Gurka1234567

I dag har jag för första gången erkänt för min fru att jag dricker för mycket. Jag kände en skam och en lättnad när det var gjort. Men nu har jag lovat att sluta dricka och jag är rädd för hur det ska gå. Misslyckas jag lämnar hon nog mig. Jag vill minska/ sluta och har ett mål att vara utan alkohol i tre veckor till att börja med. Men hur gör jag? Vill inte svika mej själv, min dotter och min fru. Jag hatar mig själv för att jag hamnat här eftersom min pappa var likadan. Men jag vill klara detta. Alkoholen är inte det Primära det är familjen. Men ändå finns osäkerheten och begäret där
.

Nattflicka80

Hej "Gurka"!
Jag är själv alldeles ny här de senaste dagarna, men börjar tydligen redan känna mig lite hemma??
Skämt åsido. Bra jobbat att vara öppen med din fru om ditt problem med A! Jättebra också att du hittat hit, jag känner redan att detta är rätta stället om man som vi har problem med A. Här finns så mycket hjälp och kloka erfarenheter!
Jag råder dig att hänga mycket här på forumet, själv blir jag genom det stärkt i mitt beslut att vara nykter.
Jag förstår verkligen din rädsla, och de flesta härinne kan nog relatera!
Varför har du valt just 3 veckor utan A? Nyfiken bara på hur du tänker. Efter allt jag hunnit läsa från andra här på forumet är min spontana tanke att det nog är bra att ha lite mer konkret målsättning.. Vill du för det första minska, eller sluta helt?
Jag tänker att det ändå är två olika saker och som också ger en olika förutsättningar att genomföra det rent mentalt..
Berätta gärna mer om hur din relation med alkohol sett och ser ut, om du vill.
Skickar styrka i natten? (morgonen? Sömnproblem just nu ??)
/Nattflickan ?