Min bästa vän är tillbaka. Sa upp kontakten för ett par år sen och jag minns känslan av hur bra jag mådde. Tränade, gick ner i vikt, var en otroligt bra mamma, en bra sambo. Jag har lagt upp ett Facebook- inlägg på en snygg tjej där jag skriver hur jag inte ens går på marken, utan svävar fram. Av lycka.

Nu är min bästa vän tillbaka och hen har mig i sina klor. Jag vill inte umgås med hen, jag svävar inte längre fram utan kämpar mig fram i smutsig lera. Ändå ljuger jag mig blå för att kunna umgås med min bästa vän, som gör mig och alla i min omgivning så illa. Jag smyger för att min omgivning inte ska märka något, då hade de kickat ut hen och det vill jag inte.

Min bästa vän heter alkohol och jag undrar hur jag ska förklara att jag inte vill att hen ska finnas i mitt liv längre. Jag vill sväva fram igen, av lycka.

Sofia

Efter en period av nykterhet och många härliga effekter av det så har alkoholen letat sig tillbaka i ditt liv och tar nu en större plats än du egentligen vill. En del av dig vill fortsätta smyga med alkoholen och inte bli upptäckt, men en annan del ser vad det är som händer och vill något annat - du vill sväva fram igen, av lycka. Du har redan tagit flera rejäla kliv i den riktningen. Du skriver här bland annat. Du uttalar för dig själv att det är något annat som du vill, som är viktigare än alkoholens tillfälliga effekter. Skriv gärna mer om vad som har varit hjälpsamt för dig tidigare, du har ju en fantastisk erfarenhet att luta dig tillbaka emot eftersom du har lyckats säga upp kontakten med din bästa vän tidigare och har gjort det under längre perioder. Det är verkligen en styrka!
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet