Det går bra, helt klart över förväntan.
Slutat snusa, why???
Lycka till får jag ändå säga!

Ytterligare en helg avklarad ? 49:e dagen idag eller 61-2. Känns stabilt men hade grymt mycket vinsug förra veckan. Hoppas den här går lättare ??
Säger som Chansen du är strong Vitutanvin som klarar att sluta snusa nu med!! Skulle inte jag orka med - behåller det lilla beroendet ett tag till tror jag! Ha en härlig vecka ta hand om er! Pressa er inte för mycket utan kom ihåg lite pauser! Höga stressnivåer är inte bra! Haha är jag den rätte att säga ?? men försöka måste man!

Lennis och Chansen!
Det blev en ofrivillig snusfri dag och då tänkte jag -äh vad fan har jag nu börjat kämpa med abstinensen så är det väl bara att fortsätta hålla tjuren vid hornen.
Snart en vecka och det går sakta framåt. Det positiva är att A-suget är ingenting i jämförelse mot det här N-suget. ?

Saknar er andra och undrar hur ni har det. Ultra du startade om efter semestern, håller det? Kuriosa hur går det för dig?

Dag 50 idag (eller 61-3 om man räknar från urstarten) Men jag räknar vita dagar på rad. Mängden dagar känns inte så anmärkningsvärd men jag är stolt över alla fighter jag vunnit mot mig själv längs med resan.
Räknar också idag 1 vecka utan nikotin! Det känner jag mig väldigt stolt över.
Jag fortsätter trampa upp en hälsosam stig I livet även praktiskt inte bara i tankarna. Önskan om att leva hälsosamt håller så sakteliga på att gå i uppfyllelse :)

Fibblan

Vi har nog aldrig "språkats/råkats" här på forumet tidigare. Ville bara säga att Jag tycker ditt antal dagar är anmärkningsvärt ?! Når själv den milstolpen imorgon - och tycker det är en väldig bragd av dig, av mig, av oss (vi är några stycken runt detta antal just nu ju?) ?!

Insup din stolthet - med all rätt?!

Och så SNUSFRI i en vecka, ovanpå detta!
Du är ju helt fantastiskt!!!
Är själv snusare sedan ca 20 år tillbaka.. (sjukt vad tiden går..) Har utan större bekymmer hållit uppe vid graviditeter och amning, men aldrig slutat för min egen skull s.a.s.
Har en tanke om att sluta även med snuset, då jag också försöker ta ett helthetsgrepp om min hälsa. Ökat på med rörelse/träning, mindfulness, lite mer medvetenhet kring val av mat etc. Men snuset alltså, hur ska det gå..och när är det läge? Hur vet man det..(?) Du fångade ögonblicket lät det som. Hade ändå behövt genomlida en dag och fortsatte..Heja dig?!

Jag provade 1 feb. men mådde så sjukt dåligt. Värre än första dagen utan alkohol. Absolut. Abstinens multum med yrsel, illamående, huvudvärk - ja, alltså det kändes som jag skulle gå sönder..
Vid tidigare tillfälle, har jag t.o.m upplevt hallucinationer (!)?.
Jag vill sluta men är rädd att jag ska äventyra min nykterhet. Har det tillräckligt kämpigt med den, fortfarande emellanåt..nu senast i helgen. Samtidigt vill jag så gärna, och det känns absolut som ett ytterligare steg på hälsostigen?.

Lennis och Chansen - är ni också snusare?
Säg till mig om och/eller NÄR ni är på G, att eventuellt ta tag i det. Då kanske vi kan hjälpas åt. Tror nu efter mitt svammel (ursäkta jag tog så mkt space i din tråd vinutanvin?) att jag behöver ge mig själv lite tid till..

Hursomhelst- superglad för din skull vinutanvin!
Vilken kämpe du är ?!

Kram/
Fibblan ?.

