Fibblan

Grattis till dig med ? !!!

Det gör mig så glad och än mer pepp att du kände så! Och tack för att du ville förmedla det❣️

Nu jävlar är det vi som styr, JA?✔️!

Så gott o höra att ångesten känns mer hanterbar utan alkoholen! Att få bygga sådana erfarenheter är verkligen guld värt och en stor hjälp på resan!

Heja dig?!
Heja oss!

Massor med kramar/
Fibblan ?

Fibblan

Det är ju helt otroligt - tänk att vi fixat 4 veckor?!
Jätte jättestort GRATTIS tillbaka❣️❣️❣️

Du förmedlar sån styrka och övertygelse! Den hjälper mig, när jag hälsar på hos dig!
Tacksam för det - att få lite draghjälp när det känns tungt..❣️

Tre fantastiska veckor har du haft
och fler ska det bli..?!

Den falska vänninan kan slänga sig i väggen ?!
Väl kämpat?!

Ännu en kväll vi lägger oss nyktra och vaknar desamma!
Kramar och god natts sömn till dig ?!

/Fibblan?

Fibblan

Borde tjoa och tjimma, hoppa högt av glädje att jag fixat en månad! En HEL månad av nykterhet blir det, när jag vaknar nykter i morgon. Och jag vet att jag kommer göra det. Vakna nykter alltså.

Jag vet det bl.a. därför att jag inte har något hemma, och är för håglös och låg för att ta mig ut..
och jag vet ju att jag innerst inne INTE vill.

Men jag känner mig ledsen utan att riktigt veta varför. Inget hemskt har hänt. Ändå rinner tårarna..
Kanske är jag bara trött. Men även om jag har lätt till tårar så känns det inte som den typen av tårar.
Så himla skum känsla är det i alla fall. Är inte uppriven. Inte ångest som river runt. Men en klump i magen och en i halsen. Tårar som vill ut, ngt tryck som vill släppa..
Två glas vin hade känts skönt, men jag ska inte och vill ju egentligen inte. (Ett glas har aldrig existerat, så ingen mening att skriva det..)

Vad vill jag egentligen?
Känner mig så förvirrad. Känner mig rätt så lugn mitt i allt samtidigt. Alltid ngt.
Ville bara skriva av mig lite, för o se om det gjorde ngn skillnad..typ.

Kram/
Fibblan?

Va låg och låt dig vara det. Kanske ta ett bad o tyck synd om dig! ❤ Jag försöker tillåta mig att vara ledsen o låg ibland eftersom jag vet att det går över. Hoppas att du snart känner dig bättre! Cyber-kramar om dig! //Gröna blad
Ps. Jag tycker att du är bra!!!

Fibblan

Det där "ps.;et" betyder hur mkt som helst..?!

Att få höra det, och att du påminner mig om att jag är okej hur jag än är. Även sån som jag är nu. Det kändes så himla skönt.
Tack för dina trösterika ord..?❤️!
Du fina vän.

Kramar tillbaka?
/Fibblan ?

Grattis till din nyktra månad i förskott! Det är tråkigt att höra att du känner dig sorgsen. När jag känner mig sorgsen brukar jag titta på en rolig komediserie eller stand-up comedy. Jag kan varmt rekommendera det. Ett annat förslag är att krama någon länge.

När jag hade en hög alkoholkonsumtion blev jag trött och deprimerad. När jag skar ner på drickandet mådde jag bättre. Det kan ta tid för kroppen att återhämta sig från ett alkoholbruk. Det är bra att du promenerar regelbundet eftersom det frisätter må bra hormoner.

Kram

Fibblan

Tack?! Ja, egentligen ska man väl inte ta ut det i förskott, men det är åtminstone ngt positivt på min annars dystra himmel - att jag känner mig säker på att jag somnar nykter ikväll.

