Nejlika

Ni är så fina.
Skriver mer en annan dag, men ville bara säga det. Och det betyder mycket att veta att det finns de som förstår. Är ju helt ensam i det här i den "riktiga" världen, så era svar värmer och betyder mycket.
Är nykter fortfarande och kommer vara det imorgon med.
Hoppas ni båda är ok ✨
Kramar Nejlika

Nejlika

Tacksam för ert stöd när jag behövde det som mest ?

Och tacksam till mig själv som tog mig igenom det. Och inte gav upp.

Jag hade dels känt att allt blivit generellt lite mer motigt, sen hade jag börjat få mardrömmar, mardrömmar om saker jag inte kunnat släppa. Vaknat ledsen och inte velat gå till jobbet. Gått ändå. Blivit ledsen på jobbet för något nån sagt som jag tagit illa upp av. Gått sen och grubblat på det. Tänkt "tar eländet aldrig slut".

Hade det vart förut hade alkoholen setts som min räddning. Hade det vart förut hade det säkert tagit max två minuter innan jag kommit hem från jobbet innan första klunken vart svald. Allt skulle dövas med alkohol (och sen självklart allt firas när det fick bättre). Mardrömmarna hade då självklart blivit värrr och ångesten inför jobbet större dagen efter. Kanske hade jag sjukanmält mig, dvs inte löst någonting utan då tillkommer ju ångesten av att ha sjukanmält mig.

Nutid. Imorse. Kände mig ledsen, omotiverad. Velar över att gå till jobbet. Går tillslut.
Väl där inser jag att det jag grubblar över nog var överdrivet och besvärar mig inte alls längre. Dagen blir istället ganska bra. Trevlig, effektiv och känner mig uppskattad.
Kommer hem, bättre humör nu. Reflekterat över vad som hänt.
Tidigare hade jag alltså nu vart sjukskriven i samma situation och haft extrem ångest och också fortsatt byggt upp negativa förväntningar över jobbet. Tänkt att ingen uppskattar mig där och att jag aldrig vill tillbaka.
Nu alltså känner jag helt annorlunda. Nu när jag inte dricker.

Såna här dagar är små vinster för mig. När nykterheten visar verkligheten som den FAKTISKT är, inte bara den som ångesten säger att den är, som när jag dricker.

Stolt. Och lättad. Inte glad men jag är OK, vilket är tusen gånger bättre än om jag hade druckit.

Heja mig och heja alla ni andra. För det mycket bättre livet vi alla försöker bygga för oss själva.

??️

Fibblan

Läget med dig idag?
Jag är okej. Varken mer eller mindre. Och ibland får man vara alldeles tillräckligt nöjd med det. Okej är bra?!
Sugen på vin är jag faktiskt, men SKA INTE dricka!
Jättekramen?!

Ibland är det jobbigt, även utan alkohol. Det blir ju dock inte bättre med, det vet vi, även om A-tankarna försöker få oss att tro det. Det är ok att vara ok, man måste tillåta sig att tänka så.

Bra gjort att klara av dagen. I efterhand gav den användbara reflektioner och erfarenheter, som förhoppningsvis kan användas nästa gång jobbångesten knackar på.

Kram till dig

Fibblan

Vi måste skrivit våra inlägg samtidigt Nejlika..?
Nu vet jag hur dessa dagar varit för dig. Slitsamt att ha dessa nedbrytande tankar och så dessutom inte få sova pga mardrömmar ovanpå det..?.
Tycker du är en fantastisk kämpe ❣️
Och känns så härligt o höra att du också ser det och kan ge dig det?!
Lustigt att mitt inlägg också handlade om att okej måste få vara okej.. att det får va gott nog..!☺️
Brukar också få påminna mig i dessa lägen om att jag är iaf nykter. Att vi håller på detta, gör att vi åtminstone kan se verkligheten som den är, utan pålagringar av den ångest som alkoholen ökar på. Uppenbarligen har vi nog att "deala" med, utan att bokstavligen spä på med den..
Riktigt bra jobbat vännen!
Heja dig!
Heja mig - heja oss?!

Bamsekram ?
/Fibblan ?.

Nejlika

Blir folk stressade när man skriver om framsteg och triggade om man skriver om sug eller bakslag?

Det är saker jag tänker på och känner mig rädd för att börja censurera mig, men tankarna har ändå börjat dyka upp. Borde jag endast se detta som en dagbok?
Själv blir jag alltid bara sporrad när jag läser om framsteg och såklart ledsen för andras skull när jag läser om bakslag, men det ökar inte mitt sug. Men alla kanske inte reagerar så, och det vill jag kunna visa respekt för.

