Mitt första riktiga försök

140 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Nejlika
Tack fina PimPim 🌸 Japp, nog

Tack fina PimPim 🌸 Japp, nog den enda värken man blir lite nöjd över ☺️ Hoppas dina dagar fortsätter lunka på och att fler och fler glädjeämnen infinner sig i vardagen💚

Fibblan
Tvåsiffrigt!!! 10 dagar - grattis📯🎶🎉❣️

Hej Nejlika!
Vad skönt att det går bra -
Blir så glad för din skull 😘!
(Hoppas det håller i sig..🤞)

Joggingtur OCH bokläsning..! Du gör helt rätt som bara njuter av detta, (svåra dagar kommer ändå, utan att vi behöver tänka på dem..), så du gör helt rätt som håller full fokus på de positiva skillnaderna du märker😊!
Grymt, och fantastiskt bra jobbat💪!
Om jag inte räknat fel är det tvåsiffrigt idag, helt klart värt att firas på ngt vis 🤩!
Här kommer en liten bukett tulpaner 💐😁!

Kram/Fibblan🌼

Nejlika
Tack fina Fibblan ❣️🌷 Du är

Tack fina Fibblan ❣️🌷 Du är så fin som kommer in här och peppar och stöttar!!
Ja visst har man haft tillräckligt av de svåra dagarna och onekligen kommer de visa sig igen, så njuta av alla lugna, bra dagar som kommer i min väg känns som det enda rätta. Såg att du gjorde detsamma. Så bra ❣️
Tack för tvåsiffrigt grattande och idag är det 13 dagar, snart två veckor och jag känner med mig att jag kommer klara en månad! (Sen tar jag nytt beslut och fortsätter förhoppningsvis nykter)

Igår åt jag middag med bekanta och de drack vin och jag gjorde den ovana beställningen av alkoholfritt. Kändes som ett enkelt beslut och stort ❣️ Känner redan att jag inte kommer behöva tacka nej till tillställningar där alkohol finns, jag kommer helt enkelt dricka alkoholfritt. Igår skyllde jag på att jag vill gå ner i vikt så har några vita månader. Eftersom jag har kammat med mig viss övervikt av alkoholen så är det en vit lögn som fungerar, folk frågar inte mer om det.
Sen vill jag ju gå ner i vikt men det är ju definitivt inte huvudsyftet. Jag slutade dricka för tusen andra skäl. Och så mycket har infunnit sig. Känner mig lugnare, har minimalt med ångest, social, mycket mer ork och motivation, skrattar mycket och har börjat kunna planera för framtiden igen 💚 Har dessutom börjat minska på min dos antidepressiva då jag dragits med en del biverkningar sen starten -än har det inte vart några problem alls. Börjar jag må sämre ökar jag såklart igen men känner mig trygg i att nykterheten gör att jag inte behöver lika hög dos. Känns fantastiskt!

Hejja alla oss som kämpat eller fortfarande kämpar för ett bättre och friskare liv, det är SÅ värt det 🌷

Nejlika
19 dagar

...och jag har slutligen mött en sådan situation som jag vart orolig för att möta, orolig om jag skulle klara det utan att dricka - då den förut hade fått allt att rasa och allt hade vart igång igen - alkohol som ångestlindring och som "enda utväg", och jag klarade den. Jag drack inte.
Dagen har vart tuff och jag smärtsamma minnen har gjort sig påminda och när jag kom innan för dörren efter jobbet sjönk jag ihop på golvet av utmattning och ångest, satt och gungade fram och tillbaka, ville skrika och fanns inget jag ville mer än dricka...
Vad gjorde jag? Tvingade på mig träningskläder, satte på mig hörlurar med hög musik och gick ut och sprang. Försökte springa av mig ångesten. Orkade inte så långt, blev bara en tio minuter innan jag vände men - det hjälpte!! Kom hem och kände mig lättad och stolt över att inte ha druckit, härdat ut och försökt en annan metod för att bli av det den rivande inre smärtan - och lyckats!

