Kommer ihåg när du skrev dina första rader i min tråd. Vilken skillnad nu och då. ?

Önskar dig allt gott.

Kram

LoloK

Vad roligt att det märks skillnad. <3 Det är nog bra att man kan gå tillbaka och läsa. Det är så lätt att man glömmer när man börjar må bättre.

LoloK

Hej alla stöttande, fina människor på detta forum! Jag närmar mig två månader och tänkte passa på att skriva om några positiva förändringar som jag redan känt. Dels vill jag skriva ner det för min egen skull så att jag ska minnas varför jag bestämde mig en gång för alla att detta måste få ett slut. Tänker att det kanske också kan peppa någon som är i början av sin resa att man faktiskt efter så kort tid kan märka så tydliga skillnader. Fysiskt så är jag mycket piggare. Jag gäspar ytterst sällan på dagarna. Det gjorde jag ofta förr. Jag sover mycket bättre på nätterna. Min man som pinsamt nog ibland klagade på att jag snarkade säger att jag är väldigt tyst på nätterna nu. Jag går ner i vikt, utan att egentligen banta. Jag unnar mig god mat och glass och sånt som jag gillar på helgerna. -11 kg hittills. :) Jag har fått bättre hy och en annan lyser i ansiktet har flera sagt. Jag orkar mer så även om jag inte tränar (än) så rör jag mig mycket mer eftersom jag blir rastlös om jag sitter för länge i soffan. Det blev jag aldrig när jag drack vin. Min puls och blodtryck är lägre. Min allra största vinst är dock att min ångest och oro har mildrats. Jag är de flesta dagar bättre på att släppa kontrollen över saker jag inte kan kontrollera. Ingen är sur på mig och jag slipper vara orolig över att någon ska vara det. Jag känner mig mycket gladare. Tänk att man kan märka så stor skillnad på bara två månader. Kram och trevlig lördag på er.

LoloK

Så onödigt. 132 dagar -2. Började känna att jag mår ju bra, solen skiner. Såklart kan jag dricka lite vin. Not. Hur går det för er?

För mig går det inte alls bra. Jag är ny här och har precis börjat inse att jag inte klarar av att ha ett avspänt och normalt förhållande till alkohol. Men ödmjukt måste jag ändå säga att du verkar göra din resa riktigt bra, LoloK. Solen skiner, det är fint att du mår bättre. Fortsätt så .

LoloK

Vi kan stötta varandra. Det är verkligen sant att man klarar det inte själv. Stöd från andra i samma situation betyder så mycket. Tillbaka på AA idag. Om du inte provat så rekommenderar jag det. <3

Det känns bra att få ett svar och uppmuntran av dig. Tack. Nu är det tyvärr lite pinsamt för mig, eftersom jag jobbar i branschen och inte vill riskera att träffa på någon som vet vem jag är. Forumet får duga så länge.

LoloK

Vi vet att vi har problem och vi försöker göra något åt det men ändå ska vi skämmas. Märkligt. Vill tipsa om Alkispodden på Acast och Rebecka Åhlunds bok: Jag som var så rolig att dricka vin med. Kram vännen.

LoloK

Jag vill bara få ro och kunna sova just nu. Lite svårt efter mer än 48 timmar utan ordentlig sömn. Jag ångrar inte att jag berättade. Inte just nu i alla fall. Vi ska äta lunch i morgon. Tänk på mig i morgon. <3

LoloK

Den senaste veckan har jag mått fruktansvärt dåligt. Det har känts som att jag aldrig någonsin kommer att bli glad igen. Det som är svårast är skammen. Mina chefer vet. Jag berättade det själv och jag fick ett bra bemötande men jag är livrädd för att det ska användas emot mig eller att de ska se mig som en sämre anställd. Jag tycker att t.o.m. hunden tittar förebrående på mig. Äntligen börjar jag kunna sova och mår lite bättre idag. Jag ska vända det här nederlaget till något bra. Jag ska tillbaka dit jag var innan mitt återfall. Jag vet nu att jag absolut inte kan dricka lite. För mig är det absolut avhållsamhet från alkohol för resten av livet som gäller. Dag 4 idag.

Så starkt att komma igen, du kommer bli dubbelt så stark denna gången och tänk på att de elaka rösterna bara finns i ditt huvud.
Tror hunden kollar på dig och tänker vilken fighter bäst att lyda. Ingen kan ta bort dina 132 dagar, så sträck på dig och säg nu har jag lärt mig en läxa. ❤️Kram Strulan65

LoloK

Det betyder mycket! <3 Det är sant, jag har verkligen lärt mig en läxa. Haha ja hunden tänker nog så. Han står alltid vid min sida. Kramar

Anonym23695

utan alkohol är fantastiskt bra gjort. Du har ju en vilja och styrka som hjälpt dig hela den långa vägen. Det blev ett litet snedsteg men du tar dig upp igen. Kämpa på! Du vet att du kan.
Jag har precis börjat min vandring, dag 2, och når jag mitt mål, alkoholfri maj, kommer jag att vara stolt och hoppas jag tar nya kloka beslut och fortsätter. Härligt att läsa om dina positiva erfarenheter.

LoloK

Stort lycka till även till dig. Ja de positiva sakerna som händer i nykterhet är verkligen påtagliga.

LoloK

Nu är jag på banan igen. Börjar äntligen må bättre. Det tog nästan 5 dagar innan sömnen kom tillbaka efter mitt återfall. Nu skriver jag ned det för att aldrig någonsin glömma hur dåligt jag mådde. Till råga på allt fick jag för mig att jag fått skabb. Jag fick märkliga utslag och jag är bra på att noja. Nu har läkaren bedyrat att det absolut inte är skabb utan att utslagen mycket troligt är utlösta av stress. Mina chefer vet om mina problem och jag har fått ett bra bemötande. Nu känns det ganska bra och jag ska aldrig tillbaka dit jag var för en vecka sedan. Jag får inte glömma och börja romantisera alkoholintag denna gång. Jag kör på med täta AA-möten och så ska jag till en kurator via jobbet. Det känns absolut inte fel att få prata med någon. Kram till alla er som kämpar!

Tack för påhejningen! Jag tycker att du gör det jättebra och det gläder mig att du mår bättre nu. Själv kör jag på, dag efter dag, med mitt nyktra liv och det går förvånansvärt bra.

Varmaste vårhälsningen och tummen upp för dig!!

Dina dagar har gett dig så mycket som du har med dig nu! Du trillade ju inte ner 132 dagar!
Du är stark!