Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Antagligen kanske han känner att det är lite mycket för hans del med men inte är redo att fundera på det. Skulle vilja säga att det är ju skönt att prata här men jag förstår att det inte är samma sak. Men fördelen här är ju att alla vill prata om det här. Tror inte mina kompisar skulle orka älta ämnet så mycket som jag skulle vilja.

Jag är i grund och botten en öppen person. Varför skulle jag inte vara det med min alkohol konsumtion. Hur många i min närhet har problem med alkoholen? Har ingen aning om jag ska vara ärlig. Varför pratar vi inte mer öppet om riskbruk/missbruk? Min familj och mina vänner har ju redan fått uppleva hur jag blir som full. Jag blir väldigt uppåt och kör mitt race tills jag somnar. Vaknar ofta dagen efter med minneslucka. Hallå! Det är ju pinsamt att få berättat för sig vad man gjort eller inte gjort på fyllan. Jag har bestämt mig för att köra med öppna kort och berätta om mitt riskbruk/missbruk om någon funderar varför jag inte dricker alkohol längre. Har alltid fått höra att ärlighet varar längst. Vi får se om det stämmer även den här gången.

Har varit in till stan och träffat kompis gänget från Norrland. Jag drack Loka citron hela kvällen och mår kanon bra. Kvällen var super nice. Drog till med en vit lögn om att jag måste jobba imorgon och därför avstod alkohol. Det funkade kanon bra. Egentligen skulle jag nog helst velat stanna hemma och smälta alla intryck från dagens lajv träffen. Det var enormt trevligt att få träffa mina forum vänner IRL idag.
/Mrx

En situation som du funderat över och som alltid inneburit alkohol är nu fixad. Klarade du detta, blir nästa risktillfälle förhoppningsvis inte lika jobbigt. Nu vet du ju redan på förhand att du kan. Du äger.

Tack för i dag!

för idag Mrx och bra slut på en dag med den lyckade lajvträffen.

Grattis, så starkt jobbat att genomföra träffen med dina kompisar nykter och att du uppskattade kvällen dessutom!

John-Erik

Det går bra nu.:-).
Du inspirerar.. Starkt att dricka Loka.. enormt jobbigt att avstå om man är van att
dricka bira tillsammans med kompisar som man druckit med tidigare.
Starkt av dig....:-)

John

Även den här helgen får Sodastreamen jobba hårt här hemma. Just nu ligger jag och vilar spiknykter i soffan. Alla kids med respektive är hemma på besök. Så nice med lite liv och rörelse här hemma i kåken.
/Mrx

Allterbra

Att träffa gamla kompisar utan att dricka!!
Skulle jag möta mina gamla vänner från Norge, skulle det garanterat börjat på en pub eller nåt liknande. Vet inte hur jag skulle kommit undan utan att dricka eller om jag ens klarat det. Jag va ju en av dom värsta, alltid.
Jaja nu har jag inte det problemet inbokat på ett bra tag, så jag kan känna mig trygg.
Bra jobbat i kväll med, nykter och njuter av livet med familjen ??

Fortsätt så, du låter så naturligt stark numera. Tror att man blir det när insikt efter insikt om vad alkoholen gör med oss faller på plats. Wow, vilken resa du gjort - och gör.

Kram

Vinäger, tack för pepp. Hur går det för dig? Precis som du skriver blir man stark när man kommer till insikt om sitt riskbruk/missbruk. Jag känner att mitt förhållande till alkoholen har blivit avspänt för jag vet att jag mår bäst utan den. Har haft ett knasiga tvångsbeteende till alkoholen tidigare. Då jag gick på autopilot och drack vin och öl i stora mängder flera gånger i veckan. Jag kommer säkert att dricka alkohol igen men kommer aldrig låta min A hjärna ta över igen.

Tack, de vita dagarna läggs på rad. Inget nytt att rapportera. Jag mår bra och är så tacksam för det. Utan att överdriva kan jag säga att jag har fått ett nytt liv.

Håller med om att det blev ett slags tvångsbeteende. Men nu är det över... Tack o lov.

Jag drack både öl och vin igår. Har främmande av en gammal kompis över helgen. Vi grillade och umgicks som vi alltid har gjort. Jag tycker jag hade bra koll. Blev inte för full. Idag ligger jag här och mår som jag förtjänar. Det blir öl och vin även ikväll. Hoppas det går lika bra.
/Mrx

Drack vin och öl även igår. Skötte mig rätt fint. Ingen i sällskapet kunde uppfatta mig som för full. Jag själv vet sanningen. När alla gått och lagt sig öppnade jag ännu en flaska vin. Den svepte jag i min ensamhet. Idag mår jag som jag förtjänar.

