Cheri

Är så besviken på mig själv. Min sambo hade Ett önskemål när han tog ett dubbelpass på jobbet igår o därmed skulle komma hem sent. Att jag inte skulle dricka, fick göra hur ja ville sen i helgen men inte igår bad han mig. O va händer, jo ja är på affären o skulle handla lite o vad tar jag, 3st folkisar. Kunde inte stå emot tanken på att få ta ett par öl, solen sken o sambon skulle inte va hemma förrän efter läggdags så ja kunde njuta i lugn o ro. Tycker det är mysigt att hålla på o greja hemma, fixa o feja o ta några klunkar öl, lyssna på musik o go with the flow.. Ett annat av mina problem är att ja är så trött o orkeslös o bara tanken på att få dricka öl ger mig energipåslag o ja orkar ta tag i saker som ja skjutit upp. Vet att det bara är för stunden men det vill ja ju inte tänka på..
Anledningen till de 3 folkölen va att då skulle ja kunna dricka lite iaf o få de positiva fördelarna o hinna få ur det ur systemet utan att min sambo skulle märka nå om han ringde senare på kvällen för o säga godnatt. (Han hör direkt om ja druckit) Har svårt att sluta när ja börjat så jag tog två groggar oxå. Efter det börja ja tänka på hur ja svikit min sambo o kände mig rutten så då la ja ner för kvällen.

Ett annat problem när ja dricker är att ja efter några timmar ofta typ hetsäter, äter tills ja måste spy.
Till kvällen igår koka ja ägg att ha på knäcke till barnen o mig, tror ja drog 5-6 knäckemackor med ägg o kaviar. Lite innan hade ja ätit flera tallrikar matig soppa. Vid d här laget är min mage så full så ja måste kila på toa o ta en ” Gustavbergsresa”.

Ett lite konstig första inlägg kanske men det här jag står just nu idag... Har tänkt skriva av mig min historia senare, för min egen skull, att klara av att skriva orden..det här är skam deluxe för mig, även inför mig själv, då jag hellre trycker undan än outar..
Men japp status idag: besviken o deppig

Nattflicka80

Cheri!?

Åh jag känner med dig, jag har en ätstörningsproblematik i botten (inte Anorexia utan ospecificerad ätstörning med inslag av bantning och hetsätning/överätning)
Innan jag slutade dricka A helt nu (Dag 25
nu ??) spårade jag ur något fruktansvärt gällande maten.?
Troligen mådde min kropp såpass dåligt pga missbruk av A att den lite grann tappat de normala hungerskänslorna etc, tänker jag..?
På senare tid har A alltid triggat mig att hetsäta/överäta redan efter 2 glas vin, och nu innan jag satte stopp för A var det riktigt illa.
En av de sista gångerna jag drack rejält fick jag ett hetsätningsryck som slutade med fingrarna i halsen, du kan gissa hur jag mådde och kände mig efter att ha kräkts upp både all mat och alkohol
Låg på golvet i badrummet och tänkte, hur lågt har jag sjunkit???

Jag ville mest tala om att jag förstår, och välkomna dig hit in i värmen!❤

Många kramar/ Nattflickan?

Cheri

Tack Nattflickan!??
Åh grattis till 25 dagar!?
Samma här, A triggar mig oxå, har ja druckit så kan jag vräka trots att jag inte är ensam..?
Vet precis..? skuldkänslorna är på topp i de lägena..
Tror inte ja haft ätstörningar tidigare egent, mådde väldigt dåligt när ja va yngre vilket gjorde att ja inte hade nån aptit så ja va underviktig som en bieffekt liksom.. Sen efter barnafödande o alldeles för mkt öl har vikten ökat markant. Vilket jag inte alls är bekväm med eftersom jag inte känner igen min egen kropp o min identitet var att vara den där smala.. Jag är väldigt hälsointresserad vilket rimmar illa med mitt beroende, äter till stor del antiinflammatoriskt med mkt grönsaker, linser o bönor o sånt men när ja dricker då släpper allt o ja stoppar i mig allt möjligt som ja Vet att min kropp inte vill ha o mår bra av. Ibland känner ja som att ja Ska må dåligt, inte förtjänar bättre, vill liksom stå o sparka på mig själv..

Kramar tillbaka?