För det är oerhört viktigt för mig att inte påverka andra negativt, vill ju stötta när jag kan och inspirera när jag kan.

Vet inte om jag kommer få svar på frågorna så grubblar lite nu..

Nejlika

För era tidigare inlägg. Jo jag känner numer att jag ska vara nöjd med OK, för det är så livet är ibland. Men varje sådan dag jag klarar stärker, så det känns skönt. Jobbar på andra mer hälsosamma sätt att tackla oro och stress.

Hoppas ni båda två också är ok idag och "ok med det", läst att ni också haft det tufft. Styrkekramar till er ❤️

Kämpa på bästa nejlika.
Jag har liknande funderingar både kring stress/oro och forumet.
Jag kör just nu egoistiskt på dagbok med syfte att jag om tex 6 månader kan läsa och påminna mig om hur dåligt det var .
Heja dig

Nejlika

Känner mig trygg i min nykterhet just nu, och det känns skönt. Och det känns som jag har börjat jobba med allt det där andra, kommer nog bli en väldigt lång resa, men jag är glad att den är påbörjad.

Jag tror tillsvidare att jag ska göra som du, se detta framför allt som en dagbok.

Nejlika

Fy vad jag blev irriterad när folk tjatade om träning. När jag var deprimerad eller var djupt nere i alkoholens grepp.
Träning var då otänkbart. Träning höjde pulsen och höjd puls var ju något som för mig representerade ångest. Och hur skulle man kunna träna när man knappt orkade borsta tänderna eller duscha? Ja, jag har vart djupt nere på botten och jag kommer alltid ha respekt för hur lätt man kan hamna där. Ett felaktigt beslut, ett snesteg eller bara otur. Något som startar en nedåtgående spiral. Så har det iallafall vart för mig, som alltid levt med en viss skörhet, känslighet.

Det jag mest vill säga är att jag har ofta inte kunnat träna, det har vart för avlägset.

Så när jag började jogga samma vecka som jag blev nykter var det inte med tro på något mirakel eller ens med hopp att det skulle bli en vana. Första gången var tuff. En minut i taget, kändes som mina lungor höll på att gå sönder. Så extremt otränad var jag. Varvade med gång. Klarade inte mycket.
Sen varje vecka ökade jag lite. Det gick bättre och bättre.
För att göra historien kort så har jag på sju veckor utvecklats så oerhört. Visst genom ett slit, men ett slut utspritt på flera veckor.
Och nu ser jag resultatet.

Idag vet jag inte om jag klarat nykterheten utan träning. Jag som inte har ett starkt socialt nätverk, ingen partner, inga barn, depressioner i bakgrund (inkl självmordsförsök), ångest, hade vart så lätt att igen ge upp. Men just träningen tror jag gett mig styrkan.

Har nyligen insett hur träningen påverkar min motivation nått så oerhört. Till och med kunnat se exakt hur länge styrkan håller i sig. Ett dygn. Ett dygn efter jag tränat har jag mer energi, motivation och positiva tankar. Efter ett dygn börjar jag se omgivningen mer pessimistiskt och börjar tvivla på min förmåga (tänk på att jag haft depression i botten). Helt otroligt egentligen, men jag ser det så tydligt nu. Ser mönstren. Det har hänt varje gång. Så jag har kunnat se att i senaste dippen hade jag inte på tränat på två dygn. Tränade, dagen efter såg jag saker på ett nytt sätt.

Visst börjar man även tänka "vem är jag egentligen!!" När jag inte ens kan lita på att mina tankar är jag, utan att det handlar så mycket om signalsubstanser.
Samtidigt så är det så oerhört lärorikt och jag tänker utnyttja det nu när jag har kunskapen.

Ingen har nog inte orkat läsa detta ^^ Men får se det som ett "note to myself" annars. Något jag aldrig får glömma.

Nejlika

Kanske kommer träningen få mig att en dag hitta riktiga jag, den jag kan vara när jag är mitt bästa jag. Och då kommer jag kanske kunna hålla uppe styrkan även mellan träningen, fortfarande behålla stabilitet . Kanske inte. Men har inget att förlora så det blir mitt fortsatta största fokus.

Hej!

De gånger jag har lyckats hålla mig vit en längre period har jag också tränat mycket. Har inte velat sabba ett träningspass genom att dricka efteråt. Sedan har jag ibland tappat fokus på träningen och det alltid i samband med att jag börjat "vina". Nu har jag inte druckit sedan i söndags och istället ägnat mig åt gymmet. Jag är helt övertygad om att träningen är det som räddat mig från att dricka på heltid.

