...ljusare tider! ☀️ Tänkte ställa en fråga: Är det så att ert drickande triggar varandra till mer acceptans och mu när ju inte göra det så dricker maken mindre?
Min gubbe har det senaste halvåret knappast druckit något och det gjorde att även jag drog ner på vinandet. Han sa dock aldrig någonting till mig men jag kände själv att det var ”fel” att dricka vin själv på fredagskvällen.

Hoppas du haft en bra dag ?

Kram PimPim ?

Tja vi triggar nog varandra - ngt knepigt samspel - när jag dricker dricker vi båda mer. När jag inte dricker dricker han ändå, fast mindre. Tror inte att han kan tänka sig att avstå. Skall ta upp det när jag är tryggare i min resa.
Kram och tack för stöd
Greta ?

Får erkänna att jag fuskar lite - har ngra gamla atarax liggande - tar en halv så somnar jag lättare. Tror inte att det är så mycket abstinens utan mer anspänningen av hur skall jag klara detta. Maken sa, jag kan handla på vägen hem. Jag skall inte något vin ikväll ivarje fall sa jag. Har du bestämt dig för det sa han. Ja sa jag. Jag bara ska klara mig över helgen ? Greta

Sara_con_experiencia

Detta är min tredje helg. Kommer att träffa mindfullnesssgruppen kl 19-21.30, så min kväll är räddad.
Det finns ingen OH hemma alls...

Har hamnat i min vanliga överaktiva snurr när jag inte dricker. Jobbar, skriver, lyssnar på böcker och kurser, tittar på någon serie på natten. Och inatt gick det inte att somna förrän nästan kl 4. Visst var jag på väg, men jobbade med en sak och fick en kontakt som inte kunde vänta (koppling online med andra sidan som hade sin vakna tid), så ca kl 3.20 var jag mitt uppe-i-jobb.

Aldrig provat Atarax. Även jag köpte i lösningform en gång (om det var 2013 eller 2014). Jag upplever att när jag väl VILL komma i säng somnar jag och sover bra. Det svåra är att varva ner (tankar-tankar-tankar i huvudet hela tiden; OH hjälpte lugna mig, att minska snurren och bedöva /minska hastigheten av min hjärnverksamhet).

Nu inför kvällen skall jag dock ta en mini-siesta, en så kallad recovery-napp. Kort, men bra för mig.

Ha en bra helg.
Sara

Ta hand om sig själv på det sätt som passar en bäst. Har inte provat Mindfulness men har förstått att det hjälper till att öka närvaron i nuet. Vill hoppas på att klara över 20 dagar. Hjärnan spelar mig konstiga spratt hela tiden. Satt i soffan med min cola men ser mig själv vid kylskåpet halsandes en vinflaska ( brukar jag inte göra ) som om det finns en lite djävul på axeln som vill hindra en från att lyckas. Som tur är går det över efter en stund. Jag klarade denna dagen också ?

Skrattade lite ät det komiska eller tragikomiska kanske i att man skulle gärna halsa en flaska vin ? även om man aldrig gör det annars...visst är hjärnan konstig? Var får man allt ifrån? Jag försöker stålsätta mig att verkligen ska inte ska inte ska inte ha något vin även om det denna vecka har varit så sjukt stressigt att jag nog skulle kunna gett vad som helst för det. Då är det råstyrka som står emot..INTE ha något!
Det är tufft o vi är starka o hjärnan är så matad med att ha det på helgerna så försöker lära min ett nytt mantra...
Sen vet man hur sjukt skönt det är att vakna med en frisk hjärna i morgon bitti så man knappt kommer ihåg..
Skickar lite råstyrka fill dig!! Hoppas du kan stå emot o inte dricka något även om gubben gör! Han är vuxen o gör som han vill o du för dig o barnen ??
Du kommer vara nöjd efter helgen ??
Kram ⭐️⭐️

Skulle skriva om mindfulness o djupandning det är suveränt!! Testa o träna in det sänker stressen sjukt mycket!! Yoga är också helt super!

Det som du beskriver om ett par som dricker ökar i vårt samhälle..Du är stark och klok som nu vill göra en livsstilsförändring..Jag har varit i ungefär samma situation. Barnen är det viktigaste vi har säger vi..Ändå har beroendet fått grepp om oss..Och sakta ökat gränserna till ett destruktivt liv..Det finns inga barn som mår bra av fulla föräldrar. Men beroendet normaliserar vårt beteende..Grattis till tid?..En dag i taget, ibland en stund i taget..

