Hur mår ni? Hur går det för er?
Jag har tyvärr inte kunnat vara här så mycket som jag velat. Svärmor är sämre igen och nu pekar tyvärr allt bara åt ett håll.
Men trots frestelse så har jag hittills motat bort vår ovän i flaskan . Så siktet på att hålla Januari ut finns kvar. Och tänker fan inte släppa på målsättningen. Men ibland kommer tsunamin av känslor och sköljer över en. Kanske man skulle,, bara en kan ju inte skada, nä nu skiter jag i detta osv osv. Tror ni alla känner samma ibland . Men nu är eg min enda fråga. Hur går det för alla som siktar på Sober Januari. Eller ännu viktigare fråga, hur mår ni?
Kämpa !!
Kämpa !!

John-Erik, tack. Hade jag inte en aning om att det skulle vara farligt. Får googla lite mer om det där. Känns som att lagom ör bäst som alltid.
Där rökt min fanta zero;) Nä den får hänga kvar som substitut till a ett tag till.
Jag mår fint Tomen, helt inne på att fixa januari med utan att halka.
Du härdar ut bra med låter det som trots en jobbig period just nu.
Ha en fin kväll!!

Hej Sara
Det går för det mesta bra, inte alltid solsken. Vissa dagar går löjligt bra,medans andra är tyngre. Är väl eg livet i ett nötskal. Men har hittills hållit mig borta från alkoholen. 24/11 var mitt senaste fall. Hoppas allt är och går bra för dig?

John-Erik

Det är toppenbra jobbat Tomen.Julhelger som är svåra för de flesta fixade du. Tummen upp!!
Läste att din svärmor är dålig.. beklagar detta.

John!

Nu är det mycket uppförsbacke för mig, fått kämpa hårt för att stå emot suget i ett par dagar. Känner mig själv lite för bra och trivs inte alls med känslan. Orkeslös, dåligt humör osv. Det är alltid tydliga tecken för mig att söka alkoholen.Letar efter kraften att vända alla negativa signaler till ngt possitivt. :-(

John-Erik

Försök att bara rida ut tiden.. det går..
Tiden är din vän och suget kommer att falna till slut. Det är ett elände som går i skov.
Du har uppenbarligen ett skov nu plus att du har ledsamhet i familjen gör inte saken bättre.
Men det blir inte bättre med A. Det vet vi ju..
Kämpa på nu...

Styrka till dig

John

Tomen, gör inget dumt nu. Vi vet båda två hur det slutar. Din A hjärna kommer att ta över och få din hela uppmärksamhet. Kämpa och stå ut nu. Skriv här inne hur du mår så kan vi stötta och peppa.

Mrx

Kom igen Tomen, du har gjort det så bra, du fixar det! Kanske byta miljö när jobbiga tankar och känslor kommer, ut i friska luften, sätta sig på ett bibliotek, ta upp någon gammal hobby. Acceptera det jobbiga men hitta en väg till andra tankar också. En dag i taget! Jag tror på dig!

Är ju bra utom de dåliga. Jag red ut stormen. Istället för att dricka alkohol så tog jag med dottern på bio. För mig var det ett ess i rockärmen för hatar att gå på bio med alkohol i kroppen. Sedan bestämde jag att vi skulle gå ut och äta. Så då fick jag utnyttja chaufförs kortet också. Dottern glatt överraskad över en helkväll med farsan och självklart njöt jag av hennes sällskap , men mest över att jag klarade kvällen. Hade inte blivit bra om jag supit i kväll. Jag tror det var den 49e vita dagen idag. Vore ju synd att ödsla bort ett 50 jubileum. Men blev skrämd över hur hastigt begäret och ångesten sätter in sin stöt. Som en blixt från klar himmel , så stark att den kunnat grusa allt som varit. Får lära mig en strategi, ett motgift att ta till för jag vill vinna mina 60 fagar . Så numera gäller det att tänka ut en strategi för nästa attack. Kan ju bli mycket bioköp .
Filmen då,, njaa Silent hunter hette den Var ok
Tack alla för erat stöd, hade inte gått utan det. Så alla kömpar, vi kämpar vidare .
Tomen säger godnatt ....

Det var verkligen starkt gjort, något att tänka tillbaka till när nästa svacka infinner sig. Det är kusligt hur suget från ingenstans kan uppenbara sig, och det gäller att undvika det första glaset. Jag inspireras av och hejar på dig!