Jag mår inte bra, jag känner mig fortfarande ängslig - men det är nu helt hanterbart! Jag har för första gången klarat av en sån smärta jag på många år inte kunnat hantera på annat sätt än att dricka.
Imorgon kommer jag vakna till ännu en dag utan bakfylla, ännu en nykter dag, och snart har det gått tre veckor.

Nejlika
Dag 20

och idag känns allt mycket lättare än igår. Glad att fortfarande vara nykter!

Fibblan
Heja dig Nejlika🌸!

Blir så stolt över dig - fast jag inte haft ngt med saken att göra..😝!

Vilken bragd dag 19 🏅 !
Kände så med dig i ångesten och vet vad det krävs att göra det du gjorde..💪! Helt fantastiskt! Så bra gjort!
Och det blev bättre..💚!

Hur mås det idag?

Kram/
Fibblan 🌼

Nejlika
Visst har du med saken att

Visst har du med saken att göra 💚 Du har tappert kommit in här och kommenterat och peppar och det betyder jättemycket! 😘
Sedan sist har det gått upp och ner, vissa dagar har jag känt mig stark som en oxe, men denna dagen har vart tuff som tusan. Första gången jag känt sug på några veckor och t o m haft en a-hjörna som försökt resonera med den andra hjärnhalvan om "det inte vore lika bra att dricka lite, bara den här kvällen, bara just idag, för att ångesten ska släppa. Just idag förtjänar jag nog det...". Det är långt från tankar till handling och jag kommer lägga mig nykter. Men inser att det är skört fortfarande, det här med nykterhet. Så..jag får gå tillbaka till att räkna de små segrarna och det är 25 dagar idag, snart 4 veckor och det är jag glad över.
Kram till dig Fibblan och er alla andra som kämpar ❣️ Det är oerhört tufft ibland, men det är värt det.

Fibblan
Det är de många små segrarna som räknas❣️

Nejlika - Jag är så imponerad av det jobb du lägger ner och jag vågar lova dig att varje dag investerad i nykterhet är en dag investerad i ett bättre mående💚! Kan jag vara det minsta till hjälp, är jag det mer än gärna! Jag vet hur ångesten är, och vad den gör med en.. Det är en jättekamp. Men den går att vinna! Och jag tror på dig! Du har redan, precis som jag (passar på att påminna mig själv lite här med 😉) visat att det finns andra sätt att ta sig igenom den..Vi ska fortsätta utmana den, precis som vi gör med alkoholbegäret!
Bra att det finns de dagar då du känner dig stark som en oxe, men det är verkligen den där lilla arbetsmyran, som är den starkaste 🐜😘! Den lilla myran i oss som knatar på, när vi känner oss som minsta lilla, och som alkoholhjärnan tror den kan övermanna. Men tji får den, för myran är stark. Den bär sin egen kroppsvikt
och mer därtill..💪☺️!
25 dagar idag - snart 4 veckor!! Du ska vara så himla glad och stolt över dig själv för detta!
Som du säger - det är tufft men DET ÄR VÄRT DET!

Keep on keepin on!
Kram!
/Fibblan 🌼

Nejlika
Tack kära Fibblan. Du är så

Tack kära Fibblan. Du är så fin som kommer in här och stöttar. Inte så många som skriver i den här tråden, men det kan vara att jag fortfarande har en viss rädsla att blotta mig, trots att det här är anonymt. Trots att om man inte blottar sig så är det svårt att nå människor på djupet och folk kan inte se vad vi har för likheter. Jag känner igen mig i oerhört mycket jag läst här på forumet men jag själv har svårt att be om hjälp och svårt att visa mig svag. Finns med sen barnsben. Har också svårt att stötta innan jag är trygg nog i min egna nykterhet, är så rädd att låta förljugen. För hur kan jag stötta när det känns som så mycket hänger på en skör tråd hos mig själv hela tiden? Har insett att stötta handlar om så mycket mer. Bara visa att man finns, att man ser och hör. Bekräfta en annan persons känslor.
Tror jag kommer orka mer framöver.
Många känner viss platå vid tre veckor, jag tror att jag nått den nu istället vid fyra veckor. Ett annat lugn, en annan stabilitet och beslutsamhet.
Jag är på min vakt men jag njuter samtidigt av lugnet.

