... för välkomnandet!
Ikväll är en typisk laga-mat-kväll som man så många gånger gjort med ett glas vin i ena handen och en slev i andra ståendes vid spisen lyssnandes på en härlig låt som man gärna gör lite moves till och sjunger med!
Ikväll gör jag detsamma minus A i glaset... lyxar kanske till det med Loka Crush ??????

Ha en fin trettondagsafton allihop! ?

Kram PimPim?

Såg nu vad du skrivit om Sandsjöbacka, ja dom har jag hört talas om. Låter jobbigt?
Precis hemkommen efter 3.5h i sadeln, känns gott och stärkande att göra det utan ett bakrus som det var innan. Är på dag 33 tror jag och lika motiverad som när jag starta. Mycket tack vare er och min utmaning till Ultra??
Hoppas ni har en bra helg!!

Började helgen med bio med familjen igår kväll till o med tonåringarna följde med så blev en lyckad kväll! Det har inte hänt på lääänge att det skulle hända en fredag kväll efter en hektisk vecka...då var det vindax..suck! Nytt liv ger utrymme för nya saker att göra med insikter!
Ultra ja peppar dig för din ”gubbträff” kan tänka mig att jargongen kanske är ännu mer där ? bra att du har svar på tal! Håller på dig!
Vitutanvin tror också att din flackande sömn går över snart! Själv har jag sluppit sömnproblemen förmodligen för jag alltid är en sjusovare...håller tummarna för att den blir bättre snart!
Pim-Pim ja laga mat = vin på helgerna vi får nya rutiner på köpet sjukt hur hjärnan programmerar sig till att bli...
Chansen o Ultra härligt att läsa om er kamp haha ? motion är ett bra sätt att sporra sig!
Blev en kort promenad i det fina vädret idag men man får noga välja var man går för som Kuriosa sa man behöver skridskor för att gå ut på ens gatan utanför....
Trevlig härlig lördagskväll till er alla! Nu kör vi! Styrka till oss alla!

Ultra

Chansen
Gott att höra, har ju varit underbart väder idag..jag körde en halvmara i Delsjöområdet dvs backe upp o backe ner men flöt på bra.
Har inte lika många vita dagar som du, 20 tror jag, men känns grymt bra

Ultra

Middag
Nu dags att laga middag....ankbröst med potatisgratäng o rödvinssås...problem, hur gör jag med rödvinet så för första gången i mitt liv var jag på systemet o köpte en halvflaska rödvin, kändes lite kul att stå där i kön med min mini flaska ?
Gör såsen o serverar resten av vinet till min fru.
Kuriosa, Lennis o Pim pim ni kämpar på bra, roligt att läsa era inlägg o att glöden för förändring finns där
Nu matlagning ?

Ultra

Vintervila
Vart tog du vägen?
Hoppas allt är ok med dig
Undrar o bryr sig ?

Visst får man mycket tid Lennis, har aldrig haft så mycket tid och ork till att hitta på saker. Ett stort plus änsålänge. Tillbringat både fredag och lördag kväll hos goda vänner samt dagarna i en sporthall med barnen. Fantastiskt att inte längta hem till första ölen!
Han med några timmar i sadeln igår Ultra, var i svartedalen några mil norr om Gbg. Fantastisk väder och natur på en gång. Smart med vinet;)
Ha en go söndagkväll alla kämpar!

Ultra

Måndag
Då var första riktiga arbetsdagen gjord efter julledigheten....kommer hem o är sugen på ett glas vi hmm konstigt efter så många dagars uppehåll men kommer stå emot.
Hoppas ni har det bra där ute o kämpa på ?

Jobbade tre dagar förra veckan men det blev måndag idag ändå ?
Men den stora skillnaden jag märkte var att jag kände mig mer stresstålig. Dan gick fort o jag hade ork kvar när jag gick hem. Brukar vara helt urlakad annars... kan det bero på något ?
Inget vinsug men hade det igår. Stå ut Ultra! Det är inte värt det! Styrka o pepp till oss alla! Ha en fin kväll!

... också energi kvar!
Sitter och går igenom morgondagens seminarie jag ska hålla för hela personalstyrkan! ?
Bra kämpat allihop! En dag i taget! Ikväll somnar jag nykter ? och hoppas få mer än fem timmars sömn!
Kram PimPim?

efter ett långt jullov.
Ville svara: "inte druckit iallafall" ? (mer än bakslaget på nyår) på frågan om hur man haft det och vad man gjort.
Fick bita mig i tungan flera gånger. Kände mig så stolt (i hemlighet) och tänkte på hur bra det här forumet är. Här kan jag öppet berätta hur bra jag är eftersom jag är i lika gott sällskap! Kram på er!

