Tack för "efterlysningen" :-) Allt bra här. Är på 26-2...Inte haft nåt återfall där jag vinat tills jag somnat men jag tog ett par glas igår kväll. Mellan 17-23 räknade jag ihop att jag sippat på 2,5 glas ungefär. Sådär som jag vill kunna göra! Jag har ju aldrig haft avsikten att bli nykterist utan bara att vilja komma tillbaka till normalt intag, ett par glas i veckan kanske. Och jag tror jag är där redan - suget finns inte men jag har ett sjukt beroende av thé.
Veckan har varit bra, svinkall, högt tempo på jobbet och mycket handboll. Ägnade veckan åt att rannsaka mig själv och försöka ta reda på hur det stod till under hösten med mitt liv i halvdimma och det var i snitt 2 boxar i veckan som gick åt - och då var även min man med på ett hörn. Sippandet pågick kvällstid ungefär mellan 19-22 då jag nog fick i mig 3-4 glas. Har aldrig varit bakfull, inte sjuk från jobbet heller.
Jag har läst så många trådar här och så mycket på internet som jag bara kan och insett att jag var inte så illa ute egentligen, det som däremot varit jobbigast är min sjuka hypokondri för vet ni - jag har hittills haft bukspottkörtelinflammation, leversvikt, tjocktarmscancer och tunntarmscancer. Dessutom en släng av skelettcancer då jag hade ont i ryggen i höstas. Under utredningen för utmattningssyndromet visade jag bara upp toppresultat på alla blodprover trots att min vinkonsumtion varit konstant under 3-4 år, men proverna lurades ju det fattar ju vem som helst...
Så nu har jag outat även det, min hypokondri...
Förlåt för långt inlägg och för allt "skryt" om att jag är fri från alkohol - jag vet att många av er andra kämpar än värre än vad jag har fått göra. Ni är så jävla bra allihopa och jag önskar er bara alla lycka i världen.
OBS - jag tänker inte lämna forumet och den här tråden. INTE! Ni är som vänner för mig med så många kloka ord och jag vill hänga med er i erat nya liv och ta del av era framgångar.
Ha en toppenhelg!

Jag känner igen så mycket av det du skriver. Min konsumtion har bara varit på helg och lediga dagar, sällan bakis och aldrig missat jobbet (utom en gång -när jag gick med här). jag har inte tyckt att det varit konstigt eftersom "alla dricker ju på helg och semester. Jag har också fått "fel" provresultat vid min utmattning och oroat mig för alla möjliga sjukdomar. Kanske är jag också hypokondriker. Jag oroar mig mycket för att inte bli tagen på allvar av läkare, så det vore ju någon slags paradoxal katastrof...
Är glad över att du inte kommer överge oss och håller med om att värmen och gemenskapen här absolut kan jämföras med vänskap ?

Villblinykternu

Alla utom jag dricker alkohol , jag sippar Nosecco och känner mig så nöjd med det ? dag 19, allt sug är borta och jag är så supertaggad att köra vidare ? Hur går det för er alla här inne? Kram

... undrar hur det går för er allesammans. Det har blivit riktigt tyst här i tråden. Är det för att det går bra och att behovet av att dela med sig då inte är lika akut? Jag hoppas det.
För mig har det varit två rätt tunga dagar med mycket sug och alkohol-liberala tankar. Anledningen är att jag blivit sjuk och därmed inte kunnat göra annat än hostat och nyst. Saker jag "borde" göra får jag alltså skjuta upp. För varje overksam timme under täcket har "att göra berget" blivit större, vilket ger mig ångest och stresskänslor som i sin tur framkallar en väldigt stark önskan att döva ångesten, slå undan tankarna på kraven och bli mer avslappnat "manjana" i tankarna. Och det är ju precis det vin kan hjälpa till med.
En ny upplevelse för mig. Tidigare har jag inte alls varit sugen på a när jag varit sjuk. Kroppen har protesterat högljutt vid minsta tanke på ökad påfrestning (tex intag av a). Märklig förändring....

Ha en trevlig vit helg!

Ja, det är tyst...Jag har kikat in varje dag för att se om någon skrivit något men inte har jag kommit mig för att skriva något själv...märkligt beteende :-)
Har varit snorkallt under veckan så inte har jag kommit ut på kvällarna heller. Sitter bara och stickar Lovikkavantar, jag blir fanimej tjockare för varje vante märker jag *hahaha*
Vet ej vilken dag jag är på längre. Jag har visst småsnuttat lite vitt nån kväll mitt i veckan men det är inget jag kommer dra av dagar för. Faktiskt. Blev typ bara 50ml när jag mätte.
Har kämpat en del med sömnen och har provat Melatonin ett par nätter och det är fasiken det bästa jag provat hittills. Lugn och "mjuk" sömn hela natten plus att jag inte behöver ligga vaken så länge. I typ hela Europa går det som kosttillskott utom i Sverige (såklart...) men jag har hittat en kran i Finland som postar åt mig.
Ett hett tips till er om ni sover illa av kanske abstinens.
Nu ska jag försöka skriva lite oftare än att bara glo efter era inlägg :-)
Tänker på er alla - skriv gärna en kort uppdatering.
Kram!

