Älskar dig men kan inte va kvar!
Älskar dig men den kärleken tar!
Beslutar med hjärnan vad jag måste göra!
Hjärtat stretar emot och för en förtvivlad kamp! Det är inbördeskrig i min egen kropp och själ! Jag talar till mig själv och försöker trösta och lugna:
Du klarar det här! Stanna i känslan av sorg en stund, det är inte farligt! Du lever och fortsätter göra så! Det går över!
Tänker på dig och vet att du är förtvivlad och saknar mig! Mitt hjärta skriker åt mig att göra nåt! Min hjärna säger nej, fokusera på ditt eget mående nu! Hjärtat vrålar ”din egoist ser du inte hur förkrossad han är, hur mycket han älskar dig, trösta honom, gör nåt!
Ikväll får hjärnan bestämma, jag stannar helt enkelt kvar i känslan av förlamande sorg!

Tänker en del på mitt ex. Ibland på det jag saknar och ibland på det jag inte saknar. Brukar också försöka tänka mig in i hur det skulle kännas om jag fick reda på att han har träffat en ny kvinna. Hittills har det gjort ont i hjärtat och jag har känt typ panikkänslor som var starka i början och mattats av efterhand. Idag, för första gången, kände jag varken sorg eller panik. Kände mer att det inte är min angelägenhet. DET tog tid att komma dithän! Och det krävdes total avhållsamhet när det gäller kontakt. Det krävdes distans och perspektiv. Framförallt handlade det om att stärka mig själv, min självkänsla, att lära mig att sätta värde på mig själv. Kanske har jag äntligen börjat gå en annan väg när det gäller honom och mycket annat i mitt liv. Känner mig inte heller lika arg längre när jag tänker på dåliga saker han gjorde och sa. Känner nästan så här: vilken tur att han och vårt förhållande fick min bägare att rinna över, annars kanske jag inte hade kommit till den där insikten när det gäller mig själv. Insikt om att det inte handlar om honom eller andra runtomkring mig. Det handlar om mig! Jag KAN styra mitt liv i mångt och mycket. Men jag måste tänka långsiktigt, utgå från mig själv och inte agera för stunden. Inte göra impulsiva saker för att döva känslor av ensamhet och längtan för stunden. Utan tänka hur blir det imorgon om jag gör så här idag?
Just idag känner jag mig ensam och lite down. Men jag vet att jag inte gjorde det igår och förhoppningsvis inte kommer att göra det imorgon. Jag har lärt mig att klara av att stanna lite i negativa känslor och göra saker som dövar på rätt sätt. Jag hanterar min energi som pengar, noga med vem och vad jag lägger den på. Fördelen med det är att man har en buffert med energi från sina bra dagar. Det blir inte soppa-torsk om det kommer en dålig dag. Så nu ska jag gå en stärkande skogspromenad istället för att ligga kvar i soffan och ta kontakt med någon som inte får mig att må bra i längden. Jag väljer långsiktigt må-bra typ skogspromenad istället för kortsiktigt må-bra typ sms:a med ex som bara handlar om att ge och ta lite bekräftelse för stunden som i sin tur ökar känslan av tomhet imorgon. Jag går i en annan riktning nu och har hittat en ny väg.

Jag har gått igenom samma sak. Ville att han skulle träffa en ny till och med. Någon som gjorde honom lycklig så att han skulle må bättre. Gå vidare. Samtidigt som det klöste i hjärtat. Nu börjar jag äntligen också landa på riktigt i att vi har det bättre var för sig. Och att om han hittar en ny relation eller inte är helt upp till honom. Men vilken tid det tagit.

Kram. HEJA OSS

så det blev kakdeg och snus. Bästa bästa ?

Snus är grejen. Varje dag så mkt bättre med ?

Vi klarade en Valborg. Mkt att vara tacksam över där. Friden. Friheten. Och för min del. Att återigen få vakna utan illamående och huvudvärk. Vakna utan intrycksövertryck.

Ha en fin dag Nordäng. Kram

Började läsa igenom din tråd igen. Vad många liknande erfarenheter vi har. Har också börjat fräsa emot i vissa sammanhang i min grundfamilj. Kändes så otroligt obekvämt, känt mig dålig. Men jag tror det är mitt inre tålamod som är slut. När man går igenom en process med öppnare ögon blir det kanske fräsigare ett tag. För att kunna markera sina gränser. På ett sätt man aldrig gjort tidigare. Är otroligt vilsen just nu. Vilka är mina nya sammanhang? Hur ska mitt liv se ut? Vad väljer jag att vara en del av?

Det är så omtumlande att jag endast orkar tänka på det i små små brottsstycken. Och tack vare stark stark medicin kan jag också göra det ???.

Linda...