Fibblan -jag ser nu den lilla arbetsmyran du pratar om. Du är så fantastisk med metaforer. Det är arbetsmyran som tagit oss hit och dags att uppmärksamma den. Tack Fibblan för att du hjälpt mig uppmärksamma den!

Kramar till dig Fibblan och alla andra där ute som kämpar ❣️

Nejlika
Bokat en resa...

Har förresten bokat en resa som belöning till min tre månaders nykterhet, dvs om två månader, så jag har något att se fram emot och så att jag ser till att ge mig en belöning för allt slit. Eller belöning till den lilla arbetsmyran.
Inser att det också innebär att jag känner mig trygg att jag kommer klara tre månader. Det har innan känts lite överväldigande att tänka på så lång nykterhet och tro på mig själv att jag klara det. Men äntligen vågar jag tro att jag verkligen kommer klara det. Så fantastiskt!

Wasabi
Grattis till en månad

Visst känns det skönt att kunna tänka lite framåt. Jag är också snart en månads nykter och kan nu tänka mig att fortsätta i två månader till. Aldrig att jag hade tänkt så de första dagarna! Men tiden går, situationer händer och vi är fortfarande nyktra. Speciellt dagligen för mig är det så värt att jag vet att jag kommer vakna upp nykter imorgon. Jag kommer inte dricka idag.

Vad skönt med en resa! Det låter som en jättebra motivation.

Tackohej
Platåer

Grattis till långa vita perioder! Hälsar en som börjar på ruta 1 ofta :) har läst mkt om paa och även pratat med en alkoholterapeut om det. Verkar vara individuellt men hört att det tar 3-5 månader att komma ur helt o verkar vara paa som får många att falla tillbaka?
Heja er! Längtar till jag samlat ihop lika många vita dagar som er igen

PimPim
Stort grattis till din nyktra månad! ☀️

Så härligt att få bocka av en liten milstolpe ✅
Du gjorde alldeles rätt i att boka en resa. Själv kikar vi på en weekendresa till en Europeisk storstad i vår. Så mysigt att möta värmen och solkyssarna och känna sv pulsen framåt vårkanten.

Ta hand om dig!
Kram PimPim 🌷🌷

Fibblan
Hihihi 😂 - tack😘! Any time sister..

Du började denna gång..
med din 🐃..😅😘!

1 månad - så himla bra jobbat av dig och alla dina inneboende djur..🤣💪!

Kan verkligen förstå vilken betydelse det har att du nu vågar tro på ytterligare 2 månader 😘!
Vilken befrielse att känna den tillförsikten🙏!

Platån är nådd. Skönt att få stå på den, landa in där och tacka sig själv för ett fantastiskt väl utfört arbete! Du har så förtjänat det lugnet och den stabiliteten du nu upplever💚!
Och din beslutsamhet går inte att ta miste på😘!

Stor kram!
/Fibblan 🌼.

Nejlika
Tack alla fina! 🌺

Tack Wasabi, heja oss! Kanske vandrar vi sida vid sida här vid forumet i minst två månader till. Det är fantastiskt skönt det där att veta att man kan.
Kan tipsa dig att också planera någon belöning att se fram emot, behöver ju inte vara en resa men något som känns värdefullt för dig. Du kämpar ju på så bra! 🌷

Tackohej, tack för pepp! Du kommer hamna där, bara du gett dig fan på det 💪 Fast det enda man kan göra är sitt bästa, och har man gjort det kan man vara stolt! Men du, vad är paa för något? 🤔

PimPim, tack fina du. En weekend låter också helt förträffligt och ja finns inget bättre sätt att fira en lång kämpig vinter med värme och solkyssar i någon mysig storstad, kanske t om sitta på en uteservering med en rykande färsk kopp kaffe och nybakad croissant 🥐☕
Kram på dig!

