det känns festligare så.....och på söndagen bara för att man kan.....Ett tag bestämde jag mig för att byta ut boxen mot flaskor för att ha bättre koll hur mycket jag drack och för att kanske minska mängden. Men jag upptäckte snabbt att efter en flaska så kändes det snopet om det inte fanns mer hemma. Jag kunde dricka nästan två. Så välkommen hit! Du är inte ensam! Jag har dock förskonats från magproblem, men är orolig över att alkoholen har satt andra spår.
Och Lennis....När det känns tomt, ensamt, ledset eller något annat som skaver i en. För dig i dag kanske saknad......Hur lätt och trösterikt känns det inte då att låta värmen och välbehaget från första glaset lägga sig som en varm lugnande filt runt hjärtat. Eller när man känner sig missförstådd eller oälskad i en relation, kanske ljugen för.....Ja vinet blir ens bästa vän, som bekräftar och lindrar.
Förstår om det var svårt i kväll när det gjorde ont. Hoppas du kunde rida ut stormen!
Jag har tänkt en del på din fråga Vitutanvin. Hur man berättar för vänner. Du använde uttrycket "komma ut"....... Det kanske är olika om man har familj och barn i smååren och man har ett umgänge där det är kutym att man socialdricker, och ingen egentligen spårar ut. Kanske tycker folk i umgängeskretsen då att det är märkligt? Att det behövs någon slags förklaring? Varför ska man avstå att dricka? Det är ju så gott och trevligt!
Jag har en två år lång och stökig separation bakom mig. Har ett vuxet barn. Har " tjejkompisar" och vänner som jag oftast träffar för en AW el liknande. Till dessa har jag ibland sagt att jag är bekymrad över att jag dricker "lite" för mycket (och det är ju en väldig underdrift)...att jag tänker att man borde dra ner...kanske testa att köra en månad vitt.
I augusti köpte jag ett träningskort. Innan jag upptäckte det här forumet var det något av de bästa jag gjort. Har en PT och har kört 2-3 ggr i veckan men har fortsatt att dricka (för min kroppshydda) kopiösa mängder och sovit på tok för lite. Jag tänker att jag kan säga (vilket också är sant)...att jag vill ge mig själv möjlighet att tänka på min hälsa lite mer, och där ingår att dra ner på alkoholen.
Jag tänker att i dag när hälsa är något som står högt i kurs, att man kanske kan använda det som ett argument. Kanske ett nyårslöfte?
Att låta minskandet/avstå från alkohol ingå i ett "kit" av åtgärder man vill göra för att " inte behöva vara så trött", " få bättre kondition" osv, och där man hittar något som känns någorlunda trovärdigt för sig själv och andra?
Mina systrar har rätt "generösa" alkoholvanor också. Jag hade egentligen inte behövt "smyga" på julaftonen. Till dem har jag ofta sagt att vi borde inte dricka så mycket på våra middagar, och att jag själv skulle vilja dra ner.
Ja vi får fortsätta prata om och delge varandra våra strategier. För det kanske är nu vi måste kavla upp ärmarna ännu mer!
Men nu ska jag krypa till kojs. Ser fram emot att "träffa" er här i morgon igen. Inser att jag får snart byta nick till Nattuggla! God natt!

Välkommen Kuriosa, du kunde inte ha hittat en bättre tråd med inspirerande inlägg och peppande människor!
Vintervila du skriver fantastiska inlägg, tror inte du att dom runt dig har på känn eller vad man skall säga, anar att du är glad i drickat och därför vill dra ner? Personligen så skyller ju jag med på träning så det fungerar det vet jag. Men det kommer ju komma nångång då man antagligen måste säga som det är. Iaf till dom som står en närmast.
Nån i vårt lilla gäng frågade i ett tidigare inlägg om hur man skulle återgå till en lagom konsumtion. Jag har haft samma tankar för visst vill man kunna ta ett glas ibland. Men jag blir mer och mer övertygad om att det går inte att börja dricka igen någonsin och det tycker jag känns jättejobbigt.
Sprang mina första fem km igår på över ett halvår, snacka om träningsvärk idag. Men det fantastiska med det var att min fru kom hem igår eftermiddag och bad mig hänga med ut, för en månad sen hade jag vid den tiden på eftermiddagen redan druckit i många timmar så då hade det inte gått.
Men igår gick det och det är en sån frihet, helt nyvunnen känns det som!
Kram till er alla!!

