Nejlika

Klappar mig själv lite på axeln, nu känns det som jag är igång. Haft min första nyktra helg på länge och idag känner jag inget som helst sug.
Ångesten har till stor del lagt sig, känner mig dock låg. Men det är ok, jag har inget intresse av att ge upp detta i nuläget.

Jag får nu se upp för kommande stressorer, men i övrigt känns det ok. Kanske inte kommer uppdatera varje dag nu, men tackar er som kommenterat och läst och hejjat på mig.

Längsta jag vart utan alkohol sedan tonåren är en månad, det fixade jag förra sommaren innan en mindre hjärtesorg fällde krokben för mig. Nu är jag singel och har bestämt att jag inte tänker dejta innan jag fått bukt på detta. Full fokus på mig själv och inte ta några beslut som potentiellt kan kasta in mig i en kris igen innan jag har koll på mig själv. Minst en månad ska det bli, och när jag tagit mig dit, blir det till att reflektera och förhoppningsvis sätta ännu modigare mål.

Jag kämpar på.

Kram på er alla ❣️

Nu har du gjort dig förtjänt av en rejäl KRAM! Ruggigt starkt jobbat av dig! En månad kommer du att fixa, och mer om du vill det! Ja gör upp med omgivningen och identifiera stressorerna. Ett mantra som jag har börjat använda (från och med idag) är HÄR OCH NU. Jag har förstått att många dricker för att kunna vara närvarande, lugn och finna sig i nuet. Det är mycket planer och imorgon och tvätten, matlådan, ungarnas skola men även det förflutna som tar upp tid och ork. När man dricker alkohol landar man ju lite i sig själv. För mig räcker ett glas så är jag här och nu. Men så fortsätter jag ju. Så jag ska försöka tänka på att peppa mig till att ta fler HÄR OCH NU-stunder helt enkelt. Öva på det. Kanske det är något för dig. KRAM!

Nu har du gjort dig förtjänt av en rejäl KRAM! Ruggigt starkt jobbat av dig! En månad kommer du att fixa, och mer om du vill det! Ja gör upp med omgivningen och identifiera stressorerna. Ett mantra som jag har börjat använda (från och med idag) är HÄR OCH NU. Jag har förstått att många dricker för att kunna vara närvarande, lugn och finna sig i nuet. Det är mycket planer och imorgon och tvätten, matlådan, ungarnas skola men även det förflutna som tar upp tid och ork. När man dricker alkohol landar man ju lite i sig själv. För mig räcker ett glas så är jag här och nu. Men så fortsätter jag ju. Så jag ska försöka tänka på att peppa mig till att ta fler HÄR OCH NU-stunder helt enkelt. Öva på det. Kanske det är något för dig. KRAM!

Fibblan

Så himla bra jobbat Nejlika ?❣️
Många klappar extra på den där axeln, från mig?!
Du fixar en månad! Och så tar du det därifrån, utifrån hur läget känns då!
Nu är det full fokus på dig och ditt välmående!

Fortsätter heja på dig och önskar dig lycka framöver ?!
Tack för ditt stöd och pepp i helgen! Betydde jättemycket ❣️

Kram/Fibblan?

Nejlika

Åh, tack Stor-Babs. Behövde nog den där kramen!
Jag känner igen det där, att man jagar den där här-och-nu-känslan. Men istället ger man sig en jäkla massa ångest lagom till bakfyllan som får en att åter gå igenom allt djävulsskap som någonsin hänt om och om igen istället för att leva i nuet. Så dricker man igen och igen osv.
Äntligen kan vi faktiskt få chansen att leva här-och-nu på riktigt! Jag tar till mig ditt råd och ska öva på det ännu mer ?

Nejlika

Åååh tack Fibblan ❣️ Och jag fortsätter hejja på dig med!! Och tack Pim-Pim, det är så fint att du går in och hejjar på mig! Hoppas allt tickar på för dig med ?
Kram på er!

Nejlika

Vill bara berätta... att jag har överträffat mig själv idag. Hade en ganska seg start men sen har det lyft timme för timme. Ska inte ta ut något i förskott, för det kommer säkerligen gå upp och ner men idag....
...är första dagen med hanterbar ångestnivå sedan min nyktra månad i somras
...sprang jag ut och joggade första rundan på länge och hade mycket mer ork än jag trodde (jag som skulle vänta med att träna - men jag sprang ut bara för att jag fick lust ☺️(!))
...har jag inte känt något som helst sug på hela dagen
...har jag börjat läsa en bok, som jag inte heller haft tålamod för att göra sedan sommaren. Känns fantastiskt!

