Heja dig Fibblan!
Jag vågar inte ställa mig på vågen! Dock känner jag mig mindre plufsig nu än innan men mitt tidigare obefintliga hodisintsg har ökat vilket inte är bra. Mår konstant illa när jag äter socker mem min hjärna ör en beroendehjärna som så gärna skriker efter något! Och då är sockret lättast att ta till.

Hur har denna helg funkat för dig? Hoppas du kunnat njuta lite av vårluften och någon bra bok/serie eller annat!

Ta hand om dig fina du ?

Kram PimPim ?

Fibblan

Ja, vad ska vi göra med våra hjärnor..?! Längtar så efter att bli frisk. Att systemen ska börja jobba för mig, istället för emot mig. Så är det väl inte i realiteten, men det känns så..?. Som att jag kämpar så himla mycket. Ska det vara så här. Tror det är ngt fel på mig..?.
Kanske inte läge att sluta snusa, men vill ju det samtidigt. För tänk om nikotinet bidrar till och gör det svårare för hjärnan att blir frisk. Tänker på det här med dopaminkopplingarna och belöningssystemet.. usch, önskar jag hade en hjärnforskare som bara sa åt mig hur jag skulle göra, och på vilket sätt, för att inte gå under på resan..
Känner mig låg nu.
Men annars har helgen varit av blandad kompott i vanlig ordning. Berg-och-dalbana. Slitsamt. Men tur samtidigt att det är lite upp också, annars hade jag gett upp för längesedan..

Har varit ute i vårluften och
fått lite ☀️ på näsan ?!

Ta hand om dig, du med vännen ❤️!

Stor kram
/Fibblan ?.

Vad du kämpar och du gör det så bra! Du kämpar för dig själv och fortsätter sprida så mycket kärlek och energi på forumet ❤️. När det gäller snus har jag inga råd att ge, just nikotin har jag aldrig fastnat för. Men, beroenden och belöningssystemen känner man ju till ;). Jag undrar ibland om man som "beroendeperson" kan bli helt "fri" eller om man bara måste försöka hitta ett beroende som inte är skadligt. Typ något handarbete som stickning :)

Stor kram på dig och önskar dig en fin vecka!!!

Fibblan

Eller träning, men det kan ju oxå gå över styr..
Men så trött som jag känner mig nu, är det knappast ngn risk för det..?.
Tack för dina fina ord och pepp Jasmine!
De värmer ?!
Önskar dig också en fin vecka! Du om ngn, kämpar verkligen, läste ditt senaste inlägg också. Lycka till med träningen ???!

Styrkekramar ?
/Fibblan ?.

(Med inte alltför mycket snus ;)). Ja, träning kan gå överstyr, men det måste ju vara bättre än alkohol?. Det blev morgonträning på gymmet med min son idag- bra start på dagen... och snart är Dag 2 avklarad.

Kramar till dig!!!

Så motigt att inte få känna belöning för allt slit, all kamp. Du gör det så bra, trots motgångar. Önskar av hela mitt hjärta att du snart får må bra. Det är du så värd. ?

Massor med kramar

Nejlika

..men har du försökt något med nikotinplåster eller dylikt för att minska intaget av snus eller åtminstone för att inte ta mer än tidigare? Är ju själv inte snusare så är ju ingen expert själv men bara en tanke.

Tröttheten känner jag dock själv igen alltför väl ? Undrar när det vänder.

Hur mår du idag? ?

Stora kramar!

Fibblan

Tack för er omtanke och stöd❤️!

Otroligt men sant, är att jag inte gett upp hoppet det än..?! Det ska gå, det kommer vända..?. Sjukt intensiv ångest söndag, fortfarande ur balans måndag, men tog mig till jobb och genomförde dagen. Pressat mig till att ta mina promenader, för jag vet att de gör mig gott i längden. Läget lugnare igår. Men man blir ju så trött av kämpandet och urladdningarna. Idag helt okej. Bara vanlig trötthet samtidigt som solen och värmen ☀️, gör sitt bästa för att pigga upp mig. Och det lyckas den med till viss del iaf.
Fortfarande nykter??!
Du är så go Nejlika med som kommer med nya idéer angående snusandet. Har faktiskt inte tänkt på nikotinplåster, som en övergång i att bryta med vanan..?. Det kanske inte hade varit så dumt. Fasa ut med det..tål att tänkas på ☺️.
Låter fantastiskt Jasmine, med morgonträning tillsammans med sonen din❤️! Förstår att det måste varit en bra start på dagen! Och kanske dag 3 idag då..✊??! (?)

Så tacksam för ert stöd! Önskar er allt det bästa tillbaks! Möta våren - nyktra och med mer och mer kraft varje dag?!

Många kramar ?
/Fibblan ?.

Dina inlägg andas så mycket energi och styrka trots att orden jag läser berättar om någon som inte känner sig helt pigg och glad;). Hoppas du hinner ta hand om dig själv och känna dig stolt över att du lyckats vinna över a så många dagar trots motgångar.

Massor av styrkekramar till dig ❤️❤️

Fibblan

Det var en tuff helg-, och start på veckan, minst sagt..Jag vet knappt själv hur det går till men på något sätt lyckas jag lägga dagar av nykterhet bakom mig trots allt.. Jag har bestämt mig! Tror det är det, som gör det..
2 månader har jag klarat idag??!
(Minus de två glasen förra veckan då). Och visst ska jag vara stolt - tack för du påminner mig?! Har så lätt att inte tycka det är tillräckligt, men det är det verkligen! Jag sliter ju verkligen med det.
Och jag måste säga att under veckan har det iaf gått lite på rätt håll. Lite bättre till mods i sinnet ?. Tagit alla chanser till en stund ute i solen, och så har jag unnat mig lite nya kläder OCH besök hos frissan-
så nu jäklar..?!
Jag ska bli fri, jag ska bli glad, positiv, pigg och pepp på det livet som är mitt. Vi har bara vår stund här och nu (vad vi vet ?). Jag vill leva det livet fullt ut!

