Viilja

Idag är jag så sugen på ett kallt glas vitt vin.
Små, små filmklipp där jag skruvar av kapsylkroken på en kylskåpskall flaska och häller detta underbara solgula vin i ett stort välformat vinglas, spelas upp i mitt huvud gång på gång.
Jag måste komma ihåg att ett glas aldrig räcker, inte ens tre, och hur personlighetsförändrad jag blir efter tre glas.
Baksidorna av mitt drickande är inte vackert.
Det är bara 4 dagar sedan jag drack sist. Så "länge" har jag aldrig hållt upp.

Förstår dig. Men 4 dagar e inte på något sätt dåligt.. du ska vara stolt över dig själv istället..och snäll mot dig själv.. . ta en minut i taget idag och kom ihåg hur bra du kommer må imorgon om du håller dig vit idag.. Jag hänger med dig på en vit dag idag :)

Viilja

Tack för uppmuntrande ord och för "pepp" Odette!
Det behövs?
Jag försöker verkligen med all energi som jag har att stå emot den där flaskan. Det är ett jäkla dividerande som pågår i huvudet?

Har förstått att just tankarna/tvångstankarna är det jobbiga när man slutar!
Du kan ju redan ”spela hela filmen”, du ser att det inte är så himla skönt med ett glas vin, den lilla stunden av njutning (är det njutning?) blir oftast ångest och helvete.

Jag kör med kbt-tänk.
Tanke uppstår, en känsla uppstår, Observera tanken, observera känslan, acceptera tanken, acceptera känslan, konstatera lugnt att de finns där... och låt dem passera fridfullt och byt fokus....om och om igen, om och om igen, varje dag....
Det tog lång tid att automatisera och försköna alkohol, det tar tid att ändra till nya vanor... men nånstans därborta finns ett mål. En målbild - hur vill jag vara!
Det krävs vilja och arbete.
Så himla pissigt och inte alls så enkelt som jag kanske låtsas att det är. Men det är bara att välja - låta sug/tankar förpesta en eller arbeta med dem. Ju mer man kämpar emot suget ”nneeeej, jag får inte tänka/känna så”, desto större blir det. Ju lugnare man är, accepterar och låter alla känslor/tankar komma och gå... desto mindre vikt är det.

Viilja

JoYo, du är så klok och stark!
Jag tar till mig av det du skriver men det är svårt och ovant, antar att det krävs en del träning bakom ? Just nu kämpar jag emot, jag är livrädd att släppa taget eftersom jag inte vet vad som händer?
Jag har alla fall masat mig ut och håller på att gräva ett nytt jordgubbsland inför sommaren. Försöker vara i nuet men svårt, tankarna glider sakta in på sommar, grill, vin.. Jag blir så trött på mig själv.

Det är lätt att vara klok i teorin och desto svårare att faktiskt sätta det i praktik.
Ibland känner jag mig som en besserwisser men det är inte meningen att låta duktig, jag är så skör och i mina svar till andra bearbetar jag mig själv.
Att sätt jordgubbar är verkligen att vara i NUet. Grill-tankarna och därmed suget har jag också. De kommer att fortsätta komma.
Men minskar med tiden om man jobbar med dem.
Hoppas det blir många goa jordgubbar till grillfesterna! (jag funderar på att dricka blåbärsjuice ur vinglas på nästa fest för att inte vara ett hot mot de som har mål att bli bedövade:)