Ultra

Kan lugnt säga att träning hjälper mot suget efter A, tog idag upp min vilande roll som löparcoach o var ute med ett gäng o nu hemma igen, trött o med lugn själ ☺️

Ultra

Första natten i det nyktra livet då jag somnade snabbt o sov hela natten...så skönt o hoppas det kan fortsätta så.
Idag fredag = lika med för mig den stora vin drickar kvällen men inte idag o just nu känner jag mig stark i den övertygelsen men kan ju ändras under dagen ?
Hoppas ni andra har det bra o önskar en fin fredag i det fina vädret (här skiner solen)

Ultra

Idag fredag och nu är klockan snart 18....just fredag kväll är för mig så starkt kopplat till att dricka vin, ofta kan redan den första flaskan börja ta slut o slutar ofta med att man är rejält full somnar sen vaknar i morgon med en rejäl bakfylla o längtar efter vin eller öl o så är cirkusen igång....MEN inte idag, handlat mat o några alkoholfria öl o känner mig väldigt beslutsam i detta o ser fram emot att vakna imorgon pigg o utvilad.
Önskar er alla en fin o nykter fredag

Första helgen utan alkohol här.

Har ätit ordentligt i kväll.
Har planerat frukost i morrn.
Ska promenera i morrn och träffa vänner.
Ska festa till det med alkoholfri skupa i morrn kväll.
Kanske orka mig ner på gymmet på söndag.

Allt för att prioritera mig och prioritera bort alkoholen!

Ultra

Dag 7
Fredag kvällen gick bra, inget direkt sug...somnade gott o sov bra hela natten (helt fantastiskt), upp vid 8.00 o gjorde frukost med bacon o äggröra...nu blir det på med löparskorna en bra ljudbok o långpass i skogen, siktar på över 30 km o till o med lite sol ute...mår helt enkelt skitbra just nu, bara att njuta tills ångest o sug kommer tillbaks, för det gör det ju säkert.
Ha ni alla en underbar nykter dag ☺️

Ultra

Vaknat efter att ha sovit bra igen, jag som alltid haft problem att sova ? kan det vara för jag inte dricker tro, då ytterligare anledning att sluta med A.
Idag blir nog rätt likt igår...träning o jobb.
Nästa helg åker vi för några dagar i Spanien o är det någonstans livet är förknippat med A så är det när vi är i Spanien....blir en riktig utmaning att stå emot A men känner att denna gång ska det gå dvs denna gång blir det inget vin o öl....
Ha det bra där ute ☺️

Så himla bra!! Jag är också på dag 8. Det finns bara fördelar med att vara nykter! Bara fördelar!!
Det där vinglaset i Spanien behövs kanske inte! Tänk att uppleva Spanien med nykter hjärna!! Experimentera! Våga!
Jag märker att ALLT är vackrare utan det där bedövningsmedlet! Jag kommer på mig själv att le åt småsaker jag inte sett på länge, fåglar i trädet utanför, smaker, färger. Den där alkoholspiralen suger ner en i avloppet, som när man drar proppen ur badkaret. Man tror man njuter med ”lite vin”. Bedövad för världen och sig själv.
Välj rätt för dig!
??

Ultra

Tack JoYo jag känner att jag just nu är redo att testa Spanien utan A ?
O håller med att allt blir klarare o tydligare utan den dimma som omger oss med A i blodet....den där hopplösa känslan man har när man vaknar bakis finns ju inte just nu utan nu tänker man på vad man ska göra under dagen på ett positivt sätt, mycket bättre känsla ?
Nu kör vi dag 8

Ni klarar det här, vi har varandra. Ni som erkänt det högt inför familjen ska fan ha en eloge, så starkt. Så läskigt.

Är SÅ glad att jag hittat hit. Att läsa era berättelser ger ett sånt stöd. Alkoholproblem är så stigmatiserat.

Heja er! En dag i taget!

Ultra

En ny vecka och startar med pigg och klar hjärna, inte massa sus i huvudet o orolig mage efter helgens drickande...känns sååå skönt o lite stolt är man.
Kattskit hej, min fru vet allt men att berätta för andra som barn, syskon, vänner skrämmer mig.
Ha en bra måndag ni alla ☺️

Grattis till dina 9 dagar. Bra jobbat! Min fru vet allt och vi pratar öppet med varandra om allt. Hon förstår mig bra. Hon har själv tidigare varit stor konsument av vin i bib. Hon insåg att det var på väg åt fel håll och var nykter i 4 år. Nu dricker hon väldigt måttligt. Våra tre vuxna barn vet att vi ändrat på våra alkohol vanor men inte övriga vänner och släktingar.

Ultra

Oj redan gått 10 dagar...stolt man känner sig men många många vita dagar kvar i livet men sakta kanske man slutar att fundera på A o allt blir lättare ?
Igår på väg hemåt från jobbet slog den där tanken till, trött jag är o oj vad det hade gjort gott med ett glas vin....men föll inte för den rösten utan ignorerade den, hem o lite mat så tystnade röst o sug.
Ha det bra alla ni där ute ☺️

Starkt att inte ge efter för suget. Det är det jag fruktar mest, att jag en vacker dag ger efter. Tänker på en passage i Rebecka Åhlunds bok 'Jag som var så rolig att dricka vin med". Hon träffar en herre som varit nykter i decennier men som trillat dit igen, och frågar vad som hände. Han svarar att han varje dag gick förbi en pub, en dag gick han in. Det behövs inte mycket för att trilla dit tror jag.

Ultra

Tack för inspiration...o ja så enkelt det är att trilla dit, har ju tyvärr gjort det innan o vips är man tillbaks på ruta ett....men snart har ännu en dag gått i det nyktra livet.
Nu byta om för en löprunda o efteråt känns det alltid bättre.
Ha det gött

Ultra

Fy f-n vad sugen jag är på A.....suck...tränat o ätit men ändå sug....skit !

Ultra

Så ännu en dag i det nyktra livet, känns tydligt att man är skarpare/piggare i tanken mer skärpt men jag har ett slags tungsinne inte direkt ångest mer som konstant deppig...hmm kanske är så här livet är? Eller lättar det med tiden tro?
Tack för pepp Themistokles ☺️
Ha en bra dag alla där ute ?