Fibblan jajjemen, fin utsikt här, uppe på min platå, ser längre bort än vad jag tidigare gjort, och jag ser dig med stå där och blicka ut över horisonten 🌄 Kram på dig!

Tackohej
Paa

Postakut abstinens. Uppkommer lite olika tror jag för olika personer men gissar mellan 1-4 månader. Jag fick en ”aha” det förklarar varför jag alltid trillar tillbaka när en alkoholterapeut berättade för mig. Kommer inte ihåg exakt men är mest emotionella störningar som kan ta tid för hjärnan att komma till rätta med. Försöker själv lära mig mkt om hur det hör funkar som lite gardering för framtiden.

Georgia
Viktnedgång!

Hej Nejlika! Jag kan rekommendera appen EASY QUIT DRINKING. Där skriver man in datumet när man slutade dricka. Sen kan man se hur mkt pengar man sparar, hur hälsan förbättras, hur vikten påverkas och mkt mer. Jag var tvungen att nollställa min app eftersom jag hade återfall, men nu hoppas jag att jag ska slippa göra det fler ggr. Jag har också en massa kilon som beror på mitt drickande. Lycka till Nejlika!

Nejlika
Tackohej, ja postakut

Tackohej, ja postakut abstinens såklart. Har läst lite om det men kanske inte tillräckligt mycket. Bra att du tar upp det!
Jag tycker det är oerhört bra att kunna gardera sig i förväg och söka kunskap för att vara "redo".
Jag känner dock redan nu många symtom som jag har kopplat ihop med just detta. Får inte såna toppar som jag kunde få ibland i början av nykterheten, har svårare att känna mig "glad" även om dalarna också är mycket färre (vilket väger tyngst för mig just nu). Men då jag tyvärr med naturen är en kicksökare så kan det bli en lång utdragen period för mig som jag kan behöva vara beredd på.

Träning har jag börjat använda som redskap för mycket, ibland för att få känna små kickar av lyckorus, som jag faktiskt kan känna kort efter en intensiv löprunda.
Men jag ska läsa mer om paa och hur man tar sig igenom det. Tack för tipset och önskar dig en god natt Tackohej 🌺

Nejlika
Hej Georgia 🌷

Hej Georgia 🌷
Vad roligt att du skriver om appen, för jag råkar använda precis samma redan 😄
Jag tycker den är jättebra, den är lite peppade och plus i kanten för memoryspelet man ska använda som tidsfördriv, jag använder det faktiskt för att se hur mitt minne förbättras, jag är hundra gånger bättre på memoryspelet nu än första dagen 😄 Så det blir peppade.
Återställa appen är bättre än att avinstallera ❣️ Önskar dig lycka till på din resa. Skriv gärna av dig här om hur det går när och om du känner för det!

Nejlika
En månad...

...och jag inser att jag redan slutat räkna dagar. Tänker veckor och ser redan fram emot två eller tre månader. Inte för att jag i dagsläget ser framför mig att jag då kommer dricka igen (det beslutet skjuter jag än så länge upp), utan för att jag ser fram emot alla hälsovinster som kommit och fortsätter komma med nykterheten.

Jag känner mig klartänkt, generella oron har minskat avsevärt, sociala oron har minskat massivt, sömnen förbättrats tusenfaldt (hade stora sömnproblem med alkohol och flera veckor efter jag slutade dricka, det har nu vänt) sover utan andra hjälpmedel än kamomillte och magnesiumtillskott till kvällen (skulle nog kunna sova utan men de ger mig ett större lugn).

Alkoholen gav mig troligen ett sockerberoende för känner att humöret svänger mindre nu.