Funderar just på hur mkt eller lite det har med alkoholbruk att göra, så som jag mår nu menar jag. Jag är ju lite sån som person, känslosam och rätt så "berg-och-dal- banig" i mig själv. När jag åt antidepressiva, var det topparna jag blev utan och det blev mest brunsås av alltihopa. Så därför valde jag att sluta med dem. Och kom lite mer överens med mig själv om att stå ut med dalarna om jag kunde få uppleva topparna. Såklart ställde alkholen till det för mig och förstärkte bara det som jag redan kände oavsett mood. Och efterhand blev det knappast några toppar att tala om alls..
Tänker oxå att det säkert tar sin lilla tid att återhämta sig efter det bruket jag låg inne med..
Och med tanke på det, är kanske en månad inte så lång tid..
Jag ska ju fortsätta min nykterhet men i den sinnesstämning jag är i nu, hjälper det inte att försöka inta ett långsiktigt perspektiv..
Jag ser mest det jobbiga i det.. främst i de sociala sammanhangen. Hur ska jag förklara flera nej tack. Vit-månad-skälet är förbrukat fr.o.m imorgon. Man kan ju säga, äsch jag kör på med en månad till.."jag mår så bra av det" typ. Men det känns bara så genomskinligt. Som om jag i o m det erkänner att jag har problem med det.. vet inte varför det ska vara så svårt.. är det skammen att behöva tillstå det..(?) Antagligen.
Har oxå funderat på och sluta snusa och bara börja äta vegetariskt, öka på träningen eller liknande, för att ha det som ursäkt, ngn slags hälsohets överlag. Det hade mina vänner köpt. Eftersom de känner mig som en allt eller inget person.. samtidigt är det just det som gjort att jag misslyckats tidigare. För mkt på en gång. Och att jag nu ville ta en sak i taget och lugnt för att ge mig själv en ärlig chans att det håller i längden..

Kram/
Fibblan?

Varsågod. Ja, det kan vara svårt att veta om det beror på det tidigare alkoholbruket eller ej. Jag hoppas att du mår bättre imorgon eller om några dagar. Jag har läst att träning har en antidepressiv effekt. Fortsätt gärna med dina promenader så blir dalarna förhoppningsvis färre.

Hur ofta blir du tillfrågad alkohol? Jag har också funderat på det. Du behöver inte berätta allting och hur pass allvarligt det har varit med ditt alkoholbruk. Du kan säga att du blir trött dagen efter och att du därför vill avstå från alkohol. Det är en utmärkt ursäkt från måndag till torsdag. Det kan dock bli problematiskt på fredagar och lördagar. Du kan säga att du har en tidig morgonaktivitet med familjen på lördag eller söndag och därför vill avstå från alkohol.

Alkohol är starkt beroendeframkallande och 1 000 000 svenskar har ett riskbruk Det är betydligt bättre att inse att man har ett problem och därefter försöka göra något åt det. Det låter bra. Du har barn och familj vilket kan vara tidskrävande. Det är bäst om du eftersträvar balans och satsar på det som håller i längden.

Kram

Fibblan

"Jag kan expandera senare. Det finns tid"

Tack för de orden?
Denhärgången?!

Lämnar ikväll en månads nykterhet bakom mig och det känns förstås bra. Sliter med ångest och jobbar på med att möta alla känslor jag tryckt undan, tidigare dövat med alkohol. Det är ett hårt jobb, men såklart värt det.

Ikväll, är det en ny känsla som förvisso är lugn, och därmed lättare att hantera än "rivet", som jag kallar det där värsta ångest-påslaget, när det känns som varenda cell i kroppen ska gå sönder..
Så är det inte nu.

Och förhoppningsvis, ger jag mig chansen med fortsatt nykterhet, att bit för bit och undan för undan, möta mig själv som jag är. Hur jag än är. Med allt vad det innebär.
Det får ta sin tid - expanderar det gör jag, om jag fortsätter min linje.

Jag vill blomma?!

Och ska man få ngt att växa, så får man liksom vårda det ömt, även på vägen.
Just nu bara ett litet frö. Bara mörk, lite lätt illaluktande jord (gödsel..?) på ytan nu, men där under händer det redan fantastiska saker..

Det syns inte än, men det är på gång.
Så tänker jag nu.

Så tacksam för detta forum?!
Surfat runt här ikväll i hopp om att finna lite mer förtröstan, även om jag kom långt bara på ditt inlägg, Grönablad??!

