Uppgiven och förvirrad

Profile picture for user Robin90

Hej

Jag har inte tidigare ansett att jag har några problem med alkohol men jag känner att det verkar vara så.
Jag tycker att jag inte har så svårt att låta bli att dricka, men när jag får chansen så tar jag den ofta.
Jag har även svårt att sluta dricka när jag väl börjat, känner oftast ett sug på mer.

Jag har fru och 3 barn och min fru är gravid med vårt 4e barn.
Förra gången min fru var gravid så blev det alldeles för mycket drickande och hon bad mig upprepade gånger att inte dricka efter jobbet och komma hem berusad eller värre. Jag lovade att inte göra detta men gång på gång så svek jag henne. Och gång på gång lovade jag att ”bättra” mig och förändras, vilket bara gjorde saken värre.

När hon inte är gravid så dricker vi väldigt mycket tillsammans och jag har tänkt många gånger att vi båda har alkoholproblem. ”Men då är det ju något vi gör som är mysigt och trevligt” fast det blir mer än ofta alldeles för mycket och ingen av oss vill sluta om vi har mer alkohol hemma.
Nu när hon är gravid igen så är hon väldigt orolig för mitt drickande och jag lovade för ungefär två månader sedan efter en väldigt karatefylla med blackout att jag skulle stötta henne undret graviditeten och inte bli full.
Jag har kunnat hålla mig till några få glas då vi varit bortbjudna och inte druckit något i veckorna.
Nu har jag också precis för två veckor sedan fått nytt jobb där jag bor separerat från min familj under veckorna medan jag jobbar och kommer bara hem under måndag och tisdag när jag är ledig.
Första veckan fungerade bra, jag drack endast en öl till middagen en kväll och berättade detta för min fru och hon påpekade inget om det.
Efter det så har jag under andra veckan druckit tisdags 1 öl, onsdags, torsdags och fredags 2 öl per dag och hållt det hemligt för min fru. Jag ser det som att jag njuter av livet med öl i solen, Inte för att jag har blivit berusad men jag känner nog ändå en liten skam att skulla berätta detta för min fru. söndags blev det fest efter jobbet och jag lovade mig själv att bara dricka två öl men det blev både fler öl än två och vin på det. Jag blev full och bakfull på måndagen när min fru kom och hämtade mig.
Hon började fråga ut mig om kvällen och jag väldigt skamsen för vad jag gjort berättade men väldigt vagt och sparsamt (jag skäms så för att varken jag själv eller min fru kan lita på mig, men värst är sveken mot min fru).

Min fru pratade knappt med mig under min vistelse hemma och visade kraftigt sin besvikelse och att jag sårat henne.
Jag känner mig uppgiven i situationen och vet inte vad jag ska ta mig till.
Jag vill vara en stabil make som min fru kan lita på.
vi har så många framtidsplaner vi diskuterar men efter i söndags så sa min fru att jag inte ens behöver komma hem på mina lediga dagar.

Jag har svårt att se ett liv helt utan alkohol, det är ju så trevligt när man kan hålla sig ”salongsberusad” och vet inte hur jag ska bete mig.