Njuter mer av småsaker som de goda jordgubbarna jag nyss köpte, den nyttiga men goda maten jag orkar laga, tulpanerna jag köpt till mig själv, solen mot min kind tidigare idag osv osv.

Musik är mitt största intresse och äntligen kan jag få de rysningar som en riktigt bra låt i lurarna kan ge.

Börjar kunna planera framåt, resor, konserter, middagar osv och ser fram emot dem. För en månad sen såg jag inte fram emot NÅGONTING ALLS! Överdriver inte, tyckte allt var helt meningslöst.

Orkar träna (en annan sak jag innan tyckte var meningslös syssla också ☺️) och den har äntligen börjat ge resultat, kroppen orkar mycket mer!

Ser ut som jag gjort ett ansiktslyft, huden har lyster och börjar åter få blickar från män 😆 Vikten håller sig kvar men känns sekundärt och känner med mig att det kommer ge sig med tiden.

Har massa mer positivt men behöver avsluta mitt säkert allt för långa inlägg haha.

Just det en sak som för mig känns stor för mig haha...fick förra veckan en fnissattack (!), ni vet en sån där när man inte kan sluta och folk börjar vända sig om? Har inte haft en sån på ÅR.

Jag går förbi systemet varje dag men kommer på mig själv med att inte bruka tänka på det längre.

Nej allt är inte bra, kan fortfarande ha riktiga skitdagar, men de är färre och det ⬆️ som jag skrivit menar jag till hundra procent.

Vill tillägga att jag under hela den här tiden tagit b-vitamintillskott, vad det gett för effekt går inte att säga - men stress och alkohol gör att man gör av med b-vitaminer i mängder så har trott på att det gett mig en extra skjuts. Sen har jag joggar tre gånger i veckan, något jag aldrig orkade tidigare.

Kram till er alla som kämpar...det kan bli så mycket bättre!!!

Nattflicka80
Grattis!

Till en månad! 🤜🥇
Tack för ett härligt positivt inlägg! 😊 Är på dag 16 snart och känner redan av en sådan skillnad rent fysiskt, känns helt sjukt (rätt ord) att jag var i så dålig form utan att "förstå" det 🙄😏. Så peppande både att uppleva och att läsa om olika hälsoförbättringar. 👍🤜👍
Önskar dig en skön kväll och natt!💤🌠

/Nattflickan🌙

IronWill
Viktnedgång

Bra jobbat hittils!
Gällande viktnedgång så gick jag väl ner ca 10 kg första månaderna. Men då sprang jag i alla fall 3-4 ggr i veckan. Det hjälpte mot det värsta suget och mörka tankar.
Efter att ha kört lite mindre löpning har det nog stabiliserats på 6-7 kg under vad jag vägde innan. Men då äter jag mer godis än tidigare också.
Men jag tror att man har lite olika viktnedgång beroende på gener och vad man drack kanske. Jag drack mycket öl och framförallt folköl i nappflaskan.
Men någon form av skillnad bör du kunna ana efter ett antal veckor.

Fibblan
Ja, det kan "slå" lite olika

..när vi bryter med alkoholen. Äger ingen våg, men måste tappat en del, för jeansen sitter lösare och kindbenen är mer framträdande..👍☺️. Vad gäller fejset är det kanske bara att alkoholpluffset är borta.. inte längre en svullen boll med mörka ringar och rödsprängda ögon..😅

Hursomhelst, det jag egentligen ville säga är att jag är så himla glad för din skull Nejlika🌸! Det är så fantastiskt bra jobbat och det känns så bra att du kan kamma in lön för mödan nu..😀!
Så positivt inlägg, så många vinster! Klart du ska fortsätta på denna banan! Och återigen, att kunna göra det med en helt annan trygghet och stabilitet nu - så skönt!

Hälsokram😘!
/Fibblan 🌼.