Även om som sagt jag säkerligen har många svåra dagar framöver och kriser kommer komma och gå - så är jag tacksam för den lättnad jag känt idag och mina framsteg!

Nejlika

Och idag var ännu bättre än igår. Känt mig lugn, social och framåt. Bara lite trött.
Och istället för baksmälla har jag träningsvärk från joggingrundan igår ✌️

Nejlika

Tack fina PimPim ? Japp, nog den enda värken man blir lite nöjd över ☺️ Hoppas dina dagar fortsätter lunka på och att fler och fler glädjeämnen infinner sig i vardagen?

Fibblan

Hej Nejlika!
Vad skönt att det går bra -
Blir så glad för din skull ?!
(Hoppas det håller i sig..?)

Joggingtur OCH bokläsning..! Du gör helt rätt som bara njuter av detta, (svåra dagar kommer ändå, utan att vi behöver tänka på dem..), så du gör helt rätt som håller full fokus på de positiva skillnaderna du märker?!
Grymt, och fantastiskt bra jobbat?!
Om jag inte räknat fel är det tvåsiffrigt idag, helt klart värt att firas på ngt vis ?!
Här kommer en liten bukett tulpaner ??!

Kram/Fibblan?

Nejlika

Tack fina Fibblan ❣️? Du är så fin som kommer in här och peppar och stöttar!!
Ja visst har man haft tillräckligt av de svåra dagarna och onekligen kommer de visa sig igen, så njuta av alla lugna, bra dagar som kommer i min väg känns som det enda rätta. Såg att du gjorde detsamma. Så bra ❣️
Tack för tvåsiffrigt grattande och idag är det 13 dagar, snart två veckor och jag känner med mig att jag kommer klara en månad! (Sen tar jag nytt beslut och fortsätter förhoppningsvis nykter)

Igår åt jag middag med bekanta och de drack vin och jag gjorde den ovana beställningen av alkoholfritt. Kändes som ett enkelt beslut och stort ❣️ Känner redan att jag inte kommer behöva tacka nej till tillställningar där alkohol finns, jag kommer helt enkelt dricka alkoholfritt. Igår skyllde jag på att jag vill gå ner i vikt så har några vita månader. Eftersom jag har kammat med mig viss övervikt av alkoholen så är det en vit lögn som fungerar, folk frågar inte mer om det.
Sen vill jag ju gå ner i vikt men det är ju definitivt inte huvudsyftet. Jag slutade dricka för tusen andra skäl. Och så mycket har infunnit sig. Känner mig lugnare, har minimalt med ångest, social, mycket mer ork och motivation, skrattar mycket och har börjat kunna planera för framtiden igen ? Har dessutom börjat minska på min dos antidepressiva då jag dragits med en del biverkningar sen starten -än har det inte vart några problem alls. Börjar jag må sämre ökar jag såklart igen men känner mig trygg i att nykterheten gör att jag inte behöver lika hög dos. Känns fantastiskt!

Hejja alla oss som kämpat eller fortfarande kämpar för ett bättre och friskare liv, det är SÅ värt det ?

Nejlika

...och jag har slutligen mött en sådan situation som jag vart orolig för att möta, orolig om jag skulle klara det utan att dricka - då den förut hade fått allt att rasa och allt hade vart igång igen - alkohol som ångestlindring och som "enda utväg", och jag klarade den. Jag drack inte.
Dagen har vart tuff och jag smärtsamma minnen har gjort sig påminda och när jag kom innan för dörren efter jobbet sjönk jag ihop på golvet av utmattning och ångest, satt och gungade fram och tillbaka, ville skrika och fanns inget jag ville mer än dricka...
Vad gjorde jag? Tvingade på mig träningskläder, satte på mig hörlurar med hög musik och gick ut och sprang. Försökte springa av mig ångesten. Orkade inte så långt, blev bara en tio minuter innan jag vände men - det hjälpte!! Kom hem och kände mig lättad och stolt över att inte ha druckit, härdat ut och försökt en annan metod för att bli av det den rivande inre smärtan - och lyckats!

Jag mår inte bra, jag känner mig fortfarande ängslig - men det är nu helt hanterbart! Jag har för första gången klarat av en sån smärta jag på många år inte kunnat hantera på annat sätt än att dricka.
Imorgon kommer jag vakna till ännu en dag utan bakfylla, ännu en nykter dag, och snart har det gått tre veckor.

Nejlika

och idag känns allt mycket lättare än igår. Glad att fortfarande vara nykter!

