Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

jag har mer tid ska jag läsa din tråd och kanske kan vi peppa varann i nykterheten. Vi verkar fungera likadant, vi är några stycken här som gör det!
Kram på dig och hoppas du får en bra fredag! <3
// Grönablad

Fibblan

..och vart vill du segla..? ? (?)
Har läst din tråd nu Pellis och tycker du gör ett jättejobb?! Just det här med känslorna av ensamhet, som faktiskt ju blir större och än svårare på ett sätt, när man ändå har människor runt sig..
Förstår att det är tufft, och ett tungt lass när man känner att allt hänger på en själv..
Och så har du ett stort hjärta och en omtänksamhet om alla andra, så ibland räcker det inte till, till dig själv.. och jag förstår att du är trött på det. Och det är just det du ska va trött på - INTE på dig själv! du har verkligen gjort förändringar..Och de kommer inte gratis..?!

Så himla bra gjort att du lyckats göra det här med träning till ditt (så kanske det alltid varit, vad vet jag .?) Oavsett, du ser till att fortsätta att prioritera den eller ta fatt i den igen när det dalar för det låter som att den är jätteviktig. Precis som du säger, då märker du att när du tappar fokus på hälsosam mat och träning, då känns det mer "kaosigt" i hjärnan igen. Så bra att du har bokat in, på lördag OCH söndag, sånt som ger dig kraft och fyller på hos dig❣️

1 dl vin- det är inte mkt det..kom inte ihåg nu hur dina vanor sett ut tidigare, angående mängd och så, om du skrivit om det. Men att kunna hålla sig till 1 dl, låter verkligen som en bragd i sig..?! Hade jag aldrig klarat?!

För mig är det nolltolerans fram till åtminstone midsommar som sagt. Och för min del har det varit bra att ta ett lite längre sikte på nykterheten. Att dra ner, har jag försökt alltför många gånger utan framgång..samtidigt som jag tänker dag för dag och de första tre veckorna ibland minut för minut, sekund för sekund..phu..
Hur går dina tankar just nu? Hur ser ditt mål ut? Är det helnyktert en period du vill satsa på?
Alltså, det är ju skitjobbigt, det behöver jag knappast säga..för det vet du, men jag tänker att klarar jag det - klarar du det!
Och det finns ju medikament att ta till oxå. Jag tar ju naltrexon mot suget. Svårt o säga vilken skillnad de gjort, för jag har haft det jävligt ändå..?. Så skönt o kunna skratta åt eländet nu. Nu när man är lite mer ur det??!
Låter skönt att inte ha ngt festligt planerat, så kan du fokusera på din nykterhet i "lugn och ro". Själv ska jag på middag med massor med vin och öl och whiskey, men JAG KÖR! Så skönt när man kan ta till det där enkla men fullt rimliga skälet..?!
Finns här gärna och stöttar och peppar?!

Kram/Fibblan?

...äntligen kanske vi får frid i familjen från en av min mans systrar. Tack Fibblan jag siger gärna ombord. Och Gröna Blad tack för pepp. Jag kan inte gå närmare in på vad som hänt eftersom det är en lååång historia. Ett av mina andra problem är jag feströker, och ja ni fattar ibland kunde det ju bli vin en vanlig måndag inte för att jag var sugen på vinet utan en cigg. Nu har även det blivit mycket bättre och lättare att avstå när jag får hålla på och nörda in mig i min träning. Det funkar ju liksom inte att träna/röka och dricka vin.

Men nu kära vänner! Imorgon! Håll tummarna efter alla dessa plågsamma år som har gjort vår familj till tysta tigande familjemedlemmar: Där man inte vet vad man vågar säga och om man säger rätt innan bomben slås ner. Det är därför mitt vinintagande ökade och även rökningen. Det blev min flykt. Min man är stark, jag ser att han är lik sin syster och det skrämmer mig massor. Han är stark, målmedveten och känslokall medan jag har blivit skör och ensam.