Det är nog som ni säger det rullar på man är in o kollar o läser det som skrivs i olika trådar. Dag 25 eller 37-2 är det idag.
Veckan som gått har varit svintuff på jobbet så där så man blir nästan hysteriskt stressad o frustrerad...någon kväll har jag tänkt fasiken nu hade ett glas rött suttit fint. Men nix har motat bort tankarna o tror man blir starkare för varje gång man lär sig andra sätt att lugna ner sig. Mycket djupandning o typ yoga har det blivit o det funkar. Det som känns skönt är trots stress att den känns mer naturlig en som man kan lugna ner. När jag drack vin på helgerna så satt stressen i under veckan o man var skitdålig på att hantera stress man mådde skit. Idag fredag o helt otroligt inte en tanke när bilen gick hem att det var fredag o man skulle behöva handla något drickbart den tanken fanns inte ens o finns inte heller. Skön känsla ? däremot har jag blivit mer godissugen o snacks men tänker att va fasiken då får det va så ett tag man kan inte ta bort allt!! Skönt att höra att det går bra för er o hoppas alla andra i tråden med! Styrekramar till den som behöver o ha en riktigt skön vit helg! ⭐️⭐️

Ultra

Tillbaks
Hej alla vänner här i tråden, tillbaks fast har ju kollat o följt er här i tråden men inte skrivit.
Genomförde för 2 veckor sen mitt tuffa löplopp o lyckades bra, bla tack vare en ren kropp men efter tävlingen åkte jag o min fru på en resa till Maldiverna o ett fint all inklusive hotell...så trillade dit o har dagligen druckit vin, inga jätte mängder men känns just nu inte bra alls o så otroligt snabbt man ramlar tillbaks i dom gamla dåliga rutinerna....inför er kan jag säga detta ärligt men skäms nått oerhört...så nu tillbaks till dag 1 dvs idag blir dag 1 ☺️
PS synd att man inte kan posta bilder för shit va vackert här är o jag har dykt 3 gånger o sett allt från sköldpaddor, stora rockor, en typ av haj mm mm
Hoppas jag nu kan samla kraft att återigen kämpa mot A inför hemresa imorgon kväll o sen tillbaks i vardagen o jobb
Sköt om er ☺️

Ultra

Dag 2
Jaha så va en dag avklarad o gick ju bra...fick tacka nej till vin vid lunch o middag när dom frågade o drack bara vatten.
Ikväll blir det flyg tillbaks till Sverige
Ha det bra där ute

Ultra: Kanon att du kunde bryta redan på plats på semestern! Starkt!
Jag har, den här helgen, väldigt många gånger, varit väldigt nära att bryta nykterheten. a-liberala tankar mer eller mindre konstant to-lö. Tyvärr vet jag inte hur jag gjorde för att ändå lyckas avstå. Hade ju varit bra att ha som ett ess i rockärmen för framtiden ?

Hoppas det går bra för er andra! Hur gör ni för att bekämpa sug och tankar på att kunna "dricka lite iallafall", "bara den här gången", "det vore så skönt att slappna av", "det är jag värd" osv ?

Hej alla,
Vilka inlägg ni skrivit!
Kuriosa❤️
Vitutanvin❤️
Lennis och ultra?
Hade velat svara er alla när ni är så utlämnande. Själv har jag varit superförkyld och fastnat i Keplers bokserie om Joona Linna så det är det jag gjort dom senaste två veckorna. Snart färdig med serien nu;)
Har vart på fester och aw bägge helgerna men känner inget sug då. Suget kommer dom kvällarna jag är hemma själv, pjoj vad gott det hade vart då..... men än så länge är det inga problem. Saknar träningen nu när man ändå kommit igång.
Jag har snart 50 dagar, borde firas på nått sätt. Har snart 10 dagars semester framför mig och sedan jobb i två innan det är dax för fjällen med ett helt gäng familjer. Kommer bli två tuffa perioder är jag rädd. Helst nu när tankarna ändå börjar glida över i att detta är inga problem ett glas eller två kan jag unna mig.
Jag har nog inte heller tänkt att bli helt vit även om jag vet att det kanske måste bli så men jag vill verkligen inte trilla dit än.
Såg ett cykellopp runt Vänern på tre dagar framme i maj det verkar vara lagom skadat och då kanske man håller sig fram tills dess. Får se om jag får lurat med mig nån;)
Kram till er alla!