Cheri

Jahapp, så blev d ett par fler igår än vad ja hade tänkt, men är inte bakis vilket är väldigt skönt. O kommer ihåg allt, el ja trodde d iaf, pratade med syrran igår på tfn o sambon undra va ja hade menat med en grej ja sa då men d kom ja inte ihåg så fick ljuga ihop nå..suck.. O att ja lyckats paja en grej på dammsugaren kom ja inte heller ihåg.. Känns som ja får minnesluckor för mindre nu än förr, behöver inte ens va i närheten av stupfull för att ha minnesluckor..
Vet att ja kommer dricka lite ikväll då vi kommer ha över syrran med familj o grilla o sen kolla mello. Men då kommer d nog inte bli så mkt iaf, skammen att ja dricker mest e så stor o ja vill inte att syrran ska fatta hur stora problem ja egent har. Därför ja drack igår så ja skulle kunna dricka mer fritt liksom som d inte blir ikväll..

Nattflicka80

Cheri ??

Du kämpar med din ambivalens kring drickandet hör jag. Hur går dina tankar, har du formulerat något slags målsättning och strategier kring A för dig själv?
Vet via detta forum och nu också genom egen erfarenhet, att det är avgörande för att kunna minska eller sluta med A.
Bollar gärna tankar med dig!

Hur gick kvällen igår?
(Straffa sig själv är jag expert på förresten, Ang ditt förra inlägg..??)

Kram! /Nattflickan?

Cheri

Tack för att du tar dig tid att läsa o bolla med mig??
Jo så är det nog, skulle ju vilja kunna dricka ”normalt”, kunna ta ett glas liksom. Men då resonerar ja att ja hellre kan stå över helt..
Jag jobbar varannan helg så jag önskar att ja kunde hålla mig till en ledig helg..har lyckats ett par gg vilket har känts jättebra men sen skiter d sig. Har kört bakis många gg vilket är helt sjukt, ja får absolut inte bli av med körkortet för då kommer ja inte till jobbet, bor på landet med usel kollektivtrafik.
Något som har fungerat när ja lyckades dra ner på A var när ja sprang mkt för då liksom ersatte ja A med löpning o löpningen skulle blivit lidande om ja drack.. Precis innan så fick ja diagnos på en kronisk infammationssjukdom o A är inflammationsframkallande o det är särskilt öl som är min grej vilken oxå innehåller gluten som oxå är inflammationsframkallande, så för att bli av med skovet så drack ja ingen öl o därmed inte mkt A alls. O i samband så åt ja bra kost o mådde bättre än mkt länge.
Min målsättning justnu är att bara dricka lediga helger o aldrig aldrig en vardag när ja ska skjutsa dottern till skolan på morg..?

Jo men den gick bra, drack ”bara” 3st 50cl starköl, 1 till maten o två under kvällen, stod emot att dricka fastän ja hamna själv inne med barnen medan övriga vuxna va kvar ute o grejade. Syrrans ena son hade tagit mjölk i ett stort ölglas o sen när sambon kom in o såg glaset börja han lukta för han trodde att d va en mjölkdrink ja höll på med. Så han o syrrans kille drev på om d.. det pikas rätt bra o ja skäms som tusan men ja får ju skylla mig själv.

Ja fick en spricka i foten i sep o den har inte läkt nå bra så har inte kunnat använda mig av löpningen för o ersätta A. Hösten var skit så då har ja använt d som ursäkt för o få dricka oxå.

Kramar!? //Cheri?

Cheri

Det är otroligt bra! Du är jätteduktig! Heja dig!!!??
Om ja inte räknar med när ja va gravid så kan ja inte minnas när ja va utan A så länge.. Vad har du för målsättning?

Cheri

Igår var en lite tuffare dag, en sån dag som ja tycker är nästintill perfekt för att ta några öl på. Solen sken, sambon skulle jobba över, kunde dricka i lugn o ro. Men bara dagen innan så hade ja suttit o pratat med sambon att jag tänkte vara nykter till nästa helg när vi lediga. Vet ju att jag har skitsvårt att sluta om ja väl börjat dricka så han skulle ju märka när han kom hem. Hade lika gärna kunnat strunta i o säga nå on att ja tänkte va nykter om ja drack redan dagen efter..
Hann tänka att ja iaf skulle vänta i 10 min o om ja ff va lika sugen då kunde ja reflektera över om ja skulle ta en el inte.
Ett problem jag har är att när ja blir jättesugen så stänger ja av o tilllåter inte tankarna gå igenom mina motargument, jag bara gör så ja ska hinna dricka innan ja kommit på andra tankar.
Hursom, jag drack inte, väntade dom där 10min o då hade det värsta suget klingat av. Tog med barnen ut ist, började rensa ogräs så nu har man börjat den säsongen, weee! Nöjd att ja stod emot o glad att ja va pigg o fräsch o kunde åka in till stan idag med barnen. Fredag idag men det är lugnt för nu är jag på jobbet o kommer va det hela kvällen. Värre imorgon, men ska köra vid 11 på sön o jag Vill verkligen inte köra bakis så ska verkligen försöka att stå emot imorhon oxå. Men imorgon kommer bli svårt då sambon jobbar hela dagen o ja i vanliga fall skulle börja dricka redan vid 11-tiden eftrsom d e lör o ja inte behöver åka o hämta i skolan på em.
Mitt mål är att klara mig utan till nästa fre o då ta ett nytt beslut om ja ska dricka el inte. Men då har jag varit utan A i 2 v... Har klarat d förr men längre än så var d många år sen..
Idag firar jag iaf 5 dagar utan?