Jag har iaf sagt att den dagen elaka systern skriver på detta papper ska jag sluta röka. Slutar jag röka kommer vinet med på köpet för jag kan aldrig ta en cigarett utan vin.Som jag tidigare skrivit så är mitt mål inte att sluta helt men att hålla mig till fredag/lördag. Eller även kunna motså såna kvällar Jag dricker aldrig över normen, har aldrig fått minnesluckor. Aldrig gjort bort mig men mår verkligen inte bra av att dricka vin. Min kropp säger NEJ!

Tyvärr säger jag också, har jag alldeles för många vänner som dricker och borde dricka mindre de också men jag ska tänka framåt för mig själv nu. För om allt går vägen imorgon 9.30 börjar ett nytt liv, för mig, för oss. Håll tummarna! Nu ska jag äta frukost och sen träna! Kraaam

Fibblan

..för det låter verkligen som en väldigt stor och enormt betydelsefull grej är i görningen, minst sagt..!
Förstår vilken skillnad det skulle göra. Mindre cigarett- och vinsug skulle det definitivt bli?! Och det är ju inte konstigt att du känt behov av att ta till det, när det varit en sån jobbig sits, som påverkat dig så.
Imorgon 9.30 alltså - vad häftigt!
Ha en bra dag nu och fyll den med sådant du mår väl av, som du tänkt!

Kram/Fibblan ?

Vill bara säga att jag håller dem allt vad jag kan. Du är värd att må bra. Tänker att du har världens förutsättning genom din träning. Fortsätt fokusera på den.

Kram

....som jag väntat! Idag så vände vi ett blad i boken, eller våra papper! Ett nytt kapitel hoppas jag. När Gud kommer med döden kommer djävulen med släktingarna! En kort sammanfattning av de senaste 7 åren som ökade min vinkonsumtion. Jag tränade igår, gick en underbart lång promenad i ett fint vinterlandskap med vovven idag. Middag och nu ska jag sova... min kropp är trött ikväll. TACK! Jag läser era inlägg men nu orkar jag inte svara utan delar min glädje här på min tråd åt alla! Kraaam

...Tack snälla du ?! Jag mår ganska bra men har haft lite jäktigt med jobb och en sjuk 85 årig mamma. Inget allvarligt men det tar på krafterna. Jag räknar inte antal vita dagar men jag måste skriva att träning och piggheten på morgonen när man vaknar är överlägsen och den vill jag gärna prioritera. Till helgen ska vi bort på lördagen med ett riktigt festargäng och jag har bestämt mig för att köra bil. Jag ska träna på söndagen men min man tycket vi ska stanna hemma om jag inte ska dricka. Blir så ledsen... herregud en middag på restaurang med 10 pers kan väl inte hänga upp sig på om jag dricker eller inte? Nåväl... jag har träningspass både lördag och söndag så helgen blir VIT och pigg! Kraaam

Fibblan

..men livet fortgår med sjuka mammor, tvära partners, och allt vad det nu kan vara..
Hemma hos mig är det sjukstuga för tillfället..alla medtagna på olika sätt..och ja, det tar på krafterna. Har oxå halkat in i lite sömnissues igen. Jag som precis var på G, med lite mer ordnad sömn.. så - nog med gnäll från min sida..?! Fortfarande nykter iaf ??!
Vill oxå komma igång med träning. Ha det som stärkande tillflyktsort ?! Men just nu hindrar förkylning och trötthet. Annars mest tiden och trötthet. Men jag vet att det är en prioriteringsfråga oxå..
Hur lyckas du?

Förstår inte varför mannen din, hänger upp sig på att du väljer att inte dricka..(?!) Det är väl bra att du är chaufför, då slipper ju han och ni sparar taxi-pengar??!
Hade varit intressant att få veta hur han tänker.. vad säger han när du frågar honom varför det spelar roll för honom? Känner som du.
Känns så tråkigt och förstår att det
gör dig ledsen ?.
Hade önskat att han stöttade dig i detta?!

Stor kram/
Fibblan ?.