John-Erik

Fint Tomen!
Det kan vara lite svårt runt 50 dagar. Jasmine höll till dag 50 och jag höll till dag 54 vid ett tillfälle.
Men det går bra för dig så vitt jag kan se eftersom du är så stark i avgörande situationer och har
den vilja som krävs.Biostrategin är ett bra sätt. Har fungerat bra för mig genom åren. Brukade lägga
in biobesök fredagar för att förkorta alkoholintaget under helgen.
Många, många vittnar om den kopiösa kraft alkoholsuget har och som kan fälla en oxe.
Det gäller att jobba med sig själv och "en dag i taget" klyschan passar bra dessa dagar.
Om du tar Gabapentin en dag som igår? Kanske dämpar lite..
Hur som helst, bra jobbat när det behövdes som mest..:-)

Trevlig Lördag

John

Fanken också John-Erik jag som trodde biobesöket var unikt. Där rök det patentet :-)
Men din vishet har helt rätt, det suget som sköljde in i Torsdags och igår var utan tvekan det värsta jag känt . Har i min enfald trott att tex kom man bara över första veckorna så var man nästan safe. Jag är om jag räknat rätt idag på 49 vita dagar. Så är ju precis i närheten där du och Jasmine föll. Märklig skit detta med abstinens . Men gårdagen lärde mig att inte släppa på garden och inte släppa 100% på vaksamheten. Men ändå inte låta nykterhetstänket bli en tvångstanke. En svår jäkla balansgång.
Önskar eder alla en trevlig Lördag.

Känns som att suget ökar/blir starkare ju längre man håller sig nykter. Hemskt att det kan vara så. Nån gång måste det väl ändå ge med sig? Hoppas innerligt det iaf. Tror jag är på dag 39 idag och tankarna kommer oftare nu att ett litet glas kan jag väl unna mig..... det skall jag såklart inte men lite skrämmande att man ändå börjar tänka så.
God söndag alla!

Eg så har jag bestämt mig för att inte räkna dagarna. Men svårt att helt låta bli och även nu när man passerat 50. Då menar jag dagar :-)
Chansen: Jag tror det är det förädliga belöningssystemet som triggar igång suget. Vi tycker vi har varit så duktiga, så ett litet glas osv osv. Till slut blir det härdsmälta och vi spårar ur.
Jag har kämpat som tusan denna helgen, men det var inte kul. Men det gick. Så gick o la mig igår ganska avslappnad och trött efter den inre kampen. Något som är tråkigt är att jag återigen vet när jag kommer att dricka nästa gång. Ska ha ett kundevent den 25/1 och finns inte kraft till vita lögner eller sanningen. Mycket folk på träffen som förväntar sig att jag ska vara den där glada och trevliga . Ngt jag egentligen inte vill. Men hittar ingen utväg. Vill inte berätta för dem om mina problem, orkar inte med vita lögner . Så blir nog för mig stanna på 61 dagar. Vilket jag tänker vara förbaskat stolt över. Den stora utmaningen blir att börja om, att inte dricka alkohol den 26e. Att resa sig upp, borsta av dammet och sikta på 30 nya dagar.
Kram alla.

Du kommer att klara av det. Kalla det dag ett eller dag 62, huvudsaken ör att det inte blir mer än kundeventet. Drick mindre än vad du brukar, varannan vatten osv. Enklare än det låter men jag tror du kommer fixa det!

John-Erik

61 dagar är suveränt bra. Håller med sign. Chansen om att ta varannan vatten.. Huvudsaken är att eventet inte triggar
ett längre aktivt drickande. Eventet är ju där och du kan inte göra något åt det mer än att tänka på hur du dricker.
Lättare sagt än gjort. Jag veeet..:-) Hur som helst, du kan fortsätta räkna om du vill tycker jag.
Då blir det 62 minus 1 o.s.v. Du har dina nyktra dagar som säkert gjort mycket gott i din kropp.
Ingen kan ta dem ifrån dig.

Du fixar detta..

John

Tomen, Du har insikt och styrka. Du kommer inte att falla djupt om du väljer att dricka lite på ditt kundevent. Jag tror stenhårt på dig. Vi är ju här av samma anledning dvs vi vill ta kontroll över vårt drickande. Har man klarat sig mer än 60 dagar utan alkohol och fått känsla för det välmående som det medför börjar man få kontroll. En liten lagom skön salongsberusning tycker jag du kan kosta på dig. Hoppa över de sista glasen och lämna tillställningen tidig. Det kan vara en bra strategi som har funkat på mig i liknade situationer. MEN du var på din vakt! låt inte fyllan ta över för då är det kört.. ;)

Som jag tidigare nämt så hade jag en inbjudan till en whiskeyprovning igår. Jag spelade ut nödlögnen. ” råkade bli sjuk” så fick ljuga för en vän, men gjorde en annan vän lycklig som fick min biljett. Inte kul att ljuga, men är ju tyvärr något man lärt sig från alkoholen. Men känns så mycket bättre att använda en lögn för att hålla sig nykter. Kände dessutom inte ett dugg sug . En jäkla tur det inte var som förra veckan. Då hade jag nog hamnat vid wirren.
Nu har jag bara den 25/1 kvar att lösa. Den jäkla dagen hänger som en ångestkklump över mig. Läst alla era kloka råd.,Men vi kämpar. I övrigt mår jag så mycket bättre . Dessutom 6,2 kg lättare nu än i November.?

Blom09

Det känsla ni talar om att lyckas vill jag också men det blev bara 4 dagar sen trilla jag ditt igen . Ska läsa här varje dag för att bli peppad