Anonym 21523

Oj det där måste gjort fruktansvärt ont. Att han la ut det där på sociala medier. Det är ju som ett slag rakt mot hjärtat. Allt du försökt hjälpa han med, offrat dig, energier oro mm näää fyyy :(((

Du får tänka att han kommer träffa en annan som kommer sakta brytas ner tyvärr!!!

Ja en dag i taget.. en dag i taget

Anonym 21523

Skriver av mig

Just idag känns det att jag inte får komma in på de stället i stan. Många vänner till mig ska dit idag. Det gör ont, och jag vill bara skruva tillbaka tiden och ha kvällen omgjord!

Det har snart gått tre veckor sedan och jag längtar efter ett sms där det står att jag får komma dit. Jag vill kunna känna friheten att välja och den finns inte nu. Är så arg på den där kvällen

Hur går det för dig Troja? Förstod att det var jobbigt när inte du kunde gå till det stället där era vänner var. Jobbigt när du inte kan röra dig och gå dit du vill.
Hoppas du känner dig starkare och att det går framåt.

Anonym 21523

Jag hade några dagar jag satt mer fokus på mig, träning, bättre sömn mm.... sedan skulle vi ses igår, jag kände redan innan att de kanske är onödigt! Men vi sågs igår och vi började nästa bråka. De gick över men vi vart onykra i hop sedan och jag har några minnesluckor från kvällen. Jag mår inge vidare idag, och ångrar vi sågs på det sättet! Jag tror jag börjar tänka mer på mig, vilja tycka om mig mera. För det känns inte likadant med han den här gången, lite som att några känslor börjar försvinna.jag hoppas det fortsätter så.

Ja det är tungt att inte kunna välja att gå dit eller ej, men så småningom så får jag komma dit igen

Anonym 21523

Tack för frågan skrållan.
Skrev lite idag nedan, ska skriva lite mer
Tungt idag.
Kram

Anonym 21523

Skriver av mig

Vi har setts två dagar i rad. Vart för mycket dricka. Så fort jag umgås med han blir jag påverkad av hans sätt o vilja umgås.
Det låter som jag skyller på han men det är inte det jag menar. Det jag menar är att jag inte tog ansvar över mig de här två dagarna. Jag lät mig påverkas och det vart fest osv.
Jag vet att jag inte mår bra av det och det är bara jag som kan säga nej!

Nu har jag ångest. Ångest över alkoholen och att jag förstört för mig själv. Han mår topp av de här dagarna med mig. Jag har inte sagt att jag mår dåligt.

Jag känner iallafall att känslor till han börjar förändras

Anonym 21523

Skriver av mig

Nu har jag vart själv och sovit och läkt från de två dagar med honom. Jag mår redan bättre. Jag vet varför för allt handlar om fest och alkohol med han. Någongång ibland kan man ha det så men inte som han, nästan varje dag.

Vi ska ses imorgon då jag ska hjälpa till lite i hans flytt. Jag är lite nervös över det då han flyttar in precis vid ett hak där de har försäljning av vin öl mm till låga priser.jag är nervös över att han vill gå dit imorgon. Jag måste säga nej

Jag måste kunna säga nej. Jag får helt enkelt säga som det är. Jag var ute nyligen med dig och orkar inte det nu. Vill du gå ut får du göra det själv eller med någon annan ikväll.

Ja tänker lite på andra jag känner. Jag vet att skulle jag höra av mig till många av mina vänner så handlar det alltid om att gå ut. Därför hänger jag mycket själv. Ja hade ju hoppats mitt nuvarande ex skulle haka med mig och hålla sig nykter som jag flera dagar i rad men det har jag ju sett för längesedan att det inte går. Det har jag lagt bakom mig. Jag vet att umgås med honom betyder fest då eller nå liknande.

Jag blir inte ledsen över hans val.längre för han har missbruk, beroende mm och så är det. Jag blev bara besviken på mig i lörd och söndags... eller rättare sagt besviken på att jag så lätt hamnar i det han behöver och vill göra. Jag måste stå på mig mer

Jag förstår dig. Det är så lätt att hamna fel, man vill bara att allt ska vara som vanligt. Men det blir inte som vanligt, för den man älskar, älskar alkoholen mer. Han kan inte tänka sig ett liv utan alkohol, inte min man heller. Det tar på en att hela tiden kämpa, tänka ut hur och vad man ska göra. Att inte dras med i missbruket. För en som älskar alkohol, kan aldrig dricka normalt. Kan inte gå ut och ta ett par öl. Det ska alltid tänkas ut vilken ursäkt det ska vara för att kunna dricka och festa.
Hoppas du hittar din styrka Troja, så att du kan stå upp för dig nu. Du, liksom jag, är värd så mycket mer.

