StarkareK

Ja hunger är nog en trigger... och stress. Idag köpte jag ett nytt chai, ska bli gött. God och skön kväll till dig också! ?

StarkareK

Presterade fint i en normalt sett svår situation för mig. Tackar mindfulness ??

Hemma pågår operation separation mot särbolivet (mitt initiativ). Tar massa energi men jag har aldrig druckit för att jag är ledsen eller slutkörd. Mera fira i överkant ?

Sambo-särbon tog en rom till hockeyn. Det vände sig i magen på mig. Kanske hade jag kunnat ta ett glas om det varit Cava eller rödvin. Men det får vi aldrig veta ?

Vad bra att du kan fokusera på det som ör viktigt även om det ör rörigt och svårt kring dig just nu! Jag tar inte heller till A för att dämpa nör det ör något jobbigt däremot som du säger för att fira! Det går bra med allt just nu funderar på när det kommer igen bara? hoppas på en fortsatt skön vecka och onsdag! ??

StarkareK

Jag hamnar som vanligt i tvivel i frågan om jag alltid ska vara nykter. Eller om jag ska vara det en viss tid till att börja med. Nu när jag inte druckit på snart 2 veckor glömmer jag bort min övertygelse. Det är mina fallgropar tillsammans med att det kan gå utmärkt att dricka måttligt 2,3,4 gånger. Innan jag spårar ur. Sen nykter några dagar eller till och med veckor innan nästa vända i denna cykel startar igen.
Längtan efter att vara som en vanlig människa. Att kunna njuta av vin i lagom mängd. Eller känna på djupet att jag vill vara utan alkohol. Osäker på om jag fixar något annat utan att det ställer till det för mig.

Ååå jag känner precis så! Var på middag i går men körde bil! I början kände jag ett sådant sug efter ett glas bubbel som de andra drack? men det släppte efter ett tag?? Men nu börjar jag tänka på helgen och ett glas på fredag kväll vore gott! Ska verkligen försöka att inte trilla dit?? Hejja oss?????

Så känner vi nog alla. Jag hade en sån jäkla lust att ta ett glas rött för några timmar sedan. Men jag skall klara tre vita månader, sedan får jag se. Det känns inte som om jag vill bli helnykter resten av livet. Men kanske är det det som krävs. Samtidigt: om jag inte har sommarens grillkvällar med vin att se fram emot känns de kommande månadernas absolutism outhärdlig. ?
Det är svårt nu.

Jag har blivit lite rädd för A? jag har aldrig trott att jag ska falla dit på riktigt! Men nu efter flera ggr som jag inte kunnat hålla det jag lovat mig själv har jag insett stt jag har större problem än hag trott! Och nu känner jag sug efter lite vin i helgen men samtidigt är jag rädd! Konstig känsla har aldrig känt rädsla så förut! Är det bra kanske ??‍♀️

StarkareK

Ja där har vi det, tankarna är fortfarande styrda av alkohol till helgen, till grillkvällar.... att fysiskt klara en period med nykterhet fixar jag, jag kan vara beslutsam. Men så länge som sommarens grillkvällar och helger med vänner eller hemma i soffan automatiskt blir förknippat med vin så är det något som är sjukt. Starkt påverkad av en alkoholiserad kultur. Jag blir inte fri om jag inte anstränger mig för detta. Hittar alternativ och verkligen tränar att njuta på annat sätt...

För vad är grillkvällar och helger utan alkohol...? Jag pendlar mellan en bild av en stark, nykter, hälsosam sommar och en sommar av njutning med ett glas vin i handen.

Jag har inte varit inne här på några dagar, och min inställning hann förändras märkte jag. Så tillbaka hit till forumet och fylla på med ny kraft. Tack för era kommentarer!

Tack vare att jag är här inne och läser,blir jag starkare att stå emot A. Helgen verkar innehålla mkt ☀️ Så det blir att peppa sig själv till att vara ute mkt promenera , springa och kanske shoppa ngt romigt???? Ha en fantastisk Fredag☀️☀️

Delar er oro för vår/sommar. Även om jag mår bättre för varje dag mörker man ju hur lätt man trillar tillbaka. Jag kommer gardera mig med antabus resten av året (om levern klarar av medicinen, ska strax ta nya prover).
Grillningen och häng på altan kommer bli svårt

StarkareK

Finner ingen mening alls med att inte ta lite vin ikväll egentligen. Två veckor sen sist och Svensson tar väl och firar in helgen med ett glas rött framför tvn?
Har i alla fall inte kastat i mig ett glas redan som brukligt i en sån här situation...

Rösterna för livliga diskussioner i ämnet... ?

Tungt. Men tar du ett glas blir det fler. Och du kommer att ångra det imorgon. Och en vanlig jävla fredag är inte värt det.

Jag har det lättare just på helgen eftersom min fru inte dricker när jag inte gör det.

Jag tänkte grilla idag. Slog dock den tanken ur hågen eftersom jag inte klarar det utan ett glas rött i näven. Rent mentalt. Istället lagar jag chicken tikka masala, inte alls lika förknippat med alkohol för mig.

??

Så känner jag med! Stod länge och tittade på flaskan med mousserat och funderade ? den ligger i kylen men har inte öppnat den än??‍♀️ Som jag sa S☀️L och Helg förknippat med vin! ????

