Hoppas känslan håller i sig och att du får njuta av den hela helgen. Tänk att livet kan vara så föränderligt... ena dagen svart andra dagen lyckorus. Det ska man komma ihåg när det känns svårt... att efter regn kommer solsken.

Stort grattis till två månader- heja dig!!

Kramar!❤️

Två månader ja vi är helt otroligt bra ??? inget kommer gratis o svårt att förstå för andra vilket tufft jobb det är ibland...
Men grymma är vi!! Skålar i alkoholfritt bubbel med dig fy tusan va bra vi är ?? ha en riktigt skön härlig helg o njut av att vara ledig!! Kram kram ⭐️⭐️⭐️

Fibblan

Härligt att få skåla vår framgång i alkoholfritt bubbel, Lennis- Tack?! Och tack till dig Jasmine och Nejlika❤️!

Precis som ni alla vet går det upp och ner men som du säger Nejlika - FRAMÅT
går det i vilket fall?!
Varje gång vi lyckas avstyra/ vänta in acceptera suget, utan att agera på det - varje dag vi lägger bakom oss av nykterhet. Varje sådan dag är en stor vinst och den främsta investeringen vi kan göra för ett bättre välmående såväl psykiskt som fysiskt ?!
För precis som du säger Jasmine- helt otroligt vad det kan svänga snabbt..
Jag har trott att jag varit ganska ensam om den upplevelsen. Och jag känner mig fortfarande osäker på om jag är inom ramarna för vad man kan förvänta sig gå igenom när man slutar eller vad som är "normalt" s.a.s. och för egen del har jag nog alltid haft det väldigt turbulent på den fronten..men tänker att jag ska ge mig själv den här ärliga chansen genom att hålla min nykterhet, så kan jag kanske få lite mer förståelse för mig själv och vad som händer..
Har en tid bokad med en "nygammal" terapeut och lyfta lite funderingar kring ev. psykiatrisk diagnos (?) ? Läskigt. Vill ju inte det ska vara det..samtidigt tänk om det behövs mer hjälp än vad jag vill kännas vid. Kanske behövs det annat och då kanske jag än mer kan minska risken för att falla tillbaka i självmedicinering..
Hursomhelst, nu kämpar solen sig fram här genom molnen, både bokstavligt hemma hos mig, och i mig..☺️!
Jag bestämmer mig för att hänga på i skiftningen där ute?!

Stor kram och fortsatt fin söndag till er❤️!
/Fibblan ?.

Nejlika

Även om det finns oerhört många likheter i perioder vi går igenom i vår väg till nykterhet så tänker jag personligen inte att det finns ett normalt förlopp? Vi går alla igenom kriser men de kan se olika ut beroende på en mängd orsaker. Hur mycket tid man har möjlighet till återhämtning och reflektion, stress på jobbet, möjlighet till fysisk aktivitet, stöttnng, stress i relationer, sjukdom/hälsa , hur länge man druckit och vad, osv osv. Ibland kanske inte folk heller har lätt att dela med sig i tuffare perioder utan föredrar att dela med sig när det går bättre. Så man vet aldrig riktigt hur folk har det. Vadrsöker jag säga? Jo att jag tror att man ska vara försiktig att jämföra, då det kanske är lättare för någon ena dagen så kanske det blir lättare för en annan en annan dag, och att det kan bero på saker i den yttre världen. Vill bara inte att du ska känna att något är "fel". Och även om det är det så hoppas jag du ger det tid att analysera detta. Diagnoser kan vara en lättnad men också en kategorisering som kan börja styra ens förhållningssätt i fel riktning, (red: OM diagnosen ställs vid fel tidpunkt dvs, och symtom kan finnas som beror på abstinens, absolut inte annars). Säger detta i all välmening och då jag sett detta ske flera gånger på nära håll då missbruk funnits med i bilden. Hoppas jag inte trampar i klaveret nu Fibblan ? Menar bara väl. Framför allt vill jag säga att du har gjort så jäkla bra jobb ifrån dig och jag är säker på att du kommer må bättre och bättre!!! ✨

Däremot tycker jag självklart det är bra att träffa läkare och prata om ditt mående och se vad för hjälp som kan finnas, superbra att du sökt den kontakten! ?

Nejlika

PS. Självklart vet du bäst själv! Det här var bara mina tankar, men inget som säger att jag vet bäst! Du vet självfallet bäst själv! ? många kramar!!! ?

Då jag lever med diagnoser runt omkring mig har jag blivit en jävel på att anpassa omgivningen här hemma för mina barns skull trodde jag. Den anpassningen med fyrkantighet och rutiner passar ju även mig. Min kvicka hjärna med mitt logiska tänkande att kunna lösa saker i flera steg snabbt som få är något min dotter ärvt efter mig. Mina barn har två helt olika diagnoser och jag ser mig själv jättemycket i båda. Sen har min särbo även han ADHD där han uppfyllde alla kriterier och jag hjälpte honom att påbörja sin utredning när vi träffades. Jag hade inte kunnat leva med honom om han inte medicinerat sig. Min dotter äter även hon medicin sen åtta års ålder, något som jag känner mig tryggare med så hon inte kommer in i någon annan beroendebana som är så lätt att göra.
Jag är nog där själv och min särbo tycker att jag ska utreda mig... jag har lite av allt känns det som. Och eftersom båda mina barn har diagnoser så vore det kanske bra att få svar på papper vad jag har också, men samtidigt har jag inget stort behov av det. Ja vi får se...