...så är träning något jag priotiretar mycket högt! Det får mig verkligen att avstå från vinet. Jag har alltid tyckt oroväckande mycket om vin också men nu försöker jag bara fokusera på alla mina inbokade pass framöver. Som jag tidigare skrivit så hatar ju min man det, träningen alltså. Idag släppte jag bomben med att jag kör imorgon. Inga större protester än. Sa att jag inte ville slösa bort en hel dag med bakiskänslan.Till saken hör att min man är mycket sparsam med alkohol men verkar ju uppenbarligen ”lida” mer av att jag kör bil än dricker vilket iof är positivt. Jag menar det innebär ju att han inte mått dåligt någon gång av mitt alkoholintag. Visst, jag kan höja partystämningen men inte med sällskapet imorgon. De är partyproffs och jag vill verkligen inte vara uppe till sena natten. Vakna med vattniga röda ögon, trött och grinig. Kram allihopa ? snart lugnar det sig för mig. Sjukstuga är jobbigt men heja dig som är helt nykter! Jag är inte helt vit men sansad

Fibblan

Ville bara titta inom och höra hur kvällen blev?

Med tanke på föregående inlägg,
sansad låter bra?!
Vi har ju alla olika målsättningar i "förändra ditt drickande forumet". Kom inte ihåg just nu om din målsättning är helnyktert eller sansat..?
Oavsett - sansat är bra ?!

Hoppas kvällen blev bra och att du fick vakna nöjd över den?!

Kram
/Fibblan ?.

...var det en helnykter bekant till mig som sa förra veckan. Måste man det? Allas botten är nog olika och jag känner att jag har nått min egen botten för längesedan men jag lyckas aldrig sluta med vinet - tyvärr.

Heeej igen förresten! Många nya här inne men också idel kända nick och nä jag har inte slutat följa eran resa men har verkligen inte haft orken eller tiden att skriva och känna mig mer misslyckad än vad min man tycker jag är. Alla förväntningar och krav folk har på mig. Det är ju då det är så skönt med vin i sin ensamhet, det vet vi ju alla.

Nu orkar jag inte en sommar till, min kropp måste vila. Jag måste få ner mina prover Och jag måste klara det själv, göra slut med vinet. Jag kan inte göra slut med min bekantskap, de kommer att finnas runt mig hela tiden men jag har verkligen förändrats sen i februari och jag tänker att nu, nu är det verkligen dags att börja om på riktigt så iaf jag själv kan klappa mig på axeln och tycka att jag är duktig. Ingen annan kommer att göra det. Alla kommer tycka jag är tråkig. Jag kommer att bli en slagpåse mer än jag någonsin varit. Förstår inte hur jag, som var så stark och hade en karaktär av stål förutom bara låtit mig förminskas? Just därför håller jag precis på att läsa ut boken ”Jag som var så roligt att dricka vin med” ! Den rubriken är klockren på mig för precis så är det.

Rätt tid? Nä det finns aldrig något rätt läge och tid att börja har jag också insett. Så många gånger under våren som jag tänkte sluta men kommit på att nä men nu fyller ju den år och nä vi ska ju resa dit och sen en fest och en sen helg och just ja den festen får jag ju inte missa. Det bara rullar på och imorgon när min Dag 1 infaller så är det student på kvällen. Student på fredag... Midsommar och sen helgen efter det fest igen.

Jag önskar ”gamla” som nya vänner en underbar tisdag! Kram på er ?

Voffvoff

Jag har insett att det inte finns någon botten. Har väntat på den så länge och börjar förstå att fortsätter jag dricka blir det en annan botten så småningom. Är livrädd, har ångest....... Måste inse att botten är nådd.

Idag flyger jag hem från landet och ska traggla mig igenom de sista kapitlen i boken. Kan inte identifiera mig alls med henne och jag känner mig lite besviken eftersom typ ALLA tycker den är så bra. I början sträckläste jag men sen har jag fått kämpa. Nåväl, kanske ska läsa den igen för att få ett annat perspektiv.

Har sovit så dåligt inatt, snurrat som en propeller i sängen och tänkt på alla tråkiga måsten hemmavid som jag har svårt att sätta mig in i (byggnationer). Det blir ju så ångestladdat på natten och det förvärras såklart av att man druckit vin.