Hej StarkareK, hur har du det? Har helgen varit bra? Saknar dig och dina inlägg här på forumet! Hoppas du haft en skön och bra helg! Kram ??

StarkareK

Fint att se frågan om hur jag har det ?
Helgen blev fin, inte helt utan alkohol men det var ganska välplanerat. Ett glas vin i fredags och en öl lördag för att jag inte orkade förklara just nu... det gjorde ingen direkt skillnad på kvällarna. Däremot delade jag och sambon på en flaska bubbel ikväll och det var mer onödigt. Överlag har jag stått emot mycket mer än en vanlig helg, var knappt intresserad i fredags utan tröttnade faktiskt på vinet. Drack otroligt långsamt och då tappar jag liksom intresset.

Nåja. Verkligen bättre än många andra helger. Bubblet ikväll går bort men i övrigt sådär normalt som jag drömmer om...

Hur har du själv haft det?

Min helg har oxå varit bra! För mig blev det ett glas vin till maten fredag o lördag kväll! Helt lagom ska försöka hålla det på helgerna när vi är själva och inte umgås med vänner! En sak är säkert dessa helger utan mkt A ör otroligt mycket bättre än de med mycket A? Ha en fortsatt skön kväll!

Hej på er!
Jag har ju bestämt att dra ner på mitt A intag, och det har fungerat. Har aldrig druckit på vardagar och aldrig haft suget heller däremot på helgerna och det räcker för att fundera på mitt problem! Nu har jag inte druckit mkt A alls till och med helg utan A! Däremot har jag blivit rädd har en konstig känsla i magen av oro för att dricka! Har aldrig känt så förut! Det ör ju bra för jag har blivit så försiktig med att dricka! Vet faktiskt inte varför och vad som hänt! Tror att det är forumet och ni som hjälpt mig med denna känsla??? O det tackar jag för!
Trevlig helg ☀️?

Att inte dricka innebär oxå tråkig? funderar redan på att lägga mig? men å andra sidan pigg och uppe tidigt i morgon???? Hoppas ni haft en skön Fredag Godnatt?!

StarkareK

Tillbaka på ruta noll. Med erfarenheter jag så innerligt ville vara utan då jag i mars skapade mitt konto här. Jag var nykter i 12 dagar innan jag tyckte att jag var fri från problemen och kunde börja dricka normalt. Först lite öl. Ofarligt. Sen lite vin, bara en flaska hemma. Sen på fest, slutade i katastrof, utslängd från krogen, bortgjord, med blåmärken och ingen aning om vem som skjutsade hem mig eller vilka som sett mig. Så fort några veckor hade gått så minskade ångesten och jag gömde erfarenheten någonstans långt bort i ett minnesarkiv. Fick ytterligare en fylla med minnesluckor och gjorde min vuxna dotter ledsen. Till sist (!!) igår då jag drack 1,5 flaska vin hemma, de mindre barnen hemma. Jag som inte inte inte skulle dricka när de är med. Minneslucka, aggressiv, slog i en spegel, knuffade min son och däckade. De cyklade till sin pappa. 10 & 12 år. Det är ca 4 ggr de sett mig så berusad.

Idag har jag pratat med flera vänner som är stöttande och oroliga, barnens pappa och min mamma. Barnens pappa, exet, var otroligt bra att prata med. Jag har varit brutalt ärlig mot barnen och alla jag pratat med. Jag har påbörjat terapi med en psykolog för stresshantering i förra veckan och anmält mig till hjälpen som finns här. Min mamma.... hon drack nästan dagligen i 10 år innan hon slutade del 10 år sen. Idag för FÖRSTA gången så berättade hon om hur det varit, vi har inte pratat om det tidigare. Jag har längtat efter nykterhet när jag ser hur gott det gör henne. Vilket samtal, nog vårt bästs någonsin. Jag ska tänka ut hur länge jag vill vara nykter till att börja med. Hon ska hjälpa mig. Vi ska på all inclusive i sommar och vi pratade om strategier inför det.

Imorse hällde jag ut resten av vinet, packade ihop all alkohol jag har och gav till min särbo. Min hjärna tål helt enkelt inte alkohol.

Jag har de senaste månaderna varit under hög stress. Flyttade från min sambo, han ville inte det men nu försöker vi vara särbos. Jag har haft extremt mycket på jobbet. Försökt hinna med träning och resor.

Ikväll ska jag till exet och träffa barnen. De är otroligt kärleksfulla och omtänksamma mot mig fast det är jag som utsatt dem för detta. Jag uppfattar det som att de mår bra av min ärlighet. Jag säger precis vad jag tänker om det som hänt och de berättar om sina tankar och känslor. Det absolut viktigaste nu är hur de mår. Och de mår dåligt när jag dricker. Punkt.

Dag 1 - 18/5 2019

StarkareK

* 3 månader helt utan alkohol - 17/8. Därefter utvärdering med mammas hjälp.
* Stresshantering med hjälp av psykolog - andra träffen 24/5.
* Brutal ärlighet med de viktigaste personerna.
* Köra bil till sommarens fester, första 24/5.
* Prova nya drycker som alternativ att njuta av.
* Ännu fler promenader, löpturer som är skonsamma för ryggen (har två diskbråck)
* Sätta gränser
* Njuta