Alltså HEJ!
Jag lever och mår bra, dagarna snurrar på alldeles för fort.
Jag är helt rak och ärlig – jag är inte helt vit men jag har kommit till dit jag vill vara med NORMALT alkoholintag. Döm mig inte, snälla.
Det kan vara ett glas till maten eller efter maten och alla bestyr, vilken veckodag som helst. Vissa dagar inget alls.
Helger kanske 2 glas under en kväll. Att bli absolutist var aldrig min önskan men jag ville bort från 1-1/2 flaska per kväll (VARJE dag i princip) och det är jag borta ifrån.

Annars är det eländigt – jag pajade min häl ordentligt för 3 veckor sen och man tror att jag fått en bristning i fästet till hälsenan alternativt Haglunds häl (ni löpare vet vad jag snackar om)
så nu är det inga fler power walks. Brukar tydligen självläka inom ett halvt till två år (skjut mig!) men nu börjar sjukgymnastik ett tag framöver.
Men man får göra det bästa av det värsta så nu har jag skaffat nyckel till gymmet och redan hunnit med 5 pass varav ett med en PT. Kan jag inte springa så får jag väl bygga :-)
Det ena ger ju det andra så i morgon behöver jag gå till naprapaten *hahaha* Mitt bäcken har gått i baklås!
Sömnen är kalas – slutade med insomningstabletter och kör med Melatonin istället. Sover som en prinsessa.

Har velat skriva tidigare men haft en liten spärr om att jag inte ”platsar” här eftersom jag inte kan rabbla upp massor av vita dagar…
Men jag läser, håller på er och tycker om er.

Kram från mig!

Tack för Grattis och tillbakakaka Grattis till er! ? Starkt av dig Kuriosa att hålla din kontroll! Vi förtjänar alla en?!

Fibblan det här med snus.... det tar mer energi än man fattar. Javisst abstinensen är brutalt vidrig upp till två-tre veckor men det är värt det!!!! Det är som med all förändring man måste ha viljan, motivation och en plan ! ?
Har du lyckats ta dig ur a kommer du kunna ta dig ur n.

Ultra det här är din tråd som det nu känns som vi kidnappat. Hur är det med dig?

Hua det är en ännu tyngre bit att sluta med tror jag..
Beundrar dig verkligen Vitutanvin skulle SÅ gärna vilja sluta (tror jag) eller skulle vilja spara dom pengarna o slänga i sjön...
Det ligger på att göra planeringsstadiet att ta tag i men jag har som du Fibblan snusat i ja säkert 22-23 år...tufft tungt...
Graviditeter o amning gick bra men sen back to normal! Tror det är samma där beroendehjärnan som gör att man inte kan sluta ??
Chansen- Fibblan när vi tror oss vara stabila för att sluta tar vi ett ryck med det med ??
Mindre sug denna vecka men noterar fortfarande gröna skyltarna på vägen...
Men har verkligen inte gjort o tänker inte göra mig något ärende dit ??
Kämpa på alla härliga vänner!! Kram på er ??⭐️⭐️

Trasig22

Kul att du nått dit du ville komma. Jag tror att det handlar om disciplin helt enkelt om man ska lyckas eller inte. Bestäm vad man vill och sätt upp gränser efter och klistra på stark disciplin. I det läget jag är i nu så känns det som jag behöver vara ärlig mot mig själv och vara transparant utåt mot andra människor. Jag behöver revidera mig själv till en person som jag vill vara. Det är sjukt vad många år det går att köra i sina invanda hjulspår.

Släpp aldrig disciplinen och vad du lovat dig själv när det gäller alkohol. Så länge du har den dealen med alkoholen och disciplinen finns där så kommer du inte att misslyckas.

Idag sket det sig! Var på semester förra veckan hade då klarat 3 mån och 2 dagar utan problem. Tog ett glas vin till maten dagen efter inget och sen ett glas bubbel och lite vin till maten. Trodde mig ha koll.....
Just nu en kvarting absolut och öppna just en öl. Sjukt gott, sjukt!
Varför när det gått så bra så länge? Trodde nog jag skulle kunna komma tillbax till ett normalt drickande men det verkar ju kört.
Arg på mig själv........
Hur går det för er andra?
FAN!?

