Jag blir ledsen av att läsa hur den mannen tillåts ta så mycket av din energi, att han ständigt, som jag läser det, utsätter dig för brutna löften och besvikelser. Du är värd ett mycket bättre liv med frihet att tänka på sånt som ger dig glädje och ömsesidighet med mänskor som delar dina värderingar om livet.
Jag vet så väl hur svårt det är att klippa band eller göra sig fri från tankens besatthet till någon som man haft delade drömmar och förhoppningar med. Jag har haft stor hjälp av att gå på Alanon. Skulle det kunna vara något för dig? / mt

Anonym 21523

Tack ?❤
Jag har innestående samtal med en men har lite pause nu för jag behöver ta mitt ansvar utan att få hjälp därifrån, det var mitt beslut

Anonym 21523

Har lagt upp hur jag ska göra.
Jag har skickat ett chatt till han... att ge en hint om jaha du va ute nu igen, ikväll vet jag att han kommer va ute igen, ska skicka en chatt då med att jaha så du är ute ikväll med. Jag veeet att då kommer ett frö sås i honom att o bli medveten om att han vart ute igen och igen.. sen kommer jag säga när han frågar om att ses o sova ihop frågan så ska jag säga nu att det är över. Att jag inte vill sova ihop mer. Och frågar han varför tänker jag bara säga att det spelar ingen roll om jag förklarar varför utan nu.är det så här. Jag kan ses på vissa vilkor som är samma som med andra.

Jag känner att det inte är någon ide att förklara varför jag beslutar det här, för om jag säger att det är pga alkoholen, och att vi inte har någon framtid ihop osv så kommer han sätta emot o tycka annat. Så det är bättre kort o konsivt säga det räcker från och med nu.

Och risken är att han inte ens vill ses i huvudtaget men det är bättre så än att fortsätta det här vi hållt på med

Anonym 21523

Skriver av mig

De va som jag sa att han stanna till efter jobbet igen. Drack där och sen hemma, han vart rätt påverkad. Varje dag.... varenda dag och va har jag missat? Plus vätter i sängen. Vet inte hur många gånger det hänt. Vissa gånger skämdes han, försökte ta reda på det, sen efter några gånger så knappt gjorde han nått. Skaka lite på sig när jag sa åt han att ta bort täcken mm, ska det behövas ? Säga till?

Går jag misste om nåt? Nej

Anonym 21523

Han är ute igen efter jobbet 4 dagar i rad nu... igår nästan full. Va är det som är så roligt. Jag vill bara skriva allt möjligt nu.

Glöm mig gå vidare, du är en alkoholist, jag vill inte ha nån som dig nära, du förstör bara osv osv

Anonym 21523

Har nu tagit mod i att skriva att jag kommer fundera allvarligt på vår relation. Han ville inte eller fattade inte va jag menade utan svarade som att ja menat nåt bra!!

Jag skrev sen att du har sett va ja skrev.
Ja och sen undrade han va de va med det!? ( som ja misstänkte så vill han inte inse allvaret) jag skrev att det inte är nåt som är positivt

Då föll polletten ner och
Han svarade kort ok......

Jag vet att jag gör rätt mitt i känseln av att hjärtat rusar, att jag tog mod och ansvar.
Nu är det på riktigt

Bra att du står på dig nu Troja. Du är värd något bättre?

Anonym 21523

Tack skrållan

Jag anser att det inte går alls att vara så nära NÅGON alls om de är sjuka som han. Det går att prata o ha en viss distans men inte gå längre.

Anonym 21523

Skriver av mig

Det slår till i verkligheten...
Det är nu det finns en väg ut, dörren som jag öppnat står öppen och jag är redo att gå framåt. Att bara skrivit och menat det jag skrev, att nu måste jag på riktigt fundera det gjorde mycket.....

Jag måste förstå saker nu.
Att det blir lite tommare, inge närhet osv och det dör jag inte av utan kommer bara ge positivt respons tillbaka till mig själv.

Anonym 21523

Nu har jag sagt jag har nåt att tala om efter helgen.
Jag har sagt att han bör vara beredd på att det inte kommer vara nåt glatt besked.