Li-Lo

Du befinner dig ibland i en berg- och dalbana. Du vill kliva av. Inte låta andras behov styra dig. Själv bestämma riktning & tempo.

Det låter som att du allt mer funderar på ditt liv utifrån ett helhetsperspektiv. Din senaste relation har lett till att du tänker på vart du har du varit, var du är nu och framförallt vart du ska? Att fundera på vem man är och vilka värden vi vill styras av kan vara omtumlande, likaså att agera utifrån de egna värdena istället för att vara beroende av hur vi tror att andra ska reagera.

Jag önskar dig en dag där alla dina tankar och val handlar om ansvar gentemot dig själv.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Anonym 21523

Tack för era svar :)

Jag märker att jag kanske inte velat fatta förut att allt ska handla om att umgås med alkohol. Och jag får räkna med att ska jag umgås med honom att jag frågar så blir det att han vill dricka. Vill han ses och jag säger att ja ska va nykter då får jag räkna med att han kanske inte vill umgås.

Jag har mycket funderingar kring mig nu. Mer och mer handlar om mig. Han finns där bakom men inte som innan då precis allt handlade om va han vill, va han gör osv.

Jag är nästan säker på att jag är väldigt ensam och han är lite av ett umgänge. Men inte så bra umgänge för mig.

Anonym 21523

Skriver av mig

Haft en bra dag med träning och promenad kvällen Umgåtts med en nära vän utan alkohol, eller ja han drack folköl men han har inte alkohol problem. Jag drack bara cola så de va bra kväll. Blir sån skillnad att umgås med någon som inte har problem med sånt.

Imorgon blir det någe liknande
Skönt o lugnt

Anonym 21523

Det var två bra dagar i rad nu.
Den här dagen eller rättare sagt dagen innan söndag brukar jag fråga mitt ex om vi ska ses. Det är 95% jag som frågar, för jag vill gärna veta innan. Ja är rätt dum så för jag väntar in honom o ser om han vill.... så jag frågar o han får alltid valet. Det är jätte dumt det vet jag och det höjer inte min självkänsla direkt. Men ändå frågar jag mig själv idag då jag inte vart på han än om idag att vad vill jag göra?

Jo jag vill träna det tänker jag göra men ikväll? Ja jag vill träffa honom. Men jag känner att jag vill inte fråga igen för det gör bara att jag sjunker. Ger honom valet igen o igen.... detta måste jag ändra på, att inte va så beroende av honom som jag fortfarande verkar vara emellanåt.

Sist vi sågs så frågade jag honom när ses vi? Ja sönd eller måndag? Så kan kan slänga ur sig, han frågar inte mer, han kanske kallt räknar ut att han kan bestämma o välja hur han vill för han vet jag villträffa honom, han behöver aldrig fråga eller anstränga sig.

Som sagt det här är ett problem för mig och det handlar nog inte om kärlek i sig utan ensamhet, att han fyller nåt tomrum. När han kommer till.mig så får jag sitta nära, det är mysigt mm o det får jag inte med vem som helst så det väger tyvärr högt! Men nu har jag inte frågat nåt och jag kommer nog få vänta på hans fråga kanske tom tills imorgon. Han kan vänta i dagar för han är ju van att jag frågar.

Han tar inte initiativ till sånt

Anonym 21523

Tårarna ringer och jag skakar

Han skulle komma hit ikväll efter han och hans släkt fixat i lägenheten. Jag sa en tid och han höll med... tiden gått över så nästan två timmar. Då svarar han med att han lagat mat o ska äta. Visste att de,skulke äta där, men inte att tider rann i väg så pass.Jag vart lite ledsen... men sa ok då kommer du efter det.
Sedan skickade han bild på.maten o där stod det ett glas, men va ja hoppades på dricka. Han skrev att det var vin. ( när han dricker vin går det snabbt, ett glas blir genast tre osv.
Jag fick ont i hela mig. Tanken va att han skulle komma hit nykter o jag kände mig ännu mer besviken.

