K L

Jag har varit inne här många gånger, blev medlem idag. Jag har förstått att jag har alkoholproblem i många år och försökt att lösa det på egen hand. Jag arbetar inom socialtjänsten och känner mig som en stor bluff. Känns oerhört skamligt att söka hjälp eftersom att alla vet vem jag är. Jag jobbar med barn som far illa och utsätter återkommande min egen dotter som är det käraste jag har. Hon har farit oerhört illa, tappat tillit, känt ilska sorg och vanmakt. Jag smyger med mitt drickande och passar på när hon är på jobbet eller ute med kompisar. Hon upptäcker det givetvis i alla fall. Om jag inte är sjuk på något sätt måste jag vara den mest egoistiska människa som finns på denna jord tänker jag ibland. Vi två har haft en jättefin relation och har det på många sätt än idag, men hon har oroat sig mycket för mig och jag har inte varit den mamma hon behövt. Ibland tänker jag att jag inte är värd mina vänner, min dotter, mitt arbete etc. Att folk skulle förakta mig så om de visste. Då hamnar jag i så svår ångest att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Trots allt detta klarar jag inte att sluta dricka. Jag kan ha haft uppehåll på veckor och månader ibland. Sedan tror jag att jag ska kunna hantera alkohol igen och det tror nog hon också. Jag vet att jag lurar mig själv för det kan gå bra och jag kan dricka måttligt länge. Men sedan blir jag för full och får minnesluckor. Då kan jag ha tappat omdömet så att jag tagit en insomningstablett och varit uppe och röjt i köket och/eller lagt ut märkliga, sjuka inlägg på sociala medier. Jag blir väldigt ångestfylld efter att jag gjort sådana vansinniga saker. Min flicka far illa av det. Numera dricker jag 1 flaska vin 3-4 dagar i veckan och ibland 1,5- 2 flaskor. Detta trots att jag jobbar (bara på kvällstid). När dottern är borta tänker jag att jag måste passa på. Jag vill inte sluta dricka helt, men måste så klart. De perioder då jag klarar mig utan insomningstabletter tycker jag att jag inte vill dricka lika mkt så jag undrar om jag har ngt korsberoende. Det har varit så här i många år nu. Jag behöver söka hjälp, men undrar om man kan få hjälp anonymt och medicin utskriven utan att det registreras så att min husläkare ser det. OBS!!! Jag ser inte ner på andra som har problem med alkohol och vet att vem som helst kan drabbas. Är bara så skamfyllda och rädd att det ska drabba mitt arbete.

Välkommen!
Du har kommit till bra insikt och vill ändra dina dryckesvanor. Jag är här av precis samma anledning. För mig har min närvaro här inne varit till stor hjälp på min förändringsresa. Här inne peppar och stöttar varandra i alla lägen.

Vad modigt av dig att du berättar. Du har det jättesvårt och kämpar, jag hoppas du hittar ork att söka hjälp. Det måste vara jättesvårt med skammen, och jag förstår att du är rädd för vad som händer om du söker vård. En tanke som jag fick är att det för oss på andra sidan ditt arbete känns det lite som en lättnad att höra, inte alls som att det gör dig sämre i din yrkesroll utan snarare tvärtom, det känns mänskligt och mindre hotfullt att närma sig socialen när det är riktiga människor bakom, med samma sårbarhet som en själv, om du förstår.
Stor kram och bra att du hittat hit.

Känner igen mycket i din beskrivning, speciellt vad gäller jobbet. Mina barn är vuxna och jag har för det mesta inte spårat ur inför dem.

Men att ha ett arbete där man ska vara en förebild är tufft. Många extra frågor dyker upp och ordet bluff har jag själv använt när jag ifrågasatt mina val och beslut.

Du verkar så insiktsfull och vet vad som krävs. Tänk om det var så enkelt som att bara göra det...

"Jag vill inte sluta helt, men måste så klart." Ja, du skriver det själv, så är det.

Önskar så att du får lyckas. Fortsätt skriva, det brukar vara en hjälp i processen.

Kram

Hej!

Jag instämmer med ”Vinäger”. Det är bäst för dig att sluta dricka alkohol helt och hållet. Har du möjlighet att åka till en annan stad för att få professionell hjälp? Ett annat alternativ är att ringa alkohollinjen där du kan vara anonym. http://alkohollinjen.se/om-alkohollinjen/

Du skriver att du vill passa på att dricka alkohol när dottern är borta. Dricker du alkohol för att känna glädje, lugn eller någon annan känsla? Kan du uppnå dessa känslor på något annat sätt istället? Jag råder dig att trappa ner på alkoholkonsumtionen i dagsläget. Försök att inte köpa hem mer alkohol.

Kram Holistic

K L

Ja så är det! Jag dricker vin för att slappna av och känna glädje, men jag kan känna det annars också och när jag inte druckit på veckor eller månader är jag som gladast. Eller när jag klarat att dricka utan att vilja ha så mycket att jag blir full under några veckor. Dricker mer och oftare när jag är stressad. Jag vill bara ha vin. Har ett stort spritförråd hemma som jag konstigt nog nästan aldrig rör. Jag har slutat med insomningstabletter för jag vet inte vilken gång i ordningen och nu kämpar jag med att inte köpa hem vin. Jag tror inte att jag klarar att trappa ned och har "slutat" helt sedan den 26/12. Men det är inget nytt det heller!Så här har jag gjort säkert 30 ggr tidigare och inser att jag behöver hjälp. Kanske är periodare. Det tror min dotter. I dag är det nyår och jag längtar efter vin, men det blir bara kaffe. Mitt vindrickande hänger samman med stress och att jag vill sova för jag dricker oftare under vardagar än under helger. Jag är rädd att min läkare ändå ser att jag sökt vård, men tack för tipset. Jag ska ringa alkohollinjen. Om man kunde få anonym vård tror jag att många fler skulle söka hjälp. I natt drömde jag att en kollega svarat mig här och skrev att hon visste vem jag är. Min rädsla och skam är stor. En vän, min mamma och pappa och dotter bara som vet om detta. Utöver de som säkert fattar menar jag då.

Okej. Vid vilka aktiviteter känner du avslappning och glädje? Det kan vara bra att ha en eller två schemalagda aktiviteter i veckan där du gör något angenämt. Det är förståeligt. Jag får också ett starkt alkoholsug när jag är stressad. Går det att gömma spritförrådet? Om du inte har alkohol lättillgängligt blir det lättare att sluta.

Jag hade sömnproblem när jag drack cirka 20-25 glas alkohol per vecka. Nu i efterhand inser jag att alkohol gav upphov till stress, ångest och sömnproblem. Jag hoppas att din sömn förbättras när du slutar dricka alkohol. Det kan vara fördelaktigt att vara ner på kvällen. Jag brukar försöka stänga av datorn en timme innan sömngående, lyssna på lugn musik och dricka en kopp örte.

Varsågod. Cirka en miljon svenskar har ett riskbruk. Det är bra av dig att du försöker ta tag i det här. Jag önskar dig lycka till!