Här är en liten bit över 3 månader passerat (nästan samma som för dig mao) - det är massor av insikt, tacksamhet och beslutsamhet under denna period.
Jag trodde från början att jag skulle kunna dricka normalt men insåg ganska snabbt i första nyktra månaden att det här beslutet blir livslångt att inte dricka.
Jag tänker på det varje dag, att hela livet är väldigt lång tid, men jag väljer att låta den tanken vara flyktig och inte få för mycket plats. Just nu mår jag ju bra.
Fördelarna är bara positiva med en mycket viktig faktor: jag slipper bekymra mig om när jag ska dricka, hur jag ska dricka eller om jag ska dricka.
Har även lagt ner den där tanken om att ”det går ju så bra, jag borde kunna ta ett glas...”

Vad var det som gjorde att du tog första glaset?
Vilka fördelar finns att va nykter?
Sånna här listor gör jag i mitt huvud om tanken kommer, 10 av 10 ggr väger listan med nykterhet absolut tyngst.

Kram till dig och mod/styrka att reevaluera situationen du befinner dig i! ??

Ge dig själv en ny chans nu. Känn tacksamhet mot dig själv för de 3 månaderna och 2 dagarna. Alla vita dagar räknas.
Och som Dee påpekar dra lite lärdom genom att svara på frågorna vad fick dig att dricka? Hur undviker du det nästa gång?

Det går bra för mig 73 vita dagar och 30 dagar utan nikotin. Jag är stolt över det och hoppas kunna inspirera någon. Kan jag så kan fanimej du!!

Tack och det är klart att ni har rätt.
Jag håller med i det du skriver Dee och tänker på ungefär samma sätt bara det att i förra veckan kände jag mig så stark kunde ta ett glas vin till matennoch sen inget mer inget sug ingenting.
Sen bara för att jag antagligen trodde/tyckte mig ha koll så spårar det ur. Nu inga problem mer ön att jag skäms för mig själv och känner mig besviken. Nånstans vill man ju ändå kunna gå på en middag eller fest och ta ett glas utan att det slutar med fylla. Även jag kom ganska snabbt till tanken att detta beslutet är livslångt även om man ibland hoppas på annat.

Tack vitutanvin❤️

Jag tror också att jag ska kunna bli normal dricka igen. Provar mig fram med olika resultat. Funderar allvarligt på om det är värt att förhandla med sig själv om alkoholen.

Jag tror också att jag ska kunna bli normal dricka igen. Provar mig fram med olika resultat. Funderar allvarligt på om det är värt att förhandla med sig själv om alkoholen.

....förhandlade jag också mycket med mig själv om att kunna dricka "normalt" eller inte.
Men vad är normalt? Och vad är det jag vill få ut av att kunna ta Ett glas?

Det enda glaset räcker inte för att få avslappnad, ansvarslöshet och avspänning. Så jag letar rätt på andra sätt att få den där sköna känslan av att "nu skiter jag i alla måsten och slappar."

Få personer tittar snett på afritt idag. Och om de tittar snett är de inte rätt vänner för mig. Så gemenskapen riskeras inte heller.

Kvar finns just inget mer att önska av alkoholen.
Sååååå.... den behövs inte längre. Den fyller nu ingen önskvärd funktion som jag inte kan få på annat sätt. Det enda den ger är minnesluckor, olustigt rus och ångest. Och då blir det inte jättesvårt att välja bort den, för evigt.

Chansen ha lite överseende med din inre kritiker. Hen finns där för att hen fyller en skyddande funktion ibland. Just nu är inte ett sånt tillfälle. Så när din inre kritiker börjar hacka på dig säg bara: "Tack för att du gör mig uppmärksam på de här sakerna. Jag vet att du vill mig väl. Men jag har läget under kontrol!"
Trevlig vit helg!!
Kram på er