Stor kram och trevlig nykter helg till er alla ?!
/Fibblan ?.

Tror minsann du lyser upp i din omgivning nu!? Hur blev din klippning? Hoppas den fick dig på gott humör ??‍♀️?☀️

Som Nejlika skrev så är nikotinplåster kanske en hjälp på vägen!

Hoppas du får en underbar helg med vårfeeling och en nykter sådan ?

Kram PimPim ?

Fibblan

Nykter helg blir det - alla gånger blir det
det??! Du inspirerade med ditt inlägg härom veckan?! Visst tog du också ett ryck då, med hår och naglar(?)?! Jag blev supernöjd ?!
Man får göra vad man kan för att pigga upp sig, både utifrån och inifrån! Har du kommit igång med vitamintillskotten?
Jag har ätit b- och d vitaminer i 2 månader nu och lade till rosenrot, för min enorma trötthet. Kanske att de gör en liten skillnad faktiskt..✊

Önskar dig också en fin helg❣️
Kram/
Fibblan ?.

Allterbra

Rosenrot, b-vitaminer och nu även järntillskott som jag köpte idag. Nu jävlar ska jag få energin tillbaka ??‍♂️??‍♂️??
Hoppas du får en trevlig nykter helg ??

Fibblan

Plötsligt. Starkt.
På samma gång försiktigt. Vagt.
Hittar jag tillbaka till mig själv..?

Skrev ett inlägg en gång om att fröet var satt, att det låg därunder i jorden. I mörkret. Kallt. Med dynga ovanpå..☺️
Jag tror jag håller på att bryta igenom jordskorpan nu. En skör liten grön knopp som precis ser och känner lite av solens strålar..☀️
Det bådar gott.
Tänker på Karin Boyes dikt nu.. "visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka.."
Jag känner en spirande kraft inom mig..??

Så, så skönt att få avsluta denna fredagkväll med en sådan andaktsfull, nästan religiös känsla av tacksamhet. Och hoppet är stort just nu. En känsla av att det är detta som gäller nu. Nu är det detta som ska få växa.
Och jag med det??!

I tacksamhet kommer jag att somna ikväll! Det kommer svåra stunder, säkerligen igen och jag har mycket att säga och reflektera över när det gäller mina svarta hål och mitt mående.. men JUST NU varken vill jag eller behöver jag tänka på det. Just nu LYCKA?. Kändes stort att skriva, men jag provade och det kändes rätt. Kör en variant på Vinägers odödliga fras..? : vad är det värsta som kan hända? Att jag varit lycklig i onödan..!?!?

Det är jag mer än gärna ?!

Kram och godnatt från en nykter, stillsamt lycklig och tacksam Fibbla ?!

Åh, vad glad jag blir för din skull när jag läser fin fina text. Så mycket hopp och glädje den andas. Du är på väg...

Det är klart att du ska våga känna lycka. Det bästa är om vi tar emot alla känslor, men vad gäller de positiva ska vi försöka hålla dem kvar, äta dem, njuta av dem, klämma ur allt som går medan de stannar hos oss, i oss, ta tillvara det som går.

Hoppas du får en fin dag! ☀️

Nejlika

Åh!

Så glad jag blev av att läsa ditt inlägg ?

Äntligen! Äntligen börjar det lätta och du kan åter se allt det fantastiska du åstadkommit med din nykterhet och vad det kan ge dig! Sån hoppfullhet i ditt inlägg och älskar Karin Boye-referensen ?

Jag delar gärna den här stunden med dig (om jag får) för låter som vi är i något liknande sinnesstämning, nästan religiös känsla av tacksamhet som du skriver! Vi ska njuta av den här stunden och suga i oss glädjen, så att den kan stanna kvar i sinnet och omvandlas till styrka för när det blir tufft igen.

Massor med kramar ?

Fibblan

Klart vi ska dela ❤️ - så fint med alla hjärtan i olika färger - Tack Nejlika för det och tack också till dig Vinäger för dina stärkande ord?!
Delad glädje är verkligen dubbel glädje ?!

Skulle vilja sitta med er båda mittemot över en rykande kopp kaffe ☕! Bara få njuta och låta känslan få växa tillsammans med er som förstår, både kampen och den underbara känslan när den släpper - när det glimmar till av fullständig tillfredsställelse och tillförsikt i detta
som är det nya?!
Och att precis som jag läste nyligen i din tråd Vinäger och som jag vet att du också varit i Nejlika. När sorgen kommer över oss. Att den också är okej och får vara i denna process. Herregud, vilket jobb vi gör?! Så starka! Så kloka mitt i allt och
Såå på väg mot tillfrisknande?☀️?!
Heja oss?!

Kärlek och styrka till er och alla som behöver ?!
Massor med kramar
/
Fibblan ?.

Nejlika

Fick för mig att jag gjort det men har nog missat...så STORT GRATTIS FIBBLAN!!! Tänk vilken resa du gjort, upp och ner men förhoppningsvis blir det lite mer upp nu - det blir åtminstone framåt!!! ❤️❤️❤️

Och du, hade så oerhört gärna tagit den där koppen kaffe mer er idag ☕ Eller två med ☕☕? Så skönt att veta att någon förstår...

Glädjs och var stolt över dina två månader!! Två veckor kvar för mig men jag följer dina fotspår ?