Fibblan

Blir så stolt över dig - fast jag inte haft ngt med saken att göra..?!

Vilken bragd dag 19 ? !
Kände så med dig i ångesten och vet vad det krävs att göra det du gjorde..?! Helt fantastiskt! Så bra gjort!
Och det blev bättre..?!

Hur mås det idag?

Kram/
Fibblan ?

Nejlika

Visst har du med saken att göra ? Du har tappert kommit in här och kommenterat och peppar och det betyder jättemycket! ?
Sedan sist har det gått upp och ner, vissa dagar har jag känt mig stark som en oxe, men denna dagen har vart tuff som tusan. Första gången jag känt sug på några veckor och t o m haft en a-hjörna som försökt resonera med den andra hjärnhalvan om "det inte vore lika bra att dricka lite, bara den här kvällen, bara just idag, för att ångesten ska släppa. Just idag förtjänar jag nog det...". Det är långt från tankar till handling och jag kommer lägga mig nykter. Men inser att det är skört fortfarande, det här med nykterhet. Så..jag får gå tillbaka till att räkna de små segrarna och det är 25 dagar idag, snart 4 veckor och det är jag glad över.
Kram till dig Fibblan och er alla andra som kämpar ❣️ Det är oerhört tufft ibland, men det är värt det.

Fibblan

Nejlika - Jag är så imponerad av det jobb du lägger ner och jag vågar lova dig att varje dag investerad i nykterhet är en dag investerad i ett bättre mående?! Kan jag vara det minsta till hjälp, är jag det mer än gärna! Jag vet hur ångesten är, och vad den gör med en.. Det är en jättekamp. Men den går att vinna! Och jag tror på dig! Du har redan, precis som jag (passar på att påminna mig själv lite här med ?) visat att det finns andra sätt att ta sig igenom den..Vi ska fortsätta utmana den, precis som vi gör med alkoholbegäret!
Bra att det finns de dagar då du känner dig stark som en oxe, men det är verkligen den där lilla arbetsmyran, som är den starkaste ??! Den lilla myran i oss som knatar på, när vi känner oss som minsta lilla, och som alkoholhjärnan tror den kan övermanna. Men tji får den, för myran är stark. Den bär sin egen kroppsvikt
och mer därtill..?☺️!
25 dagar idag - snart 4 veckor!! Du ska vara så himla glad och stolt över dig själv för detta!
Som du säger - det är tufft men DET ÄR VÄRT DET!

Keep on keepin on!
Kram!
/Fibblan ?

Nejlika

Tack kära Fibblan. Du är så fin som kommer in här och stöttar. Inte så många som skriver i den här tråden, men det kan vara att jag fortfarande har en viss rädsla att blotta mig, trots att det här är anonymt. Trots att om man inte blottar sig så är det svårt att nå människor på djupet och folk kan inte se vad vi har för likheter. Jag känner igen mig i oerhört mycket jag läst här på forumet men jag själv har svårt att be om hjälp och svårt att visa mig svag. Finns med sen barnsben. Har också svårt att stötta innan jag är trygg nog i min egna nykterhet, är så rädd att låta förljugen. För hur kan jag stötta när det känns som så mycket hänger på en skör tråd hos mig själv hela tiden? Har insett att stötta handlar om så mycket mer. Bara visa att man finns, att man ser och hör. Bekräfta en annan persons känslor.
Tror jag kommer orka mer framöver.
Många känner viss platå vid tre veckor, jag tror att jag nått den nu istället vid fyra veckor. Ett annat lugn, en annan stabilitet och beslutsamhet.
Jag är på min vakt men jag njuter samtidigt av lugnet.

Fibblan -jag ser nu den lilla arbetsmyran du pratar om. Du är så fantastisk med metaforer. Det är arbetsmyran som tagit oss hit och dags att uppmärksamma den. Tack Fibblan för att du hjälpt mig uppmärksamma den!

Kramar till dig Fibblan och alla andra där ute som kämpar ❣️

Nejlika

Har förresten bokat en resa som belöning till min tre månaders nykterhet, dvs om två månader, så jag har något att se fram emot och så att jag ser till att ge mig en belöning för allt slit. Eller belöning till den lilla arbetsmyran.
Inser att det också innebär att jag känner mig trygg att jag kommer klara tre månader. Det har innan känts lite överväldigande att tänka på så lång nykterhet och tro på mig själv att jag klara det. Men äntligen vågar jag tro att jag verkligen kommer klara det. Så fantastiskt!