Jag skrev du kan.ringa när du ätit.
Han ringde o va inte trevlig gapade o va otrevlig o sur för jag frågasatte vinet., och sa att snälla kom inte hit onykter. Åter igen med lugn och vädjande röst. Va FAN JA ÄR JU.LEDIG va fan gör de om jag dricker vin va han du med de o göra, och jag är inte onykter. ( jag vet hur han blir på vin )Jag vart jätte ledsen över att han sa så. Han forsatte och va ja tror så satt han med föräldrarna. Det lät på han som han drog på allt, och sa att jag va otrevlig o skrek i luren. Han påpekade det några gånger och kändes som han ville säga så för han hade dem vid sig, som att göra mig till boven. Han gapade Och sa att han vart tvunden o ta bort luren för det gjorde.ont i hans öra. Hela situationen va helt som teater, han la på o va helt tokig o arrogant. dessutom så vände han på att det var jag som skrek i luren o va dum. Jag var hur lugn som helst. Han gick i försvar o sen sa han att då stannar han hos sina föräldrar. Då sa jag ok du gör som du vill... DU VILL INTE JA KOMMER gapade han. Ja sa lugnt o fint att jo det har jag velat hela kvällen., men att dricka vin utan att jag vet o vi bestämde att ses här de va inte nåt jag ville. Han fortsatte gapade i luren o sa att jag bestämmer inte över va han gör. Då tänkte jag att han inte respekterade mig eller han o.min kväll. Jag är i schock nu o de sista han sa va att då ses vi imorgon istället. Jag funderar på att skriva att jag inte vill det

Jag känner ju igen mig i det du gör nu.
Du känner dig stark (eller arg) och bestämmer dig för saker.
Håller fast vid det ett kort eller långt tag.
Sen så murar han eller du själv ned ditt mostånd och ni är tillbaka på ruta ett igen.

Ta ett beslut och håll fast vid det och ge inte vika.
Han kommer att fortsätta dricka,han kommer att fortsätta att behandla dig dåligt.
Du kommer också att låta dig behandlas dåligt,så länge du inte sätter stopp.

Det är inte han som väljer,det är du.
Han är beroende av alkohol och rår inte på sin törst.

Det är du som måste vara stark för er båda,eller åtminstone för dig själv.
Gå tillbaka till när du kände dig stark och försök hitta den känslan igen.

Anonym 21523

Dina kloka ord Ulla bulla gör mig varm

Jag vet du har rätt, och det är så jag gjort många gånger. Sätter gränser när jag blir arg känner att nu ger han sig på mig igen och jag tänker nu räcker det...

Sen tvekar jag på mitt val, va jag sa, kände jag rätt, har han rätt osv... o sen går jag tillbaka, gör man så där mot nån som han gjorde sist? Nej säger jag och sen går det nån dag o sen tvekar jag igen.

Jag måste inse att han gör mig illa, o han kanske inte vet det själv, det är väl som du säger att det är alkoholen... den här gången förklädd i vin. Jag vet att jag försöker prata moget men han ger inget, blir arg och nästan misshandlar mig psykiskt.
Jag förstår inte va jag tvekar för. Han behandlar mig illa, han hade kunnat göra annat i telen. Han hade kunnat mött mig och dessutom tänkt efter att inte dricka innan... men nu va han otrevlig. Och jag har gått tillbaka till mina inlägg och läst hur han behandlar mig och det är så konstigt att jag glömmer bort det, det är som att han vinner och jag gör det till att jag gjort fel...
Det är nog därför jag inte håller fast vid mig

Att du också kanske blivit beroende av dramat som blir när han dricker.
Du tror det ska bli nyktert,det blev det inte.
Du får gå igång,bli besviken och arg och konfrontera.
Han svarar med att skydda sind rog och sig själv.
Du blir ännu argare att han inte har vett att skämmas och bryter ert gemensamma avtal om att träffas.

Om du bara helt enkelt låter det vara som det är.
Han är beroende,han kommer att fortsätta dricka.
Ni träffs när han är nykter och du låter bli att spilla energi på de gånger han är onykter

Om du klarar det.
Jag försökte under en avslutande period med mitt ex,men jag for välldigt illa av det.
Vi kom varann nära igen och jag slets sönder av att se hans sjukdom i vitögat.
Förstod beroendets kraft och led med honom.
Sen stod ju ändå jag kvar och behövde och önskade något helt annat.

Att han skulle bli nykter,men det klarade han inte.

Så om du väljer att inte gå in i drama för att skydda dig själv.
Låter bli sänglekarna om du kan.
De gjorde i alla fall mig ännu mer hudlös då man fick vara nära och känna hur fast man egentligen var i relationen trots att man klivit ur den.

Försök att styra om det på kompisnivå så långt du kan och glesa ut på träffarna.
Jag har fortfarande efter fem år inte klarat att bryta vår kontakt helt.
Han är nykter nu sen två år och jag lever i en ny relation.

Men han var ju också min bästa vän i 20 år och det är svårt att klippa helt med såna typer av relationer.
Lycka till Troja,fortsätt kämpa och försök som sagt htta strategier som fungerar och som inte gör dig känslomässigt försvagad.
Försök hitta balansen och lugnet.