Jag har slutat räkna dagarna. För jag är tillbaka som den jag vill vara. Vin eller inte spelar ingen roll längre.
Jag blir inte kallsvettig av tanken som alltid kom på jobbet förr – att det inte finns vin hemma när jag kommer hem.
Förr, på dåtiden, tog jag det första glaset när jag klev innanför dörren och fortsatte sippa till läggdags.
Nu finns inte tankarna här längre. Men igår –en måndag - vid 21,30 när huset lagt sig och jag äntligen fick sätta mig
vid säsongens sista avsnitt av Outlander tog jag ett halvt glas vitt. Bara för att jag ville. För att det är mysigt.
Sen glömde jag visserligen av glaset… Hittade det halvfullt i morse bredvid favoritfotöljen.

Idag började dagen med ett extremt jobbigt möte på jobbet. Ett totalt onödigt cancerbesked som slängde oss alla i väggen med full kraft.
Vi är ganska få här och väldigt nära varandra. Den gladaste och mest positiva av alla, killen som bara ger och ger av sig själv går hem och
både för honom och oss är framtiden oviss.
Hade det varit förr då hade jag åkt hem och druckit mig in i dimman. Nu vill jag bara hem och ta en långpromenad och sitta och sticka vantar
vid brasan med en kopp thé.
När ens krig är slut startar någon annans.
Och jag vill kramas. Herregud vad jag behöver kramas.

Kärlek till er alla.

Ultra

Ännu en dag
Ännu en dag utan A, va o handlade efter jobbet o granne ligger systemet så oj plötsligt kom suget...men stod emot så köpte två alkoholfria öl o nu känns beslutet helt rätt.
Vitutanvin o Chansen...just de tankarna att nu kan man nog ta bara ett glas, dricka normalt osv kommer ofta hos mig o sket ju sig på semestern, så himla lätt att hamna där....
Chansen du är ju grym med alla dina vita dagar o låter ju häftigt med cykel loppet, kör bara kör...jag har mitt nästa lopp i slutet av april i Täby, ett varv lopp på 160 km.
Kuriosa, låter riktigt tufft o starkt att du håller ihop utan att söka tröst i dimman som A ger, en extra kram till dig o naturligtvis kram till er andra för att ni finns här ☺️

När vi får "rätt" perspektiv på livet, som man ju får när man blir påmind om vad som verkligen räknas Hälsan tex, då tror jag det är lättare för oss att vara helt sanna mot oss själva och höra vad kroppen egentligen säger. Som för dig Kuriosa att du längtar efter aktiviteter som är bra för dig (promenad o handarbete).

Det blir svårare och svårare nu tycker jag. A-liberala tankar kommer oftare och oftare ju längre jag håller mig vit.
till och med tankar som "jag är nog inte alkoholist - jag har ju lyckats hålla mig vit hela 5 helger! så nu kan jag nog ta mig ett glas"
precis såna tankar som är så klassiskt för beroende. Lite tröstlöst kan jag tycka. Hoppas det ger sig.
Hur går det för er andra?
Ultra, Lennis, Kuriosa, Chansen mfl

Hej
Jag tycker man pendlar mer nu ju längre tid det går mellan att tycka att detta går fint för att i nästa stund tycka att allt är skit och visst klarar jag att ta ett glas. Gränsen mellan lycklig och deprimerad känns hårfin!

160 km till fots är långt ultra, riktigt långt;) Får se om jag hittar nån som vill hänga med mig på mina påhitt.

Chansen o Vitutanvin håller med de tankarna kan verkligen dyka upp att man skulle känna så för ett glas vin...skönt med arbetsveckor då är det bara att köra på - där kopplar min hjärna bort alkohol. Helgerna fredag lördag är värre...laga maten då eller grilla då var det alltid ett glas vin. Gillade att stå ute o grilla oavsett väder - inte längre för kallt dessutom utan vinet som värmer. Får testa alkoholfri glögg eller något kanske kan funka...
Köpte alkoholfritt vin men det smakade urk så håller mig till min Loka Crush Ananas istället - min nya passion ??
Annars märker man stora vinster håret glansigare o mer liv i. Naglarna växer som attan - tror stressen förr gjorde att man (jag) bet av dom som ett litet barn...skumt det där att helt ha slutat med det? Stressen är mindre man är mer lugn i planerandet stressar inte upp sig för skitsaker. Blir inte ens stressad av när tåg o bussar strular i snögloppet. Andas yoga andning o bara zoomar ut. Önskar bara att jag kommer till det när man kör bil med ? där har jag lite att jobba med den irritationen över andra bilister ha ha ??
Styrkekramar till er alla! Alla behöver en oavsett om det går bra eller mindre bra! Dag 36 eller 48-2 hur man nu väljer att räkna! Kämpa på mina härliga forumvönner ??!!

Motar bort det genom att dricka afritt vin och låtsas att det ger mig lugn och ro. Tänker på att jag sover bättre och att jag skulle bli så besviken på mig själv om jag föll tillbaka i träsket.
Hur gör ni?

Firas med choklad och geléhallon. Inget annat!
Råkade sluta snusa i tisdags så jag tampas med redig nikotinabstinens just nu ?
Hur går det för er andra?