Allterbra

Låter iofs trevligt ?
Ta dina öl i kväll med, sen ser du till att nyktra till innnan det gör för långt och det blir jobbigt att sluta. Good luck ??

Trasig22

Varför inte njuta av kvällen med ditt umgänge och ge dig sen? Istället för att dricka både fredag och lördag dra ner det till en med alkohol. Varför inte bestämma dig att på fredag så dricker jag enbart det jag köpt och kommit överens med mig själv att dricka? Ett exempel fem öl som ska räcka x antal timmar. Ju fler timmar desto bättre. Du är ju ändå ute efter salongsberusningen och inte fyllan där man inte kommer ihåg speciellt mycket? Lördag om du är sugen på öl kör alkoholfritt öl även om utbudet är litet och dyrt. Jag är en ölälskare men har även ett alkoholberoende. Kan jag kombinera detta på ett sätt som fungerar för mig? Först och främst så måste jag ställa mig frågan om jag verkligen njuter av ölen jag dricker?

Jag hoppas du lägger ner alkoholen nu och piggnar till. Vaknade i morse utan baksmälla och det kändes bra.

Nu blir det vita dagar igen. Vill inte må så här dåligt igen. Ångesten har klingat av nu och jag mår bättre. Nu blir det garanterat många vita dagar för mig. Har ett event inbokat sista helgen i mars då jag förmodligen gör ett nytt försök att dricka alkohol. Hoppas jag kan stå emot och dricka betydligt mindre än vad jag gjort den här helgen. Jag vill ju försöka att bli normal drickare igen. Just nu vet jag inte om jag kommer att klara av att bli det. Eventuellt kanske jag måste inse att alkoholen och jag måste gå helt skilda vägar.

John-Erik

Det där ger sig.. Man orkar inte hålla på
med sina förhandlingar om A till slut.
Din hjärna jobbar rätt nu när du tänker anti A.
Längre uppehåll räddar i alla fall kropp och själ.
Sen om man trillar så har man ju vilat
lever, njurar hjärta m.fl. Du är på rätt väg
om du fortsätter på den nyktra banan ett tag
nu. Eventet ok. men det får inte axa därifrån.

Du fixar det kompis :-)

John

Jag har känt mig låg och ofokuserad större delen av dagen. Funderade om det finns ett samband med helgens alkohol vurpa. Jag har varit väldigt besviken på mig själv. Trodde jag skulle kunna dricka mindre och mer kontrollerat än vad jag gjorde. Förhoppningsvis har jag lärt mig något nytt av den här planerade fyllan. Är totalt sett väldigt stolt över min förändringsresa. Så sent som i augusti förra året drack jag tre gånger per vecka. Nu dricker jag ca 1-2 gånger per månad. I framtiden kanske det blir totalt nykterhet för min del. Just nu vill jag försöka lära mig att dricka på ett mer kontrollerat sätt. Vi får se vad framtiden har med sig till mig.

Idag lördag, vaknade jag pigg och nykter före kl 07.00. Började dagen med ett spinning pass på gymmet klockan 09.15. Jag gillar verkligen spinning för det är så skönt att jobba sig trött i kroppen. Förra lördagen när jag hade min plannerad fredag med öl och vin tillsammans med vårt främmande. Vakande jag trött och seg utan energi runt kl 10.30. Vi tog en längpromenad tillsammans med främmandet och käkade lunch i stan. Jag drack lördagens första bira till lunchen. Sen blev det ju mer bira och vin tillsammans med främmande när vi grillade här hemma på kvällen. När jag var högkonsument och drack typ 2-3 gånger per vecka såg alla helger nästan likadan ut. Dessutom brukade jag dricka onsdagar för då är det ju lill lördag. Jag känner mig väldigt tacksam för att jag stod emot mitt gamla automatiska beteende och stannad vi bolaget i går på väg hem från jobbet. Vill hålla mig till den här nivån med att dricka alkhol typ 1-2 gånger per månad just nu. Tänker allt oftar på att jag i framtiden kanske dricker ännu minder eller inte alls. Jag är ett levande bevis på att vakren kropp eller hjärna mår bra av alkohol. Ändå är jag inte riktigt redo på att göra totalt avslut men vill absolut inte tillbaka till mitt gamla konsumtionsmönster.
/Mrx