Anonym 21523

Hej ullabulla

Jag vet inte om jag är beroende av dramat i sig, jag känner mest förvirring, blir ledsen och får tankar på varför gör han så här mot mig, vad är det som är ok det han gör, han låter det låta som jag har fel o är den elaka.jag ser inget fel i det jag sa, krävde!men sen kan jag inse att nej, jag har inte fel, det är han som beter sig illa.
Han skulle flytta på saker under dagen och äta med sina föräldrar på kvällen och komma över till mig utan nå vin i sig.
Jag har så svårt att förstå varför han inte fattar va han ställer till med.

Ja han bröt vårt avtal, och det gick väldigt fort. Det kändes som han redan valt det då jag bad han ringa. Som att vinet talade...o där kommer hans beroende in!

Man kan tycka att han borde tänkt till att inte dricka vin innan vi setts, eftersom han vet själv hur han blir på speciellt vin.

Jag har inget emot att träffa han på krogen om han tar några öl, där är det aceptabelt mer, inget vi bestämt annat.nu va situationen annorlunda då han skulle skulle komma till mig och då fick jag skit för att jag ifrågasatte vinet och dessutom på hans lediga dag, det fick jag verkligen höra högt!!!! Och det skulle jag fatta tyckte han, jag va dum och taskig enligt honom att ta ifrån det på lediga dagen ( han dricker även de andra dagarna) jag anser att det var inte nåt jag skulle aceptera alls så jag har tom ställt in den här dagen med som han nämde igår i vrede att vi ses imorgon istället.

Jag har försökt gåth över till kompisnivå och det funkar en stund sedan slutat det med att jag o han sovit ihop. Det är det jag behöver sätta gräns för. Att sitta med han ute men INTE gå hem med han...

Jag tror att jag kommer kunna gå vidare snabbare om jag sätter gräns där, att träffa men att gå hem själv.

Overtherainbow

Troja, Vad ger den här mannen dig? Jag förstår det som att du vill kämpa för att ha kvar honom som vän och möjligvis som pojkvän. Samtidigt verkar han bara ta energi från dig utan att ge energi, har jag rätt? Jag förstår att det är svårt att klippa banden till någon man verkligen tyckt om, men så som han är nu kanske det är det enda vettiga? Han behandlar dig illa. Människor man bryr sig om behandlar man inte illa. Sen säger jag inte att jag tror att det är lätt att klippa och sluta ha kontakt.

Anonym 21523

Han ger mig inte så mycket energi längre, och han säger heller inte förlåt längre när han behandlat mig illa. Han anser väl att varför säga förlåt för nåt han inte ser han gjort o gör.

Ja jag har svårt att sätta gräns mellan vänskap och de intima, så vi har setts och då har vi sovit hos mig men sen går det ett tag och han är så som igår, otrevlig och ser inge fel i de han gör.
Nu var vi inte ute ihop igår( vi har haft många gräl då vi båda vart onyktra, och tyvärr har jag varit i underläge då och svalt hans elakheter för att ha druckit! och bli behandlad så som igår, är inte nå vidare då redan igår vart jag snurrig av hans beteende ) och igår var jag hemma jag var nykter och klar i huvudet och hörde mer och fick känna hur illa han gjorde mig. Det gör mig samtidigt väldigt ledsen för alla gånger jag klandrat mig själv för våra gräl då vi båda vart onyktra.
Att jag sedan sagt till mig själv att han har nog rätt jag är den som är dum och gör fel.

Jag tycker inte heller man gör illa nån man tycker om, o ju mer han gör så här ju mer ser jag att det kommer från honom, att han är den som är sjuk och kan inte vara normal. För det behöver jag inte bli utsatt men ja blir ju det ju mer jag umgås med honom, i alla fall ju mer intimt vi har det.

Jag tror på bättre gränser, sluta sova ihop och inte höras allt för ofta så jag får mellanrum mellan oss

PEtt steg i taget.
Det ÄR Svårt att lämna en beroende.
Sätt en guldstjärna för de dagar du gjort rätt.
Och dra bort en för varje övertramp på dig själv du gör.
Eller låter han göra.

Till slut blir de felaktiga sätten tydligare och likaså de rätta.
Man får liksom en stig att vandra efter som håller.
I början när man försöker göra rätt är man så vilsen.
För det är så nytt och ovant.
Det är svårt att skilja ut vad som är rätt och fel.
Men det kommer att bli klarare ju mer du vågar se på det som hänt och händer.