Hoppas du får en underbar söndag ?
Kram PimPim ?

Svewild

Jag HEJAR på dig Fibblan, du är stark o vet vad du vill få ut av saker o ting, känns som du har bestämt dig! STORT LYCKA TILL, jag blir peppad av dig ?

Svewild

Jag HEJAR på dig Fibblan, du är stark o vet vad du vill få ut av saker o ting, känns som du har bestämt dig! STORT LYCKA TILL, jag blir peppad av dig ?

Fibblan

Vad glad jag blir ? härligt att höra! Och så blev jag peppad av dig tillbaks?!
Underbart! Tack för du tittade inom - önskar dig detsamma ?!

Kram och god natt
/Fibblan ?.

Fibblan

så mycket?! Tycker det är fantastiskt att du tar dig tid att skriva ner dina tankar kring detta som snurrar hos mig. Det betyder mycket att du gör det och jag tar det verkligen inte på ett sätt, som att du vet bättre?!
Återkommer i ämnet imorgon, måste sluta mina blå nu..☺️?

Stor kram
/Fibblan ?.

Fibblan

.. att du delar med dig av dina personliga erfarenheter! Generöst av dig och det finns mycket mer jag skulle vilja säga, men måste verkligen sova nu, så vi hörs vidare helt enkelt ?..?
Stor kram?
/Fibblan ?.

Alltså vad gäller den där fikastunder med dig och Nejlika. ☕ Gissar att PimPim och några till inte heller tackar nej.

Allvarligt, så himla kul och framför allt givande det skulle vara. Men men, det är iaf tur att vi har forumet att släppa loss alla tankar och känslor på.

Hoppas att allt ordnar sig till det bästa för dig, fina Fibblan. ?

Kram

Fibblan

Ju mer vi lär känna varandra, som man ju gör när man delar så mycket av sina innersta tankar, ju mer skapar jag min lilla bild av hur ni ser ut och har det där ni bor..☺️. Såg dig framför mig i din minst sagt laddade stund när du var så stark och hällde ut det där vinglaset.. En bild som får leva kvar.
Säger det igen - så fantastiskt bra gjort?❣️

Kram
/Fibblan ?.

I staden jag bor nära finns det hur många mysiga caféer som helst, ”tyvärr ”också mysiga krogar och restauranger men vad mysigt det skulle vara att slå sig ner i en härlig soffa med en god latte med mumsigt tillbehör och bara sitta och tjattra, utbyta historier om livet och underliga erfarenheter vi varit med om! Ingen som dömer någon annan just för att vi är i samma sits!
Jag är ju så ensam i min nykterhet och har bara er här dör jag bara skriver, att prata om det är något jag aldrig gjort med någon någonsin. Ingen som vet... En gång beroendemänniska - alltid beroendemänniska ❤️

?✨Sov gott fina ✨?

Kram PimPim ?

Fibblan

Tack för titten ?! (Skrev lite längre till dig i din tråd..) Just ikväll har jag tampats lite extra med tankar på alkohol och sug..?. Ingen bättre förklaring till det, än att jag är trött och själv hemma..
Funderar på om jag ska ta en liten paus från forumet. Kanske det snarare hjälper till att hålla a-tankarna levande..?.
Får klura vidare på det. Vet ju också att det samtidigt är till hjälp för mig att skriva här. Inte i jättebra form just nu, men så skönt att inte ha ngt hemma. Det är mitt bästa tips till alla som vill sluta. Finns det inget att tillgå, så gör det ju bara inte det..?! Jag har varit med om värre lägen än detta. Det blir bättre igen. Och så länge jag håller mig borta från giftet, så är det, det som det kommer att bli - bättre och bättre ?!

Önskar dig också en fantastisk vår ?!
Stor kram ?
/Fibblan ?.

Allterbra

Att du haft en jobbig kväll, men ändå riktigt bra att du är nykter och mår bra?
Jag funderar oxå på en paus från forumet, samtidigt känns det skönt att skriva vad man tycker och tänker.
Man kan ju inte direkt berätta alla tankar och bekymmer för någon man känner irl ?
Då skulle man ju bli inlagd nånstans.
Sov så gott nu, så kommer du må bättre i morgon ?

Fibblan

på randen till galenskap emellanåt ?..,
det är väl just det. Dragningskraften i att hänga här har nog mkt att göra med just det du beskriver. Att få uttrycka sig fritt. Ingen som dömer eller tycker det är konstigt, överdrivet eller vad det nu kan vara. Den förståelsen man möts av här, är verkligen ovärderlig??!

Ny dag - nya förutsättningar - nyktert✔️!
Ha en fin dag?!

Kram
/Fibblan ?.

Allterbra

Hänger här än med andra ord, tydligen jag med ??
Ha en super dag i regnet.
Det ska jag oxå ha, helt nykter och rätt så pigg faktiskt.
Tänkte inte på det innan, men nu när jag känner efter så är jag faktiskt inte så trött idag ?
Hoppas det håller i sig ?

Hej!

Grattis till dina två månader!

Det kan vara fördelaktigt att trappa ner på snusen. Ett förslag är att rådgöra med sakkunniga individer på apoteket. De kan ge dig tips och råd angående ett lämpligt tillvägagångssätt.

Det kan vara bra att hitta ett substitut för alkohol som gör en glad och lugn. Massage har många välgörande effekter. Ett förslag är att du och din man masserar varandra någon kväll i veckan.

Kram Holistic