Ultra

Dag 10
Nu tvåsiffrigt va glad o stolt man blir över sig själv o er andra oberoende vilken dag ni är på ?
Vintervila, ja du är en riktig nattuggla en annan somnar vid ca 23 fast börjar nog bli gammal (50+) men som jag sagt tidigare så skriver du väldigt bra.
Att berätta, för mig rätt enkelt bland de nära men säger ju inte hur galet allt va med stora mängder bara min fru vet allt fast tror många anar då man alltid var den som blev full....sen som Chansen skriver kan jag alltid skylla på träningen eller ett lopp som snart kommer o har faktiskt en tävling 11-13 Jan o blir spännande att se om kroppen funkar bättre när kroppen är helt ren från A, tidigare har jag varit vit typ veckan innan lopp o efter målgång var jag värd massa A (sjukt)
Chansen kul att höra att du var ute på 5 km o extra kul i sällskap med frun, träningsvärken försvinner så bara att ge sig ut igen.
Ska också ut på runda idag o sen på middag hos vänner ikväll o jag kör dvs inget A
Ha det bra vänner o kämpa på ☺️

när jag läser era inlägg! Ni är många på gång och jag känner igen allt ni skriver. Vi är så lika i vårt missbruk. Jag är nykter sen 6,5 år med flera tidigare försök innan det lyckades. Kvinna, drygt 60. Jag har tänkt som ni, testat att dricka ”lagom” igen och vet att det inte lyckas. I alla fall ytterst sällan! Det är ok att tänka så, att vara ledsen över det, att sörja. Det är ett starkt missbruk. Visst saknar man ibland att få ta lite vin och slipa av vardagens kanter. Visst vore det skönt om det fungerade men för oss räcker aldrig ett glas eller två. Precis som ni beskriver, inte ens en flaska räcker. Och ångesten är mycket värre än den lilla belöningen.

Jag känner också väl igen funderingarna på vad man ska skylla på. Det är inte så lätt, inte i början när man håller på att vänja sej vid tanken. Att tänka på hälsan, på vikten, att man ska träna osv kan vara bra. Men risken finns att nån säger att ett glas kan du väl ta. Eller ett glas på nyårsafton är väl ingen fara. Der är då man måste vara beredd med ett bra svar. För ett glas kan lätt spoliera hela föresatsen. Jag sa att det blivit lite för mycket (årets underdrift). Tar man bilen har man en säker ursäkt. Så småningom bryr man sej inte om att förklara. Dessutom har det blivit ”inne” att inte dricka alkohol, det är ju kul att vara trendsetter, haha. Det visar sej också att folk bryr sej mycket mindre om vad man dricker än vad man själv tror. Jag märkte också att det är många fler som inte dricker. Det ger sej. Det viktiga är att man gör klart för sej själv att man inte ska dricka alkohol, no matter what. Inte förhandlingsbart. Ni har alla en fantastiskt fin start som klarat av julen och ni är bra förberedda inför nyår. Sen är helgerna över och i januari med nyårslöften och allt sånt har många en vit månad. Eller föresatsen i alla fall.

Jag kan lova att det går utmärkt att leva ett nyktert liv. Det är inte eufori och lycka för det men allt blir så mycket lättare på nyktert huvud. Alla beslut jag tar, dåliga elller bra, har jag gjort nykter. Jag minns vad jag gjort, känner mej ärlig och det ger en enorm frihet. Det är JAG som bestämmer och inte min missbrukarhjärna. Kroppen återhämtar sej. Jag läser här för att det hjälper mej att förstå och förlåta mej själv för åren jag lät missbruket styra. När jag ser så många kloka människor beskriva samma sak så inser jag hur svårt det var. Men det går att komma ur. Jag gjorde det med hjälp av detta forum och en stark önskan om förändring. Det har ni också!

Ett riktigt gott nytt år!