Hej Nordäng. Kommer du ihåg mig Linda. Det var längesedan jag skrev här. Det har varit så mkt elände i livet. Många dödsfall . Och suputen höll sig nykter ett tag och lovade guld och gröna skogar. För att sedan börja supa och skylla det på mig. Jag hade inte stöttat honom nog. Så nu är man helt slut. Dom tär och söndrar dom där jävlarna. Hin håle själv. .hur har du det ? Kram

Klart jag minns dig. Har tänkt på dig och undrat hur du har det! Tråkigt att höra att du har haft det jobbigt! Ja visst är det lätt att ramla dit när stora löften ges! Har gjort det själv många gånger innan jag lämnade för gott. Det gäller nog att börja se till människors handlingar istället för verbala löften. Och också att tänka över ordentligt vad man själv behöver. Nu när jag har lite distans och perspektiv så inser jag att det räckte att mitt ex skickade ett sms där han skrev att han saknade mig för att jag skulle börja vackla. Ett sms, vad är det? Ingenting typ! Lätt att skriva, lätt att skicka! Jag hade typ inga krav för egen del! Dom har jag ökat på rejält det senaste året. Börja sätta ord på hur DU vill bli behandlad, vad du behöver och nöj dig inte med mindre! Du förtjänar att ha det riktigt bra! Så roligt att höra av dig, blev jätteglad! Kram❤️

Linda...

Hej ♡ åh så fint skrivit. Och så många sanningar. Jag har inte heller ställt några motkrav och då kör det så länge det går. Totalt hänsynslöst. .Hur mår du och hur har du det . ? När jag läser dina inlägg känns du stark i din sak. Kramar till dig.

jo jag mår bra och ja jag känner mig stark för det mesta. Framför allt känner jag mig stabil, livet är stabilt och jag har börjat inse hur man gör för att styra sitt eget liv! Det är skönt! Visst känner man sig ledsen och down ibland men jag sitter lugnt i båten när dessa dagar eller stunder kommer. Jobbar fortfarande mycket med mig själv. Tidigare tänkte jag: när är jag klar? Hur lång tid tar det att ”få ordning på sig själv”? Nu tänker jag mer att det är en del av mitt liv på något sätt, jag är mindre otålig och har mer tålamod med mig själv. Har inte vågat eller haft lust att dejta någon man än! Känns fjärran att ge sig in i något! Är i förbund med mig själv och lägger tid på mig själv. Lagt (aktivt valt att lägga) sjukt mycket tid på andra människors problem och liv. Nu står jag först i kön i mitt eget liv! Eller först kommer mina barn så klart men de är vuxna nu så man kan kosta på sig att vara självfokucerad! Välj dig själv nu Linda?❤️ Kram

Fick ett meddelande igår kväll där han skrev att han tänker på mig jämt, blir påmind om mig överallt och saknar mig! Jahopp tänkte jag! Sådär kunde han skriva på fyllan till sitt andra ex när VI var ihop! Lika sårad och kränkt blev jag varje gång det hände! Äh sa han, fyllesnack som inte betyder ett skit! Sååå då är det väl samma sak nu när han skriver till mig! Fredag kväll, lite genomskinligt! Svarade inte efter att ha diskuterat med mig själv! Fick ett långt sms på morgonen där han kallade mig tjurskallig som inte svarar och skrev också att han tyckte jag var skyldig honom ett svar. För han behöver prata och bolla saker med mig eftersom jag är den person han har allra mest förtroende för! Tänkte lite fram och tillbaka på detta! Kände en molande känsla av dåligt samvete! Men HAN är ju typ den jag har MINST förtroende för! Har jag lust att vara bollplank åt någon jag inte litar på? Eh jättenej faktiskt! Svarade inte utan åkte på min helgkurs i betonggjutning! Har haft en underbar dag med ett trevligt gäng och gjort blomkrukor och bordsskivor och faktiskt inte ägnat honom en tanke! Och är så himla glad att jag inte svarade! Hade jag svarat hade jag ångrat mig nu! Det är ju det där att tänka i flera steg: hur blir det imorgon om jag gör så här idag! Och också att kunna sortera när den där förbenade känslan av orimligt ansvar och dåligt samvete slår till på fel sätt! Svårt men det går ta mig tusan. ☀️

Olyckligpingla

Du är så klok Nordäng67. Att läsa allt du skriver hjälper mig mycket. Både i denna tråd och i andras, och min. Jag beundrar din styrka och hoppas jag kommer hålla mig lika stark som du.

Spinoza

Varför skulle du vara skyldig honom ett svar på något han skriver på fyllan?
Starkt och bra att du inte nappade på den och att du satsar på saker som ger dig något positivt!!

Idag tog jag (ofrivilligt) nästa steg i processen! Min mobil gick sönder och jag fick akutbyta! Hade skrivit massor av texter om vårt förhållande. Inget han har löst utan bara jag. Brukar läsa dom ibland och blir då sentimental och ledsen. Allt försvann när jag bytte mobil. Fick panik först men sen kände jag en enorm lättnad. Varför sitta och läsa det? Har minnena ändå, både bra och dåliga! Stor kram till er!