Voffvoff - det är nog som du skriver, fortsätter vi att dricka blir det till slut en annan botten. Flygresa och bilkörning ikväll så slipper man fundera på vin. Ha en fin dag!

...och usch vad det har varit åskigt och blött idag men naturen behöver ju det här vattnet ! Boken, ja jag tragglar vidare med den och har en plan men inser ju att läsa här inne är tiofalt bättre än någon annan bok! Alla skriver så bra om känslor, erfarenheter, ledsamheter, återfall, nykterhet och dagar. Jag läser så ögonen glöder, känner mig inte alls med i matchen öht men nä jag ger inte upp denna gång.
Känner mig så arg emellanåt, typ varannan timme. Jag vill träna, sova gott och inte dricka vin. Varför finns inte tiden nu? Jag har två utflugna barn och en snart 18 åring hemma men både min man och son hatar när jag tränar eller sprudlar av energi. DET har liksom gjort att jag känner mig så ensam i tvåsamheten. Jag måste klara detta själv faktiskt ingen tror på mig. Iinte en sommar till med alla dessa skålar. Skiner solen ja då korkar vi upp ute för att njuta i det vackra vädret. Regnar det ja då korkar vi upp inomhus och tycker synd om oss själva och ojar oss över den svenska sommaren. När jag skriver vi, menar jag mina vänner och några andra som kanske känner igen sig.

Kämpa kämpa på! Alla är grymma på sitt alldeles egna sätt! Kram på er ?

Hoppas verkligen att alla får en fin Midsommar runt om i landet. Själv sitter jag ute i skärgården med vänner. Har lagt boken åt sidan, mycket bättre att läsa här inne. Har ännu inte kommit fram till mitt upplägg på pimplandet. Det verkar ju ta mååånga år för mig. Men en sak vet jag säkert och det är att; inte en sommar till med cigaretter och vin. Glad Midsommar ☀️?

... och jag faller, faller som ett korthus = det är semestertider. Det dåliga samvetet efter midsommar sköljer över mig och jag vill bara gråta. Man kan inte spola tillbaka och leva om sitt liv, det går inte, man kan inte gå och grubbla över det som varit. Man måste vidare. Jag har har i helgen, fått så mycket skäll av min mellanson för att jag lämnade hans pappa för 20 år sedan. Han är 23 nu och kan för sig liv inte komma vidare. Jag mår inte bra av det, ingen i vårat hem mår bra nu och det är för att vi umgåtts på en liten yta hela familjen under midsommar med alkohol inblandat såklart. För det är ju alkoholen som sabbar allt. Jag lever ju bara med det manliga könet (make och 3 söner) och ibland känner jag att de borde vara lite mer rädd om mig. Mullrande röster och stökigt, pink på toaringen mm

Mina vänner jagar mig om konserter? Middagar? Hur ska vi åka? Vad händer? Fester? Vi måste ut på stan? Du som är bäst på att ordna allt. Jo jag tackar, till vilket pris. Jag är totalt energilös efter denna period av studenter, sommarfester och midsommar.

Om jag checkade ut nu, och inte vill vara med längre, alltså i umgänget. Bara få lugn och ro? Sommaren och julen är nog värsta tiden för oss som egentligen vill dricka mindre, eller inte alls men dras med alla andra och man tänker: äh, kan dom kan jag. Den trenden måste jag ju vända men jag vet att jag kommer att bli en riktig surkart.

Ingen svarar, det får jag leva med men jag skriver här ändå. Alla skäller här hemma så skäll inte...

Kram på er och ha en fin dag! Jag planerar vidare...

Kan bara säga bromsa, även om du inte kan stämpla ut så ta minst en timme om dagen för dig själv. Bara sitt och var i nuet, känn efter vad du själv vill och behöver, låter lätt men vet att det är svårt.
Alkohol är tyvärr ett hemskt medel emot stress och ångest, hjälper för stunden men sen ökar det på det istället.
Önskar dig en riktigt fin dag// kram Strulan