Heartbroken

Hej, jag är ny här.
Jag har länge vetat att min själsfrände har problem med alkoholen men i min naivitet så har jag inte förstått på vilken nivå förens senaste halvåret (av3.5 år).
Jag ser nu hur dåligt jag mår av detta, vilken medberoende jag blivit som hela tiden letar efter dolda flaskor o räknar minutrarna mellan att han lämnar jobbet o kommer hem för att se om han stannat o köpt alkohol. Jag skäms när han dricker o försöker skylla över det. Varje gång jag är iväg har jag ont i magen när jag ska komma hem över vilket skick han ska vara i.
Han ljuger konstant för mig om allt möjligt. Allt från stora viktiga saker till de minsta småsakerna som jag inte kan förstå varför någon skulle ljuga om.
Att ljuga kommer lika naturligt för honom som att andas.
Så varför har jag inte lämnat honom? Jo för varje gång jag är påväg så lyckad han luta/locka tillbaka mig igen. Så fort jag kommer på honom med en lögn så lyckas han vrida på det tills jag genuint tror att det är jag som har gjort fel o ber om ursäkt.
Denna delen har blivit bättre. Jag går inte på hans bullshit lika lätt längre o jag har blivit rätt duktig på att lägga skammen o skiten där den hör hemma.
Efter senaste gången jag fann hans dolda alkohol så sa han att han faktiskt skulle söka hjälp. Detta har aldrig häng förut. Men när tiden väl kom så var läkaren sjuk. Han säger att han stack dit o fick veta det där men jag vet att han aldrig ens lämnade jobbet. Kanske var det bara en halvlögn. Kanske fick han verkligen ett meddelande om att läkaren var sjuk men vad vet jag.
Jag älskar den här människan så oändligt mycket men jag är livrädd för vad det ska bli av mig om vi fortsätter leva ihop.
Rent praktiskt att lämna honom är inte heller det lättaste då jag har väldigt lite pengar och rum/lägenheter är svindyra att hyra.
Har ni något tips på vart man kan vända sig för att få hjälp att finna boende eller hjälp att lämna så skulle jag vara oerhört tacksam.

Hej Heartbroken. Så svårt det är att man älskar någon som älskar alkoholen mer. Det är en ständig kamp. Kan inte ge dig råd angående rum/ lägenhet, men kanske någon annan här. Kärleken till mannen, det är ju det som stoppar att man inte går direkt. Så jobbigt.
Fortsätt läs här så får du flera råd och en massa tröst .