Hej på er!

Nu slutar jag dricka helt och hållet. Jag har nog aldrig kunnat hantera alkohol egentligen men de senaste 7-8 åren har problemen eskalerat.
Tidigare i livet så har jag kunnat ta till flera olika verktyg (mkt träning, jobb, renoveringar, alkohol t.ex) för att döva ångest, smärta och tankar men nu har
alkoholen tagit över alldeles för stor del av mitt liv. Jag vet inte hur många gånger jag försökt dricka med måtta. Jag klarar helt enkelt inte det.
Idag är det andra dagen utan alkohol och jag mår väl som jag förtjänar antar jag. Svettningar, skakningar, huvudvärk, ångest, oro osv..

Återkommer senare men tips, råd och pepp tas tacksamt emot!

Kram!

Man kan nog säga att du börjar bli normal. Det är inte attraktivt med fulla människor betraktakt genom nyktra ögon. Men för det mesta är ju alla fulla och då är det ju inget problem.
Men det vore ju konstigt om man ansåg det attraktivt med någon som med filt (!) sänkt sin iq, babblar på osamanhängande, förlorat förmågan att läsa sociala signaler och svajjar.

Bra kämpat!

HJ80

Jag har läst din tråd och känner igen mig i mycket av det du beskriver. Fortsätt kämpa och tappa aldrig tron på att du kan besegra monstret! Styrkekram!

HJ80

Du har helt rätt i ditt inlägg och det gav mig ett gott skratt! Det är lätt att glömma bort hur oattraktivt det är med fulla människor..:) Tack!

HJ80

Tack för bra feedback!

Jag behöver verkligen jobba med den känslomässiga delen, de senaste 3-4 åren har jag tyvärr blivit mer och mer avtrubbad och avstängd. Har insett att jag till stor del självmedicinerat med alkohol. Alkoholen har varit mitt andningshål och min fristad..

Kram!

DetGårBättre

Ja, alkoholen bedövar bra och är en snabb tillflykt men det är inga lösningar! Bara kämpa på med det tuffa. Det blir bättre dag för dag!

HJ80

Och hög tid för en liten uppdatering. Ser att senast jag skrev någonting var den 10:e oktober, oj vad tiden går.
Idag är det 119 dagar sedan jag spolade kröken, förhoppningsvis lyckas jag behålla korken på för evigt. Mycket som hänt de senaste månaderna, det går upp och ner men generellt sett så har nog mitt mående blivit bättre och bättre ändå. Det är lätt att fastna i negativa tankar och känslor, att låsa sig vid vad man inte får eller kan göra. I allt det dåliga. I kampen. Jag behöver bli bättre på att se alla möjligheter och allt det positiva som trots allt finns framför en och runtomkring. Nu behöver jag sätta mig framför ratten.

Ha det gott så länge och ta hand om er!

DetGårBättre

Jo, det där med att fokusera på rätt saker är inte det enklaste men även det får man ta i etapper. Fastnar själv i det negativa allt för ofta trots att det rent rationellt är rätt bra trots allt.

HJ80

Det har varit svårt att hålla sig borta från alkoholen den senaste månaden, men jag har som tur är inte trillat dit. Det har sannerligen inte varit lätt alla gånger.
Vet inte hur många gånger per dag jag tänker hur gott det skulle vara med 3-4 "riktiga" öl. Den senaste tiden så har jag druckit alkoholfri öl ibland, tycker att de smakar helt okej trots allt. Nu har jag hursomhelst 4 månader och 24 dagar i total nykterhet bakom mig. På måndag är det 5 månader, mitt tidigare rekord var
3 månader så det har jag slagit med råge redan nu. Kampen går vidare och jag tänker inte ge upp!

Massa kramar till er alla!