Mamma83

Jag hade en tråd där jag räknade ner dagarna för ett år. Problemet var bara att jag blev nästan mer påmind om alkohol när jag var här inne varje dag.
Det har gått bra för mig, från att ha varit på botten och hatat mig själv för det jag utsatt min familj för, till att må mycket bättre och känner mig som en helt ok mamma och fru ändå ?
Jag fick ett "återfall" drack nästan en hel flaska vin en kväll för drygt 2 veckor men det kändes ändå inte som ett nerlag. Jag hade kämpat jättehårt för en sak och äntligen fått veta att det gått bra. Det var som att all kraft rann ur mig och att jag äntligen kunde "säga adjö" och "göra slut" med vinet. Vet att det låter konstigt. Iaf, barnen sov och maken var inte hemma. Han kom hem sen och blev besviken såklart, men efter det har jag haft 0 sug och nästan inga tankar alls på vinet. Känner mig "befriad" från det och mitt liv går liiite lägre tempo än innan.
Jag kommer inte låta mig luras av detta dock, vet att det är superlätt att fastna igen. Antabusen står i skåpet för riskfyllda tillfällen. Men jag känner hopp och barnen verkar ha kommit över helvetets natten och min man säger ofta att han är så lättad och glad att jag inte dricker längre. Så fortsätt kämpa alla ni drute, det går om man bara vill och är redo!!! Med eller utan hjälp!

Jag följde din förra tråd och är glad för din framgång. Det går upp och ner för mig själv men hoppas få kontroll på det hela. Grattis till din framgång iallafall. Kram!

Så härligt att läsa! Jag blir så imponerad av din beslutsamhet. För mig får det upp och ner men känner mig taggad för 2019. Gott Nytt År!

Vi tar en dag i taget, ger oss själva en klapp på axeln när vi är framgångsrika och accepterar tillfälliga nederlag när vi lyckas mindre bra. Gott nytt alla kämpar, idag gäller det att fokusera lite extra på målbild och motivation!

Jag förstår dig precis när du skriver att du blir mer påmind av alkohol när du är här och läser och skriver dagligen, jag har ofta samma problem.
För mig är det lättare att släppa kampen och koncentrera mig på att vara en person som inte dricker alkohol, gå vidare och njuta av det nyckra livet.
Jag brukar trilla tillslut iallafall men dom vita perioderna blir lättare och trevligare.
Gott nytt år, och lycka till !

Mamma83

Tack allihopa! Det kändes så bra igår att det inte ens var en grej att vara nykter. Det var hur naturligt som helst. Skönt också att ha verkligen ha stenkoll på barnen bland alla raketerna.... Gott nytt vitt till alla kämpar därute!!