Tillbaka i tråden igen...( tycker fortfarande det är svårt att hitta tillbaka till ”sin” tråd). Ville ju leta upp just er - tack Ultra för din fråga den 5, och ni andra....och fann er nu på morgonen. Har under två dagar läst inlägg i andra trådar, och jag slås av hur lika det är för många av oss. Kampen, suget, de ständiga förhandlingarna, trösten, återfallen, situationerna man förknippar med alkohol osv.
Senast jag skrev tog jag en alkoholfri öl på en pub i Glasgow. Kändes helt okej. Snackade med min kompis som blev inspirerad att ta en vit månad när vi kom hem igen.
Tyvärr så har jag den gångna helgen ( och även i går) tagit sällskap av det röda vinet under nätterna.
Verkar karaktärslöst och viljelöst att säga att ”det bara blev så”
Egentligen inte gott, egentligen ingen skön känsla ens initialt...Och varför dricka vin i sin ensamhet. Vem tycker att man ör spirituell och kul då?
I bland undrar jag om jag tar till vinet för att dämpa en tomhetskänsla som ligger på lut.
Som om ens eget sällskap inte är tillräckligt givande.
Är också i slutfasen av ett långt och känslomässigt svårt avslut på en relation, som gjort ont på flera plan. Vinet blir luddiga stötdämpare mot tunga känslor.
Sitter på jobbet nu och ”smygskriver”. Ville bara kort höra av mig, även om det inte är så kul att berätta om mitt vindrickande som jag helt onödigt, och trist nog hamnade i de senaste nätterna.
Det flow och den glädje jag kände de två vita veckorna fram till nyårsafton var fantastiska....Var så otroligt nöjd med att jag kunde! Och utan allt för svåra bieffekter.....Nu känner jag mig lite tilltufsad och vilsen där jag är i dag.
Har anmält mig till lajv-träffen i februari, och har tittat på den där filmen som någon lade ut en länk till....
Ska fortsätta att följa er här, och tanka mig med era klokheter och det som ni så generöst delar! Kraft och styrka till er!

Bra att du är tillbaka och skriver här i tråden! Håller med om att det är svårt att hitta tillbaka trots att man lägger till som favorit.
Kan du byta ditt vin mot alkoholfritt? Så du har något i glaset. Det gör jag när det är svårt. Ger efter för vanan att ha ett glas att dricka ur men byter innehållet. Blir nästa psykopsomatiskt lite berusad av handlingen.
Det är säkert väldigt vanligt att döva negativa känslor som tex ensamhet med alkohol. Då slipper man ju ta tag i saken.
Känner igen det tunga med att avsluta en relation. Man måste igenom ett slags sorgearbete.
Tänker på dig och hoppas du kan stå emot ikväll/natt. Ett dygn i taget.

Vintervila. Oavsett vad så vet du att du vill och framförallt att du kan. Dina vita dagar är ändå vita dagar du ska lägga skarpt på minnet.
Jag är glad att du fortsätter skriva i tråden, fortsätt – du vet att vi inte dömer någon!
Låter som att du kanske borde prova Atarax mot tungheten och tankarna? Det och kanske alkoholfritt om du behöver det där glaset att snurra mellan fingrarna när du skingrar dina tankar. När jag blev sjukskriven för stress fick jag dem mot oror och ångest och på mig lägger de sig som bomull runt själen utan att påverka mig på annat sätt. Atarax är ett antihistamin och skapar ej beroende. Kan tas vid behov.
Annars är allt bra här. Visst kommer det sug när jag minst anar det och ibland känns det oövervinnerligt. Ett tips när gommen och smaklökarna krullar sig – borsta tänderna! Funkar klockrent varje gång.
Dag 17 idag! Jag är superimpad över mig själv.
Har förresten hittills virkat 3 par vantar… :-D

Hur mår ni andra?
Fleur – hur går det för dig?

Ultra

På krogen
Är på krogen med ett ”gubbgäng” sagt att jag inte dricker o ingen direkt diskussion blev det....alkoholfri öl är helt ok.
Nu efter ett antal vita veckor (tappat räkningen) ska det bli spännande att se hur helgen löpartävling går....
Vintervila skönt att se dig tillbaks i tråden, kämpa på ?
Hälsar alla övriga också
Ha en fortsatt bra kväll

Ultra -Starkt att våga dig ut på krogen OCH att du höll dig till afritt.
Kuriosa - Grattis till alla dina vita dagar!!!
Vintervila - Hur går det för dig?

Inget sug här än så länge, trots att det är fredag em. ? Tänker på min katastrofala nyårsafton varje gång vintanke dyker upp. Väldigt avskräckande vilket är behändigt. Länktar istället efter mitt fina glas med bubbelvatten. Vad ska jag lyxa till det med idag tro (blandar alltid i något för att få mer smak men slippa sliskig läsk...

Dag 11 eller 23-2 hur man nu väljer att räkna ?
Skönt med helg haft en hemsk vecka med massa stress har sett många rosa moln med vinglas - drömmar som jag krossat med mitt INTE. Stress är en sjuk trigger för mig o likaså oj efter en sån jobbig vecka har du gjort dig förtjänt av...INTE är sjukt bestämd o tänker inte vika!!
Ultra tufft att gå på puben o riktigt bra jobbat att dricka alkoholfri öl. Hoppas det visar sig på tävligen i helgen!
Alla ni andra kämpar på med! Skönt att höra - faller man eller tappar en dag eller två så är det upp igen de vita dagarna kan ingen ta ifrån en! Trevlig helg till er alla!

Vilken kämpe du är och det är ju fantastiskt att du fightas och låter din hjärna vinna över A. ✌?
Hoppas du får en kanonhelg och grattis till alla dina nyktra dagar! ?

Kram PimPim ?

Skall bli kul att höra om det gör någon skillnad efter ett tag utan a i kroppen.
Starkt att du Stig emot suget.
Vet inte hur ni andra upplever det men det känns som att ju längre tid utan a det går desto starkare blir suget dom dagarna det kommer. Har även börjat få tankar efter 40+ dagar att ett litet glas kan jag unna mig även om jag mycket väl vet att det antagligen inte går.
Starkt kämpat alla!