Godmorgon alla kämpar! Ultra o Chansen blir grymt avundsjuk på er o era träningar!
Önskar så att min fot gick att springa på - bröt dessvärre foten illa för ganska exakt två år sen (på tre ställen) så ska jag vara helt ärlig tror jag aldrig mer att jag kan springa ? inte för att jag varit en fantast innan det heller ? men när man inte kan vill man...märkligt det där...men det finns annan träning så ingen ursäkt där!
Vintervila du skriver så fint - tack för dina tankar o att du tänker på mig ?? jag blir riktigt rörd!! Allt har gått bra sorgen börjar lägga sig eller ja sitter kanske lite som en tagg i hjärtat men det brukar lätta. Store sonen kom infarande vid 0030 o plingade på dörren - skulle sovit hos kompis men bestämde sig för att sova här ? inte borta så länge haha!!
Santorini tack för dina fina tänkvärda ord!! Ja du har erfarenhet o en stark nykterhet bakom dig!! Otroligt starkt! Jag tror man läser såna glädje hiatorier o tar till sig o mal in i hjärnan sakta men säkert (hoppas o vill tro det). Alla här inne ingen nämnd ingen glömd kämpa på VII peppar varandra! Ha en toppenfin dag njut av en vit o fin dag!!

Att vara fler med samma problem och mål är bra då det är svårt att kämpa helt själv. Har läst alla inlägg här och det finns mycket styrka här för en förändring att komma bort från beroendet av alkoholen. Tänk vilket gift det är som kan skapa ett sånt beroende att man väljer det före familj, jobb och annat som borde vara det självklara att sätta i första hand. Själv tog jag mina sista klunkar alkohol för 76 dagar sedan efter att druckit mer eller mindre dagligen under senaste året. Jag har skött jobbet men varje kväll blev det en vinare eller mer i veckorna och på helgerna mer. Alltid lite bakis på jobbet och ännu mer på helgerna vilket gjorde att jag tog mig för mindre o mindre saker. Men för 76 dagar hade jag nått en gräns och åkte in till psykakuten och fick tillbringa en natt på Beroendemottagningen. Första och, hoppas jag innerligt, sista gången jag är där. Fick förslag om att ta antabus och det har jag inte ångrat en sekund. De hjälpte mig otroligt mycket de första veckorna och jag kan nog säga att det var det som äntligen gjorde att jag inte som vanligt efter en vit period trillade dit igen. Nu klarar jag mig utan dem, äter Campral mot suget och det fungerar väldigt bra på mig. Jag har också ett otroligt bra stöd och peppande från min fru, utan henne hade det heller inte gått. Hoppas jag inte kapat denna tråd för mycket men kände att jag ville dela med mig lite och och även säga att jag hoppar med er i kampen. Nu kämpar vi vidare!

För mig är det dag 2 idag. Inget svårt sug alls, ingen bitterhet över boxen med det iskalla vita som står på verandan. Inte i skrivande stund iaf...
Lade upp ett 1000-bitars pussel igår kväll och vips var klockan 23 innan jag han blinka. Några koppar koffeinfritt thé att smutta på under kvällen.
Sov gott (90% enligt sömn-appen) och vaknade utan huvudvärk. Förmiddagen ägnade jag mig åt julklappsboken Food Pharmacy och for sen till närmaste affär och köpte all antiinflammatorisk mat jag kunde hitta. Har blandat ihop gurkmejashots som jag svept - inser att nu måste insidan även tas omhand :-) tarmfloran måste återställas. Nyss hemkommen från en timmes promenad med hundarna och jag är varm i kroppen och röd om kinderna.
Det är NU det kan börja krångla - det är oftast när jag är klar med alla "måsten" som salongsberusningen var ett MÅSTE...men det var i förrgår det. Det var ju i mitt förra liv.
Ha en fortsatt fin julledighet . ni är mina heroes allihopa <3