Jag vet inte vad jag vill ha sagt med detta... Bra att du tränar... Bra med fokus på annat än alkohol... Gott jobbat!

Mikael

Nejlika

Och tack för att du tittade förbi!
Även om jag känner mig säker på min sak, att träningen kan vara det som får en att lyckas med nykterhet så känns det bli bra att bli bekräftad i det. Bra att du också hänger på gymmet och bra jobbat med snart en veckas nykterhet! Första veckan kan vara väldigt tuff men nu har du snart avklarat den ? God natt och trevlig (bakfylleri) morgon i morgon :) ?

Nejlika

Både igår kväll och ikväll har jag spenderat tid med folk som druckit. Och det har gått superbra. Inser i efterhand att jag inte ens blev sugen. Hade ändå trevligt även om jag gärna rundar av då folket omkring mig börjar bli märkbart berusade. Det blir mindre kul då (tycker jag), men känner ingen avundsjuka.
Känns bra, och snart ska jag lägga mig och vakna till en ny nykter dag imorgon med en del planer. Vanliga träningen, besök på utställning och fika med några bekanta. Inget jag hade orkat som bakfull men som nykter känns det kul!
Tröttheten har minskat för mig också, känner mig inte som en zombie längre.
Godnatt och kram??

Bra jobbat att vara nykter bland berusade vänner! Härligt med en söndag som pigg och med en massa bokade aktiviteter. Heja dig!

Kramar till dig och hoppas du får en fin dag!!

...bland en del väldigt överförfriskade människor! ??‍♀️ och ja jag kan inte låta bli att skratta lite för mig själv.
Trots min stora alkoholkonsumtion innan så drack jag mig aldrig redlös tack vare mitt kontrollbehov. Så många gånger om hag var onykter kunde jag även lägga märke till de som var för fulla på fester osv. Jag hade dock inga problem med att gå på toaletten då, mem det hade jag i lördags. Det blir rätt grisigt och snuskigt på toaletter som både killar och tjejer gått på under en hel kväll så jag höll mig hela kvällen och drack inte så mycket vatten.
Ha en underbar veckan ?
Kram PimPim ?

Tänk vad mycket man orkar när man är nykter på helgerna. När man vaknar på söndagsmorgonen då känner att de här orden verkligen stömmer:

Man ångrar aldrig en nykter kväll.

Bra jobbat, Nejlika! ?

Kram

Fibblan

Så glad för din skull! Så mkt vinster med den fortsatta nykterheten???!

Och du är såå värd allt vad
den har att erbjuda ❤️!

Det är verkligen en frihet som du nu upplevde i helgen, tänker jag! Du är inte avundsjuk - Du är den som hade och har ALLT ATT VINNA på att välja bort alkoholen! Pigg, glad och nöjd på söndagen! Redo att fylla också den dagen med sådant som ger mer energi✨!

Hoppas måndagen har fått bjuda på mer av gott humör ☀️ och att resten av veckan får fortsätta på samma sätt?!

Stor kram ?
Och tack för ditt stöd till mig i helgen som var❤️!
Jag är "back on track"?!
/Fibblan ?.

Nejlika

För pepp och kommentarer!

PimPim ? ja men verkligen, ganska kul hur mycket man lägger märke till när man själv är nykter. Och mycket är väldigt sunkigt faktiskt. Självklart inkl toaletterna, fy! Haha jobbigt dock att hålla sig törstig ? Själv drack jag färgglada drinkar ena kvällen och alkoholfri öl andra. I fortsättningen kommer jag dock undvika ölen tror jag. Får en otäck känsla dagen efter som påminner om bakfylla! Måste vara mycket gömda ämnen där som man kopplat till alkoholbakfylla men som jag nu inser nog är andra nasty grejer. Vill inte dricka något som får mig att må dåligt dagen efter ? (obs, det var inte så illa, kände det bara några timmar, men ändå)
Ha en underbar vecka du med PimPim!!

Vinäger ? verkligen. Så mycket man hinner med och orkar. Så mycket minnen man får chansen att skapa! Fina minnen vs minnesluckor, självklart vad som vinner överlägset i den kampen ? Bra jobbat av dig också i helgen, som stod ut trots kampen!! Så starkt och modigt ??

Fibblan ? skönt att du som sagt är tillbaka och har tagit dig förbi stocken ?
Du har så mycket fint som kommer komma i din väg ..tillslut!!!!☀️ Håll ut rara vännen!! Tack för att du är inne här och peppar trots att du är trött! ?? Hoppas du rår om dig ordentligt nu, och att det är sol hos dig med. Sol som lyser upp din stig.