Lostinparadise

Ny här,mitt första inlägg...
Har på senare tid,eller vaddå senare,ganska lång tid egentligen,insett att jag har problem med alkoholen.
Vill inte ha det så här,så nu bestämt att 2019 ska jag ta tag i det här,vill inte vara så här,inte för min egen skull och framförallt för mina barns skull.
Mitt alkoholdrickande består i ca 2-4 starköl/kväll alla dagar i veckan,mer på helgerna.Känt på sistone att jag inte mår bra av detta, blir irriterad på barnen,planerar mina inköp redan på morgonen...svårt att varva ner och gå o lägga mig i tid..sköter mitt jobb,aldrig hemma från jobbet,så så långt har det inte gått,men tillräckligt för att jag känner att det gått för långt och livrädd att det ska gå längre.Har alkoholism i släkten.
Klarar man detta själv,eller ska man ta hjälp av sjukvården?
Känner inget direkt sug av alkohol,det är mer en vana att ta sig några öl med start vid 20.00 ca..De få ggr jag inte dricker,då jag är på besök hos någon tex,har jag så otroligt svårt att somna.Känns lite som jag dricker för att kunna somna...?
Har någon tips eller råd?

Hej!

Jag skulle råda dig att trappa ner på alkoholkonsumtionen. Det kan vara bra att ta kontakt med en beroendemottagning och prata med en psykolog. Vederbörande kan ge dig tips och råd angående hur du skall gå tillväga för att dricka mindre alkohol.

För några år sedan drack jag alkohol 5-6 dagar i veckan. Jag hade svårt att somna om jag var nykter och behövde dricka 2-3 glas vin för att känna mig avslappnad och sömnig. Jag hade alltså utvecklat ett fysiskt och psykiskt beroende av alkohol. Jag gjorde en långsam nedtrappning och idag har jag en alkoholkonsumtion under riskbruksgränsen.

Lycka till!