Lastkaj 14

Mitt första inlägg.
Kort om mig.
Blandmissbrukare sen slutet på 90-talet men har haft kortare nyktra perioder. Som längst i 3 år fram till -17 och sen dess har det accelererat ordentligt. Har ännu en gång nåt en punkt där det får vara nog. Varken psyke eller kroppen orkar längre. Har de sista tio åren enbart använt alkohol. Tidigare även hasch, amfetamin, ghb och tabletter.
Nu till min fråga.
Hur får ni andra upp motivationen att göra nånting istället för att dricka? Jag klarar knappt att vara hemma utan mina 15 öl efter jobbet. Oavsett om jag dricker el inte blir jag bara sittande och får inget gjort. Är inte ens ett hem längre då allt bara förfaller. Tack för nu.

DetGårBättre

Lider med dig. Låter som du har svårt att andas mentalt. Jobbar du för mycket? Saknar du mål i livet? Tappat syftet med varför du gör allt du gör om dagarna?

Hur vill du leva och sträva ditåt. I början kan du inte vänta på motivationen, den kommer för sällan. Bistra sanningen är mest att göra det du innerst vill. Är det träning är det att göra, sen kommer belöningen efteråt och det är lättare att pusha sig nästa gång.

Meningen med livet är väl den stora frågan. Dela upp det i mindre delar.

Kämpa!