Förstår att du mår dåligt och hoppas du får hjälp av läkaren idag..
Själv har jag skrivit och läst här på forumet i snart ett år.
I början trodde jag att jag skulle kunna minska mitt drickande och återigen bli en "normalare"
Men jag har insett att för mig är det allt eller inget. Jag kan inte dricka normalt. Så under året som gått har jag gjort många försök att vara helvit.
Hållit allt från 3 till 17 dagar och bästa resultatet var 49 dagar i höstas.
Nu har jag haft och har fortfarande kaos med oro och sjukdomar runt mig så jag har lugnat mig med vin då och då när jag inte orkat.
Snart laddar jag om och vill möta våren helvit och bli solbrun istället ?

Kramar och lycka till dig??????

För du svarar ? ringde läkaren idag. Har fått tid på måndag så hoppas att hon kanske kan skriva ut ngt till mig i form av lugnande. Har haft ångest o oro i över ett år. Var sjukskriven 1 mån i november 2017 vilket kanske var för lite så här i efterhand? har inte stora problem att låta bli utan det är just sömnen o att det aldrig stannar vid ett glas tyvärr. Har sååå svårt att sova och har egentligen alltid haft svårt för det men på senaste tiden superproblem. Sak jag pratade med idag var så gullig så jag nästan bröt ihop! Hon nämnde melatonin om min läkare kanske kunde skriva ut det till att börja med! Får se vart det leder men förhoppningsvis någonstans???

Skönt för dig ?? att du sovit bättre. Själv ringde jag precis en kompis som har oxascand hemma så ska få en idag så mina ångest lugnar sig! Hoppas bara allt känns bättre imorgon?

Jag kan inte dricka ett glas, det funkar inte. Jag dricker hellre inget än dricker 1-2. Det väcker bara alkoholdjävulen och den vill bara ha mer och mer. När jag väl dricker så vill jag bli full.

Samma här, får nog snart acceptera att jag aldrig kommer klara att njuta av ett glas heller! Tyvärr det är faktiskt en sorg konstigt nog ?

Det är inte konstigt att det är en sorg. För många av oss (eller alla?) här har goda, roliga och fina minnen med alkohol i bilden. Annars skulle vi inte vilja dricka. Den har hjälpt oss genom svåra tider i livet och vi har en sorts love-hate relation med den. Ge dig tid att sörja över en förlorad vän, men se också alkoholen som den är. Ett gift. Föreställ dig en framtid utan alkohol, och sen föreställ dig en framtid då du fortsätter som du gör nu. Skriv en lista med fördelar/nackdelar med båda. Börja med 30 dagar utan alkohol och se hur du mår.
Jag har inte druckit på 22 dagar och jag kan lova att det blir lättare. Den första veckan är tuff men man anpassar sig snabbt.

Problem är till största del ångesten,det är därför jag dricker. Drack inget i måndes o kände ingen skillnad men så kommer en dålig dag o då är bib där igen! Fick idag oxascand och inspmninhstaböetter av en nära vän. Hoppas det funkar i alla fall i början av mitt nyktra liv??? vad duktig du är. Avundas dig och dina dagar. Jag ska oxå komma dit på ett eller annat sätt ?hoppas jag i alla fall ?

Hoppas du får sova inatt.
Klart du kommer komma upp i massor av vita dagar, alldeles snart. Pepp!

Hoppas du sovit lite bättre och kan få en skön lördag.
Jag har sovit ganska bra trots regn och blåst som rasat utanför fönstren där jag bor.

Kramar
???

Sovit sådär men ganska länge så det var skönt. Vågade aldrig ta ngn insomningstablett? är lite rädd för allt som har med tabletter o göra. Varför känner jag då inte så gällande a?! Idag är en ny dag med mellomys med kidsen ikväll?

En av de främsta anledningarna till att jag vill sluta dricka är också ångest. Jag går på antidepressiva just nu, vilket man såklart inte ska dricka på eftersom alkohol är depressivt, vilket är tvärtemot! I alla fall så är ångest någonting man måste jobba på, likadant med nykterheten. Jag är ganska dålig på att jobba med min ångest som är främst social. Ibland lämnar jag inte huset, eller ringer ett viktigt telefonsamtal vilket går emot vad man ska göra med sin ångest.

Min psykiatriker berättade för mig att varje gång du (vilket kan funka både för alkohol och ångest, eller vilket beteende du nu vill ändra) står emot, eller gör det du ska så ändras nervbanor i hjärnan och varje gång blir det lättare och lättare. Men om du alltid tar till alkohol när du får ångest så kommer hjärnan att förvänta sig detta varje gång. Det är jobbigt i början men det blir lättare, jag lovar. Jag ska försöka jobba med min ångest lika mycket som jag jobbar med min nykterhet, för de går ihop. Samma för dig eller hur?

Verkligen hos mig med. Dricker för ångesten vilket för er mer ångest. Helt sjukt vad man håller på men som jag skrivit löngre upp så här jag telefontid med min läkare på måndag och vill då börja ont eller psykologsamtal för att få lite verktyg hur jag ska kontrollera min ångest som har blivit lite av social fobi tyvärr. Är dessutom hypokondrisk till max o det är ju inte så att a hjälper utan förstärker allt jag känner i kroppen. Måste sluta nu innan det är för sent. Tag tag i mig själv. Har ju för Dan 2 barn som behöver mig. Jag är aldrig den som däckar i soffan eller så men det spelar ingen roll för detta beteendet är ohållbart? så fom imorgon kör jag all in på en tids nykterhet o hitta mig själv igen.??

Jättebra att du tar hjälp! Det är så svårt att kontrollera ångesten ensam, det går nästan inte. Dina barn behöver dig men gör det för dig. Du förtjänar att må bra utan svår ångest. Följer din resa här och hoppas att du kan hitta ett inre lugn.

Wasabi för att du lyssnar och finns här! Ja det känns bra. Känner mig närmre målet.? imorgon blir nyktert och en ny start på ett bättre liv utan a. Peppa mig gärna det behöver jag, så härligt att ha så mycket stöd här inne?? tack tack tack?

K L

Hej!
Maxdos melatonin är det bästa som hänt mig. Jag har en riktigt svår sömnstörning och har varit beroende av insomningstabletter för sömnen. Av melatonin blir jag naturligt trött och ögonen vill falla i hop när jag ligger och ser film eller läser. Det är underbart och melatonin fungerar bättre ön alla sömntabletter jag någonsin provat. Circadin (något liknande preparat) fungerar dock inte alls. Lycka till!