Dagen utan igen? haft en toppendag men sen i em kom ångesten. Grät och kände mig lite bättre. Nu mår jag ganska bra. Mannen sitter och tar ett glas vin(min favorit) och jag äppelcider från Ica. Det går bra nu men vad händer om några dagar när helgen nalkas och på lördag är det stor fest! Jag ska nog klara det tänker jag,hoppas jag. Vad är era tips att sova på nätterna?
Har Alltid haft sömnproblem så länge jag kan minnas då utan alkohol. Tankarna bara snurrar, hör mitt hjärta slå tungt!! Nu ska jag klara detta ??

Har du talat med din man om att du inte vill dricka? Jag vill ju inte lägga mig i, men hur känner du när han dricker vin en vanlig vardagskväll medan du försöker låta bli? Hoppas du tar detta på rätt sätt, i all välmening.

Jag har fått propavan för sömnproblemen under min avvänjning. Har tagit dem i två veckor. Sover som en liten gris. ?

Kämpa på! ?

Mitt tips mot sömn/ångest är att lyssna på meditation/”hypnos”. Jag har flera olika i mobilen som jag lyssnar på. Finns appar att ladda ned, på youtube mm.
Kanske ladda ned en mysig ljudbok att lyssna på. Se fram emot kvällen och få höra fortsättningen. Det jobbiga är att jag somnar ifrån alla mina ljudböcker och meditationer. Så i det avseendet funkar de på mig ?

Trötta ut dig, träna, gå och simma och basta, ta kosttillskott som mineralen magnesium (i många länder skriver läkare ut hög dos magnesium mot ångest/sömnproblem).

Har sovit som en stock inatt. 7 timmar i sträck. Har inte hänt nykter på hur länge som helst. Underbart! JoYo jag lyssnade på ngn slags hypnos från storytel. Superbra ihår i alla fall?tar 2 melissa dream varje kväll som hjälper ibland tycker jag. De innehåller bla magnesium. Themistokles! Detta kanske låter konstigt men på ngt konstigt sätt njöt jag lite av att han kommer kanske känna av det idag( han är ledig imorgon) dricker sällan rödvin men han åt ostar igår och frågade om det var okej .men jag kommer vakna pigg och ingen ångest! Jag har som jag skrivit i ngn tråd innan inte det där fysiska beroendet utan det blev en jävligt dålig vana för att somna och inte ha ångest men det komiska är att det är ju alkohol som orsakar bägge delarna. blir det ett så blir det absolut fler därför måste jag ta en paus från A ett tag för att få lite perspektiv och bara ta hand om mig själv! Tack för svar. Hur går era tankar? Kramar??

Så skönt att du kunnat sova, kroppen läker när vi sover. Vi måste unna oss att läka, ta hand om oss. Magnesium, b-vitamin, ashwaganda eller arctic root för humöret under dagen, (magnesium tar jag främst till natten) är mina tricks. Och att gräva ner sig i intressen :)

Så skönt att du kunnat sova, kroppen läker när vi sover. Vi måste unna oss att läka, ta hand om oss. Magnesium, b-vitamin, ashwaganda eller arctic root för humöret under dagen, (magnesium tar jag främst till natten) är mina tricks. Och att gräva ner sig i intressen :)

Unna oss! Den var bra! Ikväll var jag på lite dåligt humör men släppte när jag åkte och köpte glass?? lägger mig nykter och längtar redan efter morgonkaffet ??hur har du det ikväll joYo?

Smakar sååå gott idag igen? tänkte när jag jag gick upp att fasiken vad skönt att vakna och må så här bra! Tänk att man under så lång tid vaknat och mått dåligt i perider( man kommer ju inte ihåg de bra) bara ångesten och ågren. Ny dag nya tag idag ska jag nog tom träna? kram?

Ansa

Bra jobbat!!?
Dricker just nu en kopp kaffe och är inne på dag sju.
Ha en bra nykter torsdag!
Kram?

Vi kämpar här!
Unnar oss att känna smaken av livet, kaffet, fågelsång.. sömn! Tänk att livet är så skönt utan alkohol!
Vi får låta oss ta det här sakta, inte skynda processen (jag har fallit omkull många gånger när jag blivit förälskad i nykterheten och börjat skynda och gått ”all in”.)
Den här gången låter jag tiden vara ”nu”, vill inte tänka tidsmässigt för då kommer stressen, bara njuta av nuet. NU är vi nyktra! Nu, nu, nu...
när suget kommer, låter vi det komma, låter det kännas pissigt, men beslutar oss igen att NU vill jag vara nykter.?