Jag skrev en kommentar till dig nyss i en annan tråd.
Jag antar med din rubrik att du syftar på alkoholen. Im with you there.
Alkoholen fick inte förstöra hela mitt liv, tack och lov, men delar utav det.

På vilket sätt upplever du att den förstör ditt liv?
För mig är listan lång, men jag kan nämna några saker:
Min karriär, mina relationer, min fysiska hälsa, min psykiska hälsa och min ekonomi och mitt arbete.

Sen jag blev nykter har jag funderat mycket på fördelarna med alkohol. Jag hittar absolut inget argument över huvudtaget till att det finns något positivt med att jag skulle fortsätta dricka. Absolut 0 anledning.
Men steget att bli nykter är skitsvårt. Och skitjobbigt. Men det går. Med eller utan hjälp.
De sista tre åren när det var som värst för mig var jag full dygnets alla vakna timmar. Jag kunde inte göra något utan att vara full. Jag utvecklade någon slags "social fobi" och kunde absolut inte föra ett samtal med någon annan människa utan att vara full, jag kunde inte tänka mig att gå till mitt jobb utan att ta med något att fylla på fyllan jag grundade med hemma för att över huvudtaget kunna gå till jobbet. De enda gångerna jag inte drack var när jag sov. På slutet gick det över styr ordentligt och för fort för mig när jag till och med inte ville sova för att jag ville fortsätta dricka, vilket resulterade i att jag sov extremt lite. Någonstans där nådde jag min botten på mitt psykiska mående.

Det finns hjälp att få för dels att bli nykter men också dels för att få ordning på de dåliga tankarna. Att du kommit hit och skriver här är ett bra steg i rätt riktning!
/Dee

Li-Lo

Fint att ha dig här och att du startat en egen tråd. Du nämner i en annan tråd att du ibland funderar på om livet är meningsfullt. Några få ord med mycket oro bakom. Det krävs mod att formulera dem. Jag har ingenting att tillföra än det som Dee så tydligt skrivit ovan utan jag vill med inlägget visa att du inte är ensam. Att du nu är här är ett viktigt steg mot att må bättre. OM det känns okej för dig berätta gärna lite mer om vad som gör att du är här. Välkommen igen.

Varma hälsningar Li-Lo
Alkoholhjälpen