Tillåtande.

Det känns helt fantastiskt att vi kan hjälpas åt. Att vi genom att dela med oss av vår egna resa, kan stötta varandra i både med- och motgång..?

Och tack till er, som läser här. Som kommer med tröstande ord och omtanke när det behövs. Pepp glada tillrop, uppmuntran och uppskattning!
Guld värt ?!

Jag mår redan bättre.

Kram och godnatt/
Fibblan?

Känner igen mig i dina känslor.
Dyster, sorgsen och uttråkad. Jag tror att alla som lämnat alkoholen får sådana perioder med jämna mellanrum i början.

Jag kan rekommendera Santorinis tråd, den hjälpte mig mycket i höstas. Fick flera tankeställare och tips där.

Även om jag har haft det svajigt den senaste tiden och inte lyckats hålla nykterheten så vet jag att det rätta är att avhålla sig helt.

Du verkar också så medveten om det så det fixar du säkert.

Kramar och lycka till dig ?
???

Nejlika

"Sliter med ångest och jobbar på med att möta alla känslor jag tryckt undan, tidigare dövat med alkohol. Det är ett hårt jobb, men såklart värt det." Exakt så.
Går igenom exakt samma period, det är svårt som f*n. Men, det är skönt att i nykterheten också se att det är värt det.

Kram från Nejlika

Ja ibland kommer de där dalarna och olustkänslan om varför blev det så här?
Jag tror vi måste få dessa dippar oavsett för att kunna känna glädjen också. Innan dövade alkoholen detta, eller förstärkte den. Nu måste vi fejsa den på annat sätt, men hur?
Jag har inte kommit dit ännu men kanske hamnar där nu när jag har pms. Fast då kan jag relatera till den och då vet jag att det är den som spökar.
Kram på dig fina du ❤️
//PimPim ?

Fibblan

..för både bekräftelse och tips?!
Ska kolla Santorinis tråd, men bara ditt inlägg här gjorde skillnad, ska du veta?!

Tänk vad det kan betyda..,att få höra att man inte är ensam i sina känslor. Det är så lätt (för mig åtminstone..) att bli än mer negativ, när jag inte känner så som jag vill, eller tycker att jag borde känna..
Blir liksom bara att det bygger på frustration och nedlåtande tankar om mig själv.. och så är det lätt att tro att ALLA ANDRA..men ALLA ANDRA.. och så en massa, förmodligen rättså osanna, eller i alla fall alltför rosenskimrande resonemang på det..

Tack för din hjälp med att normalisera, det jag är i nu. Att det är okej och mest sannolikt oxå är något som de allra flesta, som lämnar alkholen bakom sig går igenom i perioder..
Vad som än händer, kommer jag inte släppa blicken från horisonten..Det finns något helt, ljust och rent som väntar där..

Jag behåller siktet på det

- tack för att du tror på mig???!

Kramar och massor av lycka till, till dig oxå?!
/Fibblan?

Fibblan

Vet inte hur det är för dig, men för mig känns det skönt att veta att någon annan förstår hur det är. Och att du går igenom exakt samma nu, känns förstås inte bra, för jag önskar vi båda kunde slippa..? Men det blir på något sätt, kanske ändå lättare att stå ut. Det tar oxå bort känslan av misslyckande och att det är ngt fel på en, som jag skrev till FinaLisa oxå.
Att ni tar er tid att skriva här och på så vis bekräftar mig i min känsla, hjälper mig att hitta den där "stopp-klossen", att inte gå djupare ner i de negativa och självdestruktiva tankarna. Det är okej, jag är bra ändå. Det finns fler som jag. Och jag dömer ju aldrig någonsin andra, så varför ska jag göra det mot mig själv!
Och jag är glad i alla fall att jag hittat modet, att våga möta könslorna. Styrkan byggs för var dag och vi skapar hela tiden nya erfarenheter av att det går, även utan alkohol..
Det är nog det jag behöver bli bättre på att påminna mig om oxå.. Att jag ÄR utan alkohol. Att det i sig är ett jättejobb och väldigt bra gjort!