Så nu är det här, stunden jag bearbetat fram. Att säga att det ska avslutas, inget mer intimt ihop. Ses ute på en aw
Höras ibland på sms visst det funkar för mig men inte nåt som spär på känslorna.och det är det som varit fel, att vi fortfarande sets som ett par på ett sätt.

Jag får vara beredd på att han blir antingen stel o tyst eller tårar. Men de får bli så, jag måste göra detta nu, inte sen utan nu är det dags

Anonym 21523

Skriver av lite tankar om de senaste dagarna.

Han va ute igen efter jobbet igår, enligt han två öl och sen va de säkert vin hemma. Han ska ut o festa ikväll så den här veckan har han då vart ute 6 dagar i rad. Men denna kväll kommer det bli fylla

Det jag finner konstigt är att hur tänker han? Om nu han tror på riktigt i hans värld att jag kommer stanna hos honom när han dricker och springer ute konstant på krogen då förstår inte jag hur hans hjärna funkar. Jag hade aldrig gjort så, jag hade varit väldigt rädd om relationen, och speciellt när samtalen vart om att avsluta det?? men inte han... o hur kommer det resultera i? Jo att jag går! Den här gången finns inget att rädda. Han får skylla sig själv, han har valt att bete sig så här, dricka ränna ute och inte jobba på nåt i vår relation, han hade kunnat agera på flera sätt. Han har gjort detta själv, grävt sin egna grop och slängt våran relation där i.

Jag känner verkligen att jag är på slutet av boken. Sista kapitlet och sedan börjar mitt nya liv. Ett liv utan en man med alkoholism.

Det är ju så att deras hjärna är kidnappad. Av alkohol. Jag kan tänka mig att det är kämpigt för dom som dricker också, som för oss medberoende. Så Troja, så länge han är beroende, kan man inte prata förstånd med dom. Hur gärna man än vill. Vill dom inte sluta dricka, så är det deras val. Men vi har ju också ett val. Valet att få ett bättre liv. Att tänka på oss själva igen. Att sätta oss själva främst. Jag hejar på dig, att du nu får ett liv där du slipper tänka på om han dricker eller ej.

Anonym 21523

Ja skrållan
De är väl så
Det är därför det känns onödigt att förklara varför jag vill avsluta det, för han kommer inte förstå nu, kanske senare som mitt äldre ex har förklarat nu efter flera år. Jag förstår nu varför du gick!

Jag har försökt lagt upp hur jag ska säga och det verkar bara som det är onödigt att ens tänka på vad. Finns inget att säga mer än att det funkar inte längre. Jag vill inte vara kvar i den här relationen mer punkt!! Att förklara lägga fram det med hänsyn mm neeeej kort o konsivt tror jag på. Stänga dörren och inte låta han komma mig nära som han vart.

Jag har längtat efter att ha kraft till detta och nu har jag det. Jag vågade inte förut, trodde de räckte med att bara flytta isär och göra slut offentligt. Men jag visste att nån dag kommer jag känna att det här går inte.

Han kommer aldrig kunna hålla ett sunt förhållningssätt till att dricka med måtta och på det tror han på fullaste allvar att det går att behålla mig.

Anonym 21523

Skriver av mig

Ikväll är han ute igen, han är säkert full
Och imorgon ska jag avsluta allt.

Ja sa till mig själv att inte fundera ut nåt utan säg det bara. Har ändå gått runt här hemma nästa hela dagen och lagt fram strategier, vad som låter bäst, kommer han förstå mm.... inget har känt rätt förutom att jag kom fram till att sluta fundera ut nåt säg bara att jag vill inte längre, det är det ända som känts rätt. Allt annat bara överförklaras.

Jag har förklarat förut och jag finner ingen mening med att göra det om o om igen.

Konstigt hur olika meningar känns i kroppen. Att en sån kort mening utan en förklaring kan va den ända rätta. Jag kan o vill inte mer.

Jag längtar till imorgon för efter det kan inte han såra mig mer. Ikväll sårar han oss pga att han är lycklig och full ute. Han hörde av sig nyss och det märktes på texten och sedan 19:00 har han druckit och är ff ute. Jag sa att imorgon blir de inge roligt. Nej men ikväll tänker jag hadet bra skrev han
Mm full o glad som du gillar bäst skickade jag tillbaka.