Cheri

Normalt sett hade igår varit en toppendag att dricka på, solen sken o sambon jobbade så ja kunde börja redan på fm. Suget var på topp. Men ja Vill verkligen inte dricka dagen innan ja ska köra, jobbar idag.. Tänker ju förstås att jag bara ska ta 1-2 st men det slutar ju aldrig där. Har kört många gg dagen efter vilket är så otroligt idiotiskt.
Har idag varit utan A i 7 dagar, när suget varit som störst har ja bara ställt ett krav på mig själv o det är att vänta i 10 min. O det har funkat, efter 10 min har det absolut värsta suget klingat av o ja kan ta ett rationellt beslut istället. Plus att ja tänker att det är bara 5 dagar kvar tills ja Får dricka. Mitt första mål är uppehåll i 2v eftrsom ja jobbar varannan så Vill ja vara nykter eftersom ja måste köra bil dit. Imorgon kommer gå bra för då ska ja skjutsa till ridskola på kvällen. Sen har ja ”bara” tis, ons, tors kvar innan d är fre. O då ”får” ja dricka om ja vill, det är dealen ja har justnu.. sjuka hjärna...*suck*
Trevlig söndag till er här inne!?
//Cheri?

Cheri

Oj va jag upprepade mig! Haha?
I det inlägget innan alltså..
Ja det är ju säkert en biverkning efter att ha druckit för mkt under så lång tid, mitt minne har blivit läskigt dåligt..det är så jag blir orolig..hoppas det inte är bestående, man blir ju rädd ibland för vad man kan ha åsamkat sig för skador... minnet kan ju iofs påverkats av annat belastande..?

Cheri

Oj va jag upprepade mig! Haha?
I det inlägget innan alltså..
Ja det är ju säkert en biverkning efter att ha druckit för mkt under så lång tid, mitt minne har blivit läskigt dåligt..det är så jag blir orolig..hoppas det inte är bestående, man blir ju rädd ibland för vad man kan ha åsamkat sig för skador... minnet kan ju iofs påverkats av annat belastande..?

Ler

Välkommen Cheri .. som jag känner igen mig , det ständiga dividerande och planerande ang A .. Vill tipsa om en otroligt bra poddcast som heter alkispodden .. hmm , hemskt namn .. jag vet , men otroligt bra och givande att lyssna på. Jag lyssnade nyligen på dem med gäst Mikaela , vars pappa hade problem med A .. Högt uppsatt chef , som lindade in sina problem och beroende med a i fina Amarone viner o matlagning .. Vart Helt tagen om hennes resa o barndom .. o tårögd vad alkoholen gör med oss och hur våra barn kommer i kläm och mår dåligt. En riktig ögonöppnare .. Specielkt vi som är föräldrar .. Stort Lycka till ?

Cheri

Ja verkligen hemskt namn?? men ska lyssna, kan nog vara bra, om än kanske jobbigt oxå.. ta en promenad ensam o lyssna kanske..
Ja tankarna på vad ja kanske ger mina barn för minnen av deras barndom är riktigt otäckt. Men jag tror att jag ff kan ”rädda” det, de är inte så gamla än..
Det är inte förrän på senare år som jag själv faktiskt förstått att min pappa drack på ett icke ”normalt” sätt när jag var liten. Reflekterade inte som liten varför pappa satt o nickade till i soffan på helgen, el på stolen på verandan när det var sommar. O att det inte gick att prata med honom. Fattade inte varför han kräktes på morgnarna o ”mådde dåligt”. Inte förrän när jag insåg att jag själv hade problem med A sådär för en 8 år sen.
Kram till dig för ditt stöd o tips!?