Varit inne ett tag och läst. Känt ett fantastiskt stöd i att man inte är själv att ha problem med detta gift och inte känt mig lika dålig efter alla korkade beslut man tagit när man inte varit i sina sinnes fulla bruk. Skulle nog säga att a varit/blivit ett problem för mig sista 5-7 åren. Vet inte hur många gånger jag sagt till mig själv (och min sambo) att nu är det dags att ta ett längre uppehåll. Jag har inga problem att gå på fest nykter, utan det är jag rätt van faktiskt. Är rätt social och tycker bara det är skönt att kunna ta bilen hem där vid 23 på kvällen och gå och lägga mig, för att sen vakna pigg och alert. Mitt problem är att jag har en tendens att en onsdag e.m. på väg hem från jobbet slinka förbi någon pub och sitta och "reflektera" över några öl, vilket ofta leder till att jag är lite seg på torsdagen, vilket gör att jag lätt gör om det torsdagen och fredagen. Helgerna ofta nyktra då jag är med familjen. Jag har haft nyktra perioder och känt så mycket vinster med att inte dricka. Jag känner mig rätt less på att dricka och dess konsekvenser. Är dessutom lite hypokondrisk och vet ju att överkonsumtion av alkohol är skadligt såväl fysiskt som psykiskt. Hur som helst vill jag ge detta forum och denna "dagbok" en rejäl chans. Det blir en påminnelse under svaga ögonblick när a-rösten inom mig efter ett par veckors nykterhet börjar locka till att dricka. Nu startar jag min resa mot en piggare, fräschare och mer närvarande framtid!

Småland

Hej!
Dom kan inte sparka dig pga missbruk de har att ansvar att hjälpa dig med rehabilitering och då är det viktigt att du själv vill ha hjälp och ta emot den samt ta eget ansvar och erkänna ditt missbruk.
Mvh

Gott att höra att du och din man hade en värdefull stund tillsammans med oss övriga. Ja, vi stöttar varandra på olika sätt även om vi själva kämpar. Vet faktiskt inte exakt hur det funkar detta med sjukjournaler, men förhoppningsvis kan du få lite svar av någon annan. Du kanske även ska skriva lite i din egen tråd om detta, så kanske du får fler och ännu bättre svar. Kanske kan de på alkoholhjälpen också bara behjälpliga.

Hillary, även jag råder dig att återkalla fullmakten. Min arbetsgivare behövde ha uppgifter från min journal i ett helt annat ärende - en arbetsskada. Jag skrev ut samtliga journalanteckningar som hade med denna att göra och överräckte dem i pappersform. Pratade även med min läkare som tyckte att jag resonerade rätt.

Är kanske inte så konspiraroriskt lagd, men finner ingen anledning till att arbetsgivaren behöver se och veta allt.

Håller med Morgondag om att det är bra om du vill skriva i din tråd. Även om det är ok för trådägaren är det mycket lättare för både dig och oss andra att se dina inlägg/uppdateringar och även att kunna följa upp och stödja.

Kram