Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Fy fan, jag har supit två kvällar i rad i mitt gamla mönster. Satt uppe till klockan 2 i natt och funderade över livet. Har för mycket på jobbet igen. Alla förväntar sig att jag ska fixa allt. Jag mår piss av alla krav. Känner att jag är på väg åt fel håll med hälsan. Är rädd för att jag börjar själv medicinerna med alkohol igen. Nu gäller det att vända utvecklingen. Jag har inget sug efter A men är rädd för att jag börjar dricka tre dagar per vecka igen. Alltså bli hög konsument för att orka prestera på jobbet.

Allterbra

Hoppa av idag, så är du pigg på måndag ?
Även jag sliter, men är i dag inne på dag nr 7 som nykter. Varför är det så svårt ? Varför hamnar man där från början, när man vet vilka konsekvenser det kommer få om man blir beroende.. eller vet man det? Kanske inte.. eller så blundar man och tycker livet är bättre med lite promille i kroppen ??

Varför funkar inte bromsen? Nu drar jag i handbromsen och kör vitt igen. Ska se till att jag får avlastning på jobbet. Har bokat ny tid hos förtagshälsovården. Vill absolut prioritera min hälsa istället för mitt jobb. ?

Det är bara att bryta ihop och komma igen.
Tänkte att Einsteins klassiska citat kanske kan passa "Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig andra resultat.”

Mvh

John-Erik

Ett trick är ju det klassiska varannan vatten.. Men jag använde mig av (när det gick bra:-) att när kicken
kom så fortsatte jag inte direkt. Avstod ett tag. Just när kicken kommer så triggar det för mer och då avstår man,
är själva tricket...
Titta på film, gå ut med hunden, ha sex..
Om man vet om mekanismerna, så kan man dämpa intaget till dräglig nivå..
Hoppas att du får må bra och att du kommer på "tricket"
Mår toppen själv..:-)

John

Ikväll lägger jag mig spiknykter. Det ska bli skönt att vakna imorgon bitti. John är du fortfarande vit efter ditt fall i början av året? Jag är väldigt tacksam att jag insåg att jag var inne på felväg och gjorde omstart i morse. Det är så jävla lätt att återgå till gamla ovanor. Alkoholen är en lömsk vän..
/Mrx

Vaknade pigg och utvilad i morse. Jag blev morfar till mitt första barnbarn förra veckan. En ny fas i livet. Jag vill inte bli en alkis morfar. Jag vill bli en bus och lek morfar. Nu är det jag själv som måste välja väg. Har minst 10 år kvar att jobba innan jag får pension. Jag har alltid varit hög presterand och ställt upp för mina arbetsgivare. Jag måste bli extremt mycket bättre på att säga NEJ nu kan jag ej ta på mig mera uppgifter. Jag är en problemlösare med stark drivkraft framåt. En sådan som fixar och trixar så att alla blir nöjda. Nu måste jag prioriterar min hälsa så jag blir en bra morfar. ?

John-Erik

Japp vit som snö.Tack för frågan....Påsken kom med sina
lockelser dock med fint väder och folk runt
om kring en som drack öl och vin
Inget våldsamt krångel i hjärnan dock som det annars brukar vara
vid högtider
Grattis till morfarskapet!!!!:-)

John-Erik, grymt jobbat! Du har kommit långt på din resa mot ett hälsosammare liv. Vi har ju stöttat varandra tidigare här inne. Du tänkte väl försöka bli normal drickare oxå om jag inte minns fel. Jag har försökt dricka alkohol vid några tillfällen. Vissa gånger har det gått hur bra som helst. Men ibland har det blivit tok för mycket när jag provat att dricka. Jag kan helt enkelt inte lita på mig själv vad det gäller alkohol. Nu har jag bestämt mig för att inte experimentera på ett tag. Jag kommer att räkna vita dagar för jag mår jävligt bra av det.

