Tack för pepp i min tråd! <3 Förstår att du oxå kämpar men märker att du mår bättre! Härligt! Starkt jobbat att avstå när mannen dricker, jag har märkt att min dricker mycket mindre nu än när vi drack tillsammans. Usch så medberoende man blir!
Hej OSS och trevlig helg! :-D

// Grönablad

Jag mår faktiskt bra ??? känns underbart att ha kommit såhär långt ? tack för pepp och kramar ?? Greta

Ingen katastrof. Ganska gott men sov dåligt. Vet precis nu varför jag inte ville dricka vin. Det skavde ordentligt i min relation. Varje gång vid skulle ”mysa” med vin blev det för mycket, grinigt, maken somnade i fåtöljen, ingen närhet, trött på morgonen. Mannen har följt efter mig i min strävan efter ett bättre och fräschare liv ❤️❤️ Jag hade närmat mig ett uppbrott men visste ju att min nyktra man är jag väldigt förtjust i. Jag dricker inget vin i kväll. Börjar om dag 1 ???Greta

Fibblan

Ingen katastrof, precis som du säger. Det är helt rätt inställning,
så bra att du fick fatt i den ??!

När jag inte fått till den målsättning jag satt, blir jag så himla arg och ledsen på mig själv, och då blir jag bara ännu mer destruktiv, och låter "återfallet", ta över och har tidigare då valt att gå in i offer-rollen, och så är drickandet igång igen..

Därför vill jag verkligen ge dig massor med cred och pepp för att du fortsätter din linje och tar nya tag direkt igen!

Det tycker jag är väldigt starkt gjort?❣️
Heja dig Greta?!

Idag är en annan dag, än igår. Den är ny och vi har möjlighet att välja hur vi tar oss an den!
Hoppas du får en bra dag☀️!

Kram/Fibblan?

Så brukar jag göra också. Är väl lika bra att fortsätta pimpla när jag ändå sabbat min målsättning ? men jag hade så jädra ont i huvudet i lördags - inte som vanlig dagen efter utan jag kände mig förgiftad. Så jag fortsätter utan vin igen ? sover såååå mycket bättra ??Greta

Är din målsättning att inte dricka igen eller vill du kunna dricka ibland?
Jag önskar att jag kunde dricka måttligt och kanske kommer jag tillbaka dit?
Jag tycker att de som helt lugnt summerar sina dagar och har några minusdagar, är rätt på det. För mig fungerar det inte, inte än.

Hoppas du mår bra!
// Grönablad

Hur har det gott nu efteråt? Ingen abstinens förutom huvudvärk?
Jag hejar på dig och vad skönt att du kom till insikt fort!
Kram PimPim ?

Usch jag vet inte. Vet bara att vår situation hemma började bli helt ohållbar. Min man har faktiskt följt efter mig hyfsat i min nykterhet. Beror iofs på att han varit sjuk och tagit mediciner som funkar dåligt med alkohol. Men han säger att suget har försvunnit. Fast tre veckor är för kort tid att kunna dra några riktiga slutsatser. Vår relation har förbättrats betydligt vilket är skönt för barnen men även för oss såklart ? Jag har tränat varannan dag och mår prima. Men jag har så jädra tråkigt ? att stå ut med ledan är det värsta. Tar stort ansvar för mitt eget välmående men det är tungt hemma. Maken är trött och inte helt frisk. Två barn på det som behöver omsorg ? som svar på frågan hur jag vill göra? Mitt första mål var egentligen att hålla upp i sex veckor. För att rena levern. Och ta det vidare från det. Det gick ju inte så bra ? att tro att jag i längden kan ha ett kontrollerat drickande är klart överoptimistiskt . Så avhållsamhet i största möjligt mån är mitt mål!!det var ju inte så gott som jag trodde det skulle vara? Stor kram till alla kämpar och peppar ??? Greta på dag 4

Fibblan

Pepp och styrkekramar från mig till dig?!

Tufft läge med sjuk man, barnen som kräver sitt ändå och så ledan på det..!
Imponerad av din kämparglöd och att du håller i din träning ?!
Och det ÄR mkt som är BÄTTRE..??!
Jag hör att du anstränger dig att se de positiva förändringarna, trots tristessen. Det tycker jag är bra gjort?!

En och annan, inte så rolig insikt har oxå tillkommit..det här med kontrollerat drickande..
Vi är nog många som hoppas på kunna få till det ngn gång i framtiden, men kanske är det inte möjligt..
Eller så är det, det..(?!)

Oavsett, tror jag att det är bäst att inte fundera så mkt på det nu, utan snarare på de 6 veckorna, som var målsättningen från början.
Och när du varit nykter dessa veckor, kan du överväga och ta ett nytt beslut då..
Förhoppningsvis har du landat i nykterheten på ett sätt då, som gör att du vill välja att lägga ytterligare dagar till samlingen ☺️ (?)!
Oavsett..:
En sak i taget och en dag i taget! Det vet vi av erfarenhet nu, att det fungerar rätt så bra, inte sant??
Lycka till ? och väl kämpat med dessa
nya 4 dagar?!

Kramar/Fibblan?

Läs Äntligen Fri tråd där hen svarar Kickin.
Den fick mig att tänka till och hjälpte mig i mina tankar.
Att ha tråkigt är ju det värsta.... <3
Kram fina du!
//Grönablad

...så pass mycket så nu när man varit ifrån skiten så pass länge romantiserar man vinet. Sist för jag när jag passerat en månad och med den erfarenheten nu vet jag att jag inte klarar av att ”socialdricka” för jag började genast ensamdricka igen. Då förlorade jag min kamp och insåg inte hur bra jag mått utan, och nu försöker jag skriva ner minsta lilla positiva sak jag känner som jag inte upplever när jag umgås med vinet. Hoppas det kommer hjälpa mig de dagar suget blir för stort för jag vill verkligen inte tillbaka igen. Jag mår ju så bra nykter på alla sätt!
Lycka till nu! ?
Kram PimPim?

Att påminna sig själv om varför man vill låta bli. Att inte använda alkoholen till att dämpa de behov man har ? att faktiskt påminna sig själv om allt som hänt och ordentligt känna efter. Hur mycket bättre man mår OCH sover utan alkohol kram ?Greta

Läser jag rätt? Könsvärme? ?? Säkert jag som är obildad men jag får väldigt konstiga bilder i mitt huvud! ??
//Gröna blad ?

Könsvärme alltså ?? har en fråga till er kloka fantastiska människor. Igår arbetade min man hemma. Han mår bättre då. Är inte så social då han har en kronisk sjukdom som påverkat honom mkt ( social var han iofs inte innan heller ) jag åkte tidigt på morgon, hämtade lillsonen. Kom hem. Maken åker och handlar ( dvs åker ner till vårt samhälle och tar ett par öl innan han handlar ) jag fixar mellis till sonen. Åker på aktivitet. Åker hem. Fixar mat till sonen. Mannen städar undan sin öl. Jag är inte sur. Han drack inte många, det är inte det. Alltså var och en måste ju såklart sköta dig själva eller hur ? jag är så van vid detta. Att han dessutom kör bil efter 1-2 öl ? jag VILL inte acceptera detta MEN får dåligt samvete . Svårt med relationer och de mönster vi hamnar i. Det är fredag idag ???