Ultra

Dag 10
Så skönt med den energi man nu har, skulle hämta min frus bil idag o köra den till en plats vi hittat, vad gör man då med sin nya energi jo man springer inkl omväg o hämtar bilen kör hem o parkerar så gött ☺️
Santorini och Luddrigt, kul att ni hittade vår tråd o vår gemenskap här...o tack för era erfarenheter ?
Kuriosa bra kämpat o känner igen dvs när man gjort det man ska/varit duktig då brukar belöningen bli ett glas vin som snabbt blir fler men inte längre bara att ta kampen o stå emot.
Lennis bra kämpat o nu fortsätter vi alla med att avsluta denna dag utan A o imorgon väntar en ny dag ☺️

Jag har nog fattat beslutet nu – att starta ett nytt liv som ensamstående tvåbarnsförälder med delad vårdnad. Stor sorg mullrar I bröstet. Allt det praktiska tornar upp sig som ett gigantiskt berg och Javisst ett glas vin hade dövat och trubbat av. Men till vilken nytta?
Berättade för en vän bade om nykterheten (och funderingarna på att lämna förhållandet). Det visade sig att vi använt vin som medicin för att uppnå samma eufori – bara sitta och njuta av livet, bli lite gladare och roligare och lugnare. Få en paus från alla måsten och problem som behöver tas tag i. Tänk vad många vi är som “trillar dit”.
Den här tråden ger mig mer styrka än vad jag förstår (tror jag). En slags trygghet. En fin gemenskap som jag ofta saknar I “verkliga livet”.
Tack för att ni alla är så generösa med pepp och personliga tankar.

Ultra - härligt att höra om din extra energi. Det smittar av sig! Det blir styrkepass idag!
Kuriosa - Grattis till dag 2 – kämpa på! Du har helt rätt inställning!
Lennis - jag förstår dig. Fick hälsporre för två år sedan. Katastrof. Men vill man så finns det ju lösningar ?
Santorini - jag tror inte heller på att dricka lagom när man väl hamnat I beroendet en gang. För mig funkar det inte alls. Jag var vit 3 månader I början på 2018 men efter att ha varit ute och firat en kväll så hamnade jag direkt I det “gamla vanliga drickandet” .
Chansen -så härligt att din fru ger dig fler chanser (dvs frågar om du vill med) och vad bra att du tog den! Jag är inte lika generös….
Vintervila/Nattugglan – det är alltid så himla trevligt att läsa dina inlägg. Min strategi blir att fortsätta berätta att jag ska “testa” vara nykter ett tag. Kanske ändrar jag strategi om jag får för många tankar på det där med testningen. Jag vet ju att det blir supersvårt (typ omöjligt) att hålla sig till ett par glas någon gang I månaden.
Luddrigt - kul att du gästar in här. Det är peppande att läsa om någon som lyckats hålla I längre än en själv. Det ger, iallafall mig, tilltro på att jag också kan.
Fleur -hur går det för dig?

Så här nära nyår är det ju manga som vill bli hälsosammare och göra ändringar, starta om. Heja oss! Vi har redan börjat. Vi leder! Tävlingsmänniska - jag? ;)

Sonen drog iväg med polare för att bowla, tyvärr dåligt med busstider en röd dag då jag kom på...
- Jag kan hämta er! Bowla hur länge ni vill för jag KAN hämta er. Nu lade jag inte betoningen på "kan" så att det hördes men inombords alltså...den lyckan jag kände!
Längesen jag kunde skjutsa och hämta utan besvär. *lycklig*

Starkt att berätta vitutanvin, jag tror att det är mkt vanligare än vad vi tror, alltså att det är många som tar några glas för mkt för ofta men tränger bort tankarna på att det är fel.
Kuriosa, visst är det en härlig känsla att inte vara begränsad av alkoholen!!

Ultra

Vitutanvin
Oj det låter jobbig med seperation o ja det blir då lätt att ta det där glaset med vin.
Jag separerade för 10 år sen efter ett långt destruktivt förhållande, jobbigt Ja men efter en tid så kände jag att det var det bästa jag gjort så hoppas det kan ge dig en chans till en nystart i livet ☺️
Kuriosa skrattar lite när du kommer på att du faktiskt kan köra, haft samma upplevelse i veckan o ja det känns grymt bra.
Nu dags att dra på middag o Ja jag kör tur o retur
Ha det Gött alla anonyma nyblivna vänner ?