Linda...

Bra gjort . Det gör verkligen allt för att man ska ställa upp för dem. Det är väl inte ditt ansvar att hjälpa och lyssna på.hans dynga. Jag har det likadant är det inte alkoholisten som kräver. Så är det hans mamma som dessutom super hon med. Dom är sådana egoister alkoholister...kram

Rosa ljus

Man ska alltid vara deras avfallskvarn, jag behöver ju ventilera med nån, få ur mig all skit?! Tack för det, när en annan behöver ventilera något då får man höra, jag orkar inte höra om dina problem?! Själv ska man sitta och höra om samma skit om och om igen och säger man att man inte orkar lyssna på samma sak helg efter helg, vecka efter vecka, då är man en stor jävla egoist som bara bryr sig om sig själv. Och gärna en lång ramsa om hur värdelös man är och det är helt otroligt att det är någon på jobbet som står ut med mig överhuvudtaget.. ?

Rosa ljus

Man ska alltid vara deras avfallskvarn, jag behöver ju ventilera med nån, få ur mig all skit?! Tack för det, när en annan behöver ventilera något då får man höra, jag orkar inte höra om dina problem?! Själv ska man sitta och höra om samma skit om och om igen och säger man att man inte orkar lyssna på samma sak helg efter helg, vecka efter vecka, då är man en stor jävla egoist som bara bryr sig om sig själv. Och gärna en lång ramsa om hur värdelös man är och det är helt otroligt att det är någon på jobbet som står ut med mig överhuvudtaget.. ?

Så skönt att man äntligen på djupet har fattat att man har ett val! Idag ringde mitt ex från ett nummer som inte fanns i min kontakt! Svarade av bara farten. På den stund vi pratade tappade jag energi och gick från nöjd och glad till ledsen och orolig i själen! Hann få reda på att han fått sparken från sitt välbetalda chefsjobb. Nu behövde han bolla med mig. Självklart hade ledningen på hans jobb burit sig illa åt enligt honom. De hade bland annat angett orsak humörsvängningar som går ut över underställda. Han har ju inte mig som papperskorg nu så. . Kände bara en sån lättnad över att allt det där ligger bakom mig! Ursäktade mig och sa att jag hade en tid att passa, hejdå! Kram till er och känn makten över era liv för den har ni♥️

Linda...

Bra gjort att korta av samtalet. Jaså nu skall det gnälla och gråtas . Ynkliga de är. Har inget konsekvenstänkande alls. Bara offer . . Kram till dig .

Så sorgligt att han, trots en sådan allvarlig konsekvens, inte kommer till insikt. Inte ens att han ser nyanserat utan bara skyller ifrån sig! Som vanligt tyckte jag så himla synd om honom, om man nu ska vända fokus till sig själv. Fast det var nog mer sund empati? Tror jag! Och jag tyckte inte synd om honom för att han hade förlorat jobbet utan för att han trots det inte FATTAR vilka konsekvenser spriten orsakar i hans liv! Hur som jag lade band på mig själv och engagerade mig inte i ansvar som inte är mitt!

Bara det gör mig riktigt stolt över mig själv! Tänkt utan att agera, funderat lite hit och dit! Hur kändes det när jag pratade med honom igår för första gången på länge? Jo samma fraser som vanligt: jag älskar dig, kan inte gå vidare, saknar dig, ge inte upp! Med mera med mera och bla bla bla! Är jag elak som inte går upp i kok och bryr mig? Nej jag känner mig inte elak, ÄR inte elak! Nästan två år har förflutit sen jag på allvar började lämna honom, för det var en process! Ingen snabb och definitiv händelse som hände över en dag! Det var början på något nytt för mig, som handlade om mig inte om honom eller andra! Om mig! Ord biter inte längre! Han har inte gjort ett dugg i handling för att det ska bli bättre och annorlunda! Jag känner det på djupet men han....han känner det inte alls! HAN vet inte, han känner inte mig längre! För jag har skalat av mina lager av gamla mönster och beteenden och tagit på mig en ny skrud som passar MIG! Jag är en alldeles egen person som väljer själv vart jag vill gå! Bra! Skönt! Jag har inte ens behov av att vända mig om och förklara, jag bara går! Dit JAG vill!

Renée

Sitter och ler och blir tårögd när jag läser dina positiva inlägg
om att du nu tagit på dig en ny skrud som passar dig,
att du inte har behov av att vända dig om och förklara,
du bara går dit du vill.

Jag blev stärkt även av det du skrev igår;
att du ursäktade dig och sa att du hade en tid att passa, hejdå!
Så vänligt och tydligt!

Jag har själv har kunnat avsluta en kontakt helt
och fått mer distans och perspektiv
mycket tack vare dina och andras inlägg här.
Så värdefullt.

Stor kram ♡♡♡