Och jag blir så glad för din skull oxå Nejlika?! Att du oxå ser det i ditt kämpande! Det är svårt som f*n - men det är värt det! Heja oss??!

Tack oxå för att du tog dig tid att dela med dig av dina erfarenheter av antidepressiva. Blir så ledsen när jag hör om detta mixtrande och att det skulle ta sådan tid och så många vändor, att hitta rätt medikament och dos för dig..?. Och det är oxå min upplevelse att det tyvärr snarare är regel än undantag, att det blir på det sättet..
Oxå det som bidrar till att jag drar på det, denna gång. Var ett stort steg sist jag tog det. Att börja med antidep. Och höll ändå ut i två år, men det där skynket kom aldrig av ansiktet ändå, möjligtvis blev den svarta slöjan mer seethrough..?. Överväger att prova annan sort, men tror att jag ska ge även det fram till midsommar.. Att jag verkligen gett de andra förändringarna ett ärligt försök först, för att se vad det ger. Gäller bara att härda ut, och hitta fungerande strategier längs med vägen. Enklare sagt än gjort.. och märker jag att jag inte orkar eller har kraft nog att göra det jag vet att jag behöver, då måste jag ju absolut överväga igen..och ta den där läkarkontakten..
Stort tack än en gång för att du ville dela med dig och engagerade dig i denna fråga?! Den är inte enkel..och inte minst är det klurigt oxå i det du är nu, trappa ner eller inte..och känna av när det är läge för det. Och precis som du gör, så kan man inte annat än att ta det varsamt. Prova sig fram försiktigt och justera efterhand, beroende på utfall.

Och det är oxå min erfarenhet, att för många förändringar på en gång, riskerar bakslag..?.
Det bästa vi kan göra är väl att fortsätta som vi gör, att ta en dag i taget, blicken mot horisonten, dit vi önskar nå, med acceptans för svårigheter och utmaningarna som finns där längs med vägen..?

Många kramar/
Fibblan?

Fibblan

Hej vännen!
Så är det oxå för mig, vart jag befinner mig i cykeln har stor påverkan på måendet.. Den emotionella turbulensen, kommer liksom gärna som ett brev på posten då.. ?. Kan skratta åt det idag, för är inte där just nu - Men jävlar vad det kan pröva en extra då..
Men precis som du är inne på; det går liksom att ta på, man ser mönstret, och bara det att veta att det är det som "ställer till det" s.a.s. gör stor skillnad ?. Hoppas på skonsam pms, när det är dags för det..?!

Och säkert är det som du säger - att dipparna behövs för att vi ska kunna känna glädjen oxå. Det är trots allt den dynamiken som gör livet..!
Svårt att få fatt i alla gånger när man målar med svart..?..☺️
Men det är väl samma där antagligen.. medvetenhet och fortsätta jobba på med acceptans.
Ska försöka få till lite ljusare nyanser på paletten..??..och de kommer. Har förtröstan om det idag. Är på en mkt bättre plats nu, än när helgen började..?

Tack ni alla
Fortsatt skön söndag!

Kramar/
Fibblan?

Fibblan

Ännu en helg till enda.. och med risk för att va tjatig...- tack till alla ni pärlor som tittat inom här?Det har haft stor betydelse ? !

Jag lämnar 5e veckan av nykterhet bakom mig?
Är det sant?! Helt fantastiskt!

Nu kommer en intensiv jobbvecka, men en lugn och trygg Fibblan, står redo att möta den?!
Stark och just nu trygg i min nykterhet!

Och nu tar jag ut den tryggheten i förskott, för det värsta som kan hända är ju att jag känt mig trygg i onödan..funkar precis som med glädjen, tänker jag..?
Och är det ngt jag behöver fylla på med, så är det just känslan av lugn och trygghet. Så nu passar jag på..??!

Kram och god natt till alla som kämpar på?!
/Fibblan?.

Ta ut allt positivt i förskott istället för det negativa som vi så lätt målar upp. Jag tror på dig. ?

Njut av en fin, lugn och trygg vecka.

Kram