framtidens

Hej,

Läst många inlägg på denna fina sida. Trodde aldrig att jag skulle hamna där jag är idag. nykter sedan 9 dagar tillbaka. har de senaste 3 åren druckit 2-4 dagar i veckan. För ett år sedan träffade jag mitt livs kärlek. En fantastisk tjej som har alla de egenskaper jag värdesätter, en människa jag ser upp till på alla sätt. Vi älskar verkligen varandra och har en otrolig kemi. Vi flyttade ihop efter något halvår i min bostadsrätt. Jag är välutbildad och har ett bra arbete. Har som sagt druckit ohälsosamt mycket de senaste 3 åren då jag varit singel. Jag blir totalt personlighetsförändrad när jag dricker. Från att vara lugn, trygg & stabil till att bli som ett omoget barn. ställer till med konflikt och blir egoistisk. Jag har nu lyckats dricka bort den finaste människa jag träffat. Hon fick nog av att jag prioriterade ölen och de ytliga vännerna på krogen/puben. Jag har aldrig blivit våldsam eller varit otrogen men jag har svikit henne med tider, gått och satt mig för att dricka direkt efter jobbet, sagt taskiga saker. Sena kvällar, snubblat hem och lagt mig för att sova. Jag har nu en sådan ångest och vet ärligt inte vad jag ska ta mig till. Jag kraschade rejält för 9 dagar sedan och sökte mig till klinik för att få hjälp med mitt beroende. Sambon flyttade ut och hem till sin mamma och vägrar prata med mig. Jag går nu på antabus och samtal för att komma på banan. Arbetet har jag som tur var kvar och har alltid presterat men har ärligt svårt att se ljuset i tunneln just nu. Jag har ingen lust till någonting. Jag fattade ett beslut att aldrig dricka mer. Jag har idrottsbakgrund och bestämmer jag mig för någonting så blir det ofta som jag bestämt. Har väl insett att jag har denna sjukdom och att jag inte klarar att dricka med måtta. Jag måste hålla mig ifrån alkoholen.
Men jag vet ärligt inte hur jag ska klara av att leva med vetskapen att jag söp bort det finaste jag haft i mitt liv. Hur jag kunde göra så. Jag hade gjort vad som helst för att spola tillbaka tiden. Hur ska jag hantera detta? Hur ska jag klara av att fortsätta kämpa?

/Strax över 30 och livet förstört.

anonym24751

Hej framtidens!

Och välkommen hit☺️ Jag är väldigt lik det du beskriver och har svårt att sätta alkoholen i andra hand. Jag har svårt att dricka med måtta och fortsätter alltid så att det blir på tok för mycket. Jag har kunna tänkt att jag ska dricka ”normalt” men det funkar helt enkelt inte så nu är det noll.

Jag har precis som dig behandlat bland det bästa jag vet (min man) illa genom att dricka, svika och ljuga. Det är ett under att han är kvar med mig efter alla gånger jag lovat att bli bättre.

Det viktigaste för dig nu, har du pratat med din fd och berättat hur du känner? Att du sökt hjälp och till och med fått medicin? Det kanske kan vara en lösning?! Be henne flytta tillbaka så du verkligen får visa ditt riktiga jag, utan alkohol. Då kanske hon förstår hur mycket du verkligen värdesätter henne.

Lycka till med allt!

/Isvinge❄️?❄️

framtidens

Tack! Jag förstår inte vad jag gjort. Hur kunde jag placera flaskan framför henne och bara blunda och tro att allt löser sig. Problemet är att jag bad henne flytta för 2 veckor sedan då jag kraschade. Detta givetvis under påtaglig berusning. Hon störde ju mitt drickande (Hur fan tänkte jag egentligen). Jag har som sagt kommit fram till att det är total nolltolerans. Jag når henne inte nu och hon vill inte prata med mig. Jag hade fan gjort vad som helst för att få henne tillbaka. Varför ska hon lita på någon som hade/har ett beroende. Jag hade seriöst krupit från västra Götaland till Norrland naken i minusgrader för att få en chans att visa förändring. :(

anonym24751

Åh!! Fasen va jobbigt, jag förstår ångesten??? Men kan du inte försöka att messa henne? Eller skriv ett brev? Stå utanför dörren?? Alltså det känns ju som att du måste få en chans att berätta för att kunna släppa.

Och bakom det där beroendet så finns det säkert en jättebra människa som går att lite på, och ser hon bara det så löser det sog säkert!!

Håller tummarna✊✊✊

Allterbra

Låter som en dålig ide ?
Men hoppas allt löser sig för dig, tänk på dig själv ett par veckor.
Nyktra till och hitta tillbaka till dig själv, innan du försöker få henne tillbaka. Det är mitt råd.
Jag har gjort precis som du, gjorde slut med drömtjejen. Ville hellre dricka!
Sen nyktra jag till och vi har börjat prata igen, jag vet ju att allt va mitt fel. Så jag tar det lugnt och sansat med henne.
Lycka till!!