God kväll alla Kämpar! Det blir nästan bästa stunden på dagen (10 tjoho!) att krypa upp i soffan och träffa er här. Höra hur det går, och vad som försiggår i allas liv.
Vitutanvin- det kan inte ha varit lätt att komma fram till ditt beslut. Kände själv lätt panik vid min separation (ett femårigt förhållande), och då har jag ändå en vuxen dotter. Själv begravde jag mig i ännu mer vin. Dottern är ju stor som sagt, så det var många kvällar och nätter ensam.Kände lindring (för stunden), kände hur ilskan förstärktes (för stunden), kände självömkan (som bara växte av vinet)..... Så här i efterhand förstår jag att detta dagliga och nattliga vindrickande bara förlängde och försenade min bearbetning. Vindrickandet har också försenat och förhindrat mig från att få min nya bostad beboelig i rimlig tid. Jag håller alla tummarna för dig, att du kan motstå frestelsen att försjunka i vindrickande. Du skriver att a är ditt minsta problem just nu. Låt det få fortsätta vara ditt minsta problem! Bättre att gå igenom den här skärselden fastän det är sorg och smärta .Du verkar vara en stark kvinna som har tagit ett stort och viktigt beslut! Låt barnen vara dina ankare till verkligheten. Vinet är det inte! Håller tummarna för dig!
Kuriosa- "iskallt vitt vin på verandan"....låter i mina öron som poesi. Tänker på mitt röda ekologiska vin med "fyllig och ungdomlig karaktär" (uppe i köksskåpet) haha.....Jag känner fortfarande att om jag slog upp ett glas nu, så här på kvällskvisten, så skulle det (för stunden) förhöja den rätt så bra känslan jag har just nu. Skulle längta efter den sköna salongsberusningen.....Men sedan vet jag att jag skulle sitta uppe och dricka halva och nästan hela natten. Skulle fortfarande ha alkohol kvar i kroppen och i andedräkten på jobbet i morgon. Känna mig misslyckad och skamsen. Så det är det inte värt! (Ps. jag köpte också Food Pharmacy för någon månad sedan, i en ingivelse att ta hand om insidan, "rena" min kropp. Letade efter färsk gurkmeja på min ICA -fanns inte)
Ni har alla skrivit så givande saker här i tråden. Läser flera gånger och känner mig priviligerad över att var med i detta gäng! Luddrigt- du har inte kapat någon tråd! Det är på något sätt trösterikt att läsa om andra som har brottats med a och lyckats ta tag i det.
Ett riktigt Gott nytt år till dig också Santorini, och tack för att du hoppar in här. Och med den otroligt bra formuleringen att "slipa av vardagens kanter". Så oerhört träffsäker beskrivning av vinets behagliga- men ack så bedrägliga egenskap.
Tack alla ni andra för allt ni skriver och delar! Ultra och Chansen- jag var på gymmet i dag. Jag är också nyfiken på om det blir någon skillnad om kroppen får schysta förutsättningar att återhämta sig och vila mellan passen, i stället för att ha tvingats hålla mig upprätt nätterna igenom så jag ska kunna dricka vin.
Känner att jag behöver fundera vidare över hur jag ser på framtiden (tex nyårsafton och andra festliga tillfällen) vad gäller inställning till a. Ni ger ju alla en ganska samstämmig bild av att det inte finns något mellan- eller lagom-läge.
Men för nu...en dag i taget. Min första och bästa dag 10 någonsin!
Med önskan om en rofylld natt till alla! God natt!

Arbetsdag idag, blä......
Men vaknade pigg och rask innan klockan ringde. Det har inte hänt innan, undra om det beror på åldern eller bristen på a igårkväll.
Jag blir så vansinnigt nyfiken på vilka alla ni är mina nyvunna vänner. Vart ni kommer ifrån osv.... Detta skall ju vara ett anonymt forum men nyfikenheten finns där ändå.
Vitutanvin, tråkigt att höra om din separation. Hoppas det kommer gå så smärtfritt som det nu går att göra en separation.
Vintervila, Vet inte om kroppen återhämtar sig snabbare men den känns iaf bättre under själva passen;) Man känner sig starkare!!
Hoppas ni alla får en bra dag!