FinaLisa
Nejlika🙋👍

Vill också säga stort GRATTIS till din månad!
Härligt att få läsa ett så peppande inlägg så hör på morgonkvisten🌅😄
Det är stärkande och får min egen vilja att hålla fast i sin beslutsamhet.

Kramar
💚💚💚

Detärdax
Följer dig

Jag följer dig i din kamp! Så bra jobbat. Jag tog tag i mitt drickande i höstas men har trillat dit igen. Det gick för bra... men nu är jag på gång igen. Appen ni pratar om, jag hittar inte den. Låter som ett bra komplement. Ska börja skrive en egen tråd, igen, som en slags dagbok tänker jag. Kram till dig!

Nejlika
Hej Nattflicka80 🌷

Kul att du kikade in!
Glad att kunna peppa! Vill kunna göra det då jag själv blivit stärkt av att läsa framfarten av de som legat steget före mig i nykterhet. Samtidigt som det känns skönt att dela med sig av framsteg såväl som bakslag.

Dag 16 (17 idag) - så grymt bra jobbat! Känner igen det där när man slås av hur dålig form man vart i först när man börjar må bättre. Och det gör en imponerad över sin egna kropp och dess inneboende (men under alkoholets grepp sovande) styrka och förmåga till återhämtning!
Varje dag kommer din kropp och knopp må lite bättre, keep it up! 💪🌷

Nejlika
IronWill, tack för ditt inlägg! 🌷

Och pepp!
Känns bra att även se fram emot lite viktnedgång men är ok med att det ändå inte kommit än. För min del är det föga förvånande att det inte visat sig så mycket på vågen. Kan känna skillnad i hur kläder sitter ändå samt är mindre plufsig i ansiktet - tror en del viktomfördelning skett, kanske mindre fett men också lite mer muskler!
MEN då nykterhet vart överlägset prio för mig framförallt första veckorna har jag unnat mig ALLT jag vart sugen på i stunden förutom alkohol. Det har inneburit mängder lightläsk, snacks och choklad (livräddare under kombon abstinens/pms). Så även om jag ätit främst hemlagat så har nog bland annat lightläsken gjort att jag hållt hårt i kilona, ökar matlust för mig). Och jag ångrar inget av detta - detta är vad som hjälpt mig i min oro.
Men Äntligen känner jag att jag är stark nog att lämna detta bakom mig, så inte druckit läsk på fem dagar, inte köpt onyttiga snacks osv och det känns bra! Igår köpte jag jordgubbar för att lyxa till det, en annan gång kanske det blir nötter.
Så - nu kanske saker kommer börja hända på viktfronten!

Nejlika
Haha du fick mig att le

"inte längre en svullen boll med mörka ringar och rödsprängda ögon", ser framför mig en lustig liten boll, men precis så såg jag nog också ut!
Stort tack Fibblan och du är del i vad som tagit mig hit! Ditt pepp och uppmuntran har betytt mycket!! 🌺

Stor kram! ❣️

Nejlika
Tack fina FinaLisa 🌺

Sett från det jag läst av dig har du en oerhörd inneboende styrka och den värme och stöttning du sprider här på forumet är beundransvärd! ❣️
Kram 😘😘

Nejlika
Hej Detärdax 🌺

Vad kul att läsa att jag har en följare 💚
När du säger "det gick för bra" så tänker jag att det är en klassiker. Man sänker garden och blir oförsiktig. Men nu har du tagit till dig det och kan gå in i din nya nykterhet med ny kraft. Och varje försök innebär fler nyktra dagar, och det är ju aldrig något negativt, din kropp tackar dig!
Bra att du startat en tråd, ska följa dig där med intresse!
Sök på Sobriety Counter- den första du får upp borde vara rätt. Gillar kanske inte oväntat hälsosidan där det står när man nått ökad tillväxt av neuroner i hjärnan, nya hjärnceller osv. Haha, sånt går jag igång på! Älskar att känna att hjärnan växer tillbaka sig!
Stort lycka till och hoppas vi följs åt! Kramar från Nejlika

Sidor