Stegen efter jag lämnat... hur jag gör för att bli fri bit för bit

258 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Troja
Det har vart en lång resa det

Det har vart en lång resa det här, men jag kom äntligen fram till målet. Målet där sista steget togs.

Han är singel och jag med. Jag vet inte om han någonsin kommer förstå hur mycket hans alkoholproblem förstörde relationen, men jag kommer alltid veta att det aldrig går att vara tillsammans med en som har drog och alkoholproblem igen. Jag är faktiskt väldigt lättad nu och glad att ändå kunna ses som jag gör med mina andra vänner.

Skulle det förmodan krocka det med då får vi ta en pause i att inte höras alls på ett tag.

Jag sitter redan nu o funderar på resor, vem jag kan hälsa på mm utan att oroa mig för att göra han ledsen eller så. Jag har bara mig nu att se efter 🙌

Troja
Dagarna efter

Dagarna efter

Exet är ute som vanligt. Drack i förrgår en 5~6 enheter och igår ca 5. Stannar kvar efter jobbet o kommer hem vid ca 03:00

Sitter sen uppe o dricker folköl eller vin, ja det han har hemma o sen lägger sig vid fem eller sex på morgonen. Sen är det minnst en dag i veckan det blir mer, som förra veckan en riksfylla.
Kan stupa i säng o vakna runt 17:00 på kvällen. Ibland vätt i sängen. Så där lever han o njuter av livet på krogen. Han tycker det är normalt o gå ut nästan varje dag.

Jag tycker det är otäckt att han tycker det är normen. Det är som en livet då man va 20 år o allt handlade om fest o polare. Han är 35 år och är fortfarande som livet som 20 åring.

Jag då? Jag går vidare men kan emellanåt bli riktigt irriterad över hur han väljer att leva,sitt liv. Det innehåller inte nåt annat än spel, öl, sena utekvällar, och knappt råd med mat varenda gång det är strax över en vecka innan lön. Då lever han på dricks. Och även om han inte kan betala sin öl då han går ut skriver han upp på krita och det slutar med att det dras från lönen och den blir ju helt plötsligt nån tusen o tom två tusen fattigare.

Hur har jag stått ut?! Va är det att leva med. Ja minns då vi bodde ihop och hyran vart så låg att han lätt kunde lägga undan några tusen till en gemensam resa. Han gjorde aldrig det, utan spela och drack upp de pengarna.

Den resan vi skulle gjort kommer jag göra med någon annan nu.

Troja
Idag har jag vart ledsen.

Idag har jag vart ledsen. Känns lite extra då ett par jag känner ska leta efter hus.

Minns då jag och min dåvarande sambo ville flytta till hus. Blir ledsen och känner mig nedstämd. Försöker tänka att tur ändå, sitta med skulder och ångest över saker vi kanske köpt ihop mm.

Jag kommer ha sånna här dagar. Dagar då jag känner mig ledsen

Skrållan
Tråkigt

Tråkigt Troja att du mår dåligt. Men det går upp och ner. Men det är jobbigt när man har dom där ledsamma dagarna . Kanske bättre i morgon?
Kram

Troja
Tack skrållan

Tack skrållan
Va lite bättre sen 🌼

Troja
Nej usch mår inge bra alls nu

Nej usch mår inge bra alls nu
Igår skulle vi sets med flera, han kom jätte sent, och drack en del sen, han va kvar o jag gick hem. Hörde inget från han sen...

Han betett sig konstigt flera dagar, sover till 17~18 på kvällarna, glömmer höra av sig mm till både mig o andra när vi ska mötas upp. Träffa på en vän nyss o sa,att han försvann igår. O inte ens aktiv på Facebook viljet är ovanligt. Jag undrar om han rökt på! Han har rökt en del förut.

Sen blir jag arg o ledsen över att jag bryr mig. Igår innan jag gick ville han pussa på mig i smyg ute på krogen :(
Inte ok längre, blir bara svårare att skilja på känslorna

Clara
Bra ju!

Det var väl bra att han inte hörde av sig till dig på kvällen? Du har ju sagt till honom att du inte vill vara ihop med honom, då är det ju helt rätt att han inte hör av sig mitt i natten.

Och att han beter sig konstigt - det är ju helt enkelt för att han är missbrukare.

Kämpa vidare!

Troja
Jo det är onödigt att han ska

Jo det är onödigt att han ska fortsätta med det, han har ändå gjort det trots det är slut och allt blir förvirrande.

Jag är bara ledsen över en del och nu är han ute i stort sätt varje kväll till över två på natten, plus att om han möter nån polare som ska hem o dricka mer följer han med till morgonkvisten och även om han ska jobba dagen efter.

Inatt skrev han att han kom hem. Klockan ca nästan tre på morgonen och jag vet han slutade tidigt. Så han har vart packad två dagar i rad trots jobb dagen efter.