Han har sagt han ska skärpa sig osv o lovat hit o dit o vår relation har tunnats ut mer o mer o ändå äventyrar han det. Efter imorgon kan han inte det nåt mer och det ska innerligt bli sååååå skönt att slippa utsättas för det här. Att han pissar o skiter i mig för att han ska dricka o va ute som han vore 20 år.
Sen kan han gå ut bäst han vill utan att jag ska såras och känna mig kränkt av hans prioriteringar. Det är en skam att han beter sig så här

Jag hoppas att han mår dåligt över samtalet

Anonym 21523

ÄNTLIGEN är dagen här!!!!

Jag va ivrig inatt, ville bara att tiden skulle gå. Jag är så glad att äntligen säga det till han.

Det känns som att man ska ut o resa, ni vet de där pirret vill dit nu på en gång.
Sen kan han inte få mig sårad mer

I efm kommer jag möta upp han

Du är så värd att göra dig fri! Att äga dina tankar och ägna dem åt sånt som ger dig glädje och gör dig gott! Du är så värd att ’äga’ dina dagar och ditt liv och ägna dig åt sånt som du mår bra av! Frihet att leva ditt liv? / mt

Anonym 21523

Tack ?

Ja det är dags nu, har legat o väntat som ett barn på julafton.

Jag misstänker att han kom hem nyss vart ute o härjat och troligen gått vidare när krogarna stängt. Ska bli så skönt att känna att efter samtalet spelar det ingen roll längre. För det är nu han sårar, inte skrivit när han kom hem inte tittat på chatten men ändå vart aktiv, sen behöver jag inte bry mig, känna mig förbisedd, kränkt, sårad osv

Bara fri ??

Ja snart är du fri, Troja. Snart kan du bara tänka på dig själv. Och ditt liv.

Anonym 21523

Ja skrållan
Nu har jag sagt allt ??

Anonym 21523

Skriver av mig

Det vart kaos igår.
Kände på mig att nåt skulle inte gå rätt till.
Han kom aldrig till platsen vi skulle mötas upp på. Jag vart ledsen och arg, rinhde hur många gånger som helst och skrev på chatten men utan resultat. Det här va inte likt honom. Jag gick hem till honom och ringde på flera gånger och ropade i brevlådan. Såg hans skor stog på ett sätt som han är hemma. Jag stod där läääänge och höll på och grannen vart oroliga o ringde polis. Jag visste inte det så jag vart rädd när de kom. De trodde att exet ringt dem o att de pratade med mig som att han kanske inte vill öppna. Jag som känner mitt ex och veeet att han ville träffa mig tänkte att nej det stämmer inte.

Tillslut vaknade exet av att polisen stod o ringde på. Han vart rädd och de frågade honom om det va ok att jag kom dit. Självklart sa han.

Mitt ex hade druckit så mycket som enda till sju på morgonen och hade somnat hårt. Han vart förvånad över va kl va. Kl va 18:00. 17:00 skulle vi sets.

Jag skällde inte på honom. Han skämdes, skämdes över att inte kommit, och att han vart full de vet ja inte om han skämdes över. Der såg ut som fan i hans hem

Vi kom iväg tillslut och sedan gick vi till en park. Jag pratade lugnt och sa att jag ville sluta träffa honom på vissa sätt. Sova, ha sex, närheten.
Då sa han att han förstod. Han hade känt på sig att det inte kommer hålla, jag frågade varför han inte sagt nåt, nej ja dragit på det för jag har inte velat sluta träffa dig, men förstått att det här funkar inte för nån av oss. Så allt slutade med att båda visste att det inte går längre. Han va självklart ledsen men ändå lugn. Han sa sen att det känns ändå som ett gemensamt beslut.ja vi kan väl säga så sa jag.

Jag är glad att han också vill fortsätta ses som vi gjort ändå att ses ute på krog o restaurang och mötas upp o prata om jobb o väder o vind.

Vi hade en avslutning på kvällen och det kändes bra.

Nu är jag fri ?