John-Erik

Men du jag vet hur du känner.. Man försöker i all oändlighet.
Din text andas hopp och/men kanske lite funderingar oxå
om att du kanske har liknande problem som jag har.. Att du skriver ärligt rätt upp och ner
har du en klar fördel av :-)
Du har tagit tag i problemet och att samla vita dagar (öppet eller i hemlighet)
är av godo.Det kan bli sensationellt bra. De gånger du dricker läggs inte på, på samma
negativa sätt då eftersom kroppen hinner reparera sig mellan varven.
Vi blir helare och friskare av vita dagar..
Om vi tar hand om kroppen kan vi stå emot andra faror på ett bättre sätt.
Immunförsvaret måste hållas på en perfekt nivå...
Det jag skriver nu är så som jag motiverar mig själv. En vit dag till
o.s.v. skadar inte. Det t.o.m. axar kroppen att tåla mer.
Tyvärr får vi en del andra gifter numera som inte fanns förr i tiden och som
måste tas hand om.
Alkohol förstör kroppens förmåga att hantera andra gifter på ett bra sätt.
Tror på dig Mrx.. Förresten: Mrx. Fanns väl på riktigt under 80 talet..Finansskojare eller något?
Du tog väl nicket från denne lirare..En riktig charmör om jag minns rätt :-)

John

I år kommer jag att fira valborgsmässoafton utan vin och öl. Det har jag inte gjort någon gång i vuxen ålder vad jag minns. John, Mrx är en riktig charmör som trivs i festliga sammanhang. ??

Igår kväll drack jag rödtjut och bira. Jag lyckades få i mig 5st öl och en flaska vin. Frugan drack under tiden 3 glas vitt. Jag grillade och frun fixade tillbehör. Vi hade en super trevlig kväll. Idag har jag ingen ångest.

Vaknar pigg och nykter i en främmande säng. Vi firade äldsta dotterns 30 års dag igår. Hon bor på landet i södra Sverige. Det bjöds på god mat och dryck. Jag höll mig till loka citron. Förklarade för alla närvarande att jag druckit alkohol kvällen innan och var nöjd. Min fru fick i sig tvä glas bubbel. Jag kände inget sug alls.

Vi drar till Grekland på semester nästa vecka. Jag kommer att dricka alkohol men under kontrollerade former. Vill ha en skön vecka och ladda batterierna. Märker jag att det blir för mycket vin får jag helt skippa alkoholen. Det gäller att vara på sin vakt!

Snart dax för hemfärd till Sverige. Har några få timmar kvar här i Grekland. Jag har druckit alkohol alla dagar utom idag. Vissa dagar kanske på gränsen till för mycket. Andra dagar väldigt lagom. Har passat på att läsa en bok om alkohol. Den heter äntligen full kontroll - lär dig behärska ditt alkohol intag den är skriven av Allen Carr. Boken känns helt rätt för mig. Jag köper de flesta av författarens resonemang. Min fru tycker jag skött mig bra på det stora hela, jämfört med tidigare resor. Själv känner jag mig nöjd även om allt kan förändras till det bättre. Jag är helt på det klara att jag under veckan av egen vilja hällt gift i min kropp. Jag har inte känt något sug utan allt jag druckit har skett medvetet och planerat.
/Mrx

Hemma igen efter en underbar vecka i Grekland. Det som inte ska hända har inträffat igen! Har försökt jobba ikapp både på jobbet och här hemma. Alltså mitt jobb tar all min energi. Blir spänd som en pilbåge och börjar leverera som en galning. Inser att jag inte mår bra av pressen har varit utbränd två gånger. Vill ju leverera och gör ett bra jobb. Stress helvete tog rejält tag om mig i onsdags. Det slutade som det inte ska göra med ett fyllekalas. Fy fan att man aldrig lär sig..

Jag funderar på om man ens kan lära sig. Stress kommer vi ju alla uppleva med jämna mellanrum. Det svåra är att inte ta den för ögonblicket enkla vägen ut - alkohol.
Men bra att resan blev lyckad! ?

Vaknade nykter och utvilad idag. I natt drömde jag om att jag var full och gjorde bort mig. Drömmen var så stark att jag vaknade till. Behövde visserligen besöka toa och lätta på trycket. Fy fan för detta gift som jag tidigare valt att dricka. Jag är bara på dag tre den här gången men hoppas det blir väldigt många vita dagar. Känslan jag har i kroppen nu säger No more för min del. Ska strax iväg på ett gym pass. Vilken livskvalitet istället för att vakna bakis. En dag i taget.. ?