Jag har gått in i nån fas att bli arg o ledsen över att han och andra här dricker och förstör relationerna.

Skrållan
Mitt

Mitt mål med min man Troja, är att släppa kontrollen på vad han gör, hur mycket han dricker, vem han är med. Det är inte lätt, men jag tror man mår bättre av det. När jag tänker: undrar om han har druckit i kväll, så försöker jag tänka att det är inte min sak. Han har ansvar för sig själv nu. Hur mycket han dricker och hur ofta. Men det är ovant att bara försöka tänka på mig.
Tänkte att du kanske skulle må bättre om du inte alls bryr dig om vad han gör. För du kan ju inte påverka det ändå. Det kan bara han själv.
Bara en lite tanke💕

mulletant
Ett så klokt mål Skrållan

Ett av mina bästa hjälpverktyg för att ’bli min egen’ och göra mig fri (trots att vi fortfarande lever ihop) var ett inlägg i Carina Bångs blogg för anhöriga till missbrukare (februari 2011). Där skriver hon
- Vi är maktlösa inför att missbrukaren väljer att dricka eller ta droger
- Vi har makt över vad vi väljer för våra egna liv
- Vi har makt över vad vi lägger vår energi på
- Vi har makt över vad vi lägger vår tid på
- Vi har makt över vem vi väljer att umgås med
- Vi har makt över vilka värderingar vi väljer att leva efter
- Vi har makt över (fortsätt gärna)

Men jag vet att för den som vant sig att leva med fokus på en annan människa är det ett stort arbete att ta makten i och leva sitt eget liv .
Men det är möjligt! Varmt lycka till / mt

Skrållan
Tack Mulletant

Dina ord värmer. Jag har även tagit makten och vill nu inte gå tillbaka till min man även om han säger att han ska söka hjälp. Jag har bestämt att jag inte längre är med på tåget. Han får åka det själv. Han kan i så fall ta kontakt igen när han sökt hjälp och är nykter. Men då kanske jag kommit långt på min väg.

Troja
Hej alla

Hej alla

Det är just de att han är kvar efter jobbet och dricker. Det är det jag har svårast att släppa. Och sedan att det är alkoholen plus att han stannar efter jobbet till stängning, det som förstört för oss som sårar. Det känns som han fortsätter med det som förstört och ändå har mig på nåt sätt. Men jag har ju som en skrev makten att se till att inte känna så.

Jag har sagt åt han att inte säga jag älskar, saknar mm men inatt kom det sånt. Säkert när han va full med. Jag måste säga åt han att sluta med det annars får vi sluta ha kontakt.

Jag ska försöka sätta nya mål, att inte fråga vart är du? Har du festat nu igen osv...Vilka hänger du med ?

Jag har klarat det förr med det andra exet så jag måste klara det här med

Tack för era inlägg 🌼❤

mulletant
Det är svårt Troja

att växla spår för sina egna tankar. Det är ett fokuserat arbete och de flesta behöver nog hjälp och stöd. Jag vill igen tipsa dig om att gå på Alanon-möte. Du behöver bara gå dit och sitta och lyssna. Du kommer att känna igen dig! Och du kommer att se att det är möjligt att hitta väg till ett liv som är ditt! / mt

Troja
Jag är rädd att de som är där

Jag är rädd att de som är där känner igen mig och då vet de vem han är 😢
Vi är två stycken i vår stad många känner igen pga våra utåtriktade jobb. Men jag har tele kontakt med en kvinna men har haft en pause.

Jag kanske tar upp kontakten igen.
🌼❤

mulletant
Så som du beskriver

att han väljer att leva känner väl mänskor som känner honom/er till att han dricker. På Alanon talar man för övrigt inte om alkoholisten (om man väljer att prata - det är inget tvång) utan man talar om sig själv! Givetvis gör du dina egna val Troja men när jag läser dina inlägg handlar det så mycket om honom. Även om du skriver att ni gjort slut. Du är värd att leva ditt liv! / mt

Troja
Ja det är mycket om honom det

Ja det är mycket om honom det handlar om. Va han gör, hur mycket han är ute, osv osv.

Jag inser att jag har mycket att jobba på...
Det förstår jag...

Jag har i perioder svårt att förstå att han väljer ett skit liv istället för ett bra o hälsosamt liv.

Jag har känt rätt, att han vill gå ut jämt o dricka, och det kände jag redan när vi va ett par, hur tråkigt han verkade tycka de va att komma hem då. För han ville nog vara ute så här mycket som han är nu, varje kväll, varje dag i veckan. Missköter sig, sitt hem,

Minns att jag klandrade mig själv för bråken, men nu ser jag att det var inte konstigt

Skrållan
Svårt Troja

Det är svårt Troja, att börja tänka på sig själv. Vad vill jag, vad vill jag göra. Fokuset har ju varit så länge på den som dricker. Nu får vi börja vårt egna liv. Där vi själva står i centrum🙏

Sidor