Ja det tror jag också - man vet inte vad som händer bakom dörrarna. Maken och jag har haft en del rejält destruktiva gräl, alltid i samband med alkolhol. Nu är jag på dag 7 ? och kommer inte ihåg när jag sov så gott sist !! I avsaknad av partykompis drack maken ”bara” öl igår. Han öppnade en liten flaska vin och frågade skall du inte ens smaka? Nej sa jag det skall inte ? tyvärr är den inte uppdrucken och ligger kvar i kylen. Det måste också klaras. Krävs råstyrka och ett jädrar anamma. Kämpa på därute!! ?Greta

Och beslutsamhet, det verkar du ha..Det kan bli konstigt för partnern när den ena har bestämt sig för nykterhet. I vårt fall höll vi på så i många år. Mannen var beroende långt innan mig.. Då var det jag som vädjade om att han skulle hålla sig nykter. Senare blev jag själv beroende av alkohol. Till slut fick mitt drickande konsekvenser som gjorde att jag slutade dricka. Med hjälp av bl a. forumet som jag följt flera år innan jag blev nykterist. Och vet du Greta, jag har aldrig ångrat en nykter kväll..?

Din mans sätt att fråga visar bara på att han vill normalisera sitt eget drickande. Känner igen det mönstret; har själv frågat min sambo detsamma. Det känns liksom bättre för en själv om den andre dricker. Ditt ”nej tack” är både bra för dig själv och för din man, det sår säkert ett litet frö inom honom att han kanske inte borde dricka så mkt.

Var det svårt att säga nej tack? Eller är det svårare nu när du vet att det finns vin hemma?
Själv vet jag inte om jag hade fixat det sista! Min gubbe dricker mest öl och jag vin så öppnar han en öl skulle det inte läska mig. Tack och lov gör han inte det nu heller.
Igår trodde han dock att jag drack vin. Jag festade till det med ett glas smultrondryck blandat med bubbelvatten och han trodde jag drack rosé! Fick köra upp glaset under näsan på honom!

Ha en fin lördag!

Kram PimPim?

Tack! Ja jag har en beslutsstyrka som jag inte riktigt är van vid. Har nog nått lite vägs ände för vad jag tycker är ok. Och jag har fått fantastiskt stöd på detta forumet ? Om jag får fråga? Har din man slutat dricka eller är det du som är nykter i relationen?
Kram Greta ?

Vi var nyktra båda två ganska länge..Enligt honom nästan ett år. Sen valde han att börja ”socialdricka” vilket såklart inte fungerar för en alkoholberoende person. När han gjorde det valet, köpte jag ett eget hus och flyttade. Mycket svårt att behålla sin nykterhet och bo med en aktiv a-beroende partner. Kärleken försvinner också..För en berusad pappa/partner är inte så attraktivt i längden. Det finns ju dom som klarat av att sluta bägge 2, men då krävs vilja och förståelse för sitt alkoholberoende...

Läs intressanta trådar från början och se om du kan få lite råd och igenkänning för att klara dig så bra som möjligt..Efter ca 2 månader nykterhet beslöt jag mig för att fortsätta vara nykter. Kände att det var mycket lättare än att försöka dricka efter visa regler, som helger, svagare sorter osv. Jag föll ju alltid över efter ett tag..

Att säga nej för jag var så himla bestämd. Maken har haft sin första vita lördag på väldigt väldigt länge ? vågar inte dra några växlar på det men vetskapen om att det går känns gott i magen ? och väldigt skönt att han lyssnar - jag menar visst allvar denna gången ? TACK för allt stöd ?Greta

Starkt att du tog dig därifrån. Och jag håller med en berusad partner är inget som väcker min lust heller!

Jag har ont i huvudet. Är trött och ledsen. Sover nio timmar per natt men är ändå trött. Verkar som om alkoholen gett mig falsk energi. Man var bara tvungen att ta sig igenom dagen i dimman dagen efter. Rent logiskt måste jag ha varit mer trött då än nu. Men det känns inte så. Igår var i varje fall både jag och maken alkoholfria - jätteskönt ?. Hoppas på mer energi och mindre huvudvärk. Tröstar mig med att det är giftet som går ur kroppen.
?Greta

Av flärd. Det fina livet. Att shoppa med en väninna och ta ett per glas vin på tidig eftermiddag. Söndag kväll eller em ett glas rött - livet? När jag ser det i mitt rosa skimmer ser det ju väldigt ljusigt storstadsaktigt ut. Problemet är att det aldrig blir så. När jag kommer hem efter shoppingen är maken redo att ta ett glas till med mig ( eller jag ) så blir det som vanligt för mycket. Barnen sitter med spel och iPads och vi har inget vuxensamliv ( dvs närhet ) och det vinglaset jag skulle ta nu när vi skall ut och äta räcker ju inte. Då köper jag bara mer imorgon för att kompensera. Behövde bara skriva av mig lite
?Greta

... brukar det ju aldrig stanna där tyvärr. Det är det som många av oss har svårigheter med här inne. Att känna stop ?? Nu är det bra! När man blivit lite berusad vill man bara ha lite till, och lite till och ytterligare lite till och vips kan en halv BiB var tömd. Helt sjukt! Och vad leder det till? Jo en förbannad ångest och en skam över att man vet att man har problem. Dagen efter kommer oron... luktar jag? Är jag körduglig? Kommer jag orka hela dagen? Tänk om jag blir jättebakid på jobbet? Ja listan över negativa följdeffekter kan göras lång och frågan är, Är det värt det?
Kämpa Greta ❤️

Kram PimPim ?